Honkballers ook te sterk voor Tsjechië

De Nederlandse honkballers blijven het goed doen bij het Europees kampioenschap. Donderdagavond won de titelverdediger in Praag van gastland Tsjechië: 3-0. Dankzij de overwinning ligt de formatie van coach Robert Eenhoorn prima op koers voor de finale.

De winnende werper was Rob Cordemans, de pitcher van Neptunus had zijn Tsjechische tegenstanders volledig onder controle en liet hen nooit verder komen dan het tweede honk. De Nederlandse slagkracht was aanmerkelijk groter. In de derde inning scoorde zowel Evert Jan 't Hoen als Danny Rombley een punt: 2-0, en in de vierde doorgang kwam ook Sidney de Jong over de thuisplaat.

De enige concurrenten van Oranje zijn nog Spanje, dat eveneens ongeslagen is, en Italië. Spanje won donderdag van Duitsland met 10-2, Italië versloeg met 11-1 vrij eenvoudig Frankrijk.

Vrijdagmiddag zal Oranje het moeten opnemen tegen Frankrijk. Omdat Spanje en Italië daarna tegen elkaar uitkomen, is Nederland bij een overwinning op Frankrijk verzekerd van een plek in de eindstrijd.

Submitter:  Bron: NOS TT