Hillary Clinton wil onderzoek naar seks in GTA

Icoon Games nieuwsSenator Hillary Clinton wil antwoord op de vraag wie verantwoordelijk is voor verborgen seksscènes in de populaire game Grand Theft Auto: San Andreas. Producent Rockstar zegt zelf niet zulke beelden in het spel te hebben toegevoegd, en geeft de schuld aan hackers. Clinton wil dat de Federal Trade Commission (FTC) een onderzoek uitvoert.

"Er is geen twijfel dat de aanwezigheid van games met seks en geweld de opvoedkundige taak veel moeilijker maakt", stelt de echtgenote van voormalig Amerikaans president Bill Clinton. De US Entertainment Software Rating Board (ESRB), de organisatie die bepaalt vanaf welke leeftijd een spel geschikt is, onderzoekt momenteel of Rockstar zich aan de regels heeft gehouden.

De seksueel getinte beelden zijn normaal niet toegankelijk, maar met behulp van de zogenaamde Hot Coffee-mod kunnen spelers zien hoe personages in GTA de liefde met elkaar bedrijven. Volgens Patrick Wildenborg uit Deventer, maker van de mod, zaten alle beelden gewoon in het originele spel, maar waren ze niet geactiveerd. "De scriptcode, de modellen, de animaties en de dialogen zijn allemaal origineel van Rockstar. Het enige wat ik hoefde te doen was een beetje rommelen in het main.scm-bestand", aldus Wildenborg.

GTA Hot Coffee Mod

-
Meer gamenieuws lees je op FOK!games!!