FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 juli 2005

Onrust in de Urker gemeentepolitiek

Icoon politiek binnenland nieuwsEen crisis in het gemeentebestuur van het vissersdorp Urk heeft geleid tot dreigementen richting de fractievoorzitters van het CDA en de ChristenUnie. Onenigheid over de verbouwing van de haven en het plaatsen van een multifunctioneel centrum leidde onlangs tot de val van het college van CDA, ChristenUnie en SGP.

CDA en ChristenUnie willen tot ongenoegen van de SGP met zijn tweeën een nieuw bestuur vormen. Dat schoot een anonieme briefschrijver in het verkeerde keelgat. De schrijver, die zich afvraagt waarom de SGP buitenspel staat, heeft 'dreigende acties' aangekondigd, aldus politiewoordvoerder Ebe van der Land. De inhoud van een tweede brief, die dinsdag door een voorbijganger op straat werd gevonden, heeft volgens hem 'ook een politieke lading'. De politie is een onderzoek gestart.

In de gemeenteraad van het streng-christelijke dorp hebben zowel CDA, ChristenUnie als SGP vijf zetels. De overige twee zetels in de raad worden ingenomen door de lokale Unie Gemeentebelangen.

[Gerucht] World of Mana naar PlayStation 2

Een tijdje terug dook via Square Enix de naam World of Mana op, een mogelijk nieuw deel in de Seiken Densetsu-serie (Secret of Mana, Legend of Mana, Sword of Mana). Volgens eerdere speculaties zou de game voor de Nintendo DS in de maak zijn, maar nieuwe geruchten beweren dat de game naar de PlayStation 2 komt. Als dat waar is hoeven Nintendo DS-bezitters niet direct te treuren, want het is al bekend dat er sowieso een andere Seiken Densetsu-titel voor de handheld in de maak is.

World of Mana zal waarschijnlijk te zien zijn op videobeelden tijdens de Square Enix Party 2005, een presentatie van games van het bedrijf die plaatsvindt op 30 en 31 juli. We zullen zien op welke console de game zal verschijnen.

Naakt fouilleren kost New York duizenden schadevergoedingen

The-Ghost had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsNaar aanleiding van een gezamenlijke klacht van 40.000 personen gaat het stadsbestuur van New York schadevergoeding betalen aan mensen die zonder goede reden uit de kleren moesten om te worden gefouilleerd. Het gaat hier om burgers die werden gearresteerd wegens kleine vergrijpen, zoals bijvoorbeeld het niet betalen van parkeerboetes.

De vergrijpen werden gepleegd in zes detentiecentra in de stad. De betrokken personen moesten zich geheel ontkleden. Degenen die tegensputterden kregen te horen dat ze mogelijk zouden worden onderworpen aan harde represailles. Sommige vrouwen moesten zelfs een 'gynaecologisch onderzoek' ondergaan. "Ik begrijp dat criminelen gestraft moeten worden. Maar iemand die een parkeerboete vergeet te betalen een dergelijke vernedering te laten ondergaan is inhumaan", stelt vrachtwagenchauffeur David Cence, een van de klagers.

De incidenten vonden tussen 1999 en 2002 plaats. Degenen die eenmalig aan een visitatie zijn onderworpen krijgen 750 dollar van de stad, gaat het om meerdere keren dan wordt 1000 dollar uitgekeerd. New York keerde overigens in 2001 al eens 40 miljoen dollar uit aan schadevergoedingen wegens illegale visitaties.

Wraakacties tegen Engelse moslims

Meki had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Verenigd Koninkrijk zijn sinds de aanslagen in Londen meer dan honderd aanvallen gepleegd op moslims, ondanks het feit dat leiders als Tony Blair de Engelsen op het hart drukt niet de moslims te veroordelen voor de daden van een viertal dat de islam 'op een verwrongen en giftige' manier fout interpreteerde.

Een man van Pakistaanse afkomst uit Nottingham is zondag door verschillende jonge mannen doodgeslagen. In Kent heeft een student uit de Verenigde Arabische Emiraten naar verluidt zijn kaak gebroken toen iemand tijdens een ruzie een fles in zijn gezicht gooide. In de omgeving van Londen werd een moskee met bomaanslagen bedreigd, een lap met brandstof door de brievenbus van een islamitisch gezin gegooid en werden de huizen van twee moslims met stenen bekogeld.

Uit de hechte Pakistaanse gemeenschap in Leeds veroordelen velen de aanslagen in Londen. De vermoedelijke daders kwamen uit hun midden. "Ze kwamen uit een goede familie en het waren geen slechte buren. Daarom maken we ons zorgen over onze kinderen - mensen zouden hen kunnen misbruiken", aldus een 27-jarige vrouw, die anoniem wil blijven. De Britse regering overweegt maatregelen om terrorisme beter te kunnen bestrijden, zoals het uitzetten van buitenlanders, die zijn veroordeeld voor het prediken van haat of geweld.

Ondertussen voelt de Britse politie zich genoodzaakt de bescherming van de islamitische gemeenschap op te voeren.

André Ooijer naar Genoa

De buitenlandse interesse voor André Ooijer is concreet geworden: De verdediger speelt de komende twee jaar voor het Italiaanse Genoa.

Na Mark van Bommel, Johann Vogel en Ji-Sung Park is André Ooijer nu de vierde basisspeler die PSV verlaat. PSV wordt in financieel opzicht niet slechter van de transfer: de Eindhovense club ontvangt anderhalf miljoen Euro voor de 31-jarige verdediger.

Ooijer, die opgroeide bij Ajax en daarna bij Volendam en Roda JC speelde, wordt morgen gekeurd en als dat zonder problemen verloopt, dan voegt hij zich zaterdag bij de selectie van zijn nieuwe club.

Zwaargewonde bij explosie universiteit Groningen

Hasn, Fester en een anonieme FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouw is deze middag zwaargewond geraakt bij een explosie in een zuurkast in een scheikundig laboratorium van de Rijksuniversiteit Groningen. De mensen, die de vrouw ter hulp schoten, zeven studenten en hulpverleners, moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen.

De explosie onstond bij het fabriceren van een chemische stof. Het slachtoffer kreeg bij die explosie een bijtende stof over zich heen.

Pizarro nieuwste aanwinst Inter

David Pizarro is de volgende versterking voor Internazionale. De Chileense middenvelder is afkomstig van Udinese.

De 25-jarige Pizarro was het afgelopen seizoen één van de absolute uitblinkers bij Udinese, dat verrassend genoeg de voorronde van de Champions League wist te halen. De Chileen tekent een contract voor vier seizoenen bij de ‘nerazzurri’. Het is niet bekend hoeveel Inter op tafel heeft gelegd voor de begaafde spelmaker. In 1999 kwam Pizarro naar Udinese, waar hij eerst mislukte. Na een periode op huurbasis in zijn geboorteland bloeide hij de afgelopen seizoenen helemaal op in de Serie A. Lange tijd leek het erop of Pizarro naar AS Roma zou vertrekken, maar die club heeft een transferverbod en mag derhalve geen spelers aantrekken.

Paar bedrijft liefde in kathedraal

Een Noors verliefd paar is betrapt bij het liefdesspel in de portaal van de Tromsø Domkirke. Het stel nam erg veel risico aangezien de kathedraal een erg grote trekpleister is in Noorwegen. Tromsø telt ongeveer 70.000 inwoners en ligt in het noorden van Noorwegen. Het is één van de grootste steden in het noorden.

"Mensen kicken gewoon op seks op openbare plaatsen", aldus seksuologe Kristin Spitznogle. Een voorbijganger maakte foto's die in verschillende Noorse kranten geplaatst zijn.


De plaats van het hele gebeuren

Twee jaar geleden kreeg een Amerikaanse vrouw nog een taakstraf omdat zij met haar partner seks had bedreven in een kathedraal in New York. Deze vrijpartij was onderdeel van een wedstrijd.

Merckx, Fignon al zeker van zege Armstrong

De grote vraag die de Tourkaravaan bezighoudt is of Lance Armstrong al zeker is van zijn zevende Tourzege. De Franse krant L’Equipe ging eens peilen onder kenners en de meningen zijn verdeeld.

Eddy Merckx behoort tot het kamp dat beweert dat Armstrong zijn nieuwe Tourzege niet meer kan ontgaan: ”We hebben toch kunnen zien dat de Amerikaan verreweg de sterkste is?” Ook Laurent Fignon, Tourwinnaar in ’83 en ’84, is van mening dat ‘The Boss’ op 24 juli afscheid zal nemen met nog een eindoverwinning: ”Die zevende zege komt er wel. Ik wijt de huidige stand van zaken vooral aan Jan Ullrich. Hij blijft altijd dezelfde dingen proberen. De enige keer dat Ullrich bovendien Armstrong echt kon verontrusten reed hij niet bij T-Mobile. Dat is geen toeval. Hij legt zichzelf veel te veel druk op door zo weinig te koersen.”

De Fransman denkt, samen met Cyrille Guimard (ooit de ploegleider van Hinault), dat de tactiek van T-Mobile met drie speerpunten faalt: ”Drie kopmannen; dat zijn er twee te veel. Je kon op de rustdag zien dat Vinokourov de pers ontweek om maar geen vragen te hoeven beantwoorden over hun mogelijke conflict. Er is een bepaalde spanning binnen die ploeg en daarvoor moest ‘Vino’ betalen in de rit naar Courchevel.”

Jacques Michaud, de ploegleider van Phonak, denkt juist dat Armstrong de buit nog niet binnen heeft: ”We moeten niet vergeten dat hij al bijna 34 is. Hij kan toch niet blijven verbeteren? In de vijftiende rit naar Saint-Lary-Soulan krijgen we kansen zat om het hem lastig te maken.” Ook de ploegleider van Domina Vacanze, Gianluigi Stanga, behoort nog tot het kamp der twijfelaars: ”In de rit naar Courchevel zagen we iets heel opvallends: de temperatuur daalde opeens van 28 tot 15 graden. Echt weer voor Armstrong dus. Vergeet echter niet dat het in de Pyreneeën bloedwarm zal zijn. Het is nog niet over.”

Brandweer rukt uit voor muis in nood

IcoonIn Hamburg is de brandweer onlangs uitgerukt voor een tamelijk opmerkelijk spoedgeval. Een 21-jarige vrouw belde in paniek naar de brandweer van de Duitse stad toen haar muis met het kopje klem kwam te zitten tussen de tralies van diens kooi en een verstikkingdood dreigde voor het beestje.

De brandweer stuurde meteen een speciaal reddingsteam naar het huis van de vrouw met de opdracht het knaagdiertje uit diens benarde positie te bevrijden. Een woordvoerder van de brandweer vond het niet meer dan logisch dat de brandweer in dit geval te hulp schoot: "het is onze plicht mensen èn dieren te redden".

Politie surveilleert met gele leiderspet

Icoon Binnenlands nieuws Menig voorbijganger in Friesland keek vandaag raar op wanneer er politieagenten langs kwamen lopen. Die surveilleerden daar vandaag namelijk allemaal met een gele pet op. De korpsleiding besloot tot de ludieke actie over te gaan omdat het korps van 2001 tot 2004 volgens de politiemonitor het best presterende korps van Nederland was.

De gele petten zijn een knipoog naar de gele leiderstrui van de Tour de France. "We hopen bij het publiek reacties uit te lokken, zodat we kunnen uitleggen dat we er trots op zijn op één te staan", aldus een woordvoerder van het korps, dat naar eigen zeggen het best presteerde. Op de petten stond 2001-2004 gedrukt, samen met het korpslogo.

Punten twaalfde etappe

Vandaag werd de elfde etappe gereden, een etappe met niet al te hoge bergen maar wel een paar verschuivingen in het klassement.

Dagwinnaar werd Bjoro met 101 punten, vier punten meer dan de gedeelde nummer twee, EricR en PauPke, die beiden 97 punten hadden.

In het algemeen klassement blijft Blackness aan de leiding met 1160 punten, maar Arnim loopt langzaam op hem in, hij heeft nu 30 punten achterstand. Kozzmic steeg van de vierde naar de derde plaats met 1108 punten.

Bij de Subleagues gimg de overwinning naar Limbo rennen, ze hadden 20 punten meer dan de nummer twee, Kopfschmerz CC.

In het algemeen klassement gaan de Kukamaestro's aan de leiding, voor Kopfschmerz CC dat opgerukt is naar de tweede plaats. Derde staan de Nijmegen Tourfanaten.

Tot dinsdag 18 juli 00:01 kan er weer gewisseld worden.

Vader Abraham lanceert Smurfenlied in nieuwe versie

Smurfenlied versie 2005Vader Abraham blaast zijn grootste hit uit het verleden, Het Smurfenlied, nieuw leven in. Het wordt een samenwerking met de Belgische Ambiance act Dynamite, wellicht bekend van de nummers ''Al wie da nie springt is homofiel'', ''Sex met die blonde'' en ''Ik heb een Toeter op mijn waterscooter''.

Het waren de Vlamingen zelf die Vader Abraham (Pierre Kartner) benaderden om een nieuwe versie op te nemen. Deze week dook hij met de dames en heren van Dynamite de studio in, en eind deze week komt het nummer op cd-single uit.

Met het Smurfenlied scoorde 'Pierre' Abraham in 1977 een nummer één hit in de Top 40. Hij nam het nummer vervolgens in een groot aantal talen op en bereikte zo onder meer de Duitse, Engelse (nr. 2 in '78 in UK top 40), Spaanse, Scandinavische, Australische en Zuid-Amerikaanse hitparades (in diverse landen nr. 1). Wereldwijd zette hij 20 miljoen exemplaren van de single weg. Kartner hoopt dat zijn nieuwe versie in 2005 een zomerhit zal worden in Nederland en Vlaanderen.


De Spaanstalige versie uit de jaren 70

Feyenoord legt Owoeri vast

Feyenoord heeft de jonge Nigeriaanse aanvaller John Owoeri vastgelegd. Het talent komt over van Bendel Insurance, een club uit zijn geboorteland.

De nieuwste aanwinst tekende een contract voor één seizoen bij Feyenoord met bovendien een optie op een langere verbintenis. De 18-jarige Owoeri was de afgelopen dagen al op proef bij de Rotterdammers. De aanvaller zal zich aansluiten bij de selectie als alle administratieve formaliteiten zijn afgerond.

Owoeri is Feyenoord vooral opgevallen tijdens het WK onder-20. De Nigeriaan scoorde zelfs voor zijn land in de kwartfinale tegen Nederland, in de finale ging hij met zijn leeftijdsgenoten onderuit tegen Argentinië. Gedurende het hele toernooi was de razendsnelle Owoeri één van de uitblinkers bij Nigeria.

Rusland probeert opnieuw Spelen binnen te halen

Een week nadat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de voorkeur gaf aan Londen, in plaats van onder meer Moskou voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2012, stelt Rusland zich opnieuw kandidaat voor de Spelen. Het wintersportoord Sotsji wil de organisatie van de Winterspelen van 2014 op zich nemen.

Sotsji ligt in het Kaukasus-gebergte en is een toeristische trekpleister. Het Russische olympisch comité moet de kandidatuur nog wel bevestigen op 26 juli. Twee dagen later moeten alle kandidaten zich gemeld hebben bij het IOC. Tot nu toe hebben Salzburg (Oostenrijk), Sofia (Bulgarije), Harbin (China), Tbilisi (Georgië), Are (Zweden), Pyongchang (Zuid-Korea) en Annecy (Frankrijk) interesse getoond in de orgnaisatie.

CS Antwerpen ontruimd na bommelding

Het centraal station van Antwerpen is vanmiddag rond 16.00 uur ontruimd wegens een bommelding. Kort daarvoor wilde een controleur van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) een man controleren die geen geldig vervoersbewijs bleek te hebben.

De man koos het hazenpad en kon in de drukte ontkomen maar gooide vlak daarvoor een totaal afgeplakte doos op de grond. De controleur vertrouwde het niet en meldde het aan de spoowegpolitie aangezien de trein net het station binnen kwam rijden. Die sloeg gelijk groot alarm en liet het station ontruimen.

Om te vermijden dat de glazen koepel de lucht in vliegt bij een eventuele explosie laten ze de trein rustig uit het station rijden. Daar zal de ontmijningsdienst van het Belgische leger (DOVO) het verdachte pakketje onderzoeken. Er rijden rond Antwerpen nog geen treinen. Wel worden er vervangende bussen ingezet.

Update: 19.50 uur
Ondertussen is het station al weer vrijgegeven. De treinen kunnen weer rijden.

Paradox Interactive koopt rechten Europa Universalis

Paradox Interactive, bekend van Hearts of Iron I & II en de Europa Universalis-serie, heeft laatstgenoemde reeks opgekocht. De games die voorheen deze naam droegen zijn ook gemaakt door Paradox, maar toen had het bedrijf de rechten ervan nog niet in bezit.

De games van Paradox vallen regelmatig in de prijzen. Zo won Europa Universalis II nog awards van sites als IGN, Firing Squad en Strategy Gaming Online. Gamers spelen de serie nog steeds, jaren na de release.

Een woordvoerder van de ontwikkelaar laat weten erg blij te zijn met de overname. Omdat de licenties nu in handen zijn van Paradox kunnen ze nu volledig zelf bepalen welke richting de serie op moet gaan. Op dit moment is het bedrijf aan het denken over mogelijke sequels en add-ons voor Europa Universalis.

Paradox werkt echter nu nog aan Diplomacy, waarin de speler één van de in totaal zeven grote landen volledig kan besturen in de 20e eeuw.

Boruc tweede Poolse aankoop Celtic

Celtic Glasgow heeft zich versterkt met Artur Boruc, een 24-jarige keeper die afkomstig is van Legia Warschau. Boruc is al de tweede Pool in één week die naar de nummer twee van de vorige Schotse competitie verkast.

Boruc wordt voor een jaartje geleend van Legia Warschau. Wel heeft Celtic een optie tot koop bedongen. De nog jonge doelman is achter Jerzy Dudek de tweede keeper van de Poolse nationale ploeg. Boruc wil daar verandering in brengen: ”Ik wil de nummer één worden van Polen, als ik hier de eerste doelman kan worden heeft Jerzy een probleem. Dat is de belangrijkste reden waarom ik Legia heb verlaten.” Om eerst maar eens de vaste doelman van Celtic te worden moet Boruc de strijd aangaan met David Marshall. Boruc komt bij Celtic zijn landgenoot en goalgetter Zurawski tegen, die eerder deze week de overstap maakte naar de Schotse topclub.

Evenement: U2 in Amsterdam

De grootste band van deze planeet is in Nederland. Hét moment waar de tienduizenden U2-fans op zaten te wachten. Sinds 5 februari om precies te zijn toen alle 150.000 tickets voor de drie concerten binnen een uurtje uitverkocht raakten en de gelukkigen die een kaartje hadden kunnen bemachtigen zich konden verheugen op de tweede week van juli. De band lijkt de succesvolle Elevation Tour qua populariteit te overtreffen. Maar de Vertigo Tour is dan ook heel bijzonder.

U2-poster

'Superatlete' moet de cel in

Ze werd een superatlete in de nationale pers genoemd. Samukeliso Sithole bracht de atletiekfanaten in Zimbabwe in vervoering, omdat ze de ene overwinning na de andere boekte. Hinkstapspringen, hordenlopen, kogelstoten of speerwerpen, ze leek niet te verslaan.

Totdat een vriend van de atlete haar begin dit jaar aangaf bij de politie. Want wat was aan de hand ? Sithole was geen vrouw, maar een man. Een rechtbank in Harare veroordeelde de zogenaamde 'superatlete' tot 3,5 jaar gevangenisstraf wegens bedrog.

Volgens de Afrikaan is hij met zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtsorganen ter wereld gekomen, en was hij nu dankzij een behandeling van een heler "100 procent vrouw". Maar na een medisch onderzoek werd die verklaring echter verwezen naar het rijk der fabelen. Sithole is een man en zal de komende tijd in de cel moeten verblijven.

Moncoutié: "Wie weet nog een ritzege"

David Moncoutié is de vijftiende Fransman na de Tweede Wereldoorlog die zegeviert op de nationale feestdag. Voor de 30-jarige coureur zelf was het zijn tweede etappezege in de Tour de France.

Moncoutié was dolblij met zijn ritzege: ”Het geeft me een geweldig gevoel. De etappe was precies op mijn maat gesneden. We wilden met het team zeker iemand in de ontsnapping hebben. En toen O’Grady erbij kwam zat het helemaal snor. Om te winnen moest ik alleen gaan. Daarom ben ik op de Corobin weggereden.”

In 2004 won de renner van Cofidis in Figéac, toen hij zijn medevluchters Flecha en Martinez te slim af was. Wellicht kan Moncoutié deze Tour nog een etappezege boeken. In de derde week zijn er namelijk nog enkele ritten die hem goed moeten liggen: ”Ik heb veel gegeven. Ik moet even wat recupereren. Maar misschien probeer ik later in deze Tour nog een ritje mee te pikken.”

Moncoutié is de vijftiende Fransman na de Tweede Wereldoorlog die een rit wint op de Franse nationale feestdag. Afgelopen jaar deed Richard Virenque hetzelfde voor de Fransen. Laurent Jalabert was zelfs twee keer de beste op Quatorze Juillet. De laatste buitenlander die won op 14 juli was Alexander Vinokourov, in 2003. Een jaar eerder verpestte Karsten Kroon het Franse feestje door in Plouay te zegevieren.

Pimp je console

Naast dat ik de weblog een beetje netjes hou, game ik ook in mijn vrije tijd. Ik zet mijn doosje aan en begin dan lusteloos op knopjes te drukken. Maar vraag je je nu af waarom ik een doos heb in plaats van het speelstation? Simpel, omdat de graphics van de doos mooier zijn.
Maar toen Gieling van de Fok!games sectie mij deze console mods liet zien, wist ik niet meer of ik dat nog kon zeggen. (hoewel er ook mooie doosjes bij tussen zitten).
Het casemodden is mij totaal niet gelukt (ik weet het.. ik ben een noob), maar of ik dit ga proberen.. weet ik nog niet. Het is in ieder geval wel cool . Misschien laat ik het wel doen door iemand

Britse 'gangsta grannies' tegen hangjeugd

lucrativ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een groepje Britse oma's heeft een slim plan bedacht om asociale hangjeugd tegen te werken. Onder het motto van 'het is niet cool meer als wij het ook doen', zijn ze begonnen met het dragen van sweaters met capuchons en baseball caps. Ze noemen hun nieuwe look zelf 'gangsta granny'.

De bejaarde Mari Savage in het plaatsje Margate begon de actie, en kreeg een aantal vriendinnen zo ver om mee te doen. In Groot-Brittannië worden capuchons en baseball caps algemeen geassocieerd met asociaal gedrag van jongeren, waardoor veel winkelcentra ze zelfs al verboden hebben voor hun klanten.

Savage is echter van mening dat het veel beter werkt om de kledingstukken 'oncool' te maken. "Als wij deze dingen dragen, zullen de jongeren ze niet meer aan willen toch? Ze zouden al hun respect op straat verliezen", aldus Savage.

Hoewel er nog geen aanwijzingen zijn dat jongeren in Margate massaal hun 'hoodies' afdoen, merkt de pientere oma zelf en via haar zes kleinkinderen dat het wel degelijk effect heeft. "Ik kreeg laatst van een groepje jongeren een elleboog op straat", aldus Savage. "Ik denk dat ze jaloers zijn, en dat ze deze kleding alleen voor zichzelf willen."

Overigens doet ze het al lang niet meer alleen uit principe, nu ze heeft ontdekt dat de capuchons ook voordelen hebben. "Eigenlijk vind ik het wel prettig om hoodies te dragen, omdat ze lekker warm zijn op koude dagen."

Geen straf voor 'Michelin-teams'

De internationale automobielfederatie (FIA) heeft donderdag besloten dat de zeven Michelin-teams geen straf krijgen. De teams dreigden te worden veroordeeld, omdat ze tijdens de Grote Prijs van Indianapolis aan de kant bleven.

Donderdag verklaarde de FIA dat er nieuw bewijsmateriaal is bekeken, waarna besloten is dat "disciplinaire actie tegen de teams niet meer nodig is". Tevens zei de FIA dat het uitspreken van een straf "niet in het belang van de sport is".

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten bleven de Formule 1-teams die op Michelin reden aan de kant, omdat hun bandenleverancier een negatief advies had gegeven. Michelin besloot daartoe, omdat twee dagen eerder Ralf Schumacher een zware crash maakte toen diens achterband plofte.

Vorige maand waren de teams nog schuldig bevonden aan twee van de vijf ten laste gestelde feiten. Zo oordeelde de FIA dat de teams ervoor hadden moeten zorgen goede banden tot hun beschikking te hebben.

IAAF wil GP-wedstrijden over gehele wereld

De internationale atletiekfederatie IAAF wil met ingang van volgend jaar een cyclus van ongeveer twintig Grand Prix-wedstrijden laten plaatsvinden, die over alle continenten verspreid zullen zijn.

"We willen laten zien dat we kunnen moderniseren", dit zei de vice-voorzitter van de IAAF, Helmut Digel, woensdag.

Eerder maakte de bond al bekend dat de serie van zes wedstrijden in de Golden League aan het laatste jaar bezig is. In de nieuwe opzet zullen er wedstrijden in drie categorieën komen, de topcategorie zou de beste atleten aan de start moeten krijgen.

Momenteel staan er op de IAAF-kalender wedstrijden die behoren tot de Golden League, Super Grand Prix, Grand Prix, Grand Prix II en IAAF Series. Dit seizoen zijn dat er 34 in totaal.

"Het aantal wedstrijden wordt drastisch ingekrompen", aldus Digel, die binnen de IAAF ook hoofd marketing is. De Duitser ervan uit dat de nieuwe opzet in augustus rond de WK in Helsinki groen licht zal krijgen. " De huidige structuur levert te veel problemen op voor de atleten." Tevens zal er een systeem van promotie en degradatie voor de diverse wedstrijden komen.

Agenten schieten zwerver in achterwerk

Juusjuh en Farao hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsPolitieagenten hebben op het terrein van het Viecuri Ziekenhuis in Venlo een 32-jarige zwerver in z'n achterwerk geschoten. Het was de bedoeling dat de man zou worden aangehouden, maar hij reageerde te agressief. Hierop is besloten om een schot te lossen. Dit is bekendgemaakt door het Openbaar Ministerie in Roermond.

De dakloze wordt ervan verdacht dat hij 's nachts een 28-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats in Venlo heeft mishandeld. Zij moest met hersenletsel naar een Heerlens ziekenhuis worden overgebracht.

Van de verwondingen in z'n bil is bekend dat ze niet levensbedreigend zijn. Hij zou inmiddels al een operatie hebben ondergaan. De 32-jarige man is inmiddels aangehouden op verdenking van poging tot doodslag c.q. zware mishandeling.

Nog een huurling voor Charlton

Gonzalo Sorondo is de nieuwste aanwinst van Charlton Athletic. De 25-jarige verdediger wordt door Internazionale een jaartje uitgeleend aan ‘The Addicks’.

Vier jaar terug kwam de Uruguayaan naar Italië. In twee seizoenen bij Inter kwam de verdediger slechts elf maal in actie, vaak ook nog als invaller. In 2003 werd Sorondo uitgeleend aan Standard Luik en vorig seizoen maakte hij al kennis met het Premiership door 21 wedstrijden te spelen voor Crystal Palace. Die ploeg degradeerde echter en Sorondo wilde liever worden uitgeleend aan een ploeg in de hoogste Engelse divisie. Charlton heeft meteen een optie tot koop bedongen, vooral omdat manager Curbishley het ziet zitten in Sorondo: ”Hij wende snel aan het Engelse voetbal en was op Andy Johnson na de beste speler van Palace.” Eerder deze week legde Charlton met Smertin en Spector ook al twee huurlingen vast.

Moncoutie wint op Franse feestdag

De Fransman David Moncoutie heeft op de Franse Feestdag, Quatorze Juillet, de twaalfde etappe gewonnen van Briançon naar Digne-les-Bains over 187 kilometer.

Het peloton vertrok zonder Tom Boonen aan de twaalfde etappe. Vanaf de eerste kilometers waren er vele ontsnappingspogingen van onder andere Dekker en Michael Boogerd. Uiteindelijk kon er een groep van elf renners ontsnappen: Schreck, Lombardi, Arrieta, Merckx, Giunti, Garate, Vicioso, Halgand Pellizotti, Moncoutie en Casar. Enkele kilometers later konden de sprinters O'Grady en Hushovd bij de koplopers komen. Hushovd reed niet in de groene trui, uit respect voor de opgave van Tom Boonen. De voorsprong van de 13 groeit snel tot ongeveer vijf minuten. Dan gaat Davitamon - Lotto rijden om McEwen proberen dichterbij de kopgroep te brengen voor de groene trui. Het achtervolgingswerk heeft niet zoveel zin, want de voorsprong blijft rond de vier minuten steken.

Op 40 kilometer van de streep gaat Moncoutie aan op de Col du Corobin. Er is niemand die de Cofidis-renner kan volgen. Op de top heeft de Fransman 38 seconden voorsprong op de achtervolgers waar Schreck, O'Grady, Hushovd, Giunti en Lombardi hebben moeten lossen. De achtervolging verloopt niet soepel genoeg om Moncoutie bij te halen, het verschil blijft rond de halve minuut. Daardoor kan Moncoutie zijn tweede Tour-etappe op zijn erelijst bijschreven. De sprint voor de tweede plaats wordt gewonnen door Casar voor Vicioso. Hushovd verstevigt zijn groene trui door voor O'Grady te eindigen. McEwen houdt de schade wat betreft de puntentrui beperkt door de sprint van het peloton te winnen op ruim tien minuten.

Uitslag twaalfde etappe

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1126MONCOUTIE DavidCOFFRA
2172CASAR SandyFDJFRA00' 57"
399VICIOSO AngelLSWESP00' 57"
4104HALGAND PatriceC.AFRA00' 57"
532ARRIETA Jose LuisIBAESP00' 57"
6119PELLIZOTTI FrancoLIQITA00' 57"
745MERCKX AxelDVLBEL00' 57"
881GARATE Juan ManuelSDVESP00' 57"
9106HUSHOVD ThorC.ANOR03' 15"
10121O’GRADY StuartCOFAUS03' 15"
1177GIUNTI MassimoFASITA03' 15"
1216SCHRECK StephanTMOGER03' 18"
1324LOMBARDI GiovanniCSCITA03' 21"
1441MC EWEN RobbieDVLAUS10' 33"
15168WROLICH PeterGSTAUT10' 33"
16127TOMBAK JaneckCOFEST10' 33"
17105HINAULT SébastienC.AFRA10' 33"
1846RODRIGUEZ FredDVLUSA10' 33"
19207KRIVTSOV YuriyA2RUKR10' 33"
20176GILBERT PhilippeFDJBEL10' 33"
5153DEKKER ErikRABNED10' 33"

Klassement na twaalfde etappe
Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
11ARMSTRONG LanceDSCUSA
257RASMUSSEN MickaelRABDEN00' 38"
3101MOREAU ChristopheC.AFRA02' 34"
421BASSO IvanCSCITA02' 40"
538VALVERDE AlejandroIBAESP03' 16"
3652BOOGERD MichaelRABNED27' 17"

Armstrong raakt knecht kwijt

Tijdens de twaalfde etappe naar Digne is Lance Armstrong zijn eerste knecht kwijtgeraakt. De Spanjaard Beltran moest opgeven na een valpartij.

In de Tours van 2002, 2003 en 2004 kwam de voltallige équipe rond Lance Armstrong in Parijs aan. De laatste keer dat de Amerikaan afscheid moest nemen van een helper was in 2001, toen Vandevelde in de zevende etappe de strijd moest staken. ‘Triki’ Beltran viel vandaag na 57 kilometer op zijn hoofd en probeerde nog wel verder te rijden. Uiteindelijk gaf hij er echter de brui aan. Naast de Spanjaard gaf vandaag ook de Fransman Nicolas Fritsch op. Daarmee zijn er nog 164 renners in koers.

Karthikeyan: "EJ15B is een stuk sneller"

Narain Karthikeyan heeft gezegd dat de EJ15B niet eerder dan in Hongarije aan de start zal verschijnen, maar dat hij wel sneller is dan de huidige auto.

Donderdag zal de Indiër met de EJ15B op het circuit van Le Castellet gaan testen. Voordat hij met de tests begon zei hij dat de auto niet in Hockenheim aan de start zal komen zoals was gepland, maar pas bij de GP van Hongarije, die een week later is.

"De introductie zal mogelijk verschoven worden naar Hongarije heeft het team me verteld. De auto is beter en sneller dan de huidige auto. Het aërodynamische pakket is totaal anders. Ik denk dat ik met die auto zonder problemen de top 10 in kan rijden", aldus Karthikeyan.

"Als Robert Doornbos, die niet de snelste is, met die auto zulke tijden en snelheden kan behalen, dan moet het voor ons toch mogelijk zijn om met die auto nog veel beter te zijn."

Volleybalsters verliezen ook tweede wedstrijd

De Nederlandse volleybaldames hebben ook hun tweede wedstrijd in de finaleronde van de World Grand Prix verloren. De ploeg van bondscoach Avital Selinger was niet opgewassen tegen gastland Japan: 0-3 (setstanden 25-22, 20-25, 26-28, 22-25). Oranje verloor eerder al de openingswedstrijd tegen Brazilië met 3-0 en staat nu zesde en laatste in de stand.

Nederland speelde wel een sterke eerste set, maar kon dat niveau niet vasthouden in de rest van de wedstrijd. Bovendien begon Japan naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter te verdedigen.

Oranje speelt zaterdag tegen China, zondag tegen Italië en maandag tegen Cuba.

Battlefield 2 expansie officieel aangekondigd

Electronic Arts en DICE hebben onlangs een expansie voor het recent uitgekomen Battlefield 2 aangekondigd. Eerder leek al duidelijk dat er een expansie zou komen naar aanleiding van berichten van verschillende winkels als Bol.com. De uitbreiding zal de naam Battlefield 2: Special Forces krijgen en draait, zoals je al kunt raden, om gevechten tussen elite commandotroepen van verschillende facties. Uiteraard zullen er ook nieuwe maps, nieuwe voertuigen en nieuwe wapens komen.

De speler krijgt de keuze om met zes verschillende groepen commando's te spelen, zoals Navy SEALs, SAS, Spetnatz en drie fictionele commandogroepen waaronder de MEC Special Forces. De uitbreiding zal tien nieuwe voertuigen brengen en acht nieuwe maps, waarvan enkele maps zich midden in de nacht af zullen spelen. De commandotroepen zullen ook speciale wapens en gadgets krijgen, zoals flashbangs, night vision en haken om mee op daken te klimmen.

Met dank aan RDJ134 voor het melden van dit nieuws

Polanski mag via videoverbinding in rechtszaal zijn

Icoon Showbiz nieuws De Franse regisseur Roman Polanski mag van het Britse hooggerechtshof per videoverbinding aanwezig zijn bij een door hem aangespannen rechtszaak. Polanski wil niet naar Groot-Brittannië komen voor de rechtszaak tegen het Britse blad Vanity Fair, omdat hij dan waarschijnlijk wordt opgepakt en uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

De 72-jarige Polanski wordt in de Verenigde Staten nog altijd gezocht wegens het seksueel misbruiken van een minderjarig meisje. In 1977 werd hij daarvoor gearresteerd, waarna hij bekende seks met het 13-jarige meisje gehad te hebben. Toen hij op borgtocht vrijkwam vluchtte hij naar zijn geboorteland Frankrijk, waar hij niet uitgeleverd kan worden.

De rechtszaak tegen Vanity Fair heeft betrekking op een artikel uit 2002, waarin het blad Polanski er van beschuldigd met een vrouw geflirt te hebben terwijl hij onderweg was naar de begrafenis van zijn vermoorde vrouw. Volgens de regisseur slaat dit echter helemaal nergens op.

Polanski is onder andere bekend van zijn film The Pianist, waar hij in 2003 zelfs een Oscar voor beste regisseur voor in ontvangst mocht nemen. Hij kon toen ook al niet persoonlijk bij de uitreiking in de Verenigde Staten aanwezig zijn vanwege de tegen hem lopende aanklacht.


Oscarwinnaar Roman Polanski, hier op archiefbeeld

Agent speelt vertrouwelijke informatie door

Een 44-jarige inspecteur van het korps Amsterdam-Amstelland is op non-actief gezet. Hij wordt ervan verdacht vertrouwelijke informatie te hebben doorgespeeld. Het onderzoek loopt nog. De politie wil verder geen mededelingen doen.

Afgelopen maand werden er in hetzelfde korps al eens twee agenten uit hun functie gezet. Het betrof toen een 28-jarige surveillante die verdacht werd van valsheid in geschrifte. Een 45-jarige brigadier zou huiselijk geweld gepleegd hebben. Verder zijn nog zeven andere medewerkers van het korps op non-actief gesteld dit jaar.

Grote anti-terreuractie in Groot-Brittannië

In de Noord-Engelse stad Leeds heeft de politie een wijk ontruimd om op zoek te kunnen gaan naar explosieven. Het gaat om de wijk Beeston alwaar één van de drie zelfmoordterroristen woonde die verdacht worden van de aanslagen in Londen.

Bewoners zijn met dubbeldeks-bussen afgevoerd naar plekken elders in Leeds. Ze moesten voor drie dagen kleding meenemen. Ook een moskee en een school in Beeston zijn ontruimd. Eerder deed de Britse politie in Leeds ook al invallen in verband met de terreur in Londen. Daarbij werd één arrestatie verricht en 'gevaarlijk materiaal' in beslag genomen.

'Vierde dader Britse Jamaicaan'
Inmiddels zegt de Britse politie te weten wie de vierde zelfmoorddader was. Het zou gaan om een in Jamaïca geboren man met de Britse nationaliteit. Eerder was al bekend dat de andere drie daders Britten van Pakistaanse afkomst zouden zijn.

Scotland Yard heeft vandaag officieel bevestigd dat de aanslagen in Londen door vier zelfmoordterroristen zijn gepleegd. Het dodental staat nu op 52.

Het brein achter de aanslagen zou een Britse dertiger van Pakistaanse komaf zijn. Hij zou volgens veiligheidsdiensten vorige maand per boot zijn aangekomen en één dag voor de aanslagen Groot-Brittannië weer hebben verlaten. De man zou al eerder betrokken zijn geweest bij terroristische activiteiten en zou ook banden hebben met volgelingen van het terreurnetwerk Al Qaeda in de Verenigde Staten.


Engelse kranten brachten nieuws 'eigen daders groot'
Links staat een trouwfoto van de leraar die zichzelf opblies
Rechts onder meer de 'busopblazer'

Wederom problemen voor Mourinho

De coach van Chelsea, José Mourinho, zit alweer in de problemen. De Portugees heeft in de Engelse media geroepen dat de vice-voorzitter van Arsenal, David Dein, zijn functie bij de Engelse voetbalbond FA moet neerleggen.

De Portugese trainer vindt dat Dein niet een functie bij én Arsenal én de FA kan vervullen. Volgens de Portugees is er door die twee functies sprake van belangenverstrengeling.

De FA overweegt nu juridische stappen te ondernemen tegen Mourinho. "Dit is slecht voor het imago van het voetbal en de uitspraken van Mourinho zijn onnodig, onbehulpzaam en onjuist", aldus een woordvoerder van de bond.

Het is niet voor het eerst dat Mourinho in opspraak komt door zijn uitspraken. Vorig seizoen was hij veelvuldig in het nieuws wegens uitspraken die hij deed rondom de Champions League wedstrijd tegen Barcelona. Hij beschuldigde toen trainer Frank Rijkaard ervan in de rust de scheidsrechter te hebben beïnvloed. Destijds werden hij en Chelsea gestraft door de Europese voetbalbond UEFA.

Blokrijden als nieuw middel tegen files

Icoon Binnenlands nieuws Rijkswaterstaat is op dit moment in het oosten van het land bezig met een proef met 'blokrijden'. Blokrijden, waarbij er een auto van de dienst midden op de weg gaat rijden, moet helpen files te voorkomen. Dat heeft een woordvoerster van de dienst donderdag verklaard.

Het idee van het blokrijden is dat de midden op de weg rijdende auto van Rijkswaterstaat er voor zorgt dat alle auto's daar achter met een constante snelheid verder rijden. Omdat er niet telkens opgetrokken en afgeremd hoeft te worden, kunnen files hierdoor korter worden gehouden. Bovendien kan het principe ongelukken voorkomen.

Pas over een half jaar heeft Rijkswaterstaat waarschijnlijk genoeg gegevens verzameld om echt te weten of het blokrijden werkt, maar de eerste indruk is positief. Voorlopig wordt het principe alleen nog 's ochtends toegepast op de A12 tussen de Duitse grens en het knooppunt Velperbroek en 's avonds op de A50 tussen de knooppunten Grijsoord en Valburg.

Beruchte Taiwanese crimineel gepakt dankzij online games

De Taiwanese politie heeft afgelopen woensdag een crimineel opgepakt welke al een jaar lang voortvluchtig was. Chang Hsi-ming werd gezocht voor moord, illegaal wapenbezit en meerdere kidnappings en werd omschreven als uitermate gevaarlijk.

De politie kwam achter zijn schuiladres doordat ze wisten dat hij graag online games speelde. Zo kwamen ze via zijn IP-adres achter zijn woonadres ergens in centraal Taiwan. De politie kwam vervolgens naar dit adres met ongeveer 130 agenten en twee gepantserde wagens doordat vermoed werd dat hij geweren en granaten in zijn bezit had. Na een vuurgevecht werd Hsi-ming in zijn borst en schouder geraakt, waarvoor hij in het ziekenhuis behandeld wordt.

De Taiwanese regering had een beloning van 10 miljoen Taiwanese dollars (wat neerkomt op 312,500 Amerikaanse dollars) uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot de opsporing van Hsi-ming.

Wim T. Schippers krijgt Van Looyprijs

Wim T. Schippers zal dit jaar de Van Looyprijs 2005 uitgereikt krijgen. De prijs is een initiatief van de Stichting Jacobus van Looy en wordt één maal per vijf jaar uitgereikt aan een Nederlandstalige kunstenaar of schrijver die een dubbeltalent is.

Schippers krijgt de prijs wegens zijn creativiteit, onvoorspelbaarheid en veelzijdigdheid. De van huis uit beeldend kunstenaar is ook maker van talloze theater-, televisie- en radioprogramma's. TV-geschiedenis schreef hij onder meer door in 1967 mee te werken aan het pop-programma Hoepla. In dit programma werd model Phil Bloom bloot in beeld gebracht (het eerste naakt op de Nederlandse tv) wat tot veel geschokte reacties en Kamervragen leidde. Na drie afleveringen werd Hoepla gestopt. Eerder zorgde hij voor ophef door in 1963 in het kunstprogramma Signalement van de VARA, een flesje gazeuse bij Petten in de zee leeg te laten lopen als kunstexpressie. Daarbij was veel media aanwezig.


Ook de Fred Haché en Barend Servetshows en Van Oekel's discohoek, die hij in de jaren 70 voor de VPRO televisie maakte met Gied Jaspars en Wim van der Linden, zijn klassiekers. Tevens van zijn hand zijn de komische tv-series over nachtclub Waldolala en de voor de jeugd bedoelde series 'Op zoek naar Jolanda' en 'We zijn weer thuis'. Op de radio 'teisterde' hij in de jaren 80 op woensdagmiddag Hilversum 3 met het programma Ronflonflon met Jaques Plafond. Ook uit de jaren 80 is zijn opmerkelijke toneelstuk ''Going to the dogs'', waarin alleen herdershonden meespeelden.

Ernie
Samen met tekenaar Theo van den Boogaard is Schippers ook verantwoordelijk voor de Sjef van Oekel-stripboeken. Als kunstenaar maakte Wim T. Schippers in zijn beginperiode a-dynamische kunst waarbij hij zich liet zich inspireren door Marcel Duchamp en andere dadaïsten en de Fluxusbeweging van George Maciunas. Na de Fluxusperiode maakte Schippers werk dat valt onder de noemer Pop-Art. In 1997 vond in het Centraal Museum in Utrecht de tentoonstelling 'Het Beste van Wim T. Schippers' plaats, waarin een overzicht werd gegeven van zijn complete werk.

Niet-kunstliefhebbers en jongeren zullen Schippers kennen van zijn medewerking aan Sesamstraat, alwaar hij onder meer verantwoordelijk is voor de stem van Ernie.

In 1993 ontving Schippers al de LIRA-prijs voor gehele oeuvre. De Van Looyprijs wordt op 24 september uitgereikt. Eerdere winnaars van die prijs zijn Armando (1985), Lucebert (1990), Breyten Breytenbach (1995) en Charlotte Mutsaers (2000). Ter gelegenheid van de toekenning van de prijs wordt in 'De Hallen' in Haarlem een tentoonstelling van het beeldende werk van de kunstenaar ingericht.

Stroomstoring legt Botlekgebied stil

KermitKrul, barrymel en Tecumseh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een grote stroomstoring heeft vanochtend het hele Botlekgebied in Rotterdam platgelegd. Dit zorgde voor problemen bij onder andere Shell Pernis. Het bedrijf moest extra olie affakkelen, wat zorgde voor grote zwarte rookwolken in het gebied.

De bewoners van regio Rijnmond zijn wel gewend aan rook boven Pernis, omdat bedrijven vaker affakkelen. Wanneer de stroom uitvalt, wordt het overtollige gasvormige product naar de fakkelinstallatie geleid. Daar wordt het dan veilig verbrand. Dit gebeurde nu ook, maar doordat de fabriek nu plotseling de procedure in gang moest zetten, was er meer rookvorming dan anders. Verder belden tientallen omwonenden de DCMR Milieudienst en klaagden over stankoverlast. De stroomstoring zou een rubber- en kattenpislucht veroorzaken.

Niet alleen het industriegebied werd getroffen. Ook delen van Hoogvliet, Poortugaal en Pernis zaten zonder stroom, waardoor het metroverkeer richting Spijkenisse, Rhoon en Poortugaal ruim twee uur kwam stil te liggen. Ook de Spijkernissebrug kon niet meer worden gebruikt, omdat de slagbomen niet meer omhoog konden. Rond 13.45 uur was de stroomstoring verholpen. Over de oorzaak is echter nog niets bekend.

Politie maakt einde aan vrijpartij op naaktstrand

nikneem had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft dinsdagavond een einde gemaakt aan een openbare vrijpartij. Een stel lag te vrijen op het naaktstrand in recreatiegebied Bussloo, dat tussen Deventer, Apeldoorn en Zutphen ligt. Een groep mannelijke toeschouwers stond zichzelf hierbij te bevredigen.

Het incident gebeurde rond 20.00 uur. Verschillende aanwezige badgasten stoorden zich aan het tafereel, maar kregen een grote mond terug als ze er iets van zeiden. Daarop werd de beheerder van het strand ingelicht, die op zijn beurt de politie inschakelde. Volgens beheerder Arie de Vries betrof het een grote groep zich agressief gedragende mensen. De politie heeft het vrijende stel bekeurd voor het plegen van schennis en het verstoren van de openbare orde.

Wekelijkse hardware verkopen Japan

Hier volgen de Japanse hardware verkopen van 04-07 t/m 10-07.

ConsoleDeze WeekVorige Week2005 Totaal
Nintendo DS41.50335.0831.112.952
PlayStation 228.71129.9921.128.763
PSP20.71121.9011.020.458
GBA SP11.17612.509401.927
GameCube2.2732.602127.226
GBA28931014.025
Xbox1791828.185

Wat opvalt is dat de Nintendo DS meer dan 40.000 stuks heeft verkocht in deze week. Het ziet er naar uit dat deze handheld zowel de PlayStation 2 als de PSP gaat verslaan qua verkoopcijfers. Verder waren de verkopen erg stabiel.

Trainen voor de Olympische Spelen

Alle mensen die deelnemen aan de olympische spelen, trainen heel het jaar, maar er zijn ook sommige deelnemers die heel hun leven al trainen zodat ze uitblinken als ze hun onderdeel moeten uitvoeren.
Het is toch best zielig als die mensen heel het jaar of heel hun leven trainen op een specifiek onderdeel en dan dat het mislukt.

Er is niks erger dan dat je een sprong verkeerd afrond waarvoor je je hele leven getraind hebt.

Ultrarealistische RTS Wartime Command zonder uitgever

Codemasters heeft onlangs bekend gemaakt dat ze de RTS-game Wartime Command: Battle for Europe 1939-1945 niet zullen uitgeven. Het spel is al jaren in ontwikkeling bij 1C Company, wiens game nu een onzekere toekomst boven het hoofd hangt. Codemasters laat het spel vallen omdat de game te vaak wordt uitgesteld. Ook zouden ideeën die in de game moeten komen niet haalbaar zijn, wat de game minder interessant zou maken. Voor een preview van deze game kun je hier kijken.

Gratis downloadable content voor SC: Chaos Theory

Ubisoft heeft vandaag bekend gemaakt dat er een nieuwe multiplayer map voor versus beschikbaar is gekomen. Deze map die zich afspeelt in Brooklyn, New York, is gratis te downloaden voor zowel de PC als de Xbox.

Als dit niet genoeg voor je is, dan moet je nog even geduld hebben voor een van de twee nieuwe co-op maps die in de komende weken gereleased worden. Nuclear Plant speelt zich af in Yongbyon, Noord Korea en UN Headquarters speelt zich af in New York.

Deze twee maps zijn ook de laatsten niet, zij zullen aan het eind van de zomer worden opgevolgd door nog een nieuwe versus map: Polar Base. Alle nieuwe maps zijn gratis te downloaden. Enkele screens van de nieuwe maps zijn hieronder te bekijken.

Tegelijk met de nieuwe maps download je ook een auto-update waarin de volgende dingen zijn aangepast:

quote
Lights: Correction on light status on clients.
Description: Some lights were not replicated correctly depending on clients or host (some lights could appear to be 'On' instead of 'Off' ).

Lights: Correction on coronas display.
Description: Coronas lights were not activated on the retail Xbox version of the game.

Bombing mode and radar: Host doesn't see anymore where bombs are placed on the radar. He has to seek for it, just like the clients.

Aquarius map: In "Aquarius" map, a Mercenary grabbed by a Spy doesn't get stuck in the crunching box: it dies with the Spy.
Description: Some mercenaries were stuck in a box in Aquarius map.

Alternate rules and ranking mode: It's no longer possible to play ranking games when alternate rules are set
Description: It was possible to play with alternate rules in ranking mode. Use alternate rules, choose some option, then activate the ranking mode.

Tutorial mode: Tutorial mode appears clearly for everyone in the lobby
Description: Now if the tutorial mode is set, the message appears clearly on the screen and the clients are set to "Not Ready".

Spy bullet: Correction on some Spy bullets that were not working properly.
Description: Sometimes, there was a glitch on Spy bullets if you used them first on a wall, then on a Mercenary.

Camera detectors: Correction on Camera that always displays its detection information.
Description: On "ClubHouse" and "Factory" maps, the camera was always displaying detection information, if a spy was killed while being detectedLevenslang voor moord op Sittards echtpaar

Het gerechtshof in Den Bosch heeft de 32-jarige Olaf H. uit Sittard veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens de moord in 2003 op het echtpaar Jo en Ine Zwakhalen (beiden 59) en het neerschieten van hun 9-jarige kleinkind Audrey. Het meisje kreeg een kogel door haar hoofd, maar overleefde als door een wonder. De rechtbank in Maastricht legde hem eerder dezelfde straf op.

H. heeft altijd ontkend de moorden op zijn geweten te hebben. Hij was op de dag van de moord wel in hun huis, om een BMW te kopen van autohandelaar Jo Zwakhalen. Een indringer zou echter de moord hebben gepleegd, zo bleef H. ook in hoger beroep volhouden.

De rechters oordeelden echter dat de man schuldig is. Hij had problemen en wilde met de 11.000 euro voor de BMW naar Roemenië om daar met zijn Roemeense vriendin te gaan wonen, aldus het gerechtshof.

Titties

De meeste vrouwelijke sterren die rondlopen op deze aardbol hebben wel eens onder het mes gelegen bij een plastisch chirurg. Als ze dat nog niet hebben gedaan, omdat ze misschien te jong zijn, dan zal dit in de toekomst vast en zeker gaan gebeuren want ze willen er allemaal zo jong mogelijk blijven uitzien.
De meeste operaties die bij een plastisch chirurg worden uitgevoerd zijn wel de borstvergrotingen en hiervan is Pamela Anderson wel het beste voorbeeld, maar er zijn ook nog heel veel andere sterren die dat ook al gedaan hebben.

"Blauwe vlaggen waren zoek"

Tijdens de Grand Prix van Engeland op het circuit van Silverstone eindigde Fernando Alonso als tweede achter Juan Pablo Montoya die de overwinning naar zich toe trok. Alonso beweert nu echter dat het de schuld van de marshalls was dat hij de overwinning niet kon behalen.

"Jarno kan hier niets aan doen. Jarno kan niet weten dat ik midden in een gevecht zit." aldus Alonso over het feit dat het een tijd duurde dat hij de italiaan voorbij kon gaan.

Maar Montoya zat echter met het zelfde probleem. "Ik vroeg via de boordradio, waar de blauwe vlaggen bleven. Het team zei: "Het is gemeld aan Charlie Whiting". Maar de vlaggen bleven weg".

Omdat beide coureurs met het zelfde probleem zaten, hebben ze eigenlijk geen van beide tijd verloren of gewonnen.

BAR en Toyota buigen testakkoord

BAR en Toyota hebben een manier gevonden om het testakkoord, dat bijna alle Formule 1-teams hebben gesloten, deels te ontduiken. Hierdoor kunnen ze in de praktijk met meer auto's testen dan afgesproken.

In het gentleman's agreement dat negen teams hebben gesloten, staat dat teams met niet meer dan twee wagens tegelijk mogen testen. Hierdoor hoeven er minder technici worden ingezet tijdens de tests, wat de kosten drukt voor de teams.

Toyota en BAR hebben deze week echter meer dan twee wagens meegenomen naar de tests in Jerez. Terwijl Toyota drie auto's beschikbaar heeft gesteld, heeft BAR zelfs vier wagens bij zich. Beide teams zorgen er echter voor dat ze niet meer dan twee wagens tegelijk op de baan hebben, zodat ze officieel voldoen aan de gemaakte afspraken.

De andere teams zijn verbolgen over deze praktijken. Zo hebben McLaren en Williams gisteren een deel van hun tests niet kunnen uitvoeren door technische problemen met hun wagens. Omdat er geen andere auto beschikbaar was, moesten ze een deel van het testprogramma laten schieten.

Verwacht wordt dat ook de andere teams het voorbeeld van Toyota en BAR zullen volgen en meer wagens mee zullen nemen naar volgende tests. Hoewel officieel toegestaan, zal dit toch indruisen tegen het principe van het testakkoord, aangezien dit betekent dat er ook meer teampersoneel beschikbaar moet worden gesteld voor de tests.

MTV-Filmploeg vernielt schildpaddenstrand

Beasjtie had ons via de nieuws-submit te melden:

De opnames van reality-show 'The Gauntlet' ten behoeve van muziek- en jongerenzender MTV hebben er toe geleid dat het beroemde Turtle Beach op het Caribische eiland Tobago grotendeels is vernield. Ondanks verzoeken van natuurbeschermers, hadden de filmers geweigerd een andere plek te zoeken voor de opnamen. De filmploeg, bestaande uit 90 man, zeulde met zware apparatuur over het strand en verwijderde zand.

Het strand dat gebruikt wordt door de met uitsterven bedreigde lederschildpad - die daar zijn eieren begraaft - was voor de dieren nauwelijks of niet meer bereikbaar. Door toedoen van de MTV-filmploeg zijn acht nesten met in totaal zo'n 400 eieren vernield. Andere nesten zijn zo diep onder het aangestampte zand terechtgekomen dat de kleine schildpadjes er niet uit kunnen komen.


Een lederschildpad op het strand

MTV zelf verwijst alle vragen door naar het productiebedrijf Bunim/Murray dat de reeks filmde. Deze laat in een reactie op haar website weten dat de activiteiten op het strand ecologisch correct zijn verlopen en dat ze valselijk worden beschuldigd door natuurbeschermers. (Zie ook artikel in de Boston Herald.)

Nederlandse economie slechtste binnen EU

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Eurostat, het statistische bureau van de EU, heeft berekend dat de Nederlandse economie het slechtste van de 25 EU-landen draait. In het eerste kwartaal van 2005 daalde de Nederlandse welvaart met een half procent. Alleen Italië (-0,2 procent) en Malta (-0,1) komen in de buurt, meldt Eurostat.

De economische groei in de gehele EU komt neer op 1,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze groei wordt met name veroorzaakt door consumentenuitgaven. De export en de investeringen vertoonden een lichte daling. De lage groei in de eurozone wordt voornamelijk veroorzaakt door de hoge olieprijzen.

In vergelijking met het voorgaande kwartaal is de Europese groei 0,5 procent. Dat is opnieuw slechter dan de Verenigde Staten en Japan. De economie van de VS en Japan groeide respectievelijk met 0,9 en 1,2 procent.

[Upd] Cosworth heeft nieuwe V8 klaar

Cosworth heeft een nieuwe V8-motor ontwikkeld die zonder problemen 21.000 toeren per minuut kan draaien. Cosworth hoopt de motor volgend jaar in de Formule 1 te kunnen inzetten.

"De V8 draait prima en levert meer dan 700 pk op 21.000 toeren," verklaart Kevin Kalkhoven, mede-eigenaar van Cosworth. "Het is een fantastische motor en we hopen dat we deze kunnen gebruiken in de Formule 1."

Cosworth heeft op dit moment een contract met Minardi F1 voor de levering van de V10-motor en de verwachting is dat Minardi dezelfde V10 ook volgend jaar nog zal gebruiken, als het team ook de auto van dit jaar blijft gebruiken. De motorbouwer wil op zoek naar meer afnemers voor volgend jaar.

"We hebben zware concurrentie van de fabrieksteams, die gratis motoren en ondersteuning krijgen," volgens Kalkhoven. "Het hangt dus van de Formule 1-teams af of ze een onafhankelijke motorleverancier willen of dat ze compleet onder controle van de fabrikanten willen blijven."

Update:

Cosworth heeft op haar website een filmpje geplaatst van de nieuwe motor, waarbij de motor op de testbank te zien en te horen is, terwijl deze 20.000 toeren draait.

Positief profdebuut voor Argentijn

De jonge Argentijnse voetballer Arturo Vanega kan met alle recht zeggen dat hij als prof een positief debuut heeft gemaakt. Het 19-jarige talent van eerstedivisieclub San Lorenzo moest na afloop van zijn eerste wedstrijd een plasje inleveren voor dopingcontrole.

Bij de controle bleek die sporen te bevatten van een verboden prestatiebevorderend middel. De Argentijnse voetbalbond maakte dit woensdag bekend. Als de contra-expertise eveneens positief is, heeft Vanega wellicht ook de snelle primeur van een lange schorsing, een half jaar.

Haarhuis maakt rentree in Daviscup-team

Paul Haarhuis maakt zijn rentree in de Daviscup. In de kwartfinale tegen Slowakije zal de 39-jarige routinier gaan dubbelen met Peter Wessels. De laatste keer dat Haarhuis voor Oranje speelde was in 2004 tegen Canada in Maastricht toen hij uitviel met een schouderblessure.

De keuze van Tjerk Bogstra voor Haarhuis in het dubbelspel is opmerkelijk. De Eindhovenaar speelt immers alleen nog maar partijen tegen en met gepensioneerde ex-toppers. Zo won hij enkele weken geleden nog het dubbelspel voor 35-plussers op het gras van Wimbledon.

Voor de enkelspelen koos de bondscoach, zoals verwacht, voor Raemon Sluiter en Peter Wessels. De Rotterdammer zal morgen in Bratislava starten tegen Dominik Hrbaty. In de tweede partij zal Wessels het dan opnemen tegen Karol Beck.

Barrichello zoekt ander team

Rubens Barrichello is aan het rondkijken naar een ander team om volgend jaar eventueel voor uit te komen. Hij zou vooral interesse hebben in Honda en Toyota.

Barrichello heeft een contract bij Scuderia Ferrari tot eind 2006. Toch schat hij de kans dat hij er volgend jaar nog rijdt op 50%. Hij zou weinig zin hebben om een eeuwige tweede rijder te zijn, maar hij geeft wel toe: "Geen enkel team kan me de arbeidsomstandigheden bieden zoals ik die bij Ferrari heb."

De Braziliaan heeft bekend vooral geïnteresseerd te zijn in Toyota en Honda. BAR rijdt momenteel met de Hondamotor en Barrichello denkt dat er meer potentieel in het team zit dan er nu uitkomt.

Renault hoopt dat het verleden zich niet herhaalt

Nu dat Renault erg dicht bij het behalen van prijzen is dit seizoen, zal het Franse Formule 1-team er alles aan doen om deze ook binnen te halen. Vorig jaar moest Renault met hand en tand de aanvallen van BAR Honda van zich afslaan, waardoor ze eigenlijk alleen maar terrein verloren. Renault hoopt dat ze hiervan geleerd hebben door de rest van het seizoen geen rare dingen te doen.

"Vergeleken met onze concurrenten die ons moeten inhalen en risico’s moeten nemen, kunnen wij behoudend spelen. We realiseren ons wat aanvallen, koste wat het kost, inhoudt. Dit hebben we vorig jaar geprobeerd om de aanvallen van BAR af te kunnen slaan", aldus Pat Symonds.

Titelkandidaat Fernando Alonso hoopt daarom dat de geschiedenis zichzelf niet zal herhalen nu het kampioenschap binnen handbereik ligt. "We weten dat we het laatste gedeelte van de races in 2004 niet geweldig hebben gepresteerd, maar ik denk dat we er van hebben kunnen leren. Ik weet dat het team goed voorbereid is en hard werkt om steeds beter te worden."

Leonardo niet mee naar China

Erwin Koeman neemt Leonardo niet mee op trainingskamp naar China. De Braziliaan maakte tot nu toe in de voorbereiding weinig indruk op de trainer.

Veel slechter kon het seizoen voor Leonardo niet beginnen. Koeman liet eerder weten dat spelers die worden thuisgelaten voor het trainingskamp dit seizoen weinig hoeven te verwachten. Leonardo maakte dan ook een slechte indruk op trainer Koeman. Hij oogde flets en ongeïnspireerd op trainingen en in oefenduels. Waarschijnlijk zal Feyenoord het voormalige toptalent proberen te verhuren, zijn contract loopt in ieder geval nog door tot medio 2006. De 22-jarige Leonardo speelde tot nu toe 54 competitiewedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij vier keer tot scoren kwam. De afgelopen jaren werd hij geteisterd door blessures.

'Juventus trekt Patrick Vieira aan'

De Italiaanse media weet het zeker: Patrick Viera speelt komend seizoen in het shirt van Juventus. Het persbureau ANSA zegt dat beide clubs al een akkoord bereikt hebben en dat de Fransman vandaag alleen nog zijn handtekening onder een meerjarig contract hoeft te zetten.

"We hebben hem zo goed als binnen", vertelde algemeen directeur Luciano Moggi van Juventus. "Vanmiddag zou alles afgerond moeten worden." De 29-jarige Arsenal-aanvoerder zou de club uit Turijn, volgens Italiaanse bronnen, tussen de vijftien en achttien miljoen euro kosten. De Britse tabloids denken echter aan een bedrag van bijna 30 miljoen.

De belangrijkste reden voor het vertrek van Vieira is dat hij met de club uit Londen al enkele jaren weinig succesvol is in Europa. Met de bianconeri denkt hij daar wel in te slagen. Onder leiding van de geboren Ghanees behaalde Arsenal tweemaal de kwartfinale van de Champions League (2000/01, 2003/04).

In het verleden acteerde de Franse international ook al eens in Italie. De toen 19-jarige middenvelder speelde twee duels voor AC Milan. Vervolgens vertrok hij in 1996 naar Arsenal, waar hij negen jaar voor uitkwam.

Rockstar en Hillary Clinton over de Hot Coffee mod

Rockstar heeft een verrassend statement gegeven omtrent de Hot Coffee mod in GTA.
"[...]
So far we have learned that the "hot coffee" modification is the work of a determined group of hackers who have gone to significant trouble to alter scenes in the official version of the game," reads the statement. "In violation of the software user agreement, hackers created the 'hot coffee' modification by disassembling and then combining, recompiling and altering the game's source code. Since the 'hot coffee' scenes cannot be created without intentional and significant technical modifications and reverse engineering of the game's source code, we are currently investigating ways that we can increase the security protection of the source code and prevent the game from being altered by the 'hot coffee' modification."
[...]"


Niks mod dus volgens Rockstar, maar een hack in strijd met de voorwaarden. Wie weet staakt de ESRB zijn onderzoek.

Zelfs Senator Hillary Clinton houdt zich bezig met de mod:

"[...]
Following recent reports revealing that the video game Grand Theft Auto: San Andreas has graphic pornographic content which may be unlocked by following instructions on the Internet, Senator Hillary Rodham Clinton will hold a press conference to discuss legislative solutions to keep inappropriate video game content out of the hands of young people.
[...]"


Struisvogel teistert Tilburgers

StruisvogelNa de poema op de Veluwe is er nu de struisvogel in Tilburg. Twee trimmers in de Brabantse stad werden gisteren achtervolgd door het agressieve beest. De politie kreeg gisteren tussen half vier en kwart voor vier meldingen binnen en ging op onderzoek uit. De struisvogel bleek al sinds een week los te lopen in de omgeving van het Siptenpad en de Keistoep in de bossen van Tilburg-West.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt vandaag geprobeerd het dier te vangen en naar "een veilige omgeving te brengen". Volgens hem is het dier afkomstig van een man in de buurt. De politie heeft hem nog niet gesproken.

Hersenvliesontsteking treft Brad Pitt

Brad Pitt heeft hersenvliesontsteking. De Amerikaanse acteur werd afgelopen maandag met verschijnselen van griep opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles. Maar nu heeft hij de virale variant van de ontsteking. Die is ernstig, maar zelden fataal, zeggen zijn dokters.

De 41-jarige Pitt mocht het ziekenhuis woensdag al verlaten en zal verder thuis herstellen. Volgens mensen in zijn omgeving gaat het goed met hem. De acteur kwam enkele dagen voor zijn ziekenhuisopname terug uit Ethiopië. Hij was daar samen met zijn vriendin Angelina Jolie die net een baby uit het Afrikaanse land heeft geadopteerd.


'Mohammed B. moet geïsoleerd worden'

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie heeft aan minister Piet Hein Donner van Justitie gevraagd wat de mogelijkheden zijn om te voorkomen dat Mohammed B. na zijn veroordeling doorgaat met het verspreiden van radicale teksten. Tijdens zijn voorarrest heeft het OM twee geschriften van B. onderschept, die hij in de cel had geschreven. Het ging om deel 5 van De grondwet van een fundamentalist - de eerste 4 schreef hij voor de moord op Theo van Gogh - en een gedicht van twee kantjes waarin hij Osama bin Laden citeert en moslims opriep de strijd aan te gaan.

Ook bleek dat B. tijdens zijn verblijf in het Pieter Baancentrum heeft geprobeerd geloofsgenoten aan zich te binden. Hij gaf twee islamitische mannen op zijn afdeling les uit de koran, leende gewelddadige teksten aan hen uit en zonderde zich tegen de regels met hen af. Het PBC concludeerde daaruit af dat B. doorgaat met het rekruteren voor de jihad. Zo probeerde hij in het PBC vergeefs een Turkse medegevangene te ronselen. ''Ben jij bereid te sterven en doden voor Allah?'', vroeg B. volgens het Algemeen Dagblad aan de Turk. ''Nee'', antwoordde die. ''Dan ben je geen goede moslim'', zei B. en liep boos weg.

Voorarrest
Zolang een iemand nog niet is veroordeeld, in voorarrest zit, is het voor justitie relatief makkelijk om een gedetineerde beperkingen op te leggen. Wanneer iemand is veroordeeld wordt dat een stuk moeilijker. In principe mag iedereen in Nederland incluis gedetineerden, stukken schrijven, publiceren en verspreiden. Alleen bij aanzetten tot haat of opruiïng is het mogelijk op te treden. Bewaarders kunnen een gevangene als sanctie wel beperkingen opleggen en in afzondering zetten, maar dat kan alleen tijdelijk.

Voorlopig zou Mohammed B. nog wel beperkt kunnen worden in zijn doen en laten na zijn veroordeling, omdat er in het kader van het onderzoek naar de activiteiten van de Hofstadgroep, nog een onderzoek tegen hem loopt. Maar op een gegeven moment is ook die mogelijkheid voorbij. Vandaar dat het OM wil weten hoe ze B., en andere jihadwervers, beperkingen kunnen opleggen wanneer ze zijn veroordeeld.

Tweede Kamer
Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft inmiddels laten weten dat Mohammed B. na zijn veroordeling, van zijn medegevangenen moet worden geïsoleerd. CDA, VVD, D66, PvdA en de Groep Wilders willen zo voorkomen dat B. straks andere gedetineerden gaat ronselen voor het moslimextremisme. Gedacht wordt aan maatregelen als het alleen laten luchten, het verbieden van contacten met medegevangenen of het volledig controleren van zijn internet-, telefoon- en postverkeer. Als er binnen de reguliere gevangenissen geen ruimte is om B. geïsoleerd op te sluiten, dan kan er worden uitgeweken naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, meent een Kamermeerderheid.

Het is wellicht ook mogelijk dat B. op een speciale afdeling wordt geplaatst. Minister Donner kan dat doen ''bij alle gedetineerden die bijzondere opvang behoeven''.

Einde NHL-staking in zicht

De Noord-Amerikaanse ijshockeyfans kunnen opgelucht ademhalen. Woensdag bereikten de spelersvakbond en de teameigenaren een voorlopig akkoord over een nieuwe cao. Als de NHL en de spelers instemmen met de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor de komende zes jaar, kan de nieuwe competitie aankomende herfst beginnen. Door de staking lag de NHL bijna een jaar plat.

Er zijn nog geen details over het akkoord bekendgemaakt, maar de verwachting is dat er een salarismaximum is opgenomen. Juist daar wilden de spelers lange tijd niet aan toegeven. Nu er na lang onderhandelen wel een akkoord is, zullen de betrokkenen de fans moeten gaan terugwinnen. Door de staking was er in 2005 geen winnaar van de Stanley Cup. De laatste keer dat dat gebeurde was in 1919 en toen was de oorzaak een griepepidemie onder de spelers.

Studenten plegen ongestraft plagiaat

Bijna 60 procent van de studenten aan de Universiteit Utrecht pleegt via internet plagiaat bij het maken van een werkstuk. Dat komt naar voren uit een onderzoek van de Stichting Onderwijs Evaluatie Rapport, verbonden aan de Universiteit Utrecht. De meeste studenten nemen nog wel de moeite om woorden aan te passen of te verschuiven.

Bijna een op de twaalf studenten zegt in de enquête dat ze letterlijk internetstukken overneemt zonder bronvermelding. Er werden in totaal 888 studenten geïnterviewd. Het is voor het eerst dat een zo grootschalig onderzoek is gedaan naar het plegen van plagiaat.

De plagiërende student zegt bijna nooit tegen de lamp te lopen. Slechts 3,6 procent zegt wel eens door een docent te zijn aangesproken op het vermoeden van plagiaat. Volgens de regels zouden deze gevallen moeten worden voorgelegd aan de examencommissie. Deze commissie kan na twee bewezen gevallen van plagiaat de student voor een jaar van onderwijs uitsluiten. In de praktijk blijkt dat echter zelden te gebeuren.

In het onderzoek wordt een docent aangehaald die zegt dat onderzoek naar plagiaat veel tijd kost. "Als het een kleine overtreding is, heb je niet altijd zin om een heel dossier aan te leggen en naar de examencommissie te stappen. De opdracht opnieuw laten maken is dan wel eens een optie."

Eerstejaars
Met name de eerstejaars nemen het letterlijk overnemen van andere bronnen niet zo nauw. Zo zegt een kwart zo het werk van een ander in te dienen als eigen werk. Onderzoekster Lieke Brenters meent dat veel eerstejaars niet weten dat dit niet mag. "Op de middelbare school gebeurt dit volop, en ze hebben geen informatie gekregen dat het op de universiteit niet mag."

Plagiëren wordt door de meeste studenten niet gezien als een probleem. Zeker niet als de student het in zijn eigen woorden overneemt. Ook veel docenten zien daar weinig kwaad in. Slechts een krappe meerderheid van 52 procent vindt dit 'zeer' of 'redelijk onaanvaardbaar'.

Kirchen naar Liquigas-Bianchi

Kim Kirchen rijdt komend seizoen voor Liquigas - Bianchi. De Luxemburger wil niet afwachten totdat manager Ferretti van Fassa Bortolo een nieuwe sponsor heeft gevonden.

De 27-jarige Kirchen, die in 2003 Parijs-Brussel won, wordt gezien als een multifunctioneel renner. Gisteren moest hij nog opgeven in de Tour de France wegens rugklachten. Een dag daarvoor reed hij echter heel sterk in de rit naar Courchevel en kwam als achttiende binnen in die zware Alpenrit. Kirchen reed al vanaf 2001 voor Fassa Bortolo, de sponsor die er na dit seizoen mee ophoudt. Manager Ferretti geeft zichzelf nog een aantal dagen om een nieuwe sponsor te vinden. Kirchen wilde niet in onzekerheid over zijn toekomst leven en tekent voor Liquigas. Spurtbom Petacchi heeft ook al veel aanbiedingen op zak, waaronder T-Mobile en Discovery Channel. Rabobank is dan weer geïnteresseerd in Juan-Antonio Flecha.

Man (31) trouwt met 70-jarige vrouw

Hertog_Martin had ons via de nieuws-submit te melden:

Simon Martin en Edna Townsend zijn een gelukkig stel. Na tweeënhalf jaar vroeg Simon Edna op Valentijnsdag 2005 ten huwelijk en afgelopen vrijdag zijn de twee in het huwelijksbootje gestapt. Dit klinkt als een normale liefdesgeschiedenis, ware het niet dat Martin 31 jaar is en zijn kersverse bruid 70.

Organist Simon, die sinds zijn geboorte grotendeels doof is, leerde Edna kennen tijdens één van zijn uitvoeringen. Volgens de twee tortelduifjes was het liefde op het eerste gezicht. Simon: "Ze zette mijn leven op z'n kop. Ze is echt de vrouw van mijn dromen. Ik kon niet gelukkiger zijn dan ik nu ben en het leeftijdsverschil kan mij niets schelen."

De familie van Simon keek wel wat vreemd op toen de trouwplannen bekend werden gemaakt, maar accepteerde de relatie. Ook Edna, oma van drie kleinkinderen, kreeg uit haar omgeving enkele opmerkingen te horen. "Maar er waren ook onbekenden die zeiden dat ze het geweldig vonden."

Het paar geniet op dit moment van de huwelijksreis.

Fransen hopen op succes op feestdag

De Fransen hopen vandaag op Quatorze Juillet hun eerste dagsucces te kunnen vieren. Frankrijk staat na elf etappes nog steeds met lege handen.

Op zich moet het parcours veel Franse renners liggen: het is niet te lastig met slechts vijf hellingen van lagere categorieën. Het lijkt een typische overgangsrit te worden met kans voor vluchters. De ogen in Frankrijk zijn dan al snel gericht op Patrice Halgand, David Moncoutié en wellicht Sandy Casar. Thomas Voeckler lijkt in heel slechte doen in deze Tour. De Fransen hebben nog steeds geen rit op zak. De laatste Tour dat geen enkele Fransman een etappe won was in 1999. Gisteren gaf ook hun sprinter Jean-Patrick Nazon op.

De laatste Fransman die een etappe wist te winnen in de Tour was David Moncoutié. Hij was de beste in de elfde rit van de Tour van 2004. Een dag eerder bracht Richard Virenque met een mooie vlucht Frankrijk in extase door op de nationale feestdag te winnen. In 2001 won ook Laurent Jalabert op de Franse feestdag, hetzelfde deed Brochard in 1997. Drie jaar geleden was het een Nederlandse bedoening op 14 juli, toen Kroon de rit won en hij Knaven en Dekker voorbleef.

'Geestelijk leider Hofstadgroep zit al vast'

De geestelijk leider van de Hofstadgroep, de uit Syrië afkomstige Redouan al-Issar, zou al sinds mei van dit jaar vastzitten in zijn vaderland. Een verslaggever van de GPD-kranten (Geassocieerde Pers Diensten) heeft gesproken met familieleden van de man, die hier ook bekend staat onder de aliassen 'sjeik Abu Khaled' en 'de Syriër'.

Al-Issar verliet Nederland op de dag dat Theo van Gogh werd vermoord. De onlangs in Londen opgepakte 32-jarige Rachid B. uit Zierikzee zou hem toen het land uitgeloodst hebben. Het Openbaar Ministerie (OM) ziet Al-Issar als degene die radicale ideëen heeft verspreid onder Mohammed B. en andere leden van de Hofstadgroep. Hij staat al geruime tijd internationaal gesignaleerd.

Familieleden van de Syriër zeggen dat hij in de stad Hama werd opgepakt op de dag van zijn bruiloft. De 46-jarige Al-Issar zou daar in het huwelijk treden met een meisje uit Shaam. Een 35-jarige zus van 'de Syriër' zegt: ''Mijn broer is gearresteerd toen hij het huis van zijn bruid wilde binnengaan. De precieze datum weet ik niet meer. Maar het was tijdens het einde van het schooljaar, aan het einde van de maand mei.' Ook drie anderen, Redouans broer, een zwager en diens 18-jarige zoon werden tijdens deze gelegenheid opgepakt, maar na twee uur weer vrijgelaten.

Redouan al-Issar zou zijn overgebracht naar de Fereh Palestine gevangenis in de hoofdstad Damascus. Daar worden met name politieke gevangenen in volledig isolement maandenlang verhoord. Daarna worden ze vrijgelaten of overgebracht naar een meer reguliere gevangenis.

De Nederlandse autoriteiten laten in een reactie weten niet op de hoogte te zijn van de arrestatie. Volgens het OM is hij nog steeds voortvluchtig. Het Nederlandse ministerie van Justitie wilde niet ingaan op de vraag of zijn arrestatie bij hen bekend is. Familieleden van de Syriër weten ook niets over hem. Ook niet zijn vrouw en kind in Den Haag. Ze maken zich grote zorgen over zijn lot. Zeker gezien de reputatie van de Fereh Palestine gevangenis.

Overigens wil niet alleen Nederland de voortvluchtige Al-Issar hebben. Hij wordt ook gezocht door de Marokkaanse autoriteiten, voor zijn rol bij de aanslagen in Casablanca in 2003.

Wellicht dit jaar Turkse F1-coureur

Het is goed mogelijk dat de Formule 1 nog dit jaar het debuut zal zien van de eerste Turkse Formule 1-coureur.

De eerste Turkse Grand Prix zal eind augustus van dit jaar worden verreden op een nieuw circuit bij Istanbul. Can Artram, die momenteel in de GP2-klasse rijdt voor het team ISport International, zou volgens geruchten voor Jordan Grand Prix of Minardi F1 aan de GP gaan deelnemen.

"Het wordt de eerste keer dat in Turkije een internationaal single seater-evenement zal plaatsvinden," zei Artram over de GP2-race. "Ik sta op de grid voor mijn eigen publiek, ik vind het fantastisch!"

Ajax aantal weken zonder Manucharyan

Ajaxt zal het de komende weken moeten doen zonder aankoop Edgar Manucharyan. De Armeense aanvaller speelt met zijn land op het Europees kampioenschap voor spelers onder 19 jaar dat van 18 tot 29 juli in Noord-Ierland zal worden gehouden.

Manucharyan zal donderdagmiddag het trainingskamp van de Amsterdamse club verlaten, afhankelijk van het succes op het toernooi zal hij zich in de loop van de voorbereiding van Ajax weer bij de spelersgroep aansluiten.

Busmaatschappij klaagt carpoolers aan

MonoSynth had ons via de nieuws-submit te melden:

Een groep Franse schoonmaaksters is door een busmaatschappij aangeklaagd omdat zij een carpoolsysteem hebben opgezet. Busmaatschappij Transports Schiocchet Excursions (TSE) claimt dat zij door het carpoolen 2 miljoen euro aan inkomsten heeft misgelopen en wil dat de vrouwen een boete krijgen en dat hun auto's worden geconfisqueerd.

De vrouwen wonen in Frankrijk en werken vijf dagen per week in één van de EU-gebouwen in Luxemburg. De schoonmaaksters gingen vroeger met de TSE-bus naar het werk, wat hen 110 euro per maand kostte. De bus was daarbij vaak te laat, de chauffeur was onvriendelijk en eten was verboden. "Met de auto gaan is sneller en op z'n minst twee keer zo goedkoop", legt één van de vrouwen uit.

Naast de groep schoonmaaksters, is ook hun werkgever, Onet-Luxembourg, aangeklaagd. "In feite beschuldigen ze ons ervan een carpoolschema opgezet te hebben, terwijl wij niets te maken hebben met hoe onze werknemers zich vervoeren", geeft directeur Frédéric Sirenol aan.

De zaak zal in januari 2006 voor de rechter komen. Eerder had de busmaatschappij de vrouwen al voor een lager gerecht gedaagd. De aanklacht werd toen verworpen.

Mp3 en meer 2

Het is weer opendir tijd.

[Rock]
Placebo - Black Market Music
In Flames - Black-Ash Inheritance
Rob Zombie - Hellbilly Deluxe
Ozzy Osbourne-Best ballads
Him - Love metal
Dark Funeral - Secrets Of The Black Arts
The White Strips - Get Behind Me Satan
The Shins - 4x Live
Interpol - Brownies
Kaiser Chiefs - Unemployment 1 2 (Rapidshare)

[Pop]
Krezip - What Are You Waiting For
Coldplay X&Y
Coldplay - Live @ T in the Park

[OST]
Spiderman 2

[R&B]
Fat Joe All Or Nothing (.zip)

[Overig]
Nintendo muziek
Rock Clips
Van alles o.a Moby,Ying Yang Twins,Weezer,Tarkan

Dirs leeghalen doen we natuurlijk met DownThemAll

En voor Lost afleveringen gaan klik je hier.

Paus noemde Harry Potter 'gevaarlijk'

TMar en Juusjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe paus blijkt twee jaar geleden geschreven te hebben dat de Harry Potterboeken het christendom in de ziel verwringen. De toenmalige kardinaal Ratzinger schreef dat in brieven aan een Duitse auteur die de boeken van JK. Rowling bekritiseerde. ''Het is goed dat u de mensen inzicht geeft in Harry Potter, want dit zijn subtiele verleidingen die ongemerkt hun gang gaan en daardoor het christendom diep in de ziel verwringen, voordat die goed kan groeien''

Het kritische boek waar paus Benedictus XVI vol lof over was, is afkomstig van de Duitse auteur Gabriele Kuby. Zij schreef in 2003 'Harry Potter, goed of kwaad', waarin ze stelde dat de boeken van Rowling de harten van de jongeren vervuilt en hen verhindert een gevoel voor goed en kwaad te ontwikkelen.

Het Vaticaan leek in het verleden overigens geen problemen te hebben met Harry Potter. Een hoge functionaris zei twee jaar geleden tijdens een persconferentie: ''Ik denk dat er niemand in deze zaal is die is opgegroeid zonder elfjes, magie en engelen in zijn fantasiewereld.''

Vrijdagnacht om 00:00 uur verschijnt deel zes in de serie van de tovenaarsleerling: 'Harry Potter en de halfbloed prins'.

Werkstraf wegens seks zonder condoom

Het gerechtshof in Den Bosch heeft een vijftienjarige jongen uit Waalwijk veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur omdat hij seks had zonder condoom. Dit was tegen de uitdrukkelijke wens van zijn sekspartner in, wat volgens de rechter leidde tot ontucht.

Het eveneens 15 jaar oude meisje had de jongen van tevoren te verstaan gegeven dat zij het alleen met condoom wilde doen. In eerste instantie voldeed de jongen aan deze eis, maar tijdens de seks ontdeed hij zich stiekem van het voorbehoedsmiddel.

Normaal gesproken kan iemand niet wegens ontucht veroordeeld worden als de seks van beide kanten uit vrijwillig is, ook al zijn beiden minderjarig. Maar als het meisje als voorwaarde stelt dat een condoom wordt gebruikt en de jongen houdt zich daar niet aan, is er wel sprake van ontucht. "Dan is er immers van vrijwilligheid geen sprake meer," aldus de rechter.

Tiener valt met zijn neus in de poep

Een vijftienjarige jongen uit het Limburgse Ittervoort viel dinsdag niet met zijn neus in de boter toen hij de politie probeerde te ontvluchten. Integendeel, de tiener knalde met zijn brommer op een omheind hondentoilet en viel midden in de poep.

Agenten hadden de jongen op de Leliestraat in Ittervoort zien rijden en wilden hem aanhouden. De knul, die te jong is om überhaupt op een brommer te mogen rijden, had geen helm op, reed te hard en had de verkeerde kleur bromfietsplaat. De jongen zag de politie echter en ging ervandoor.

Na zijn val op de hondenpoepplaats werd de tiener bekeurd. De eigenaar van de nu zwaar beschadigde brommer, een zestienjarige plaatsgenoot, moet een boete betalen omdat zijn vervoersmiddel niet aan de eisen voldoet.

Boonen: "Ik dacht aan opgeven"

De Belg Tom Boonen heeft woensdag met erg veel moeite de finish van de elfde etappe in de Tour de France gehaald. De groenetruidrager van Quick Step kwam al vroeg in de etappe ten val en moest met een pijnlijke knie de Madeleine, de Télégraphe en de Galibier over. "Ik heb een paar keer willen opgeven", aldus Boonen tegenover Sporza.

De Belg kwakte tegen het asfalt na een aanraking met het achterwiel van Spaans kampioen Juan Manuel Gárate van Saunier Duval. "Ik ben geschrokken van mezelf. Ik wilde opgeven, een paar keer zelfs, maar op de laatste klim dacht ik bij mezelf: 'Ach, die Galibier geraak ik ook wel op'. "Ik had al zoveel pijn gehad. Dat klein beetje extra zou ook geen verschil meer maken. Ik zal zien wat het zegt. Maar een knie kun je niet manipuleren zoals een rug. Ik weet niet wat er scheelt. Dat zullen we wel zien."

Manager Patrick Lefevere van Quick-Step was wel pessimistisch over het vervolg van de Tour voor zijn renner. "Zijn knie is gezwollen na die val. Hij probeerde zijn broek uit te trekken en kon die knie bijna niet plooien. Hij heeft al enkele pijnstillers gekregen, maar je kunt niet blijven pijnstillers nemen." Deze Tour kwam Boonen al twee maal eerder en val.

Word leraar zeiden ze (12)

Mijn gedachten dwalen af naar het afgelopen studiejaar. Hoe ik mij verzet heb tegen de intervisie, terwijl ik -achteraf gezien- me de moeite had kunnen besparen omdat er in totaal ongeveer drie bijeenkomsten zijn dóórgegaan. En hoe ik me dapper door mijn stage op de Karrekiet heen heb geblunderd, en verdomd, begin deze week opeens het idee had dat ik het ooit nog wel eens ga leren, een horde onopgevoede koters temmen opdat ze zich kunnen verdiepen in roze toren, bruine trap en aluminium dildo.

Mosley bindt in over technologische wedloop

Max Mosley heeft zich de uitslagen van de FIA-enquête aangetrokken en heeft zijn standpunt over de rol van de technologie in de Formule 1 bijgesteld.

Uit de enquete die door 93000 Formule 1-fans van over de hele wereld is ingevuld, bleek dat 80 procent vindt dat Formule 1 ook qua technologie de hoogste tak van autosport zou moeten zijn. Dit staat haaks op de aanvankelijke opvattingen van Mosley dat de technologische wedloop aan banden zou moeten worden gelegd. De president van de FIA is daarom bijgedraaid.

"De voorstellen van de FIA die op 4 juli naar u gestuurd zijn bevatten aanzienlijke beperkingen ten aanzien van technologie", schrijft Mosley deze week aan de teams. "Echter, uit de resultaten van onze enquête is gebleken dat 80 procent van de fans de technologie als een belangrijke eigenschap van de Formule 1 beschouwt. Elektronische hulpmiddelen voor de coureurs worden niet op prijs gesteld."

"Tijdens deze periode waarin de nieuwe regels geformuleerd worden, willen we alle betrokken partijen vragen naar hun mening over de verhouding tussen kosten en technologie. De vraag welke techniek er toegestaan of zelfs aangemoedigd wordt is van fundamenteel belang."

Mosley wil voorkomen dat de reglementen leiden tot verspilling van energie. "Op het moment zie je dat teams mensen in dienst hebben die zich bezighouden met aërodynamische karakteristieken van een stuk bodywork dat volgens allerlei reglementaire beperkingen is ontworpen. Dat lijkt me geen zinnige besteding van zeer getalenteerde mensen."

Braziliaanse dieven stelen 400 nepborsten

In Brazilië hebben gewapende overvallers vorige week 400 siliconenimplantaten buitgemaakt. Vooral in de maanden juni tot augustus worden er in Brazilië veel borstvergrotingsoperaties uitgevoerd, aldus Margaret Figereido, de directeur van de beroofde firma Silimed. Dit is omdat het op het zuidelijke halfrond dan winter is en de vrouwen zich daarmee op de volgende zomer voorbereiden.

Iedere implantaat kost ongeveer 400 dollar en heeft een identificatienummer, waardoor deze niet meer in officiële klinieken gebruikt kan worden. Waarschijnlijk zullen de implantaten worden gebruikt voor goedkope illegale operaties die berucht zijn om hun grote kans op voor de gezondheid schadelijke gevolgen.

Onze dank gaat uit naar Sessy, die ook dit bericht voor ons uit het Russisch vertaalde alvorens het te submitten!

Dronken Oekraïner slaat beer in elkaar

Maandagavond besloten twee dronken Oekraïners in Cherkassy de dierentuin te bezoeken. Eerst vermaakten ze zich bij de apenkooien, maar daarna gingen ze naar de bruine beren-kooi.

Eén van de twee, de 22-jarige Contantin, besloot toen zijn moed en kracht te demonstreren, klom over de omheining heen en begon te vechten met een 270 kilo wegende mannetjesbeer. De beer verwondde de man, maar deze begon de beer daarop flink te schoppen, waarbij de beer toen ernstige verwondingen opliep. Daarop kwam een grote vrouwtjesbeer haar partner te hulp en deze nam de dronken man stevig te grazen. De dronkelap kon nog wel uit de kooi gehaald worden omdat een toevallige voorbijganger het incident had gezien, maar hij ligt momenteel zwaargewond op de intensive care-afdeling van het lokale ziekenhuis.

Onze dank gaat uit naar Sessy, die dit bericht voor ons uit het Russisch vertaalde alvorens het te submitten!

Liverpool start CL met zege

Liverpool is de Champions League campagne uitstekend begonnen. De regerend kampioen van Europa versloeg in de heenwedstrijd van de eerste voorronde Total Network Solutions, de kampioen van Wales.

Liverpool was pas één week in voorbereiding, dus helemaal gerust waren de ‘Reds’ er niet op. Toch werd het een gemakkelijke avond, vooral dankzij Steven Gerrard, die drie keer scoorde en daarmee de volledige productie voor zijn rekening nam: 3-0. Na acht minuten scoorde de Engelsman van dichtbij de 1-0, waarna hij nog voor de twintigste minuut met eeen lob de score verdubbelde. Vlak voor tijd besliste een schot vanaf zestien meter de eenzijdige wedstrijd, die overigens begon met een minuut stilte om de slachtoffers van de terreuraanslagen in Londen te herdenken. Over een week is alweer de return. De Nederlandse vertegenwoordiger in de kwalificaties, Ajax, begint in de derde voorronde.

Uitslagen 1e voorronde Champions League heenwedstrijden
Haka (Fin) – Pyunik (Arm) 1-0
Dudelange (Lux) – Zrinjski (Bos) 0-1
HB Torshavn (Fae) – Kaunas (Lit) 2-4
Glentoran (Nir) – Shelbourne (Ie) 1-2
Gorica (Slo) – Tirana (Alb) 2-0
Liverpool (Eng) – TNS (Wal) 3-0
Kairat (Kaz) – Petrzalka (Slw) 2-0
Neftchi (Aze) – Hafnarfjordur (Ijs) 2-0
Levadia (Est) – Dinamo Tblisi (Geo) 1-0
Dinamo Minsk (Wru) – Anorthosis (Cyp) 1-1
Sliema Wanderers (Mal) – Sheriff (Mol) 1-4
Rabotnicki (Mac) – Skonto Riga (Let) 6-0

Jongen (10) overlijdt bij 'stikspelletje'

Rygar had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 10 jaar oude jongen is overleden nadat hij zichzelf aan een boom had opgehangen, bij zijn ouderlijk huis in Boise, Idaho. De politie is na onderzoek van mening dat het jongetje een 'stikspelletje' aan het spelen was, een bij de jeugd populair geworden spel waarbij men, door de zuurstoftoevoer naar de hersenen af te snijden, probeert 'high' te worden zonder gebruikmaking van alcohol, drugs of chemicaliën. Sommige kinderen zien het spelletje als een 'veilige' manier om zo high te worden, aldus een agent.

Deze bizarre rage onder de jeugd in de VS leidde drie maanden geleden ook al tot de dood van een 13-jarig meisje, elders in Idaho. Zij hing zichzelf op in haar klerenkast en stierf daarbij onbedoeld. Vlak daarvoor waren er zes meisjes op haar school een dag geschorst, toen uit beelden van beveiligingscamera's bleek dat ze elkaar wurgden in de gang.

Uitslagen oefenwedstrijden 13 juli

De Eredivisieclubs spelen volop oefenwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2005/2006. Hieronder vind je de uitslagen van alle wedstrijden die op woensdag 13 juli zijn gespeeld.

Suwon University All Stars - PSV 0-1
Doelpunt PSV: Robert

ADO Den Haag – Zevenhoven 6-0
Doelpunten ADO Den Haag: Stroeve (2), Mols (2), Doherty, Polak

SC Heerenveen – KVC Westerlo 2-1
Doelpunten SC Heerenveen: Huntelaar, Samaras

FC Utrecht – KVC Willebroek 7-0
Doelpunten FC Utrecht: Nelisse (2), Fortuné (2), Somers, Van den Bergh, El Gaaouiri

RKC Waalwijk – Lokeren 1-1
Doelpunt RKC Waalwijk: D. van Dijk

NEC – FC Porto 0-1

KVV Losser – FC Twente 0-10
Doelpunten FC Twente: Culina (3), Bouchiba, Gakhokidze, Brama, N’Kufo, Sibum, Fafiani, Touma

VVS – FC Groningen 0-17
Doelpunten FC Groningen: Cornelisse (4), Pannekoek (3), Seedorf (2), Ramic (3), Nevland (2), Fledderus, Van der Laan, Becham

Motorcrashes

Een racemotor is een gevaarlijk voorwerp. Je kunt er hoge snelheden mee halen, maar doordat je maar op twee wielen rijd is de kans dat je onderuit glijd heel erg groot.
Op een crossmotor zijn de snelheden waarmee gereden wordt meestal lager dan bij de racemotoren. Toch blijven deze dingen ook heel erg gevaarlijk, misschien niet omdat ze hard gaan, maar wel omdat ze een beetje kunnen vliegen, proberen te vliegen althans...

Erik O. eist drie ton schadevergoeding

Marinier Erik O. eist van de Nederlandse staat ruim drie ton schadevergoeding. Dat zei advocaat Knoops in het Radio 1 Journaal. De marinier vindt dat hij psychische schade heeft geleden en in zijn naam en goede eer is aangetast door de rechtszaak die justitie tegen hem heeft gevoerd.

Na een schietincident in Irak eind 2003, waarbij een Irakees om het leven kwam, begon het Openbaar Ministerie een rechtszaak. Het Openbaar Ministerie beschuldigde O. van moord, doodslag en dood door schuld. Maar zowel de rechtbank als het Hof spraken hem vrij.

Volgens de advocaat van Erik O. is de hoge schadevergoeding vooral bedoeld als rehabilitatie van de marinier. Hij benadrukt dat dit niet moet worden gezien als een oude-dag voorziening.

Borsten Mariah Carey floepen uit shirt

Fielmich had ons via de nieuws-submit te melden:

Een klein nipplegate heeft zich op de Duitse televisie afgespeeld. Mariah Carey gaf een optreden toen haar borsten plotseling uit haar shirtje floepten. De zangeres schaamde zich dood, maar kon achteraf de humor van het incident wel inzien.

Gelukkig voor Carey reageerden de floormanagers razendsnel door de lichten uit te doen. "Geef me snel een jasje, anders is de show over. Jullie weten allemaal hoe snel dit soort beelden wereldwijd verspreid worden!", zo zei ze snel. Ze dook even achter de coulissen om wat anders aan te doen en vervolgde haar optreden.

Foto's van het optreden staan hier.


Zwemmer vermist bij Galderse Meren

Bij Breda is het recreatiegebied de Galderse Meren vandaag afgesloten omdat de politie er zoekt naar een vermiste man. De man uit Ridderkerk, die op vakantie was op een camping in Chaam, ging daar gisteren omstreeks 15:00 uur zwemmen. Toen hij na een uur nog niet terug was, sloeg zijn vrouw alarm. Tot gisteravond is onder meer gezocht met een helikopter met infraroodcamera's, maar de man is nog niet gevonden.

Vanaf 08:00 vanochtend uur gaat de zoektocht door en zijn de Galderse Meren afgesloten voor publiek. De politie raadt zwemmers aan om gebruik te maken van andere recreatiegebieden. Rijkswaterstaat maakt de afsluiting bekend op de borden boven de rijkswegen rond Breda. De gemeente Breda zorgt voor de beveiliging van het op zonnige dagen drukbezochte recreatiegebied.

Mensen die toch proberen naar de Galderse Meren te gaan, krijgen bij de afzettingen op de toegangswegen informatie over andere openbare zwemgelegenheden in de regio Breda.

A12 dicht door verzakte brug

Bij Bleiswijk is de A12 in de richting Utrecht afgesloten. Rijkswaterstaat was de afgelopen avond bezig met werkzaamheden aan de tunnel, toen ze constateerde dat een fietserstunnel onder de snelweg is verzakt. De tunnel wordt gestut en het asfalt erboven wordt vernieuwd. Daardoor was er op de A12 in de richting Utrecht geen verkeer mogelijk.

De snelweg zal rond deze tijd richting Den Haag weer volledig open gaan. Richting Utrecht blijft een rijstrook dicht.

Testdag met veel problemen

Zeven teams kwamen vandaag in actie op de eerste testdag op Jerez. Het is de laatste reeks testdagen voor de zomerstop en het ging niet van een leien dakje voor een aantal teams.

De snelste coureur op het Spaanse circuit was Ralf Schumacher, op nog geen tiende van een seconde gevolgd door Jenson Button. Felipe Massa imponeerde met een vierde tijd, slechts vier tienden langzamer dan de Toyota F1 van Schumacher.

Derde was Franck Montagny in een Renault F1. Montagny had het echter zwaar: hij zou een aantal bandentests uitvoeren, maar kreeg de afstelling van zijn wagen niet goed voor elkaar, waardoor de echte tests pas 's middags konden worden uitgevoerd. Zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella had veel problemen met zijn remmen.

De BMW Williams F1-coureurs konden samen slechts 56 ronden afleggen. Het team testte een nieuwe V8-motor, maar bleven ver achter bij de concurrentie. Testcoureur Nico Rosberg moest zijn testwerk afbreken met maagklachten en Antonio Pizzonia moest zijn werk afmaken, ten koste van zijn eigen taken.

McLaren Mercedes kende ook veel problemen. Nadat Juan Pablo Montoya's wagen 's ochtends al een olielek ontwikkelde, blies de Colombiaan niet veel later een Mercedes-motor op. Zijn collega Alexander Wurz wist wel 85 ronden af te leggen en de geplande tests af te ronden.

Mitterrand gaf opdracht aanslag Rainbow Warrior

Messlier had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit nieuwe informatie waar de Franse krant Le Monde de hand op heeft weten te leggen, blijkt dat de toenmalig Franse president François Mitterrand in 1985 expliciet toestemming heeft gegeven voor de aanslag op de Rainbow Warrior. Het vlaggenschip van Greenpeace zonk in de haven van Auckland, Nieuw-Zeeland, nadat er twee explosieven bij het schip tot ontploffing waren gebracht. Tot nu toe veronderstelde men dat Mitterand op de hoogte was van de aanslagen, maar nu is ook duidelijk geworden dat hij er expliciet toestemming voor heeft gegeven.

Bij de aanslag op het schip werd een groot gat in de romp van het schip geslagen waardoor de Rainbow Warrior snel zonk. Bij de aanslag kwam de Nederlands-Portugese fotograaf Fernando Pereira om het leven toen hij probeerde zijn fotomateriaal te redden uit zijn cabine. De Rainbow Warrior raakte onherstelbaar beschadigd en ligt nu als blijvend monument op de zeebodem in Matauri Bay.

Uit het door Le Monde gepubliceerde rapport van 23 pagina's, opgesteld door admiraal Pierre Lacoste, blijkt onder meer dat hij met Mitterrand op 15 mei 1985 in het Elysée een ontmoeting had. "Ik vroeg de president of hij me toeliet het neutralisatieproject dat ik had uitgewerkt op vraag van (minister van Defensie Charles) Hernu, in werking te zetten. Hij heeft me de toestemming gegeven, melding makend van het belang dat hij hechtte aan de kernproeven".

In 1985 was Lacoste chef van de Franse geheime dienst. De actie werd uitgevoerd omdat de Fransen van plan waren kernproeven uit te voeren in Mururoa. De Rainbow Warrior lag in Nieuw Zeeland om hiertegen te protesteren. Parijs probeerde door de aanslag deze protestacties te verhinderen.

Op 10 juli 1985 plaatsten agenten van de Franse geheime dienst explosieven die vervolgens tot ontploffing werden gebracht. Beide agenten werden na de aanslag gearresteerd en tot lange gevangenisstraffen veroordeeld. Na korte tijd mocht het tweetal echter Nieuw-Zeeland voor Frankrijk verruilen waar ze als helden werden binnengehaald. Hier kwamen de twee na een kort en licht huisarrest weer vrij.
Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #109
special
Random Pics van de Dag #847
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #142
special
Weekend gifdump #103
special
VrijMiBabes #142 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #846
©FOK.nl e.a.