Verdonk zet Algerijn het land uit

Rob (R@b)
PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

De 37-jarige Algerijn Abdelkader D. wordt als ongewenst vreemdeling Nederland uitgezet, ondanks dat hij getrouwd is met een Nederlandse vrouw bij wie hij drie kinderen heeft. Dat heeft minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken besloten. Volgens de AIVD vormt de Algerijn een gevaar voor de staatsveiligheid. De man zou ronselpraktijken en hand- en spandiensten verrichten voor terroristische organisaties. D. is inmiddels in vreemdelingenbewaring genomen in afwachting van zijn uitzetting. Hij is een regelmatige bezoeker van de omstreden Eindhovense Al Fourqaan-moskee, waarvan laatst ook al drie imams tot ongewenst vreemdeling werden verklaard.

Met de in Tripoli geboren Anwar al M. en de Algerijn Rodoin D. heeft D. volgens de AIVD nauwe banden onderhouden. Deze twee vrienden van hem, die in 2002 ook in Eindhoven werden opgepakt, zijn onderdeel van een internationaal netwerk van moslimextremisten.

Het ministerie van Justitie laat op vragen alleen weten dat van Abdelkader D. de tijdelijke verblijfsvergunning is ingetrokken en dat hij het land wordt uitgezet. Meer commentaar wil men niet geven.

D. trouwde in 1999 met een vrouw die de Nederlandse nationaliteit bezit. Hierdoor kwam hij in het bezit van een voorlopige verblijfsvergunning. Daarvoor verbleef hij illegaal in Nederland. Zijn drie kinderen hebben net als zijn vrouw wel de Nederlandse nationaliteit. Zijn echtgenote verscheen begin deze maand nog in het tv-programma NOVA. Daarin beklaagde de onherkenbaar gemaakte vrouw zich over de handelswijze van de AIVD en sprak ze tegen dat haar man zich bezig hield met ronselpraktijken of andere verboden activiteiten: ''Mijn man is 100% onschuldig.''. Een video van dat gesprek staat on-line op de site van NOVA.