FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 juli 2005

Uitslagen oefenwedstrijden 12 juli

De Eredivisieclubs spelen volop oefenwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen 2005/2006. Hieronder vind je de uitslagen van alle wedstrijden die op dinsdag 12 juli zijn gespeeld.

Quick '20 - Ajax 0-4
Doelpunten: Boukhari, Mitea, De Jong, Grygera

OBW - Vitesse 1-2
Doelpunten: Amoah, Gluscevic

PPSC - Sparta 0-6

Longo - Willem II 0-12
Doelpunten: Kolsi (2), Niewendaal, Redan (2), Caluwe (2), Dembele, Smit (3), Wilmet

SRC - AZ 2-12
Doelpunten: Elkhattabi 3, Koevermans 2, Luyckx 2, Ramzi 2, Buskermolen, Huysegems, ed

Roda JC - Galatasaray 3-2
Doelpunten: Cissé 2, Derksen (pen)

'Portiers Draaibar extreem gewelddadig'

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee gasten van de Draaibar, een bar in de Drie Gezusters, aan de Grote Markt van Groningen zouden twee weken geleden zijn afgetuigd door twee portiers. De bedrijfsleiding weet echter van niets. Inmiddels heeft de politie het incident in onderzoek. Een ooggetuige doet verslag.

Arend Jager was met vrienden uit in Groningen en was eerst in de Groote Griet. Toen hij naar het bovengelegen Draaibar ging, bleek de stemming daar een stuk minder. "We stuitten op een ruzie. Maar we zagen niet of er al security was. Dus ik meldde me bij de barmedewerker. Die reageerde helemaal enthousiast, greep zijn portofoon en zei tegen een collega dat hij even weg was."

Arend ging terug naar de plek waar de ruzie was. "Nu was goed te zien dat een zeer gespierde, kale man iemand aan het afrossen was. Zijn vuist ging meerdere malen op en neer en zijn ogen schoten vuur. Mijn eerste indruk was dat deze vechtersbaas drugs had gehad. De man sloeg in op een jongen met blonde dreadlocks waar haast geen leven meer inzat."

Ondertussen brak paniek uit in het halletje tussen de Draaibar en de uitgang. "Nu kon ik goed zien dat de kale gespierde man bij de security hoorde. Hij had het hoofd van zijn tegenstander geklemd onder zijn arm en sleurde hem het halletje door, schijnbaar op weg naar de uitgang. Maar hij stopte even, duwde de jongen met dreadlocks tegen de muur en gaf hem nog even een beuk in z'n gezicht. De jongen, die zijn veel te wijde broek op z'n enkels had hangen en dus in zijn onderbroek stond, reageerde totaal niet op de klappen. Zijn hoofd hing voorover gebogen en zijn ogen stonden omhoog gericht alsof hij zijn eigen wenkbrauwen wilde bekijken."

Een andere portier pakte de vriend van de andere jongen hard aan. "Deze donkere portier ging ook hardhandig met zijn slachtoffer om. Ook hier werd duidelijk geen verzet geboden. Hij zat op de grond met zijn bebloede gezicht en was uitgeput. De kale portier keek naar rechts en, tot ieders verbazing, schopte hij het slachtoffer van zijn collega vol in het gezicht."

Martin Talens, bedrijfsleider van de Grote Markt Zuidzijde, gelooft niets van het verhaal van Arend Jager. "We hebben het portierswerk uitbesteed aan portiersbedrijf Prohost. Dat zijn professionele jongens. Ik heb ook niks over deze vechtpartij gehoord van andere gasten.."

De politie is nog op zoek naar getuigen.

Creatief met Konijn

In het volgende filmpje zijn twee cabaretiers te zien die samen een goochelshow opvoeren. Natuurlijk is het meer een soort paradie op een goochelshow want anders waren deze personen natuurlijk nooit cabaret gaan maken.

Normale goochelaars zullen een hoed gebruiken en daaruit zullen ze vrijwel altijd een konijn toveren, maar dat kan ook andersom moeten deze cabaretiers gedacht hebben en dat is dan ook het hoogtepunt van hun show

'Zelfmoordenaars achter aanslagen Londen'

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

King's Cross LondonHet lijkt er meer en meer op dat de aanslagen van vorige week in Londen door zelfmoordenaars zijn gepleegd. De Britse politie richt zich op vier mannen, die te zien zijn op video-opnamen van veiligheidscamera's. De mannen arriveerden 's ochtends gezamenlijk per trein op het station King's Cross.

Zowel de drie getroffen metrotreinen als de opgeblazen bus doen King's Cross aan. Daarbij is kort na de aanslagen een van de verdachten door zijn familie als vermist opgegeven. Scotland Yard deed dinsdag onderzoek in de Noord-Engelse stad Leeds, waar drie van de vier mannen wonen. Leeds heeft een van de grootste moslimgemeenschappen van het land. Bij huiszoekingen werd vooral gezocht naar documenten, computerbestanden of explosief materiaal die verband houden met de aanslagen. De politie verklaarde dat er 'gevaarlijk materiaal' werd aangetroffen.

Een woordvoerder van Scotland Yard zei dinsdagavond tijdens een persconferentie dat er persoonlijke bezittingen en 'documenten met namen' van drie van de vier zijn aangetroffen op de plaatsen waar de bommen ontploften. Er zijn 'sterke aanwijzingen' dat een van de mannen stierf door de aanslag tussen de metrostations Aldgate en Liverpool Street. Ook de andere drie mannen, allen geboren Britten, zijn volgens de politie vrijwel zeker omgekomen. Definitieve bewijzen ontbreken echter nog.

Rotterdams team wint NK Scootmobiel

Icoon Binnenlands nieuwsEen team uit Rotterdam heeft de tweede editie van het Nederlands Kampioenschap Scootmobiel gewonnen. Het team van de stichting De Singels kreeg met de winst een nieuwe, hypermoderne scootmobiel met extra accessoires van de organisatie. Het team werd vorige week nog getraind door de Nederlandse autocoureur Jan Lammers.

Tweede eindigde een ander team uit Rotterdam, namelijk de ouderen van het Jan van der Ploeghuis. Zij kregen een lichtgewicht designrollator mee naar het tehuis. De derde prijs ging naar het team van Nieuw Schoonoord uit Velp (Gelderland). Zij krijgen een speciale scootmobieltas en net als alle andere winnaars champagne en bloemen. De titelverdedigers van vorig jaar moesten dit jaar genoegen nemen met de vierde plek.

Fanatiek
Volgens een woordvoerster van de Nationaal Fonds Ouderenhulp, de organisator van het NK, waren de ouderen bloedfanatiek. Niet alleen de deelnemers maar ook het publiek van zeshonderd man deed erg zijn best om de ploegen te steunen. Onder andere spandoeken en spreekkoren werden uit de kast getrokken om de teams naar de overwinning te loodsen. "Veel ouderen leven hier maandenlang naartoe", weet de NFO-woordvoerster. "Ze hadden hier de dag van hun leven."

Autjes

Ook in de race voor politici en andere prominenten ging het er fel aan toe. Hier won de Zandvoortse wethouder Kooimans. Hij buitte het thuisvoordeel op het circuit van Zandvoort uit, en won hiermee een modelraceauto.

Vervolg?
Hoewel het evenement erg geslaagd was is het nog niet bekend of er een derde evenement gaat plaatsvinden. Het evenement werd met name gehouden om aandacht te vragen voor de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Men vreest dat met de invoering van deze nieuwe wet diverse ouderenvoorzieningen ernstig onder druk komen te staan.

The Final Countdown

Muziek is een ware gift, en muzikaal zijn al helemaal. Daarom zijn er behoorlijk wat mensen in de wereld die één of meerdere instrumenten bespelen. In Amerika houden ze alleen van groot. Talentloze mensen zijn er helaas ook. Sommige mensen houden ervan om hun gitaar te verkrachten, en er zijn ook mensen die graag cumulatief de hele omgeving willen laten genieten van hun gebrek aan virtuositeit.

Met dank aan Hammet voor de submit

RTL weigert naam RTL7 te wijzigen

Icoon Media nieuwsRTL Nederland, het bedrijf achter de tv-zenders RTL4, RTL5 en Yorin, heeft volgens een woordvoerder van dit bedrijf geen enkele intentie om de naam van RTL7 aan te passen. Dit wordt de nieuwe naam van Yorin. Regionale zender RNN7 had dit geëist van RTL Nederland. "Een andere naam is voor ons absoluut niet aan de orde," zegt een woordvoerder van de commerciële omroep.

Eerder had RNN7 gehoopt dat RTL alsnog de naam zou aanpassen, zo staat in een verklaring van de regionale omroep. "Vorige keer liet de woordvoerder nog weten zich geen zorgen te maken, omdat de nieuwe naam allang zou zijn gedeponeerd" valt te lezen in de verklaring. Dit is dan ook de reden dat er nog geen kort geding is aangespannen.

RNN7 is vooral tegen gebruik van het cijfer 7. Eerdergenoemde namen als RTL6 en RTL+ zouden geen probleem zijn geweest. De RTL-woordvoerder zegt dat deze namen "zeker niet" worden gebruikt als nieuwe naam voor Yorin. "Wij willen alleen meer tijd voor een antwoord, omdat wij dit netjes willen afhandelen. Door omstandigheden heeft de brief van RNN7 er te lang gelegen. Maar we zien er eerlijk gezegd nog steeds geen zaak in deze namenkwestie," aldus de zegsman.

De nieuwe zenderformats met de bijbehorende logo's, inclusief de naamswijziging van Yorin naar RTL7, gaan op 12 augustus in. Overigens zal op dezelfde datum John de Mol met zijn tv-zender Talpa starten.

RTL7-logo
Het RTL 7-logo

Fry: 'BAR ook succesvol zonder Button'

In een interview met de Engelse krant The Sunday Mirror heeft Nick Fry gezegd dat Jenson Button vrij is om eventueel naar een ander team te gaan en dat het team van BAR Honda ook zonder Button succesvol zal zijn.

Fry zou het liefst van al Jenson willen behouden voor het team. "Voor volgend jaar ontwerpen we momenteel een wagen die rond Jenson gebouwd is. Tot op het moment dat hij beslist dat hij niet blijft, gaan wij ervan uit dat hij voor ons zal racen. En dat is wat wij willen zien gebeuren."

Buttons contract laat trouwens toe dat hij aan het einde van dit seizoen kan vertrekken. "Als Jenson beslist om naar een ander team over te stappen, dan moet je je emoties gescheiden houden van de zakelijke kant. Je moet het objectief bekijken. Als Jenson wil vetrekken, dan is dat ok voor ons. Hij is een professioneel atleet en wij hebben genoeg aanbiedingen."

Hoewel BAR speciaal een wagen voor Button ontwerpt, willen ze hun succes niet laten afhangen van 1 coureur. "We zullen succesvol zijn met of zonder hem. Ik wil niet arrogant overkomen, maar we worden gesteund door Honda. We zullen er wel geraken. Gelukkig zijn er vele mensen hier die zien dat we ondanks een moeilijk jaar in de juiste richting werken." aldus Fry.

Valverde: "Ik ben hier om Mancebo te helpen"

Alejandro Valverde wordt door Lance Armstrong na zijn etappewinst van vandaag al ‘de toekomst van het wielrennen’ genoemd. Zelf blijft de coureur uit Murcia echter bescheiden en zegt dat hij vooral in dienst rijdt van Francisco Mancebo.

De 25-jarige Spanjaard staat momenteel vijfde in het algemeen klassement, op 3.16 van Lance Armstrong. Toch wil Valverde niks weten van het kopmanschap bij Illes Balears: ”Mancebo is nog steeds onze absolute kopman. Ik ben hier om ‘Paco’ te helpen. Het wordt in ieder geval niet gemakkelijk Armstrong te verslaan, want die lijkt beter dan ooit.”

Valverde, die al eens derde werd in de Ronde van Spanje, beschrijft hoe de laatste kilometers van de klim verliepen: ”Toen wij met zijn vieren voorop kwamen zei Lance dat we moesten samenwerken om zoveel mogelijk tijd op de anderen te pakken. Het was erg zwaar om aan het eind in het wiel van Armstrong te blijven; ik was klaar om te lossen, maar de emotie van het moment hield me overeind.”

Met zijn zege doet Valverde in ieder geval goede zaken in het jongerenklassement. Momenteel heeft hij een voorsprong van ruim drie minuten op Kashechkin en Popovych. De beste jongere van 2004, Vladimir Karpets, heeft al meer dan vijf minuten achterstand op zijn ploeggenoot.

Programma's Talpa niet in alle tv-gidsen

draaier had ons via de nieuws-submit te melden:

De programmagegevens van Talpa zullen niet in alle televisiegidsen te lezen zijn. Omroepen willen niet voor de gegevens betalen, zoals de zender van John de Mol wil. Daarom staat de programmering van Talpa niet vermeld in de Televizier, Avrobode en de NRCV-gids, zo meldt het NRC Handelsblad vandaag.

De BV Programmabladen AKN, waaronder de drie omroepgidsen vallen, heeft een brief geschreven naar Talpa. Hierin staat vermeld dat de tv-gidsen ook geen redactionele aandacht zullen besteden aan de zender en dat de omroepen verbaasd zijn over het besluit om geld te vragen voor de gegevens.

Talpa is ook verbaasd; verbaasd dat de omroepen weigeren te betalen. "De omroepen roepen al jarenlang dat omroepgegevens hun intellectuele eigendom zijn en daarom geld waard. Andersom werkt dat blijkbaar niet zo", zegt woordvoerder Thomas Notermans van Talpa.

Zal jij het in je hebben om een drugsbaron te worden?

Er is een opmerkelijke game verschenen namelijk The Dope Game. In The Dope Game is het de bedoeling een drugsbaron te worden, hiervoor zal je onder andere kunnen gaan handelen in marijuana, opium en morfine. Natuurlijk zal de overheid dit niet zo tof vinden en daarom zal je je handel met hard geschut moeten beschermen.

Er is al een demo beschikbaar.

"[...]
In The Dope Game, your goal is to earn as much money as possible by growing marijuana, opium and manufacturing drugs such as hash, morphine and heroin. To be a drug cartel would not just be a breeze. You would sell drugs by sending shipments and defend your business against local law enforcements.

If you want your productions to be out of harms way then you need protections. Weapons such as turrets, mines, missile launchers and grenades do not come cheap so you would need to plan your moves carefully in The Dope Game.

With 3D graphics, fast paced action battles and strategic game play, The Dope Game is one of the best drug games out there. With a 30 day money back guarantee, you have nothing to loose but become the most notorious drug lord in history.
[...]"Keelontsteking nekt Menchov

Alle euforie bij Rabobank over het presteren van Rasmussen verbloemde vandaag een beetje het teleurstellende optreden van Denis Menchov, die slechts als 54e eindigde op Courchevel, op bijna twaalf minuten van ritwinnaar Alejandro Valverde.

Een mogelijk excuus voor de 27-jarige Rus zou een keelontsteking kunnen zijn. Volgens Geert Leinders, de ploegarts van Rabobank, voelt Menchov zich niet helemaal fit: ”Denis is vanochtend begonnen met het slikken van antibiotica. Hij zit tegen het randje van koorts aan. We hopen dat hij in de Pyreneeën weer helemaal fit zal zijn.”

Rasmussen daarentegen had een uitstekende dag in de Alpen. De Deen finishte als derde, op slechts negen seconden, en deed heel goede zaken in de strijd om de bolletjestrui. Een opgewekte Theo de Rooij, de manager van Rabobank, denkt aan een rolverwisseling bij zijn équipe: ”Dit is genieten. Het ging al zo goed, en nu Rasmussen die zo lang bij kan blijven. Met Menchov ging het vandaag minder. Misschien moeten we Menchov gewoon in de rol van Rasmussen plaatsen en Rasmussen in Menchovs rol. Menchov kan ook nog voor de bollen gaan.”

AZ wil kunstgras voor nieuwe stadion

AZ zal een kunstgrasveld gaan uittesten. Binnenkort wordt bij de Alkmaarder Hout een trainingsveld aangelegd dat aan de hoogste eisen zal voldoen.

De Alkmaarse club zal binnen een paar maanden een beslissing moeten gaan nemen nemen over de grasmat in het nieuwe voetbalcomplex dat medio 2006 zal worden opgeleverd. Kunstgras is hierbij een optie, maar de club wil eerst weten wat de spelers en trainer hiervan vinden. De komende tijd zal dit worden uitgeprobeerd waarna zij een advies kunnen geven aan het bestuur van club uit de Alkmaarder Hout. De verwachting is dat de beslissing over het veld in oktober zal worden genomen.

Mp3 en meer

Nog wat mp3tjes. (En meer)

[Pop]
Britney Spears - In the Zone

[R&B]
50 Cent - Releases 2004
50 Cent - Get rich or die trying
Outkast - Speakerboxxx
Outkast - The Love Bewlow
Salt N Pepa - Necessary

Rock
System of a down - System of a down
Reel Big Fish

Ost
Garden state
Team America
Ghost in a shell
Kill bill vol1
Amelie

Van alles
O.a, the killers, the white stripes, the shines
O.a, Lcd soundsystem,Junior senior,Tuxedo killers
Weinig o.a Metallica
O.a Moby,Gorillaz,
Mp3 ringtones
O.a, sneaker pimps
Van alles o.a JayZ,Usher

En nu we toch bezig zijn, Hier Een leuke south-park aflevering.
Hier The Complete Idiot's Guide to Amazing Sex

Dirs leeghalen doe je met Downthemall

Weblog Retecool door de knieën voor Talpa

Icoon Media nieuwsWeblog Retecool verwijdert op verzoek van de nieuwe tv-zender Talpa een zogenoemde Foto Fuck. De website riep afgelopen vrijdag op om bewerkte foto's met Talpa als thema in te sturen. Dit resulteerde in enkele tientallen reacties. De tv-zender van John de Mol was echter niet zo blij met het resultaat.

"Met name de uitingen waarin wordt verwezen naar terrorisme, pornografie, incest, homoseksualiteit en de holocaust kunnen wij niet erg waarderen en zijn schadelijk voor Talpa", zo stellen juristen van Talpa. In de schriftelijke reactie vraagt Talpa de weblog de inzendingen binnen 24 uur te verwijderen. Retecool geeft hier gehoor aan, en zal de fotofucks woensdag om precies 13.43 uur weghalen.

"Helaas heeft Talpa veel meer doekoe dan Retecool, dus hebben we weinig zin er met gestrekt been in te gaan", verklaart Retecool. Woordvoerder Maarten van Rooijen van Talpa laat weten niet blij te zijn met het feit dat de eis meteen online werd gezet. "We bekijken nu met onze juridische afdeling of we er nog iets aan gaan doen. Maar zo krijgen we inderdaad een beetje een averechts effect", aldus Van Rooijen.

TV-programma wil Gay Parade in Urk

mineo39-76 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuwsHet SBS-programma 6pack wil een Gay Parade in Urk organiseren. Aanleiding is een eerder uitgezonden enquête van het programma. Hierin werd aan de Urkers gevraagd of men klaar is voor een eigen homoparade. De inwoners van het vissersdorp waren hier niet bepaald enthousiast over.

Willem Verhoef, producent van 6pack, zegt onaangenaam verrast te zijn door de zeer conservatieve houding van de Urkers. "Het lijkt wel of ze daar nog in de Middeleeuwen leven", zo stelt Verhoef. Hij besloot met Rob Riedijk, organisator van gay-evenementen, de streng-christelijke gemeente 'te gaan verrassen met een mini gayparade, bestaande uit een praalwagen met een bekende DJ'.

Aanvankelijk zou het protest morgen al plaatsvinden, maar om een en ander goed te kunnen organiseren wordt de juiste datum later vastgesteld. 6pack zal tijdens de Gay Pride Urk opnamen maken.

Punten tiende etappe

Na een rustdag gingen de renners vandaag de Alpen in en behalve in het algemeen klassement in de Tour is ook het klassement in de Tourmanager helemaal op zijn kop gezet.

Er waren vandaag twee dagwinnaars, zowel Naaper als wx hadden beide 170 punten. Een gedeelde derde plaats was er voor The_S en Patrickske met beide 166 punten.

In het algemeen klassement is de nummer 1 tot vandaag, Lortnoc naar een vijfde plaats gezakt. De nieuwe nummer 1 is Blackness die vandaag 119 punten bij elkaar scoorde. EnGCatjuh is de nummer twee op 27 punten achterstand en de nummer drie in het klassement is Arnim.

In de subleagues ging de dagprijs naar !!! Schooltjes.com met 136 punten, 9 punten voor de nummer twee, Lalala.

In het algemeen klassement blijft Nijmegen Tourfanaten. aan de leiding voor Kukamaestro's en de nieuwe nummer drie, Magerusz.

Vanaf woensdag 13 juli 00:01 kan er weer gewisseld worden.

Amoah blijft bij Vitesse

Ondanks dat de Turkse club Gençlerbirligi interesse in hem heeft blijft Matthew Amoah bij Vitesse. De Ghanese aanvaller wil graag zijn contract bij de Arnhemse club verlengen. "Als Vitesse met een goed bod komt, dan teken ik."

"Het is de nummer vijf van Turkije. Op zich interessant, maar ik blijf liever bij Vitesse", aldus Amoah tegenover Omroep Gelderland. Voordat Amoah naar Ghana ging had hij al met Vitesse gesproken over zijn toekomst. "Ik wil hier blijven. Of dat nog voor twee of voor drie jaar is, maakt me niet zoveel uit."

Ook Vitesse zou graag door willen met Amoah. Ze willen zijn contract openbreken en zo voorkomen dat de talentvolle aanvaller volgend seizoen transfervrij kan vertrekken.

Legendarische oud-schaatser Grishin overleden

Oud-schaatser Yevgeny Grishin is zaterdag op 74-jarige leeftijd overleden. De legendarische Russische sprinter legde in zijn carrière beslag op vier gouden Olympische medailles.

Ook was hij in januari 1963 de eerste schaatser die op de 500 meter onder de veertig seconden dook (39,6). Op die afstand was hij toen al jarenlang wereldrecordhouder.

In 1956 won Grishin zijn eerste gouden medailles op de Olympische Spelen. Hij veroverde in Cortina d'Ampezzo zowel goud op de 500 meter en de 1.500 meter door een wereldrecord te schaatsen. Vier jaar later prolongeerde hij in Squaw Valley zijn beide Olympische titels.

Kras naar FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft zich versterkt met Ruud Kras. De verdediger komt over Ajax, dat hem vorig seizoen verhuurde aan FC Volendam. Kras tekent een contract voor twee seizoenen bij de club uit Zuid-Holland.

Kras verlaat op die manier voor de tweede keer in zijn loopbaan de club van zijn geboortedorp. Vier geleden deed hij dat ook al eens, om voor Ajax te gaan spelen. Door enkele blessures (vooral aan zijn enkel) en de concurrentie speelde hij vooral voor de beloften van de Amsterdamse formatie. Ajax besloot de 23-jarige speler dan ook te verhuren. Eerst aan FC Zwolle en vorig seizoen aan FC Volendam. Voor Volendam was hij vorig jaar een vaste kracht.

Ullrich: "Kloof niet onoverkomelijk"

Jan Ullrich is nog niet van plan zijn droom op een tweede Tourzege vaarwel te zeggen. De Duitser houdt hoop, ondanks het feit dat hij al op meer dan vier minuten staat in het algemeen klassement.

De kopman van T-Mobile werd vandaag dertiende op 2.14 van etappewinnaar Alejandro Valverde. In het klassement na tien etappes staat hij slechts achtste, al heeft hij maar anderhalve minuut achterstand op nummer drie Ivan Basso. Zoals de voorbije jaren na een mokerslag van Armstrong houdt Ullrich ook dit jaar de moed erin: ”De kloof is nog niet onoverkomelijk. Ik geef het idee om de Tour te winnen nog zeker niet op. Vorig jaar had ik aan het einde toch ook superbenen? In ieder geval heb ik me vandaag goed verdedigd. Woensdag is een andere dag, we zien morgen wel weer verder.”

Zijn manager bij T-Mobile, Walter Godefroot, is aangeslagen door de nederlaag: ”Ik heb geen uitleg. Soms zeggen cijfers niet alles, maar vandaag wel. Dit is ontgoochelend, meer klappen kunnen mijn renners niet meer krijgen. En dat terwijl Armstrong nog niet eens super was, want hij moest nog drie man naast zich dulden. We hebben geen leider meer waarop we kunnen bouwen. We moeten de komende dagen wel aanvallen, er zit niets anders op. CSC en Phonak zitten trouwens in hetzelfde schuitje.”

Nieuw lucratief contract basketballer Gadzuric

Basketballer Dan Gadzuric heeft een nieuw zesjarig contract getekend bij de Milwaukee Bucks. Het salaris van de 27-jarige Nederlander bedraagt ongeveer 5,1 miljoen euro per jaar.

De center, die het afgelopen seizoen goed was voor een gemiddelde van 7,3 punten en 8,3 rebounds per wedstrijd, zal bij de Bucks de concurrentiestrijd moeten aangaan met Andrew Bogut.

De Nederlander heeft een goed seizoen achter de rug en hoort er in de NBA echt bij. "Ja, ze weten nu wie ik ben. Ze zijn meer op me gaan letten. Vedetten als Kevin Garnett, Tim Duncan, en Shaquille O'Neal respecteren me," aldus Gadzuric.

Chantal Janzen O+

Chantal Janzen, geboren te Tegelen op 15 februari 1979 is een begrip in Nederland. Ze speelde onder andere in de films Volle Maan, Pista!, De Dominee en ze zal vanaf augustus te zien zijn in de film Deuce Bigalow: European Gigolo. Verder heeft ze in musicals gespeeld zoals 42nd Street en Saturday Night Fever. Ze presenteerde met Carlo Boszhard Staatsloterij Live en zal komend najaar met Martijn Krabbé Idols 3 gaan presenteren.

En verder is ze natuurlijk gewoon een ontzettend lekker wijf.

Edgar Davids weer betrokken bij vechtpartij

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Edgar Davids is in het Braziliaanse Rio de Janeiro slaags geraakt met zijn tegenstanders tijdens een vriendschappelijk duel. De wedstrijd ging tussen een Nederlands gelegenheidselftal en Brazilianen uit de wijk Barra da Tijuca in het kader van een documentaire over straatvoetbal in Brazilie.

Volgens de Italiaanse sportkrant la Gazzetta dello Sport werd een tegenstander van Davids in het gezicht gespuugd door hem. Toen hij daarvoor een grove tackle terug ontving, brak er een groot gevecht uit. Na de ruzie werden alle camera's van het aanwezige televisiestation afgepakt door Davids en zijn ploeggenoten. Ze werden pas terug gegeven nadat beloofd was dat er niks mee gedaan zou worden. Eén fotograaf werd over het hoofd gezien.

Het is niet de eerste keer dat Davids bij een gevecht betrokken raakte. In 1996 viel hij in Milaan al twee mensen met een boksbeugel aan en in 2000 werd hij door zijn ex-vrouw aangeklaagd wegens mishandeling. Twee jaar geleden was hij samen met Jerrel Hasselbaink en Mario Melchiot ook betrokken bij een vechtpartij in Londen.

Voor meer sportnieuws kun je terecht bij sport.fok.nl

Ook Bridji van Volendam naar Helmond

Helmond Sport heeft alweer een speler van FC Volendam aangetrokken. Nu maakt Karim Bridji de overstap naar de Brabantse club.

De 23-jarige Bridji tekende een contract voor twee seizoenen bij Helmond Sport. De middenvelder is al de derde speler die deze zomer de overstap maakt van FC Volendam naar Helmond Sport. Eerder trok de club van trainer Ruud Brood al Maurice Buys en Sandro Calabro aan van FC Volendam. Bridji begon zijn loopbaan als prof in België, bij Eendracht Aalst. In de zomer van 2002 trok hij naar Volendam, waarvoor hij negen keer scoorde in 65 wedstrijden.

Valverde wint etappe, Armstrong slaat slag

Lance Armstrong heeft een grote slag geslagen met de andere favorieten van het eindklassement. Hij werd achter Valverde tweede in de tiende etappe van Brignoud naar de top op Courchevel.

De etappe werd ingekort, omdat er stakingen dreigden van boeren. Daardoor werd de start verplaatst van Grenoble naar Brignoud. Dit leverde een verkorting van 11,5 km op tot 181,5 km in totaal.

Vanaf de eerste kilometer gingen er zeven renners in de aanval. Daarbij waren onder andere Posthuma en Brochard. Zij kregen maximaal tien minuten voorsprong. Bovenop de eerste klim van de dag, de Cormet-de-Roselend, waren er nog vijf man over van de kopgroep, Posthuma zat er nog steeds sterk bij. In de afdaling demarreerde Brochard, hij had beneden bijna één minuut voorsprong op zijn achtervolgers. In de groep van de favorieten zijn er een aantal schermutselingen aan het begin van de klim. Discovery Channel controleert in het peloton. Jaksche en Pereiro kunnen wel ontsnappen en rijden naar Brochard en Sanchez, die na de afdaling aan kon sluiten, toe. Daarbij namen ze de overige mannen van de kopgroep, waaronder Posthuma mee.

Ongeveer 40 kilometer voor de streep hebben de negen koplopers vijf minuten voorsprong op de groep van Armstrong, waar Voigt, de gele truidrager, zich nog kan handhaven. De groep is nog ongeveer 100 man groot. Discovery voert het peloton aan en brengt het verschil terug tot ongeveer drie minuten aan de voet van de slotklim naar Courchevel.

Gele truidrager Voigt en Mayo zijn de eerste grote namen die moeten lossen. Bij de koplopers blijkt snel dat Pereiro en Jaksche de sterkste zijn. Andere kopmannen die in de groep Armstrong moeten lossen onder het tempo van de ploegmaats van Armstrong zijn McGee, Totschnig en Garate. 17 kilometer voor de top laat Jaksche Pereiro achter en gaat alleen verder. Ook Menchov, de kopman van Rabobank, moet vroeg lossen, net als Beloki en Heras. De volgende die lossen zijn Karpets, Moreau, Rogers en Botero. 12 kilometer voor de finish moet Vinokourov eraf wanneer Popovych, de laatste man voor Armstrong, een versnelling plaatst. Armstrong versnelt daarna zelf, wat tot gevolg heeft dat Ullrich, Landis, Mazzoleni, Piepoli, Kashechkin, Leipheimer en Klöden moeten lossen.

De enige die mee kunnen met de zesvoudige winnaar zijn Mancebo, Valverde Basso, Rasmussen en Evans. Tien kilometer voor de streep wordt Jaksche ingerekend, twee kilometer moet de nummer drie van vorig jaar, Ivan Basso laten lopen. Er blijven nog vier man over aan de leiding: Lance Armstrong, Michael Rasmussen, Alejandro Valverde en zijn teamgenoot Francisco Mancebo. Zij rijden met z'n vieren richting de laatste 500 meter. Dan gaat bergkoning Rasmussen als eerste aan, Armstrong kan counteren en gaat vervolgens zelf aan. Valverde is de enige die kan volgen. De jonge Spanjaard gaat de sprint aan en wint van de Texaan. Armstrong doet geweldige zaken in het algemeen klassement. Zijn belagers verliezen allemaal veel tijd, alleen Rasmussen staat op minder dan 2,5 minuut.

Uitslag tiende etappe

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
138VALVERDE AlejandroIBAESP0
21ARMSTRONG LanceDSCUSA00' 00"
357RASMUSSEN MickaelRABDEN00' 09"
431MANCEBO FranciscoIBAESP00' 09"
521BASSO IvanCSCITA01' 02"
6164LEIPHEIMER LeviGSTUSA01' 15"
7151MAZZOLENI EddyLAMITA02' 14"
844EVANS CadelDVLAUS02' 14"
914KLÖDEN AndréasTMOGER02' 14"
10108KASHECHKIN AndreyC.AKAZ02' 14"
1166LANDIS FloydPHOUSA02' 14"
1287PIEPOLI LeonardoSDVITA02' 14"
1311ULLRICH JanTMOGER02' 14"
1496JAKSCHE JorgLSWGER02' 19"
1561BOTERO SantiagoPHOCOL02' 50"
16101MOREAU ChristopheC.AFRA02' 58"
17111GARZELLI StefanoLIQITA03' 44"
1879KIRCHEN KimFASLUX03' 59"
197POPOVYCH YaroslavDSCUKR03' 59"
2086HORNER ChristopherSDVUSA03' 59"
5552BOOGERD MichaelRABNED12' 30"

Klassement na tiende etappe
Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
11ARMSTRONG LanceDSCUSA0
257RASMUSSEN MickaelRABDEN00' 38"
321BASSO IvanCSCITA02' 40"
4101MOREAU ChristopheC.AFRA02' 42"
538VALVERDE AlejandroIBAESP03' 16"
4852BOOGERD MichaelRABNED17' 55"

Dubbele Crash

Je hebt kaartjes gekocht voor een Formule 3000 race. Je bent nog nooit eerder naar zo'n race geweest dus je bent echt opgewonden hierover. Je parkeert je auto dichtbij de baan, want je bent zo'n lamzak die niet al te graag ver wilt lopen. Hier krijg je later nog spijt van, maar goed de race begint. Je denkt bij jezelf: "Wow! Dit is echt heel anders dan op tv!"

Op een gegeven moment is er een grote crash, en hier ben je helemaal niet blij mee. Het effect van de crash kun je hier bekijken.

Column: Niets te klagen

Beroepsklagers zijn we, wij Nederlanders. Het klopt. We klagen graag. Ik ook. Sterker nog – ik zeker. Als columnist wordt dat ook een beetje van je verwacht natuurlijk.

Wat is er leuk aan lezen dat iemand het goed gedaan heeft? Kijk, als iemand een prestatie van wereldformaat neerzet, een prestatie waarvan je weet: over twintig jaar hebben we het hier nog over, dan kun je er nog wel wat over zeggen. Maar tijdens de race van Silverstone heb ik niemand er op kunnen betrappen. Albers was veel sneller dan zijn teamgenoot, maar dat werd ook van tevoren al van hem verwacht. Iemand prijzen die de verwachtingen overtreft of iemand bekritiseren die bij lange na niet aan de verwachtingen voldoet, dat is interessant. Maar iemand die doet wat hij moet doen – big deal.

Ook voorin het veld weinig opmerkzaams. Ferrari is nog steeds traag (als je dat nog voorin mag noemen, oude gewoontes sterven moeizaam), Button presteerde weer behoorlijk, McLaren is nog steeds onbetrouwbaar, en Kimi doet wat hij kan om schade te beperken. Montoya wint een race, maar als het hem hier niet gelukt was om Alonso voor te blijven zou het hem waarschijnlijk nergens meer lukken. Misschien dat hij nu het licht gezien heeft en McLaren gaat helpen aan een serie één-tweetjes. Maar waarschijnlijk vinden we hem volgende race weer gewoon terug achter Alonso. Als de auto heel blijft.

Villeneuve kwalificeerde zich zowaar voor Massa. Dat was verrassend. Maar hij finishte er weer een paar plekken achter. Moet ik daar verbaasd over zijn? Of over het feit dat Ralf eindelijk eens voor Trulli de vlag zag? Nou nee, eigenlijk ben ik eerlijk gezegd meer verbaasd over het feit dat de dip die Trulli ieder jaar weer zo halverwege het seizoen heeft zo laat is. Maar we hebben natuurlijk wat meer races dit jaar, dan is het eigenlijk wel logisch dat ook de halverwegedip wat later is.

Maar goed, eigenlijk had ik verdacht weinig om te klagen. Ja, er waren weinig inhaalacties, maar op zich was het nog lang spannend wie de race zou gaan winnen en hoever Kimi zou komen. En er was weer het gebruikelijke politieke gerommel in de marge, maar zelfs dat viel allemaal wel mee, nu de bandenstorm een beetje is gaan liggen, het tumult rond de herverkiezing van Mosley als president van de FIA nog niet echt is losgebroken, en de GPWC niet zoveel schokkende persberichten de wereld in stuurt.

Dus mijn grootste klacht vandaag is eigenlijk: niets te klagen. Gelukkig sta ik niet alleen. Ook Ecclestone verliet het circuit gefrustreerd. Jarenlang heeft hij het circuit bekritiseerd en gepoogd het van de kalender te krijgen. Maar de situatie is nu verbeterd en de fans hebben hun voorkeur uitgesproken: na Monaco en Spa is Silverstone het circuit dat de fans het minst graag zien verdwijnen.

"Ik ben alweer verschrikkelijk teleurgesteld met dit circuit, omdat het alle uitstraling nu verloren heeft," zei de kleine Brit. "Ik denk dat we alle parkeerplaatsen weer moeten weghalen en weer in de modder moeten parkeren. We zouden ook wat toegangswegen kunnen blokkeren en dergelijke, om de oude sfeer weer wat leven in te blazen."

Waarschijnlijk was het als compliment bedoeld, maar het klonk verdacht veel als klacht.

Iwata geeft een hint over Revolution controller

Satoru Iwata, de president van Nintendo, heeft in een interview met The Guardian weer enkele vage uitspraken over de controller van de Revolution gemaakt.

Volgens hem zijn de controllers van tegenwoordig veel te ingewikkeld. Er zitten te veel knoppen op, wat mensen met weinig game-ervaring ervan weerhoudt een game te spelen. Hij wil met de Revolution-controller zowel de mensen die makkelijk kunnen omgaan met 'ingewikkelde' controllers als mensen die zich afgeschrikt voelen door de hoeveelheid knoppen op een controller tegemoet komen.

Nintendo heeft er geen geheim van gemaakt dat ze vinden dat games tegenwoordig te moeilijk zijn. Mensen moeten met ingewikkelde controls een game zien uit te spelen. Een groot deel lukt dat wel, maar een nog groter deel waagt zich er liever niet aan. Daarom probeert het bedrijf, met onder andere de Nintendo DS, de consument aan te spreken die plug-and-play games wil spelen.

Nintendo heeft beloofd om tegen het einde van dit jaar met meer details omtrent de Revolution en zijn controller te komen. Toch lijkt langzaam de informatie binnen te druppelen.

Paarden

Paarden zijn lieve dieren. Ze zullen nooit iemand opzettelijk pijn doen in vergelijking tot andere dieren. Je kunt paarden ook als huisdieren houden, deze kun je dan stallen in een stal (Goh ). Paarden hebben natuurlijk ook behoeftes zoals de mens die heeft. Paarden moeten poepen en plassen. Dat is heel normaal.

Je bent blij dat je zo een paard hebt maar na dit incident weet je niet meer of je er zo blij mee moet zijn.

Nintendo komt met Revolution Router

Eerst laat Sony zijn PS3 router functionaliteit vallen, blijkt Nintendo op bijna hetzelfde moment een nieuwe router aan te kondigen.

De router prik je in een USB 2.0 poort en verbindt zodoende je PC met je Nintendo Wi-Fi devices. Zowel DS als Revolution. Nintendo denkt dat dit een betere oplossing is dan een aparte router te fabriceren met een vaste UTP aansluiting er in.

Prijzen, details en releasedatum zijn nog onbekend.

Met dank aan Nipeng voor het melden van dit nieuws

Honkballers winnen ook laatste wedstrijd

De Nederlandse honkballers hebben ook hun vijfde en laatste groepswedstrijd bij het Europees kampioenschap in Tsjechië gewonnen.

De mannen van bondscoach Robert Eenhoorn waren met 15-4 veel te sterk voor Duitsland. Oranje, dat al zeker was van een plaats in de tweede ronde, heeft nu alle poulewedstrijden gewonnen.

Nederland trakteerde Duitsland in totaal op zeventien honkslagen. Daar zaten homeruns bij van slagman Percy Isenia en honkman Ivanon Coffie.

3D Sudoku

Jullie kennen de puzzel Sudoku misschien nog wel. Nu meldde lampje_666 via de submit dat er nu ook een 3D versie is voor de echte verslaafde Sudoku puzzelaars. Dus dat wordt uitprinten... in elkaar zetten.. pennetje pakken en dan lekker puzzelen.
Overigens heb ik de oplossing niet. Dus als je hem af hebt, is het wel zo sociaal om de oplossing voor mede webloggers onder een spoiler tussen de reacties te plaatsen.

[upd] AEL-Nederland stuurloos na AIVD infiltratie

AELDe Nederlandse tak van de Arabisch Europese Liga (AEL-NL) is op sterven na dood. Nadat de AEL er achter was gekomen dat een jonge, vrouwelijke gerechtstolk van Marokkaanse afkomst uit Tilburg in opdracht van de inlichtingendienst AIVD geïnfiltreerd was binnen de beweging, is er weinig meer van de AEL-Nederland over. De jonge vrouw verleidde naar verluidt mannelijke bestuurders en gaf informatie door aan de AIVD. Volgens justitie tipte de - van het lekken van staatgeheimen verdachte - Marokkaanse AIVD-tolk Outman Ben A. de AEL over de vrouw. Ben A. moet eind deze week voor de rechter verschijnen op verdenking van het doorspelen van staatsgeheimen aan onder andere de Hofstadgroep.

De Nederlandse AEL-bestuurders en medeoprichters, onder wie voorzitter Nabil Marmouch, blijken in de nasleep van de pijnlijke spionageaffaire te zijn opgestapt. Van de Nederlandse afdeling is vrijwel niets meer over. Het hoofdkwartier aan de Sint Jacobsstraat in Utrecht is opgedoekt. Op dat adres zetelde ook het internetbedrijf van de opgestapte Marmouch. De vennootschap blijkt te zijn ontbonden. Ook de AEL-bestuursleden Naima el-Maslouhi en Jamil Jawad zijn opgestapt.

De AEL-NL, die met veel tam-tam twee jaar geleden werd opgericht, blijkt nu te zetelen in Antwerpen. Daar trekt formeel nog Dyab Abou Jahjah aan de touwtjes, maar van hem is sinds zijn vertrek vorig jaar naar Libanon weinig meer vernomen. In de twee jaar dat de AEL-NL bestond zorgde ze voor de nodige opschudding door onder meer aanslagen in Israël en Irak toe te juichen en bomaanslagen in Turkije goed te keuren. Abou Jahjah liet zelfs weten het doden van Nederlandse militairen in Irak als een overwinning te beschouwen. Het laatste grote wapenfeit van AEL-NL was de aankondiging om met de Moslim Democratische Partij mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.

Zie ook: AEL ontmaskerde AIVD-infiltrante.


Update 16:27
De AEL laat in een reactie weten verontwaardigd te zijn over bovenstaand artikel. De organisatie beklaagd zich erover dat de Telegraaf geen hoor en wederhoor heeft toegepast. De inhoud van het stuk is volgens de AEL totaal gebaseerd op ''fictie en fantasie''.

Wat betreft Nabil Marmouch laat men weten dat hij nog steeds voorzitter is van de Nederlandse AEL-tak: ''Hoe dan ook, de AEL in Nederland is sterker dan ooit en wordt nog steeds geleid door Nabil Marmouch. Verder blijft de AEL in alle rust bezig met de opdracht die ze heeft tegenover haar gemeenschap'', aldus de verklaring.


Nabil Marmouch toch niet weg bij de AEL

Space Invaders met muziek op de PSP

Volgens de laatste editie van Famitsu komt het bedrijf Marvelous Interactive met een remake van Taito's Space Invaders voor je PSP genaamd Space Invaders: Galaxy Beat.

Space Invaders: Galaxy Beat zal op 22 september in Japan het levenslicht zien en in jouw handen zijn voor 5040 yen. (€ 38) Het is echter niet zomaar een Space Invaders... het is Space Invaders met een muziekje!

Deze Space Invaders zal 3D graphics kennen en er dus niet meer zo blokkerig uitzien. Verder is ook de gameplay veranderd: Je schiet de aliens op het ritme van de muziek naar de eeuwige ruimtehemel. Tevens kun je samen met de muziek tot speciale combo's komen die je in staat stellen meerdere aliens tegelijk neer te schieten.

Wel komen de aliens nog netjes rij op rij te staan en gebruikt men nog veel van de karakteristieken van de Space Invaders uit 1978. Zo kom je geen power-ups tegen en kun je ook nog steeds schuilen achter één van de barrières.

De features van de PSP worden gelukkig wel benut. Zo heb je Wi-Fi met maximaal vier personen en kun je zelfs met zijn tweeën op één PSP spelen. Hierbij wordt het scherm 90 graden gedraaid en gebruik je ieder één helft van de PSP voor de controls.

Je seksleven krijgt een 7

Het seksleven van Nederlandse stellen is gemiddeld een 7 waard. Dit blijkt uit het Relatie- en Seksonderzoek onder ruim 1200 mensen dat morgen in het weekblad van HP/De Tijd zal verschijnen. De relatie in zijn geheel krijgt een 8.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 85 procent van de ondervraagden zijn of haar partner aantrekkelijk vindt. Ook na een relatie van ruim twintig jaar vindt 80 procent van de ondervraagden zijn of haar partner "best wel" tot "erg" aantrekkelijk.

Door deze grote tevredenheid bij de stellen doet het merendeel van de mannen geen moeite om aantrekkelijk te blijven. Komt hij wel in actie dan is afvallen de eerste maatregel. Ook het scheren van schaamhaar blijkt populair. Uit het onderzoek blijkt ook dat het hebben van jonge kinderen nauwelijks van invloed is op het seksleven.

De game die met je meedenkt

Firma BioControl Systems, opgericht in 1989, is bezig met de ontwikkeling van een systeem dat je zenuwimpulsen meet. Het product is bedoeld voor mensen die elektronica moeten bedienen maar door een handicap of verlamming hiertoe niet in staat zijn.

De eerste prototypes hadden nog een massa aan elektrodes nodig die je aan je lichaam moest verbinden. Recentere ontwikkelingen hebben het bedrijf in staat gesteld hun product grondig te verbeteren en compact te maken. Deze nieuwe versie is draadloos en draagbaar. Onlangs heeft het bedrijf een paar van zijn apparaatjes verkocht aan de Britse defensie die het product onder andere gebruikt om de stress-levels van trainende soldaten bij te houden.

Spellenfabrikanten hebben inmiddels ook van het apparaat gehoord en hopen het te kunnen implementeren in games. Games zouden zich kunnen aanpassen aan je emotionele status. "Een spel zou opeens een stuk spannender kunnen worden als het apparaat detecteert dat je je verveelt", aldus Ben Knapp, co-founder van BioControl. "De interesse in het apparaat is overweldigend, maar het lijkt me ook een beetje eng om een game te spelen die precies weet wat jij denkt".

Amerikanen krijgen gratis skin bij pre-order Pokémon XD

Ben je ook een beetje uitgekeken op je huidige GameCube maar heb je geen zin om een andere te kopen? Dan is er nu goed nieuws voor je!

Als je in de Verenigde Staten Pokémon XD: Gale of Darkness pre-ordert dan ontvang je een gratis skin van vinyl met daarop de hoofdrol spelers uit deze game die je over je cube heen kunt plakken.

Of deze actie ook naar Europa komt is nog onbekend, maar het is in ieder geval goed nieuws voor importeurs. Pokémon: Gale of Darkness verschijnt op 3 oktober in de Verenigde Staten. Voor de Europese versie zul je nog geduld moeten hebben tot 25 november.


Geen radicalisatie 'Lonsdale-jeugd'

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) valt het erg mee met het aantal zogenoemde Lonsdale-jongeren dat er extreem-rechtse standpunten op nahoudt. Slechts 5% van de 'Lonsdalers' heeft daadwerkelijk rechts-extremistische denkbeelden.

De AIVD zegt verder dat er momenteel geen sprake is van radicalisering binnen de cultuur van 'Lonsdale-jongeren'. Ook worden gabbers niet actief en systematisch geworven door extreem-rechtse partijen.

De veiligheidsdienst stelt dat de problematiek van de Lonsdale-jongeren door de media en sommige bestuurders is uitvergroot. De AIVD ziet overigens wél een dreiging in het fenomeen van de Lonsdale-jongerencultuur. Dit vanwege de tegenstelling die het creëert tussen autochtone en allochtone jongeren. Die tegenstelling tussen groepen jongeren kan op termijn de samenhang in de maatschappij bedreigen.

De AIVD schreef een nota over 'Lonsdale-jongeren' na anti-islamitische incidenten in Venray en Uden enkele maanden geleden. Minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken vindt dat het lokale bestuur meer aandacht moet schenken aan het probleem tussen autochtone en allochtone jongerengroepen. Hij heeft het rapport dan ook naar alle burgemeesters gezonden. De minister pleit voor maatregelen van politie en justitie in combinatie met een samenhangende sociaal-maatschappelijke aanpak. Te denken valt dan aan een netwerk tussen instanties die te maken hebben met jeugd en veiligheid, zoals scholen, wijkcentra, sportverenigingen en woningcorporaties.


Gerelateerde berichten:
10-04-2005 - 'Extreme 'Lonsdale-jeugd' keihard aanpakken'
05-04-2005 - 'Niet alle Lonsdalers zijn racistisch'
03-04-2005 - 'Lonsdale-jeugd' radicaliseert in hoog tempo'
11-01-2005 - Karl Kani en Lonsdale niet gewenst in disco's
17-09-2004 - Lonsdale onderwerp bij B&W
01-09-2004 - Dokkumer jeugd draagt bewust Lonsdale
23-08-2004 - 538-dj zet 'Lonsdale-types' zaal uit

Nieuwe Rage

In Japan blijkt een nieuwe rage uit te breken. Een rage waar niet iedereen blij mee zal zijn, vooral de slachtoffers niet.
Wellicht zijn er sommige mensen die dit humor vinden maar er zullen waarschijnlijk ook mensen bij zitten die dit gewoon abnormaal vinden. Het is ook abnormaal want het is een soort van aanranding.

De mensen die dit gefilmd hebben moeten ze gewoon oppakken en in de gevangenis gooien.
Een andere straf kan ik niet bedenken voor ze.

Nieuwe scans Final Fantasy VII: Advent Children

Er zijn nieuwe scans verschenen van de film Final Fantasy VII: Advent Children. Ook is bekend geworden hij zal verschijnen op 14 september 2005 op zowel DVD als UMD. FF VII: AC zal in twee versies geleverd worden; een normale en een collector's edition. De CE bevat onder andere een actiefiguur, een t-shirt, een petje, een sleutelhanger en nog andere goodies. De gewone versie zal 36 euro gaan kosten en de CE blijkbaar 200.Ferrari en Schumacher pessimistisch

Jean Todt, teambaas van Scuderia Ferrari, geeft toe dat de achterstand van zijn team op de concurrenten momenteel alleen maar groter wordt. Ook Michael Schumacher is niet optimistisch over de rest van het seizoen.

Todt is onaangenaam verrast door het gebrek aan snelheid in de races. "Sinds een paar races gaat het bergafwaarts," aldus de teambaas. "Eerder in het seizoen zaten we nog dicht bij de snelste rondetijd in de race, maar nu kunnen we alleen op de vrijdag de andere teams nog bijhouden met dezelfde hoeveelheid brandstof."

De Bridgestonebanden zouden een oorzaak kunnen zijn voor de terugval, denkt Todt. "We komen duidelijk grip tekort in de races. Op Magny Cours waren we 1,3 seconden langzamer dan de rest, op Silverstone 1,2 seconden."

Ook Michael Schumacher ziet dezelfde problemen. "We zijn geen amateurs en we realiseren ons dat onze tegenstanders het op dit moment beter doen," verklaart de wereldkampioen. "We moeten ons concentreren op onze prestaties in de races, de wereldtitel is op dit moment niet ons primaire doel. Ik zou graag optimistisch willen zijn, maar dat is nu erg moeilijk."

Boukhari wil niet terug naar Sparta

Nourdin Boukhari ziet een terugkeer naar Sparta niet zitten. De voetballer staat in de belangstelling van de Rotterdammers, maar heeft al gezegd dat de club niet op een terugkeer van hem hoeft te rekenen.

"Ik ga niet terug naar Sparta, omdat ik daar al gespeeld heb. Die overstap is voor mij daarom geen optie", aldus de 25-jarige Rotterdammer. De speler van Ajax was maandag de reddende engel van de club, want hij voorkwam een blamage tegen hoofdklasser WHC, door in de laatste minuut voor de winnende treffer te zorgen.

Gangster verdooft pink voor afhakken

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Kyoji Kakutani uit Japan is de kwaadste niet. Hij hakte dan wel de pink af van een zakenman die het bedrijf waarin hij geïnvesteerd had failliet had laten gaan, maar de gangster liet de vinger wel eerst verdoven.

De 49-jarige Kakutani nam zijn slachtoffer mee naar een ziekenhuis, waar een arts bereid was de vinger te verdoven. Daarna hakte de man de pink af. Japanse gangsters doen dit wel vaker bij mensen die hen bedrogen zouden hebben, maar doorgaans zonder verdoving.

De arts die de pink verdoofde is overigens gearresteerd omdat hij een crimineel heeft geholpen. "Ik kon het niet weigeren. Als die man het allemaal zelf zou doen, zou het een enorme rotzooi worden in mijn ziekenhuis en dat wilde ik niet", aldus de 50-jarige arts.

Italië moet begrotingstekort in 2007 hebben opgelost

Icoon Buitenlands nieuwsDe ministers van Financiën van de landen van de EU hebben een 'dwingend advies' gegeven aan Italië om het grote begrotingstekort in 2007 opgelost te hebben. Dit meldt de Britse minister Brown die de vergadering van de ministers voorzat.

Volgens prognoses uit Brussel gaat Italië in 2005 een begrotingstekort oplopen van 3,6 procent. Een jaar later loopt dit percentage met één procent op. Volgens het door de EU-lidstaten ondertekende Stabiliteitspact is echter drie procent het maximale tekort. Het grote tekort op de begroting van Italië is te verklaren door de kleine groei van de economie die in Italië nog altijd aanhoud.

Ook het begrotingstekort van Portugal kwam aan bod, en ook daar wordt gevreesd voor een te groot tekort in 2006. In één van de aankomende vergaderingen wordt daarom verwacht dat ook Portugal een 'dwingend advies' zal krijgen.

Oeps!

Postzegels, kroonkurken, beeldjes van Kabouter Plop, gebruikte condooms, geld... Allemaal leuke snuisterijen die Opa en Oma met liefde verzamelen. Wat je natuurlijk ook kunt verzamelijk zijn die opmerkelijke foto's van bijvoorbeeld vliegtuigcrashes. En wis en warachtig, in de volgende opendir zaten er zelfs nog een aantal die ík niet kende.

En heck, stiekem is het natuurlijk helemaal geen ongeluk, maar die F111 met z'n staart in de hens ziet er toch wel vrij bruut uit. (Stiekem de afterburner, maar heck...) Met de Concorde die hetzelfde geintje probeerde liep het minder goed af. En ooit eens twee Herculessen zien knuffelen? En wees blij dat je die vliegtuigen niet schoon hoeft te maken.

Bekijk het allemaal in deze prachtige opendir! Of gewoon in één pagina via opendirviewer.com.

Met dank aan mister_dog voor de submit

Metrostations in Warschau ontruimd

Icoon Buitenlands nieuwsIn de Poolse hoofdstad Warschau is vandaag een metrostation ontruimd, omdat er gevreesd wordt voor een bomaanslag. "We hebben informatie dat er mogelijk een bom in een van de metrostations is geplaatst. We moeten alles grondig onderzoeken. Daarom is de hele ondergrondse geëvacueerd", meldde een woordvoerder van de politie.

De Poolse explosieven opruimingsdienst onderzoekt zes stations die aan de metrolijn van het noorden naar het zuiden van de stad liggen. Ook in Polen werden de veiligheidsmaatregelen verscherpt na de recente aanslagen in Londen.

Polen behoort tot de trouwe bondgenoten van de Verenigde Staten. Momenteel zijn er in Irak zo'n 1700 militairen van Poolse afkomst gelegerd.

Mohammed B.: Ik zou het zo weer doen

IcoonMohammed B. heeft gebruik gemaakt van zijn recht om als laatste het woord te kunnnen voeren in het strafproces tegen hem. Voor de rechtbank zei hij onomwonden dat hij opnieuw zou moorden als hij daartoe de kans kreeg: ''Als ik de mogelijkheid zou hebben om het nog een keer te doen, ik zou het precies hetzelfde doen.''

Even daarvoor liet hij ook al weten: ''Mocht ik vrijkomen, dan zou ik precies hetzelfde doen. Precies hetzelfde.'' Hij liet weten zich te laten leiden door zijn religieuze overtuiging.

Gemoord vanwege beledigen Allah
B. richtte ook het woord rechtstreeks tot Anneke van Gogh, de moeder van Theo van Gogh, ten aanzien van wie hij enige verplichting voelde iets te zeggen: ''Ik voel uw pijn niet. Dat kan ik niet. Ik weet niet hoe het is om een kind te verliezen dat met zo veel pijn en tranen op de wereld is gebracht''. Ook zei hij haar zoon niet vermoord te hebben uit haat, ''maar volgens de wet die mij opdraagt van iedereen de kop eraf te hakken die Allah beledigt.''

Officier van justitie Van Straelen eiste eerder vandaag levenslange gevangenisstraf tegen Mohammed B. De uitspraak is over 14 dagen.

Irvine: "Button geen partij voor Schumacher"

Ex-Formule 1-coureur Eddie Irvine zegt dat Jenson Button geen partij zou zijn voor Michael Schumacher, mochten de onwaarschijnlijke geruchten dat de Brit naar Scuderia Ferrari verhuist, waarheid worden.

Irvine, die zelf teamgenoot van Schumacher bij Ferrari is geweest, zou de overstap geen handige zet van Button vinden. "Er is geen beter manier om je marktwaarde te verpesten dan constant voorbij gereden worden door een teamgenoot," aldus Irvine.

Irvine is er overigens van overtuigd dat Button niet bij Ferrari terechtkomt. "Ferrari is niet geïnteresseerd in Jenson. Ze azen vooral op Kimi Räikkönen."

ESA rolt warez servers op

The Entertainment Software Association heeft vandaag, in samenwerking met de FBI, US Department of Justice's Computer Crimes and Intellectual Property Section en diverse openbare aanklagers minstens acht warez servers weten op te rollen.

Onder de codenaam "Operation Site Down" heeft men meer dan honderd keer in vierentwintig uur tijd gespeurd naar de eigenaren van de diverse servers. Ze hebben 120 personen weten te identificeren welke waarschijnlijk allemaal door het U.S. Department of Justice aangeklaagd zullen worden.

Vooral de warez-groepen Myth, Vengeance en Gamerz zijn uitvoerig onderzocht, omdat zij zich specialiseren in het zo snel mogelijk publiceren van de allernieuwste titels.

N.B.:Links van en naar warez worden zoals altijd NIET getolereerd!

Brothers in Arms: Earned in Blood screenshots

Ubisoft heeft nieuwe screenshots van Brothers in Arms: Earned in Blood vrijgegeven. Dit keer speel je als sergeant Joe Hartsock die zich met zijn manschappen een weg door Frankrijk moet schieten. Ubisoft heeft gezegd de AI te verbeteren en nieuwe wapens, voertuigen en nieuwe multiplayeropties, zoals een coöperatieve mode, toe te voegen. Het spel komt tegen het einde van dit jaar uit op de PC, PlayStation 2 en Xbox.


Parma strikt Beretta als nieuwe trainer

Mario Beretta is de nieuwe coach van AC Parma. De 45-jarige trainer neemt het roer over van Pietro Carmignani die Parma nipt behoedde voor degradatie.

Beretta werd in mei ontslagen bij Chievo Verona. Zijn assistent bij Chievo, Maurizio d’Angelo, zorgde ervoor dat Chievo behouden bleef voor de Serie A. Bij Parma wacht Beretta een moeilijke klus, zeker na het vertrek van topscorer Gilardino naar AC Milan. Parma heeft een vreemd seizoen achter de rug: in de UEFA Cup werd de halve finale bereikt, maar in de competitie kon het zich niet rechtstreeks handhaven. Slechts een zege in een play-off met Bologna voorkwam dat Parma degradeerde. Deze ontsnapping mocht niet baten voor Carmignani, die de beloftes gaat trainen.

'Rode Ken' gaat weer met de metro

Ken LivingstoneDe Londense burgemeester Ken Livingstone laat zich niet van de wijs brengen door de aanslagen in zijn stad, en pakt weer de metro naar zijn werk. Livingstone, door zijn politieke achtergrond ook wel bekend als 'Rode Ken', is altijd een fel pleitbezorger geweest van de ondergrondse en reist bijna uitsluitend met het openbaar vervoer.

"We gaan naar ons werk. We laten een klein groepje terroristen geen verandering brengen in de manier waarop we leven", stelde de burgemeester, die zich in de dagen na de aanslagen op de achtergrond hield. Hij legde enkele verklaringen af, maar hij nam geen voorbeeld aan Rudolph Giuliani, de alom aanwezige burgemeester van New York na de aanslagen op 11 september. Op het moment van de aanslagen verbleef Livingstone in Singapore, waar Londen een dag eerder de Olympische Spelen van 2012 toegewezen had gekregen.

In maart 2000 verzette premier Tony Blair zich nog fel tegen Livingstones kandidatuur voor het burgemeesterschap van Londen. Livingstone, een politicus van de linkervleugel van Labour, zou volgens Blair 'een ramp voor Londen betekenen'. 'Rode Ken' stelde zich toch kandidaat, werd de partij van Blair uitgezet, maar won de strijd om het burgemeesterschap van de Britse hoofdstad. Inmiddels is Livingstone weer lid van Labour, en werd hij vorig jaar herkozen op zijn positie. In maart 2004 voorspelde hij dat het een wonder zou zijn als Londen geen doelwit van aanslagen zou worden.

AZ verwerpt bod Feyenoord op Landzaat

De kans lijkt klein dat Denny Landzaat naar Feyenoord verkast. De Rotterdamse club is naarstig op zoek naar een vervanger voor Bart Goor, maar AZ heeft het eerste bod van Feyenoord resoluut verworpen.

Welk bedrag Feyenoord geboden heeft voor de middenvelder, wilde de Alkmaarders niet zeggen. Het transfergeld van Bart Goor, die deze week naar Anderlecht vertrok, zou geboden zijn op Landzaat. Dat zou dan neerkomen op ongeveer twee miljoen euro.

"Het bedrag dat Feyenoord wil betalen is voor ons onbespreekbaar. Daar gaan we niet eens over onderhandelen", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands van AZ. "Zoals voorzitter Dirk Scheringa zegt, willen we de groep zo veel mogelijk intact houden, maar we zijn in het belang van de spelers bereid mee te werken aan een transfer. Maar dan moet er wél betaald worden. Over Feyenoords bod op Landzaat valt met ons niet te praten."

"Natuurlijk wil ik als trainer zijnde hem er graag bij hebben. Maar wie niet? Eigenlijk heb ik niet eens zin om er over te praten. Het lijkt me een utopie. Landzaat zit niet in mijn hoofd," aldus de trainer van Feyenoord, Erwin Koeman.

OM eist levenslang tegen Mohammed B.

In de rechtbank in Amsterdam heeft Mohammed B. levenslang tegen zich horen eisen. Daarnaast wil het Openbaar Ministerie dat B. zijn kiesrecht inlevert. Volgens de officier van justitie zijn alle aanklachten tegen hem bewezen. Dat zijn onder meer de moord op Theo van Gogh, de pogingen tot moord op twee getuigen en enkele politieagenten en het belemmeren van de werkzaamheden van Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali (VVD). Alle misdrijven zijn volgens justitie gepleegd met een terroristisch oogmerk.

De officier van justitie is bijna vier uur lang bezig geweest met zijn requisitoir. Daarin zei hij ook dat Mohammed B. met de moord op Van Gogh de Nederlandse bevolking bang heeft willen maken en de samenleving heeft willen ontwrichten. Verder kon volgens hem Hirsi Ali niet meer werken door de dreigbrief die de verdachte op het lichaam van Van Gogh had achtergelaten.

FOK!sport zoekt F1-nieuwsposters

Ben je geïnteresseerd in F1-nieuws, maar van mening dat er de laatste tijd wat weinig nieuws te vinden is over F1 bij FOK!sport? Kom dan ons team versterken!

Omdat er de laatste tijd een aantal mensen zijn vertrokken en we liever willen groeien dan langzaam weg willen kwijnen, zijn we op zoek naar nieuwe F1-nieuwsposters. Als nieuwsposter zorg je op regelmatig basis voor de nieuwsberichten op FOK!sport. Daarnaast ben je onderdeel van de sportcrew. Je werkt in een gezellig team en kan achter de schermen meedenken over het reilen en zeilen van FOK!sport.

Lijkt je het wel wat om mee te werken aan FOK!sport en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal? Stuur dan voor 18 juli een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. Sollicitatie F1-nieuwsposter met de volgende dingen:

-Je nickname op FOK!
-Je leeftijd
-Indicatie van hoeveel tijd je denkt te hebben voor het schrijven van berichten en op welke momenten van de dag.
-Een herschreven versie van een recent nieuwsbericht over F1

We zien je sollicitatie graag tegemoet

De FOK!sport-crew

Adventure Destinies aangekondigd

In Destinies spel kruip je in de huid van Marc Taszicky, een 37 jaar oude natuurkunde professor. Marc lijdt een eenzaam bestaan totdat zijn rustige leventje wordt opgeschikt door de dood van zijn voormalig collega en goede vriend Peter. Peter was net terug van een bezoek aan een onbekend deel van de ruimte. Sinds hij terug is van zijn reis is hij erg verward en de enige aanwijzing hiervoor die hij geeft is Anthranella IX. Marc gaat op zoek naar de oorzaak van de dood van zijn vriend en ontdekt hierbij zijn eigen voorbestemming.

Meer informatie over de game kun je vinden op de website van het spel. Het spel staat gepland voor het begin van de zomer volgend jaar.Broers weg bij Sparta

Frank Broers en Sparta gaan per direct uit elkaar. Trainer Wiljan Vloet van de promovendus heeft geen plaats meer in zijn selectie voor de 27-jarige verdediger. De club en de speler kwamen daarop ontbinding van het contract overeen, dat nog loopt tot medio 2006.

Sparta verwacht dat Broers binnen enkele dagen bij zijn nieuwe club zal tekenen, maar meldt niet welke club dit is. De verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen op het Kasteel. Daarvoor was hij actief bij Emmen en NAC Breda. In totaal speelde hij 163 competitiewedstrijden, waarvan 20 in de eredivisie.

Australiërs tonen ambities

Naast sprinters heeft Australië in deze Tour ook de beschikking over tenminste drie renners voor het klassement. Voor Evans, Rogers en McGee zal het de komende dagen duidelijk worden wat hun toekomst is als klassementsrenner.

Na drie seizoenen vol met pech en ongeluk is Cadel Evans weer op de weg terug. In de Giro van 2002 leek het erop of de Australiër het eindklassement zou kunnen winnen, maar op de laatste berg van die ronde had hij een inzinking. Nu rijdt Evans voor Davitamon- Lotto en maakt hij zijn debuut in de Tour. Tot nu toe verloopt het redelijk, maar de 28-jarige coureur weet dat het vanaf vandaag pas echt lastig wordt: ”Ik ga zeker aanvallen op de laatste klim. Een etappezege wordt lastig. Als ik meega met een Vinokourov blaas ik mezelf op. Ik ga ook niet eerder aanvallen, zoals Rasmussen.”

Michael Rogers had voorafgaand aan de Tour ambitieuze plannen: hij ging voor het podium. Aan zijn doelstelling is nog niets veranderd: ”Hoewel de openingstijdrit tegenviel ga ik nog steeds voor een plaatsje bij de eerste drie. Ik voelde me heel erg goed in de Vogezen. Ik ken de etappes in de Alpen bovendien goed, want ik heb ze uitgebreid verkend.” Rogers heeft echter de pech dat hij onder vuur ligt bij de manager van zijn ploeg, Patrick Lefèvre. De Belg is ontgoocheld omdat Rogers volgend seizoen voor T-Mobile fietst. Lefèvre noemde Rogers zelfs een pseudo-kampioen, die nog niets heeft bewezen in de Tour en altijd onder de druk bezwijkt.

Volgens de manager van La Française des Jeux, Martial Gayant, kan ook Bradley McGee hoge ogen gooien in het klassement: ”We gaan zeker voor een plaats bij de eerste tien, het podium zal moeilijk worden. Ik vrees vooral de etappe van woensdag op de Galibier. Voormalige baanwielrenners hebben het altijd lastig om met een heel kleine versnelling te fietsen, maar dat zal morgen toch moeten.”

'OV Amsterdam voorbereiden op aanslag'

Icoon politiek binnenland nieuwsDe PvdA in de gemeenteraad van Amsterdam wil grootschalige veiligheidsoefeningen in het openbaar vervoer. Fractievoorzitter Lodewijk Asscher ergert zich eraan dat er veel gepraat wordt over de mogelijkheid van aanslagen, maar dat weinig concreets gebeurt. Hij wil in de gemeenteraad een motie indienen om zijn zin te krijgen.

"Een station als Grand Central in New York kan in twaalf minuten worden ontruimd. In Amsterdam hebben we geen idee", stelt Asscher. Hij wil tevens een campagne om het publiek attent te maken op verdachte pakketjes, inclusief een speciaal nummer dat kan worden gebeld. "Ik heb dat nu al drie keer geopperd, maar er gebeurt niets. Ook na zo'n aanslag in Londen zie je hier het gevoel van urgentie snel verdwijnen. Nu moet het maar eens worden afgedwongen."

Kleine bom ontploft in Barcelona

ziggyziggyziggy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsOp de stoep van het Italiaanse Culturele Instituut in Barcelona is vanochtend een kleine bom geëxplodeerd. Een politiehond kwam hierbij om het leven. De bom bestond uit een koffieapparaat volgepakt met explosieven. Mogelijk zit er een Italiaanse groep anarchisten achter de aanslag.

"De politie kreeg een waarschuwing van een verdacht koffieapparaat voor de deur. Toen de politie het voorwerp inspecteerde, ontplofte het", meldde een woordvoerder van de politie vanochtend. Een politieman raakte lichtgewond.

Monteiro schrijft F1-historie

De Portugees Tiago Monteiro is bezig met een bijzonder indrukwekkend debuutseizoen in de Formule 1. Ook al blinkt hij meestal niet uit qua snelheid, maar geen enkele andere coureur kan aan hem tippen wat betreft zijn consistentie, de Portugees reed dit seizoen namelijk nog alle Grands Prix uit.


Met elf finishes in zijn eerste elf races is Monteiro bezig met een serie die zijn weerga niet kent. Geen enkele andere debutant is er ooit in geslaagd om een dergelijke prestatie neer te zetten. In deze elf races reed Monteiro zich bovendien eenmaal naar het podium, tijdens de memorabele Grand Prix van de Verenigde Staten.

De Portugees zelf lijkt zich ook bewust van zijn betrouwbaarheid. "Het kan nog wel eens lang gaan duren voordat iemand deze prestatie van mij evenaart", zei de Portugees met een glimlach na afloop van de Engelse GP. "Het zal voor debutanten in de toekomst niet meevallen om dit te presteren."

Newcastle United haalt Emre

Newcastle United heeft zich versterkt met Emre Belözoglu. De Turkse middenvelder komt over van Internazionale.

Voordat de 24-jarige Emre zijn contract tekent, moet hij wel nog medisch worden gekeurd. Manager Graeme Souness is erg blij met zijn nieuwe aankoop: ”Hij zal voor een hoop strijdlust, agressiviteit en vastberadenheid zorgen. Hij gaat het erg goed doen in het Engelse voetbal. Emre denkt zelf ook dat ons soort voetbal hem wel ligt. ”

Na vier seizoenen Galatasaray verhuisde Emre in de zomer van 2001 naar Internazionale. Daar kon hij nooit echt een vaste waarde worden. De 38-voudig international speelde slechts 78 competitiewedstrijden in de Serie A, waarin hij drie keer tot scoren kwam.

Hip Interactive failliet verklaard

Eerder meldden we al dat Hip Interactive in de financiële problemen zat. Hoewel er nog gesprekken gaande waren over investeringen, is het bedrijf nu failliet verklaard. In een officieel bericht van de publisher stond het volgende:
quote
Discussions with a third party to provide interim relief in respect of the company's immediate financing needs were not successful.

Vorige week werden investeerders al gewaarschuwd dat het bedrijf moeite had om zich uit de schulden te werken. De belangrijkste investeerder, Congress Financial Corp., heeft uiteindelijk bij het Canadese Hof een failissement aangevraagd.
Hip Interactive had nog enkele titels in zijn stal staan, waaronder Call of Cthulhu: Destiny's End, George Romero's City of the Dead, Jackie Chan Adventures en Rugby Challenge 2006. De toekomst van deze titels is nog niet bekend, maar het lijkt logisch dat sommigen overgenomen zullen worden door andere publishers.

Nostalgie, Frogbender 2000

Het is weer tijd voor nostalgie op de weblog, vandaag willen we je aandacht leggen op één van de meest bekende flashfilmpjes van Joe Cartoon. De frogbender 2000. Tien verschillende standen op een blender waar een irritante wise-ass kikker in ronddrijft, zo maken ze ze niet meer tegenwoordig.

Sommige mensen hebben problemen met het klikken. Dat is niet bij iedereen als je problemen hebt moet je de link even copypasten in een lege tab of window

FOK!sport zoekt F1-nieuwsposters

Ben je geïnteresseerd in F1-nieuws, maar van mening dat er de laatste tijd wat weinig nieuws te vinden is over F1 bij FOK!sport? Kom dan ons team versterken!

Omdat er de laatste tijd een aantal mensen zijn vertrokken en we liever willen groeien dan langzaam weg willen kwijnen, zijn we op zoek naar nieuwe F1-nieuwsposters. Als nieuwsposter zorg je op regelmatig basis voor de nieuwsberichten op FOK!sport. Daarnaast ben je onderdeel van de sportcrew. Je werkt in een gezellig team en kan achter de schermen meedenken over het reilen en zeilen van FOK!sport.

Lijkt je het wel wat om mee te werken aan FOK!sport en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal? Stuur dan voor 18 juli een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. Sollicitatie F1-nieuwsposter met de volgende dingen:

-Je nickname op FOK!
-Je leeftijd
-Indicatie van hoeveel tijd je denkt te hebben voor het schrijven van berichten en op welke momenten van de dag.
-Een herschreven versie van een recent nieuwsbericht over F1

We zien je sollicitatie graag tegemoet

De FOK!sport-crew

Briatore kwaad over beschuldigingen

Flavio Briatore is erg boos over beschuldigingen die zijn geuit dat Renault moedwillig de prestaties van coureur Giancarlo Fisichella probeert te drukken. De Italiaan is de laatste Grand Prix' vaak het slachtoffer van pech of kleine ongemakken waardoor hij niet optimaal kan presteren.

Op Silverstone had Fisichella bijvoorbeeld te kampen met een afgeslagen motor waardoor Kimi Räikkönen een plaatsje kon opschuiven. Een aantal journalisten suggereerden daarop dat het Renault te doen was om de positie van Fernando Alonso te verstevigen aan kop en het interne duel tussen de teamgenoten te ontmoedigen.

"Dit zijn meningen van mensen die wel een gruwelijke hekel aan me moeten hebben. Wat zou in hemelsnaam het belang zijn van ons om Giancarlo's races om zeep te helpen als ons hoofddoel van dit jaar het winnen van het constructeurskampioenschap is?" aldus Briatore.

Het is niet de eerste maal dat Briatore dergelijke beschuldigingen moet weerleggen. Vorig seizoen werd hij al beschuldigd van het benadelen van Jarno Trulli, en de beschuldigingen werden aan het eind van het seizoen nog meer gevoed toen de Italiaan moest vertrekken bij Renault. Maar Briatore wijst alle verhalen direct door naar het rijk der fabelen. "Er zijn grenzen aan wat je tegen iemand kunt zeggen." "Voor ons is de constructeurstitel belangrijker dan de rijderstitel. Van Fisichella verwacht ik dat hij zich daarvoor maximaal inzet. Vandaag reed hij een geweldige race. We zullen per keer moeten onderzoeken wiens fout het was, die ligt immers niet altijd bij het team."

Briatore is absoluut niet te spreken over de gehele gang van zaken maar schuift de schuld van zijn verklaring in de schoenen van de journalisten die met de beschuldigingen kwamen. "Het is altijd geweldig om te zien wat voor een zieke geest iemand heeft als ze dit soort dingen vragen. Het lijkt me echter overduidelijk dat we niet de ene coureur gaan opofferen om de ander te helpen."

Tour: Lampre-renner krijgt startverbod

Tour de FranceDe Tour de France van dit jaar heeft het eerste dopinggeval. De Rus Petrov heeft een startverbod gekregen na een onaangekondigde bloedtest vanmorgen. Waarschijnlijk is z'n hematocrietwaarde te hoog, wat kan duiden op het gebruik van epo, een stof die de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt.

De Lampre-renner mag twee weken niet meedoen aan wielerwedstrijden. Hij krijgt nog een urinetest, als die positief is volgt een schorsing. Petrov stond in het algemeen klassement van de Tour de France op de 45e plaats.

In totaal werden 33 renners van Lampre, AG2R,CSC en Discovery Channel getest. Op de rustdag werden in totaal 51 renners gecontroleerd. Dit waren renners van de ploegen Rabobank, Gerolsteiner, Liberty Seguros, Crédit Agricole, Domina Vacanze, Quick Step en Lampre. Voor de ploegentijdrit werden ook al 41 renners gecontroleerd, dit leverde geen onregelmatigheden op.

Meer sportnieuws op FOK!sport.

Monaco verwelkomt zesde aankoop

AS Monaco blijft actief op de transfermarkt. De ploeg van trainer Deschamps heeft Camel Meriem vastgelegd. De Franse middenvelder komt over van Girondins de Bordeaux.

Meriem wordt in eigen land een grote toekomst voorspeld. De middenvelder heeft wel wat weg van Zidane, waarvan hij ook de opvolger is als nummer tien in het Franse nationale elftal. Monaco legt zes miljoen euro op tafel voor de spelmaker om hem van Bordeaux los te weken. Meriem tekende een contract voor vier seizoenen. In Frankrijk speelde de 25-jarige middenvelder al eerder voor FC Sochaux en Olympique Marseille, waarmee hij in 2004 de finale van de UEFA Cup haalde.

Monaco is erg slagvaardig op de transfermarkt, na een tegenvallend seizoen waarin het als derde eindigde en nooit kon meedoen om de titel wegens achttien remises. Eerder presenteerde de club al Warmuz, Gerard, Maoulida, Sorlin en Kapo.

Myst V ook in Limited Edition

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat het populaire adventure Myst in zijn vijfde deel ook in een Limited Edition editie verschijnt.

"[...]
For a limited time only purchase this limited edtion of Myst® V: End of Ages loaded with content! Decide the fate of a civilization in this triumphant final chapter to the Myst saga. Embark on an epic journey into the heart of a shattered empire as the only explorer who can still save it – or destroy it with the wrong choices.
[...]"


Myst V komt rond september in de winkels.

Politie haalt 'tractorvrouw' van de weg

Icoon opmerkelijk nieuws Manon Ossevoort, de 28-jarige Vriezenveense die van plan is om met een tractor van Vriezenveen naar de Zuidpool te rijden, is zaterdag door de Antwerpse politie van de weg gehaald. Ze reed met haar tractor met 20 kilometer per uur over de vluchtstrook van de snelweg. Ossevoort wil met haar opmerkelijke rit mensen inspireren tot liefde en hoop.

De politie kreeg de vrouw in het oog toen ze met een slakkengangetje over de snelweg reed. Een boete hiervoor kon ze voorkomen, omdat er geen bord bij de oprit bleek te staan. "Er stond geen bord dus reed ik een tunnel door, en voilà een driebaansweg! Ik dacht, volgens mij zit ik hier niet goed en ging op weg naar de eerst mogelijke afrit. Helemaal rechts in de berm met al m'n zwaai- en knipperlichten aan. Tja en toen kwam de politie achter me rijden", aldus Ossevoort.

Omdat haar tractor geen nummerplaat had, wat in België wel verplicht is, werd ze toch van de weg af gehaald. Toen uit onderzoek echter bleek dat het voor haar in Nederland onmogelijk was om een kenteken aan te vragen, werd ze weer vrijgelaten. Ze zal nu een Belgisch kenteken krijgen.

De theatermaakster is van plan om op haar tractor met een grote kist water, proviand, diesel en andere benodigdheden in anderhalf jaar naar de Zuidpool te rijden. Op het continent 'waar nog nooit oorlog is gevoerd', zal ze een sneeuwpop bouwen met als buik een doorzichtige wereldbol, met daarin de wensen en dromen van mensen die ze onderweg tegenkomt.


Manon Ossevoort op haar tractor

Albert II sluit nieuwe kinderclaims niet uit

Prins Albert II van MonacoPrins Albert II van Monaco sluit niet uit dat er meer vaderschapskwesties gaan spelen rond zijn persoon. Albert erkende vijf dagen geleden dat hij de vader is van een in 2003 in Parijs geboren jongetje, Alexandre Eric Stéphane. In een televisieinterview meldde hij gisteravond dat er mogelijk meer claims zullen volgen.

De Monegaskische prins, die vandaag formeel de troon van het vorstendom bestijgt, weigerde bij voorbaat eventuele claims te ontkennen. "Ik weet dat die er zijn, dat er nog andere mensen zijn die min of meer hetzelfde beweren", zei Albert naar aanleiding van de erkenning dat de bijna twee jaar oude Alexandre zijn zoon is. Een uitspraak over een nieuwe claim zal echter pas volgen op het moment dat deze in de openbaarheid komt, 'als de tijd daar is'.

Het is overigens onwaarschijnlijk dat Alexandre zijn vader als vorst van Monaco zal opvolgen. Het recht op de troon is in Monaco voorbehouden aan kinderen die binnen een huwelijk zijn geboren. De 47-jarige Albert is nooit getrouwd geweest.

Belangstelling Man City voor Castelen

Romeo Castelen staat hoog op het verlanglijstje van Manchester City-manager Stuart Pearce. Men zou de international graag naar Engeland willen halen als Shaun Wright-Phillips naar Chelsea vertrekt.

Momenteel onderhandelt Manchester City met Chelsea over de transfer van Wright-Philips. De club uit Manchester verlangt een transfersom van 34 miljoen Euro voor de aanvaller. Een deel van die transfersom zou men voor het aantrekken van Castelen willen gebruiken.

Castelen gaf onlangs nog aan, ondanks belangstelling van diverse buitenlandse club, het liefste bij Feyenoord te willen blijven.

Real Life Tron

In de vorige eeuw (1982) kwam er de film Tron uit. We konden voor het eerst de wereld "in een computer" aanschouwen. We zagen hoe Kenny Flinn gedwongen werd spelletjes te spelen.

Eén van de meest populaire scénes uit de film was de wedstrijd tussen de light cycles. Het spel is al talloze malen herschreven, geport en wordt zelfs bij Linux distributies gratis meegeleverd.

Maar wat dacht je van Tron in het echt?

Benodigdheden: Een GPS antenne, een laptop, helm, display en natuurlijk een vervoermiddel. De maker schreef de programma's in Deplhi, verstuurt data via XML en de server controleert of je ergens tegen aan bent gebotst.

Of het systeem ooit op de markt komt is niet bekend.

Petrov krijgt startverbod

De Rus Jevgeni Petrov mag vanmiddag niet aan de start verschijnen van de tiende etappe in de Tour de France. Dit is naar aanleiding van een onaangekondigde bloedtest bij de Lampre-renner op de rustdag.

Op de rustdag werden in totaal 51 renners gecontroleerd. Dit waren renners van de ploegen Rabobank, Gerolsteiner, Liberty Seguros, Crédit Agricole, Domina Vacanze, ,Quick Step en Lampre.

Voor de ploegentijdrit werden ook al 41 renners gecontroleerd, dit leverde geen onregelmatigheden op.

Phoenix Wright SE in Japan

Capcom heeft voor Phoenix Wright (de cartoon rechtbank game) een special edition aangekondigd. Deze versie zal gelijktijdig met de gewone versie op 15 september in de winkels liggen.

De inhoud van de SE is als volgt:

* De game
* Een poster
* De soundtrack
* Een koordje
* Een speciale stylus

Van het koordje en de stylus hebben we ook een plaatje:

Op het koordje staat "objection" in het Japans en het bevat een klein doekje dat dienst kan doen als screencleaner.

Brein verliest kort geding van providers

In de strijd tegen p2p-gebruikers heeft Brein een gevoelige nederlaag geleden. De Utrechtse rechtbank heeft bepaald dat providers de naw-gegevens van hun klanten niet af hoeven te staan aan Brein.

Deze uitspraak vormt het voorlopige sluitstuk van de strijd tussen Brein en de Nederlandse providers Planet, Chello, @Home, Tiscali en Wanadoo. Brein spande de rechtszaak aan omdat de betrokken providers niet de naam-, adres- en woonplaatsgegevens van enkele tientallen abonnees wilden geven die via uitwisselprogramma's als Kazaa muziek hebben aangeboden.

Brein had van deze mensen al wel het ip-adres. Voor de koppeling met het adres had Brein echter de providers nodig. De internetaanbieders weigerden de gegevens aan Brein te geven. Afgifte van deze informatie gebeurt volgens de providers alleen aan justitie.

In kort geding stelden de providers dat alleen een strafrechter een bevel tot bekendmaking van persoonsgegevens kan geven. De voorzieningenrechter bepaalde dinsdag echter dat ook de civiele rechter internetproviders kan bevelen om klantgegevens aan Brein bekend te maken. Hierbij wordt echter onmiddellijk een beperking gemaakt door de rechter. Zo'n bevel zal volgens de rechter niet snel worden gegeven. In de uitspraak formuleert de voorzieningenrechter hiervoor een aantal criteria. Belangrijker is echter dat de rechter stelt dat de internetproviders terecht hebben geweigerd om de klantgegevens bekend te maken.

De rechtbank kwam met name tot deze uitspraak omdat Brein een Amerikaans onderzoeksbureau heeft ingeschakeld dat de gedeelde mappen op de computers van de klanten onderzocht. Bij dit onderzoek zijn mogelijk ook bestanden bekeken die een persoonlijk karakter hebben. De voorzieningenrechter acht dit alles 'niet juist' omdat naar Nederlandse maatstaven persoonsgegevens in Amerika onvoldoende beschermd worden. Daarom is geen sprake geweest van een rechtmatige gegevensverwerking door Brein.

-
Klik hier voor een volledige weergave van de uitspraak

'Nog geen medeplichtigen van Mohammed B.'

Icoon Binnenlands nieuwsTot nu toe hebben justitie en politie nog geen bewijs dat Mohammed B. is geholpen bij de moord op Theo van Gogh. Dit zei officier van justitie Van Straelen in zijn requisitoir in de rechtbank in Amsterdam waar Mohammed B. terechtstaat.

Volgens de officier van justitie is het echter onmogelijk dat B. de hele moord in zijn eentje heeft voorbereid. Dit omdat hij de maanden voor de moord nauwelijks geld had. Het moordwapen kostte echter ongeveer duizend euro en dus moet iemand hem of financieel hebben geholpen of hem het wapen hebben geschonken.

protest B.Vier medeplichtigen heeft justitie op het oog gehad: zijn twee voormalige huisgenoten en twee Tsjetsjenen die afgelopen maand nog werden gearresteerd. Van de Tsjetsjenen werden vingerafdrukken gevonden in het onderzoek naar B. De afdrukken werden onder andere gevonden op het martelaarstestament van Mohammed B.

Huisgenoten
Eén van de huisgenoten was op de dag van de moord in de buurt van Mohammed B. en ontbeet zelfs met hem. Ook bad hij met hem die ochtend. Volgens hem was er niets aan Mohammed te merken over een eventuele moordpoging. De andere huisgenoot werkte nabij het huis van Van Gogh op de morgen van twee november. Hoewel hij in zijn alibi een gat heeft van drie kwartier kan de politie niet bewijzen dat hij iets met de moord te maken heeft.

B.Het onderzoek naar eventuele medeplichtigen zal doorlopen. In zijn requisitoir, dat in totaal vier uur zal duren, zei Van Straelen ook dat er eerst op een uitspraak in deze zaak wordt gewacht voordat Mohammed B. mogelijk ook nog wordt vervolgd voor zijn aandeel in de Hofstadgroep. Binnen die groep zou hij een centrale figuur zijn.

Bijzondere prehistorische vondst op Terschelling

Op het strand van Terschelling is mogelijk een 5.000 jaar oud siervoorwerp aangetroffen. De archeologische vondst is bijzonder omdat soortgelijke voorwerpen tot nu toe alleen in Schotland werden aangetroffen.

De familie Veens uit Melick vond de met spiralen versierde steen zeven jaar geleden op het waddeneiland. Na een recente oproep in de vragenrubriek van het Limburgs Dagblad werd contact gezocht met een archeoloog. Hoogleraar Europese prehistorie prof. dr. H. Fokkens van de Universiteit Leiden noemt de vondst op basis van gemailde foto's 'zeer interessant' en 'sensationeel'.

"Afgaand op de foto's zijn we voor negentig procent zeker dat het Schots is. Er zijn 420 van dit soort dingen bekend in Schotland. Er liggen er een heleboel in musea in Schotland. Voor zover wij weten zijn ze daarbuiten niet gevonden, zelfs niet in Engeland. De ouderdom van deze voorwerpen ligt rond 3.000 tot 2.500 voor Christus." Honderd procent zekerheid kan echter pas worden gegeven als de archeoloog het voorwerp met eigen ogen heeft bekeken.


De met spiralen versierde steen die op Terschelling gevonden werd

Hoe de steen, waarvan wordt uitgegaan dat het een siervoorwerp en geen gebruiksvoorwerp was, op Terschelling is terechtgekomen, is een raadsel. "Het is vrij onzeker of de eilanden in die tijd wel aanwezig c.q. bewoonbaar waren. Mogelijk is het via de zeevaart vanuit Schotland daar terechtgekomen", aldus Fokkens.

Eerste homohuwelijk in Spanje

Icoon Buitenlands nieuwsIn Tres Cantos, een dorp ten noorden van Madrid, is gisteren het eerste Spaanse homohuwelijk voltrokken. Emilio Menéndez (48) en Stanley Carlos Baturín (50), een stel dat al dertig jaar samen was, gaven elkaar het jawoord een week nadat het in Spanje voor mensen van hetzelfde geslacht mogelijk was gemaakt om met elkaar te trouwen.

Het Zuid-Europese land is na Nederland en België het derde land waar een homohuwelijk is toegestaan. Ook Canada staat op het punt een wetsvoorstel hiervoor goed te keuren. Het Spaanse parlement nam op 30 juni de wet opnieuw aan, waarmee het een veto van de Senaat verwierp.

De politieke oppositie in Spanje overweegt overigens nog juridische stappen te nemen tegen het besluit, omdat dit in strijd zou zijn met de Spaanse grondwet. Vorige maand vond in Madrid een massale demonstratie plaats tegen het voorstel. Een meerderheid van de bevolking zou echter geen problemen hebben met het homohuwelijk. Sommige burgemeesters hebben aangekondigd geen huwelijken voor mensen van hetzelfde geslacht te willen voltrekken.

Japan loopt niet warm voor Xbox 360

In een onderzoek onder 1000 Japanse consumenten tussen 10 en 59 jaar oud is men erachter gekomen dat Japan niet warm loopt voor de Xbox 360.

Zestig procent van de stemmers vond de PlayStation 3 het meest aantrekkelijk, acht procent de Revolution en twee hele procenten gingen naar de Xbox 360.

Op zich niet erg vreemd; De Xbox is ongeveer 460.000 consoles verkocht sinds het beestje er is. De PlayStation 2 verkocht al meer dan twee keer zoveel in de eerste twee dagen.

De reden? De overgrote merkbekendheid die Sony heeft in het land van de rijzende zon. Verder onderzoek wees uit dat 80% van de ondervraagden spellen wil van de bekende softwarehuizen. 70% wil RPG's. Voorlopig genoeg Final Fantasy dus.

Transseksueel overleden na 'oppompfeestje'

Babettie en _MrBrown_ hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Verenigde Staten is een 45-jarige transseksueel overleden nadat zij zich op een feestje had laten injecteren met siliconen. Met de injecties wilde ze haar vrouwelijke uiterlijk benadrukken.

De transseksueel liet zich op een zogenaamd oppompfeestje injecteren in haar heupen, billen, wangen en lippen. Op het feestje op 19 juni werden zeker tien vrouwen "behandeld" met silliconen. Twee van hen kregen acute ademhalingsproblemen en raakten in een coma. De 45-jarige transseksueel is na bijna een maand overleden, maakte de lijkschouwer maandag bekend.

Experts maken melding van een ware trend van de illegale oppompfeestjes. Op de feestjes worden de bezoekers in de meeste gevallen niet met medische siliconen geïnjecteerd maar met industriële siliconen, zoals afdichtkit. Het gebruik van siliconeninjecties werd door de Amerikaanse overheid al in 1992 verboden. De kans is groot dat het vulmiddel zich door het lichaam verspreidt en ernstige ziektes veroorzaakt.

Man krijgt bizar hoge belastingaanslag

Marlies Borgans uit Brunssum kon haar ogen niet geloven toen zij afgelopen zaterdag de belastingaanslag van haar man te zien kreeg en bemerkte dat er 14.000 euro betaald moest worden. Zij bleek echter niet helemaal goed gelezen te hebben. Op de aanslag stond namelijk een bedrag van ruim 14 miljoen euro vermeld.

Om precies te zijn wordt van John Borgans verwacht dat hij voor 14 september 14.729.214 euro betaalt. Een bedrag dat niet bepaald juist kan zijn. "Een procesoperator bij DSM verdient best aardig, maar beslist geen 27.615.000 euro per jaar, zoals de fiscus schrijft", geeft de belastingplichtige aan. "En ik heb geen bijbaantjes of andere inkomsten."

Borgans gaat vandaag naar het belastingkantoor in Heerlen om na te gaan hoe het precies zit. "Ik ga vragen of ik het bedrag in twee termijnen mag betalen. Eens kijken hoe ze reageren."

Scherpe tijden bij Russisch atletiekkampioenschap

Tatjana Andrianova heeft maandag tijdens de Russische atletiekkampioenschappen de beste seizoenstijd gelopen op de 800 meter.

Ze kwam in Toela in de finale tot 1.56,07. De 25-jarige winnares verbeterde de tijd van haar landgenoot Svetlana Sjerkasova, die eind juni in Kazan een tijd van 1.56,93 liep.

Ook op de 400 meter werd de beste seizoenstijd geklokt, Joelia Pesjonkina passeerde de finish na 53,01 seconden. De 27-jarige atleet is wereldrecordhouder op de 400 meter met een tijd van 52,34 seconden

Negentigjarige belt politie om kapotte tv

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Italiaanse hoogbejaarde vrouw was zo verknocht aan haar televisie dat ze bij het begeven van het apparaat de politie belde. De negentigjarige Sofia Torino uit Pescara (Zuid-Italië) was net haar populaire soap The Bold and the Beautiful aan het kijken toen de televisie het af liet weten. In paniek greep ze de telefoon en belde ze de politie.

"Jullie moeten direct komen. Het is voor een noodgeval", vertelde Sofia Torino aan de carabinieri. Toen de agenten eenmaal waren gearriveerd, stelden ze vast dat het om een wel heel speciaal noodgeval ging. "Help me, want anders mis ik het einde", smeekte het oudje. De agenten hadden met de oude vrouw te doen en besloten de televisie voor haar te repareren. Wel nadat ze haar hadden verteld dat ze in het vervolg niet meer naar hen moest bellen voor een huishoudelijk probleem.

Rood zwempak kan kwallenbeet voorkomen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Australische onderzoeker van de universiteit van Townsville heeft ontdekt dat een rood zwempak kwallen afschrikt terwijl zwarte zwemkleding juist als een magneet op het doorzichtige waterdier werkt. Volgens de onderzoeker hebben de kleuren met name invloed op de giftige zeewesp (chironex fleckeri) die met de simpele kleurcodes op een afstand kan worden gehouden.

De chironex fleckeri staat te boek als een van de dodelijkste dieren ter wereld. Na een "beet" van het dier kan een mens binnen drie minuten dood zijn. Door het gif krijgt het slachtoffer een hartaanval of verdrinkt het. Het dier leeft in de zeeën van Noord Australië en velt daar gemiddeld 1 mens per jaar.

De zeewesp
De zeewesp die alleen in de wateren rond Australië voorkomt

Profvoetballer Breinburg op doping betrapt

Na NAC-speler Tamas Petö is er voor de tweede maal in relatief korte tijd een profvoetballer in de Nederlandse competitie betrapt op het gebruik van doping. Reinhardt Breinburg van FC Dordrecht testte enige tijd geleden positief.

De 21-jarige verdediger liep op 22 april van dit jaar tegen de lamp bij een plotselinge dopingcontrole na de wedstrijd Sparta Rotterdam - FC Dordrecht. Voorlopig heeft zijn club nog niets over de zaak losgelaten, en ook de KNVB is zuinig met informatie. De voetbalbond wilde zelfs niet bevestigen dat Breinburg ook daadwerkelijk de persoon in kwestie is. Woordvoerder Frank Huizinga van KNVB meldde alleen dat ´een speler van FC Dordrecht´ positief is bevonden op het gebruik van verboden middelen.

Volgens het protocol van de wereldvoetbalbond FIFA mogen bij vaststelling van dopinggebruik niet direct details naar buiten worden gebracht. "De betreffende speler is dus nog niet schuldig bevonden. Welk middel het is mag en wil ik niet zeggen. Dat kan ook heel schadelijk zijn voor de speler," aldus Huizinga.

Breinburg kan, als hij daadwerkelijk schuldig zal worden bevonden, rekenen op een schorsing van minimaal zes maanden tot maximaal twee jaar.

CD: Matthew Herbert - Plat du Jour

Matthew Herbert laat met zijn nieuwe project en bijbehorend album Plat du Jour horen dat muziek soms ook best smakelijk kan zijn. Of de diverse gerechten die hij creëert nu ook lekker in het gehoor liggen, daar ben ik nog niet over uit. Audiofiele fijnproevers en liefhebbers van wat minder toegankelijke muziek kunnen aanschuiven en met Plat du Jour genieten van een bijzonder muzikaal avontuur...


Charlton huurt Smertin en Spector

Charlton Athletic heeft zich voor het komend seizoen versterkt met twee huurlingen. Alexei Smertin en Jonathan Spector maken de overstap naar ‘The Addicks’. Het duo tekent een huurcontract voor één seizoen.

De Rus Smertin (30) kwam het afgelopen seizoen nauwelijks in actie voor Chelsea. Dat irriteerde de middenvelder: ”Ik heb wedstrijdritme nodig. Dat is belangrijk voor mezelf en voor het Russische nationale elftal. Met Charlton blijf ik bovendien ik Londen.” Smertin kon ook een jaartje naar Portsmouth (dat hem al eens leende), maar dat wees de international dus af. Chelsea heeft wel de mogelijkheid om Smertin weer terug te halen als het te kampen heeft met veel blessures.

Jonathan Spector komt over van Manchester United. Hij is een 19-jarige verdediger uit Amerika. Tijdens het afgelopen seizoen deed Spector al mee in drie competitiewedstrijden. Verwacht wordt dat hij bij Charlton vaker wordt ingezet en zo de nodige ervaring kan opdoen.

Moreau droomt van gele trui

Christophe Moreau droomt vanavond de gele trui aan te mogen trekken. De renner van Crédit Agricole heeft zondag enkele minuten kunnen pakken op de favorieten en mag dus enige hoop koesteren op het leiderstricot.

De 34-jarige Fransman staat momenteel tweede in het algemeen klassement, op 1.50 van Jens Voigt, maar belangrijker: hij heeft 28 seconden voorsprong op Lance Armstrong. Moreau gelooft in de gele trui: ”Ik moet een superetappe rijden, want er ligt een serieuze kans. Ik begin nu met een beetje voorsprong op de favorieten aan de eerste bergetappe. Meestal is dat net andersom.”

Moreau stond vier jaar geleden al eens in het geel. Dat was na de proloog in Duinkerken. Na twee dagen stond hij het tricot toen af aan Marc Wauters. De Fransman is ook nog in de race voor de bolletjestrui. Voorafgaand aan de Tour was dat zijn hoofddoel.

Webber annuleert testwerk

Mark Webber zal deze week niet testen op het circuit in het Spaanse Jerez. De Australiër heeft nog te veel last van zijn onaangenaam moment in Magny-Cours, toen het te warm werd in de cockpit van zijn Williams en hij zijn bil verbrandde.

"Elke keer als ik in de wagen kroop, deed het pijn. Het is niet zinvol om een aantal race-afstanden af te leggen tijdens het testen met zoveel last."

Nick Heidfeld, Antonio Pizzonia en Nico Rosberg zullen wel in actie komen. Williams zal vanaf woensdag tot en met vrijdag gaan testen in Jerez.

Fable: The Lost Chapters verschijnt ook op de Mac

Fable, een van de bestverkochte games op de Xbox zal niet alleen op de PC verschijnen maar ook op Apple computers. Fable is een epische RPG van Lionhead Studios waarbij het uiterlijk van de speler zich aanpast aan diens speelwijze en gedrag.

Met Fable: The Lost Chapters is de oorspronkelijke game uitgebreid met ongeveer een derde. Uiteraard zijn de graphics en besturing aangepast zodat deze tot hun recht komen op de PC en de Mac.

39.000 Irakezen gedood sinds invasie

Nyrem, SyriX en OFfSprngr hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ongeveer 39.000 Irakezen zijn gedood, nadat de Amerikanen Irak zijn binnengevallen. Ze kwamen om het leven als gevolg van strijd of door ander geweld. Deze cijfers zijn afkomstig van een Zwiters instituut en zijn hoger dan eerdere schattingen.

Eerdere cijfers spraken van tussen de 22.000 en 26.000 burgerslachtoffers sinds de invasie van maart 2003.

VN stemt over extra zetels in Veiligheidsraad

Icoon Buitenlands nieuwsIn New York is gisteravond de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties begonnen. In deze vergadering komt onder andere het debat over de uitbreiding van de Veiligheidsraad van de VN aan bod.

Het voorstel werd ingediend door Brazilië. Zij willen, samen met Duitsland, Japan en India, een vaste zetel in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Naast deze zogeheten G4 zouden dan ook nog twee Afrikaanse landen moeten gaan zetelen in de Raad.

Momenteel is de Raad nog opgebouwd uit vijf permanente zetels en tien roulerende. De vijf permanente zijn bestemd voor de "grote" landen: de Verenigde Staten, Frankrijk, Rusland, China en Groot-Brittanië.

Aan het eind van de maand zal er een definitieve stemming zijn. Het voorstel wordt aangenomen wanneer tweederde van de 191 landen voorstemt.

Oost/Watergraafsmeer wil toch monument Van Gogh

GJ_THE_DJ en Ome.Fleer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsOost/Watergraafsmeer, een stadsdeel in Amsterdam, heeft toch toestemming gegeven voor het plaatsen van een monument ter ere van Theo van Gogh. Wat voor soort monument het wordt is nog niet bekend, dat zal in de komende maanden worden beslist.

Uit vrees voor overlast was het stadsdeel eerst tegen het plaatsen van een monument. Als reactie hierop uitte de moeder van Theo van Gogh zware kritiek op het stadsdeel in de rechtszaal gisteren. Hierop bood het stadsdeel vandaag haar excuses aan, aan mevrouw Van Gogh.

Nieuw virus verspreidt zich via 'Londen-mails'

Icoon Digital nieuwsSinds vorige week is er een nieuw computervirus actief dat zich heeft verstopt in een e-mailbericht dat over de aanslagen in Londen lijkt te gaan. De virusmail lijkt afkomstig te zijn van de Amerikaanse nieuwszender CNN en bevat een link naar beelden van de aanslag die door een amateur zouden zijn gemaakt.

Volgens MessageLabs, één van de grotere internetbeveiligingsbedrijven in Amerika, is het mailtje een Trojan. Wanneer de link wordt aangeklikt nestelt het virus zichzelf in de computer en zet deze open voor grote aantallen spam.

Het onderwerp van het virusmailtje is 'Terror hits London', de link heeft de naam 'London terror moovie.avi'. Voorlopig is het mailtje vooral actief in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Nieuwe screens en info Tales of Legendia

Namco heeft weer nieuwe screens en bijbehorende informatie vrijgegeven van Tales of Legendia. Allereerst werkt het vluchten van battles zoals altijd met een ingebouwde timer die eerst op 0 moet komen voordat je kan vluchten. Deze timer houdt rekening mee met de snelheid van jouw characters en met de tegenstanders.

Daarnaast schijnt er de mogelijkheid te zijn om je characters op 'auto' te zetten waardoor je zelf niet meer hoeft te vechten. Dit is voor de luie gamers onder ons.

De tekens boven de hoofden van de characters en vijanden duiden verschillende dingen aan. De gele rondjes geven aan wanneer een personage klaar is om een aanval te doen en de uitroeptekens geven aan wanneer iemand bezig is met een speciale aanval (bijvoorbeeld magic).

Tales of Legendia moet begin 2006 in Japan beschikbaar zijn. Een Amerikaanse release staat voor '2006' en een Europese release is nog niet bevestigd.

Hoi, ik ben Anna.

De techniek staat voor niets tegenwoordig, maar de helpdesks zijn nog immer zo rot als ooit tevoren. Het enige dat verandert is, is dat er tegenwoordig duizend miljard extra knopjes en dingetjes bijkomen waar ze ook niets van weten.

Gelukkig blijft Ikea altijd hetzelfde met die onmogelijke handleidingen, die stiekem toch wel makkelijk zijn, met te veel, of te weinig schroefjes en dat eeuwige sliiiihiiihiiiingertje. Maar juist bij Ikea hebben ze het botje Anna geïntroduceerd, één of andere frigide trut met de AI van een garnaal. Een aantal voorbeelden;

quote:
Je zei: Mijn kast staat scheef.
Anna: Nu wordt de pagina geopend met kasten.
Je zei: Dat wil ik niet.
Anna: Als je iets niet wilt doen, moet je het niet doen. Wat wilde je nog meer over IKEA weten?
Je zei: Ik heb mijn kast gemonteerd en hij staat scheef.
Anna: Nu wordt de pagina geopend met kasten.
Je zei: Grafsnol! Ik heb al een kast!
Anna: Nu wordt de pagina geopend met kasten.
quote:
Je zei: Ik wens je een gezwel toe.
Anna: Dank je, ik ben al voorzien. Ik heb een Zweedse vriend, hij werkt ook bij IKEA.
quote:
Je zei: De kat staat in brand.
Anna: Ik open nu een pagina voor je met knuffelbeesten.
quote:
Je zei: Is Billy homo?
Anna: Nu wordt de pagina geopend met het BILLY opbergsysteem.
Bekijk ook het gezicht dat ze trekt als je over sex begint. Ik zou zeggen, leef je uit en post memorabele reacties in de comments.
Met dank aan belsen voor het topic en Knut en Silmarlambrusco voor de extra input.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
©FOK.nl e.a.