Coulhard: "Staking is een mogelijkheid"

In een column in de Scotland Daily Record heeft Formule 1-coureur David Coulthard gezegd dat er mogelijk gaat worden gestaakt in de rest van het seizoen door de coureurs, als ze iets moeten doen waarbij ze een onveilig gevoel hebben.

Verder is de Schot boos op Max Mosley omdat de ontmoeting tussen hem en de GPDA tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië is geannuleerd en verzet is naar 1 augustus.

"De ontmoeting tussen Max Mosley en de rijders werd geannuleerd en is opgeschoven naar 1 augustus, de eerste dag van de ‘vakantie’. Maar het had in Silverstone gehouden moeten worden, waar alle rijders al waren. Nu gaat het alleen door als de helft van de rijders komen. Sommigen, zoals bijvoorbeeld Takuma Sato, kunnen niet komen."

"Ik hoop dat de ontmoeting doorgaat. We willen zeker zijn dat de veiligheid prioriteit heeft. Een staking is absoluut mogelijk op het moment dat we iets moeten doen waarvan we het gevoel hebben dat niet veilig is. Hopelijk gaat dat niet gebeuren,"[/i] aldus de Schotse coureur van het team van Red Bull Racing.

"De kans bestaat dat er gestaakt gaat worden tijdens de tweede helft van het seizoen. Zoveel zorgen maken ik en de andere rijders ons over de veiligheid sinds de Grand Prix van Amerika."