Tienjarige vraagt Bill Gates om baan

Arfa Karim RandhawaEen tienjarige Pakistaanse was deze week met haar vader op uitnodiging van softwareboer Microsoft op bezoek in Seattle. Arfa Karim Randhawa is vermoedelijk 's werelds jongste Microsoft Certified Professional, op negenjarige leeftijd behaalde ze al de certificering. Tijdens haar bezoek sprak ze onder meer met Bill Gates.

Haar belangrijkste vraag aan de Microsoft-baas was simpel; waarom kunnen kinderen van haar leeftijd eigenlijk niet in dienst treden van de multinational? In een antwoord zei Gates dat dat niet mogelijk is, maar dat het bedrijf wel de mogelijkheden wil bekijken om over een paar jaar een stageplek voor Arfa te creŽren. Gates en Arfa spraken verder onder meer over het lage percentage vrouwen dat bij Microsoft werkt, het moslimgeloof van het meisje en de stad in Pakistan waar ze woont. Het meisje droeg tijdens het gesprek met Gates een gedicht op ter ere van zijn leven.

Arfa liet weten erg onder indruk te zijn van Bill Gates en de Redmond campus van het bedrijf. De volgende keer dat ze naar de VS komt wil ze echter in ieder geval ook naar Disneyland.