Dode leidt politie naar bestialiteitschandaal

Meki, KRIBBET en helldeskr hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen onderzoek naar een man die vermoedelijk is overleden na seks te hebben gehad met een paard heeft de politie in de Amerikaanse stad Seattle geleid naar een boerderij waar veelvuldig bestialiteitsorgies plaatsvonden. De 45-jarige man was op 2 juli afgeleverd bij een plaatselijk ziekenhuis, maar bleek al te zijn overleden. De chauffeur die hem afleverde bleek vervolgens gevlogen.

De man zou zijn overleden aan een acute darmperforatie. Een onderzoek naar zijn achtergrond leidde naar een boerderij in het dorpje Enumclaw. Hier trof de politie honderden videobanden aan, waarop onder andere de overleden man te zien is terwijl hij seks heeft met een paard. Een opname zou zijn opgenomen kort voordat de man kwam te overlijden. Behalve eigen dieren zou er ook gebruik zijn gemaakt van beesten van nabijgelegen boerderijen. De eigenaren lieten in een reactie weten geschokt en boos te zijn.

In de staat Washington, waar het voorval plaatsvond, is bestialiteit niet strafbaar. De politie onderzoekt echter of er ook kleinere dieren werden misbruikt, hetgeen geschaard kan worden onder wreedheid jegens dieren. Op de boerderij werden onder meer kippen, geiten en schapen aangetroffen. "Als we het hebben over schapen of geiten, kunnen er vraagtekens rijzen", stelde een woordvoerder van de politie. Lokale dierenbeschermers hopen dat de politiek paal en perk wil gaan stellen aan bestialiteitspraktijken.

Een stal van de boerderij in Enumclaw
Een stal van de boerderij in Enumclaw