Liberty hoopt op succes in Pyreneeën

Michel (Baraja)
Liberty Seguros probeert zich na een matige beurt in de Alpen vanaf morgen te herstellen in de Pyreneeën. Ploegleider Manolo Saiz is wel tevreden over zijn renners, maar stelt dat de enige coureur die heeft gefaald Roberto Heras is. Heras staat pas 37e in het algemeen klassement.

De best geklasseerde renner van Liberty is Jörg Jaksche, op een twaalfde plek, op al meer dan vijf minuten van Lance Armstrong. Van een ploeg die met Heras, Beloki en Gonzalez de Galdeano aan de start staat wordt meer verwacht. Toch is ploegleider Saiz best wel tevreden: ”De enige coureur bij ons die door het ijs is gezakt is Heras, de rest doet gewoon zijn werk. Als Heras met de besten boven geraakt op Courchevel zegt iedereen dat Liberty fantastisch heeft gereden, helaas was dat niet het geval. We kunnen niets anders doen dan hopen dat Heras verbetert en nog een etappe kan winnen in de Pyreneeën, het warme weer geeft ons zeker een voordeel.”

De Duitser Jaksche is dus Liberty’s laatste hoop op een notering in de top tien. Jaksche voelt zich in ieder geval goed: ”Ik ben heel tevreden over mijn prestaties in de bergritten tot nu toe. Wie weet kan ik nog verbeteren.” Wie zich ook wil verbeteren is Beloki, die zeker redelijk rijdt in deze ronde, helemaal in vergelijking met zijn Giro. Beloki wil echter meer: ”Het ging helemaal niet goed in de Alpen, ik ben gewend bij Ullrich te rijden tijdens aankomsten bergop. De rit naar Courchevel ging nog wel, maar de dag erna was het weer minder. Ik probeer in de Pyreneeën te gaan voor etappewinst, ik krijg nu zeker wel de ruimte.” Gisteren was het exact twee jaar geleden dat de Bask als kanshebber op de eindzege de Tour moest verlaten door een val in de afdaling van de col de la Rochette.