Profvoetballer Breinburg op doping betrapt

Olga (Nuongirl)
Na NAC-speler Tamas Petö is er voor de tweede maal in relatief korte tijd een profvoetballer in de Nederlandse competitie betrapt op het gebruik van doping. Reinhardt Breinburg van FC Dordrecht testte enige tijd geleden positief.

De 21-jarige verdediger liep op 22 april van dit jaar tegen de lamp bij een plotselinge dopingcontrole na de wedstrijd Sparta Rotterdam - FC Dordrecht. Voorlopig heeft zijn club nog niets over de zaak losgelaten, en ook de KNVB is zuinig met informatie. De voetbalbond wilde zelfs niet bevestigen dat Breinburg ook daadwerkelijk de persoon in kwestie is. Woordvoerder Frank Huizinga van KNVB meldde alleen dat ´een speler van FC Dordrecht´ positief is bevonden op het gebruik van verboden middelen.

Volgens het protocol van de wereldvoetbalbond FIFA mogen bij vaststelling van dopinggebruik niet direct details naar buiten worden gebracht. "De betreffende speler is dus nog niet schuldig bevonden. Welk middel het is mag en wil ik niet zeggen. Dat kan ook heel schadelijk zijn voor de speler," aldus Huizinga.

Breinburg kan, als hij daadwerkelijk schuldig zal worden bevonden, rekenen op een schorsing van minimaal zes maanden tot maximaal twee jaar.