Microsoft bevestigt X05 evenement

Microsoft heeft vandaag bevestigd dat X05 gehouden zal worden op 4 en 5 oktober. Dit evenement wordt gehouden op een, nu nog onbekende, locatie ergens in Europa. Verkopers, publishers en developers krijgen hier de kans om details en plannen te onthullen en uiteraard zal Microsoft zelf uitgebreid aanwezig zijn voor het bekendmaken van haar eigen plannen en ander nieuws omtrent de Xbox 360. Chris Lewis, vice-president van Xbox voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika en gastheer van het evenement:
"[...]
We are very excited about X05 and believe this will prove to be a real highlight in the gaming calendar this year. We have a lot to say and even more to show people. Believe me, after X05 there will be no question that Xbox 360 is the next-generation.
[...]"


Misschien klinkt dit wel erg optimistisch, maar de X0 evenemten hebben voorgaande jaren al laten blijken van groot belang te zijn voor promotie en het doen van belangrijke aankondigingen. Denk aan details over prijzen van de Xbox, Xbox Live en samenwerkingsverbonden met bijvoorbeeld Epic Games. De evenementen zijn ook voor third-party publishers en developers als Electronic Arts en Ubisosoft belangrijk gebleken voor bijvoorbeeld de aankondiging van nieuwe titels. We kunnen dus interessant nieuws verwachten in oktober.