RTL weigert naam RTL7 te wijzigen

Icoon Media nieuwsRTL Nederland, het bedrijf achter de tv-zenders RTL4, RTL5 en Yorin, heeft volgens een woordvoerder van dit bedrijf geen enkele intentie om de naam van RTL7 aan te passen. Dit wordt de nieuwe naam van Yorin. Regionale zender RNN7 had dit geëist van RTL Nederland. "Een andere naam is voor ons absoluut niet aan de orde," zegt een woordvoerder van de commerciële omroep.

Eerder had RNN7 gehoopt dat RTL alsnog de naam zou aanpassen, zo staat in een verklaring van de regionale omroep. "Vorige keer liet de woordvoerder nog weten zich geen zorgen te maken, omdat de nieuwe naam allang zou zijn gedeponeerd" valt te lezen in de verklaring. Dit is dan ook de reden dat er nog geen kort geding is aangespannen.

RNN7 is vooral tegen gebruik van het cijfer 7. Eerdergenoemde namen als RTL6 en RTL+ zouden geen probleem zijn geweest. De RTL-woordvoerder zegt dat deze namen "zeker niet" worden gebruikt als nieuwe naam voor Yorin. "Wij willen alleen meer tijd voor een antwoord, omdat wij dit netjes willen afhandelen. Door omstandigheden heeft de brief van RNN7 er te lang gelegen. Maar we zien er eerlijk gezegd nog steeds geen zaak in deze namenkwestie," aldus de zegsman.

De nieuwe zenderformats met de bijbehorende logo's, inclusief de naamswijziging van Yorin naar RTL7, gaan op 12 augustus in. Overigens zal op dezelfde datum John de Mol met zijn tv-zender Talpa starten.

RTL7-logo
Het RTL 7-logo