Teruggave entree Indy begint

Michelin en de Indianapolis Motor Speedway (IMS) beginnen binnenkort met het gezamenlijk terugbetalen van de entreegelden voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, die op 19 juni jl. werd gehouden.

De organisatie en de bandenfabrikant hebben besloten samen alle bezoekers hun geld terug te geven dat is betaald voor de toegang tot de beruchte race, waarin slechts zes auto's aan de start kwamen.

Iedereen die vooraf een toegangskaartje had gekocht, krijgt komende week een brief van de twee partijen waarin staat uitgelegd hoe het geld terug kan worden gevraagd. Kaartjes die op de dag zelf zijn gekocht, kunnen worden opgestuurd naar Indianapolis, waarna een cheque zal worden geretourneerd.

Tevens stelt Michelin 20.000 toegangskaartjes voor de Amerikaanse Grand Prix op Indianapolis in 2006 beschikbaar voor de gedupeerde bezoekers. Precieze details over dit proces worden bekend gemaakt zodra de Grand Prix van 2006 is bevestigd door de FIA.

"Door samen te werken met IMS hebben we een grondig en snel proces bedacht om alle bezoekers te bereiken," lichtte Jim Micali van Michelin toe. "We hopen dat we hierdoor de ontwikkeling van de Formule 1 in de Verenigde Staten kunnen aanmoedigen."