Postbode neergeschoten om levenslang te krijgen

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 60-jarige Amerikaan uit de staat Georgia heeft twee weken geleden een postbode neergeschoten om zo levenslang te kunnen krijgen. De dader was door het gebruik van dure medicijnen zwaar in de schulden gekomen en vreesde uit zijn huis gezet te worden. Door een misdaad, het doden van een ambtenaar in functie, te plegen waarop levenslang staat, hoopte hij de rest van zijn leven van onderdak en voedsel voorzien te worden.

De man kwam postbode Earl Lazenby (52) op de dag van de schietpartij tegemoet met een pistool in zijn hand. Nadat hij de brieven in ontvangst had genomen, joeg hij de postbode zeven kogels in het lijf. Lazenby overleefde de aanval, maar zal nooit meer voedsel kunnen verteren of insuline aanmaken.

Volgens Lazenby's vrouw was de dader geÔnspireerd door Eric Rudolph, een survival-specialist die recent levenslang achter de tralies verdween voor een bomaanslag tijdens de Olympische Spelen in Atlanta. "Hij zag dat Rudolph goed verzorgd werd na een misdrijf te hebben begaan en bedacht dat hij dat dan ook maar moest doen."