Davis Cup: Frankrijk, Kroatië leiden

Frankrijk en Kroatië gaan aan de leiding in de kwartfinales van de Davis Cup. Beide landen wonnen vandaag het dubbelspel.

Frankrijk sloeg toe tegen Rusland met het ervaren koppel Clément en Llodra. Het Russische duo daarentegen, Joezjni en Andreev, speelde vanmiddag voor het eerst met elkaar samen. Het was dan ook geen verrassing dat het Franse team de wedstrijd met 3-1 in sets won: 7-5, 6-4, 6-7 en 6-2. Daarmee leidt Frankrijk na twee dagen met 2-1. Omdat Richard Gasquet in topvorm is lijkt Frankrijk een plaats bij de laatste vier niet meer te kunnen ontgaan. Gasquet treft morgen Davydenko in de tweede wedstrijd. De eerste wedstrijd van zondag gaat waarschijnlijk tussen Mathieu en Andreev, al kan ook Joezjni nog worden ingezet door de Russische captain.

Ook Kroatië zette een grote stap op weg naar de halve finale. Na twee dagen staat het 2-1 voor de thuisspelende ploeg. Hiervoor was het koppel Ancic/Ljubicic verantwoordelijk, in de Davis Cup een schier onverslaanbare combinatie. Tijdens de eerste ronde van de Davis Cup rekenden ze zelfs af met de fameuze broers Bryan. Nu ging het iets moeilijker en moesten er vijf sets aan te pas komen alvorens victorie te kraaien. Het Roemeense duo Pavel/Trifu werd geklopt in 5-7, 6-4, 6-7, 6-4 en 6-4.