Albert II sluit nieuwe kinderclaims niet uit

Prins Albert II van MonacoPrins Albert II van Monaco sluit niet uit dat er meer vaderschapskwesties gaan spelen rond zijn persoon. Albert erkende vijf dagen geleden dat hij de vader is van een in 2003 in Parijs geboren jongetje, Alexandre Eric StÚphane. In een televisieinterview meldde hij gisteravond dat er mogelijk meer claims zullen volgen.

De Monegaskische prins, die vandaag formeel de troon van het vorstendom bestijgt, weigerde bij voorbaat eventuele claims te ontkennen. "Ik weet dat die er zijn, dat er nog andere mensen zijn die min of meer hetzelfde beweren", zei Albert naar aanleiding van de erkenning dat de bijna twee jaar oude Alexandre zijn zoon is. Een uitspraak over een nieuwe claim zal echter pas volgen op het moment dat deze in de openbaarheid komt, 'als de tijd daar is'.

Het is overigens onwaarschijnlijk dat Alexandre zijn vader als vorst van Monaco zal opvolgen. Het recht op de troon is in Monaco voorbehouden aan kinderen die binnen een huwelijk zijn geboren. De 47-jarige Albert is nooit getrouwd geweest.