Kalou wil graag naar PSV

Salomon Kalou stuurt aan op een vertrek bij Feyenoord. De Ivoriaan wil graag naar PSV en probeert een transfer naar Eindhoven te forceren.

Eerder liet Kalou nog horen dat hij graag bij Feyenoord wilde blijven. Op de website van Feyenoord verklaarde hij dat hij niets zou weten van de interesse van PSV. Nu laat de aanvaller duidelijk weten wat hij wil: "Het is voor mij en de club het beste als we uit elkaar gaan."

In een interview met het Algemeen Dagblad zegt Kalou: "Feyenoord weet al lang wat ik wil, maar de leiding neemt me volgens mij niet serieus. Ze denken misschien dat ik een spel speel. Dat vind ik jammer, want ik wil correct zijn en bied een goeie oplossing aan: een transfer naar PSV. Dat is echt voor alle partijen het beste."

Technisch directeur Mark Wotte liet weten dat de negentienjarige speler niet weg mag en al helemaal niet naar de concurrentie. Kalou reageerde daar vervolgens weer op. "Ik vind dat je PSV en Feyenoord niet met elkaar kunt vergelijken op dit moment. PSV is veel verder dan Feyenoord. Daar speel je Champions League en wordt je als jonge speler ook echt beter gemaakt. Hiddink is daar goed in. Maar in die club zit het zelf ook goed, moet je eens kijken hoeveel topspelers PSV al aan de grote competities in Europa heeft geleverd."

"Dit is het moment om hogerop te gaan. Als Feyenoord me die kans niet gunt, heb ik een probleem. Ik zal de resterende jaren van mijn contract wel uitspelen, natuurlijk, ik blijf wel professional. Maar het plezier zal verdwijnen. Ik heb liever dat we allemaal blij zijn. Ik, omdat ik naar PSV kan; Feyenoord, omdat het een goede transfersom voor me kan ontvangen. Als ik mijn contract uitdien, verdienen ze toch niks aan me, dat zullen ze toch niet willen?"