Davis Cup: onsportieve Coria onderuit

Michel (Baraja)
Guillermo Coria heeft niet erg sportief gereageerd na zijn nederlaag in de kwartfinale van de Davis Cup tegen Lleyton Hewitt. Door de nederlaag van de gravelbijter kijkt Argentinië tegen een 1-0 achterstand aan.

In Sydney treffen dit weekend Argentinië en Australië elkaar. Australië speelt thuis en koos gras als ondergrond, vooral omdat Coria aan Argentijnse zijde nou niet bepaald te boek staat als een grasspecialist. Diezelfde Coria opende de ontmoeting met een wedstrijd tegen Lleyton Hewitt, die weer erg op dreef was en simpel afrekende met de Argentijn: 7-6, 6-1, 1-6 en 6-2. De tweede wedstrijd van vrijdag, die tussen Arthurs en Nalbandian, werd vroegtijdig afgebroken omdat motregen de baan gevaarlijk glad maakte. Nalbandian leidde met 6-3, 7-6 en 5-7.

Coria was niet echt sportief na afloop van de wedstrijd: ”Ik win liever geen enkel toernooi in heel mijn leven dan dat ik me zoals Hewitt zou moeten gedragen. Hij juicht uitbundig bij elke fout die een ander maakt en gedraagt zich erg agressief op de baan. Naast het terrein is het een andere zaak, maar erop zou ik hem het liefst willen vermoorden.”