Tiger Woods leidt op British Open

De Amerikaan Tiger Woods staat na de eerste ronde van de British Open aan de leiding. Op St. Andrews kwam Woods tot zes onder par. Maarten Lafeber heeft met een 56ste plaats grote kans om de cut te halen.

De Amerikaanse nummer één van de wereld, Tiger Woods, legde de eerste ronde van het Major toernooi dankzij acht birdies af in 66 slagen, zes onder het baangemiddelde. De Nederlander Maarten Lafeber kwam met 73 slagen (+1) goed voor de dag en is met een gedeelde 56ste plaats op weg om de cut te halen.

"Een fantastische start van het toernooi", liet Woods weten. "Ik ben erg tevreden met de manier waarop ik heb gespeeld." Achter Woods staat de Australiër Mark Hensby met één slag meer. Op de derde plek met vier onder par staat een grote groep spelers: Retief Goosen (ZAf), Luke Donald (Eng), Peter Lonard (Aus), José Maria Olazábal (Spa), Scott Verplank (VS), Eric Ramsay (Sch), Chris Riley (VS), Tino Schuster (Dui), Trevor Immelman (ZAf) en Fred Couples (VS).

Tiger Woods was in 2000 al de sterkste bij de British Open en won in totaal negen Majors. Jack Nicklaus (65 jaar) pakte in zijn carrière al achttien Majors, waaronder drie keer de British Open (1966, 1970, 1978). De Amerikaan is op St. Andrews bezig aan zijn laatste major voordat hij met pensioen gaat. Hij legde de eerste ronde af in 75 slagen (+3) en bezet de gedeelde 97ste plaats. "Ik wil hier zondag ook nog zijn. Dat betekent dat ik morgen een goede ronde moet spelen", verklaarde Nicklaus.