FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 11 juli 2005

Mon carnet de Tour (5) (Tourdagboekje)

"Dit is mijn "carnet de jour" van de Tour, mijn carnet de Tour, mijn Tourdagboekje voor Fok!, een paar keer tijdens de Tour geef ik hierin mijn visie op het wedstrijd- en alles-er-naast gebeuren in de Tour."

Jens Voigt maakte er gisteren al een grapje over "morgen verdedig ik makkelijk mijn gele trui", logisch ook, vandaag is het de eerste rustdag in deze Tour. Het blijft een beetje een vreemd fenomeen waar Tourstichter Henri Desgrange zich wellicht voor omdraait in zijn graf. Nee, in zijn tijd had het geen waar geweest, voor "Les heros de la route" uit de oertijd geen rustdagen, maar etappes van vele honderden kilometers op stalen fietsen met als doel zo weinig mogelijk renners aan de finish te krijgen. Het was nog niet genoeg voor Desgrange, hij vond zelfs de "meerdere etappes per dag uit", midden de etappe lag een finishlijn, eens daarover wat wachten op de rest en dan doorrijden naar de volgende finish. Tijden veranderen.

Zoals u kunt merken, vandaag geen rustdag voor uw columnist dus, maar dat geeft ons de mooie gelegenheid om eens over de "randverschijnselen" van de Tour te gaan praten.

Lees hier het vervolg van deze column op de columnspagina

Israël krijgt weer grootste aantal Joden

Binnen een jaar zal Israël voor het eerst sinds het begin van de jaartelling weer de grootste Joodse gemeenschap ter wereld hebben. Israël heeft op dit moment 5.235.000 Joodse inwoners. De gemeenschap in de Verenigde Staten heeft er momenteel 45 duizend méér, maar de omvang neemt af door gemengde huwelijken en een laag geboortecijfer. De prognose is dat er binnen een jaar 50 duizend Israëlische Joden bij zijn gekomen; niet zozeer door immigratie maar door een relatief hoog geboortecijfer.

Joodse vrouwen in Israël krijgen gemiddeld 2,7 kinderen. Het aantal Joodse immigranten is de laatste jaren is gezakt tot 20 duizend per jaar, van 70 duizend ruim tien jaar geleden.

Demografie wordt in het Midden-Oosten als een kwestie van groot belang gezien. De Joodse demografie-denktank JPPPI dringt er bij de Israëlische regering op aan om een creatiever beleid te voeren door Joden elders ter wereld via een geleidelijk immigratieprogramma Israëlisch staatsburger te laten worden, waarbij ze een militaire basistraining krijgen maar (nog) niet in Israël gaan wonen. De Arabische bevolking in Israël en de bezette gebieden nadert de 4 miljoen, maar heeft een hoger geboortecijfer. In de bezette gebieden krijgen Arabische vrouwen gemiddeld meer dan 7 kinderen, in Israël zelf ligt het Arabische geboortecijfer op 4,8. Hoewel er momenteel zo'n 1 miljoen Arabieren wonen, wordt verwacht dat het aantal Arabische Israëliërs tegen 2020 het aantal Joodse Israëliërs voorbij zal gaan. Dit wordt door veel leden van de Israëlische regering gezien als een bedreiging voor de 'Joodse identiteit' van de staat Israël.

CAO-akkoord ProRail: stakingen van de baan

Icoon economisch nieuws Door een principeakkoord tussen ProRail en de vakbonden lijken verdere stakingen voorlopig van de baan. Vrijdag 17 juni legden medewerkers van de spoorbeheerder het werk nog neer, waardoor er de hele dag geen treinen konden rijden. De bonden gaan nu echter akkoord met het eindbod van ProRail.

Als het akkoord wordt goedgekeurd door de achterban van de vakbonden betekent het dat alle 2800 werknemers met terugwerkende kracht een loonsverhoging van 1% krijgen per januari van dit jaar. Volgend jaar worden alle lonen met nog eens 1,75% verhoogd. Bovendien worden er veranderingen aangebracht in de salarisschalen, onkostenvergoedingen en verlofdagen, waardoor veel werknemers er meer op vooruit gaan.

"Beide partijen hebben een beetje water bij de wijn gedaan om dit pakket overeen te komen. Wat er nu ligt is echter beduidend beter dan het eerdere eindbod van ProRail", aldus T. Nijenhuis van FNV Bondgenoten. Ook ProRail is tevreden met de nieuwe CAO. "Hiermee sluiten we de achterliggende periode af en hebben we een evenwichtig en verantwoord pakket van arbeidsvoorwaarden", aldus Anita Arts van de Raad van Bestuur.

Eerste Alpenrit ingekort door actie

De tiende etappe in de Tour de France, de eerste Alpenrit die morgen op het programma staat, is veranderd van startplaats.

De organisatie van de Tour heeft dit besloten omdat in de geplande startplaats Grenoble een aangekondigde blokkade van boze boeren was voorbereid. De boeren zijn boos omdat zij een jaagverbod hebben op wolven die hun koeien en schapen aanvallen.

De nieuwe startplaats ligt nu 11,5 kilometer verderop, in Brignoud. Door de aanpassing telt de etappe 181 kilometers met een finish op de Courchevel.

Brian Pinas op proef bij Cercle Brugge

Brian Pinas zal de komende periode op proef meetrainen bij het Belgische Cercle Brugge. Die ploeg eindigde vorig jaar als elfde in de Belgische Eerste Klasse.

FC Groningen staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van de aanvaller. De linksbuiten heeft nog een contract tot medio 2006, maar als de speler nu vertrekt ontvangt FC Groningen nog een (kleine) transfersom. Daarom heeft de club uit Groningen Pinas toestemming gegeven om mee te trainen bij Cercle Brugge.

Eerder was Pinas ook al in beeld bij het gepromoveerde Sparta.

Play Us: The Show

Een groep Zweedse dames, genaamd Les Seules, vormt samen een heuse Counter-Strike clan en zijn daar behoorlijk goed in. Nu gaan ze toeren!


Play Us!

Louise (online naam Aurora), Thelma (Queen), Sophie (Sophie), Sofi (Zelena), Line Marie (Miss Hyper) en Robert Larsson (iNFiNITY!) als manager gaan de winkels en evenementen in Amerika onveilig maken in hun eigen reality tv-show.

Het Play US concept gaat meer over de ervaringen van gamers dan de games zelf. Les Seules hebben al een rijkelijke hoeveelheid publiciteit achter de rug met het winnen van toernooien. Zelfs CNN besteedde er aandacht aan. Maar buiten de wereld van e-sports zijn ze nog onbekend. Hier hoopt Ben Silvermann, CEO van Reveille verandering in te brengen. Het bedrijf zal de dames transformeren tot een nieuwe girl power groep met een twaalfdelige reality show.

Wil je meer weten van de dames? Klik dan hier voor foto's, mp3's en interviews.

Moeder Van Gogh haalt uit naar deelraad

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

De moeder van Theo van Gogh heeft vanochtend in de rechtbank hard uitgehaald naar Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer. De voorzitter van deze Amsterdamse deelraad, de PvdA'er Martin Verbeet, zei afgelopen weekend dat hij geen permanent monument ter nagedachtenis aan de moord op Theo van Gogh wilde, omdat zo'n permanent symbool kan leiden tot provocaties en onrust in de wijk.

Volgens van Goghs moeder zeggen de deelbestuurders van Oost/Watergraafsmeer geen gedenkteken in het stadsdeel te willen plaatsen, omdat zij 'rekening willen houden met de gemeenschap'. Volgens de moeder gaat het echter niet om de gemeenschap, maar alleen om de Marokkanen in de wijk.

Moeder Van Gogh deed deze keiharde aanval richting het stadsdeel tijdens de slachtofferverklaring die zij aan het begin van de rechtszaak mocht voorlezen. Daarin noemde zij verder Mohammed B. een 'stakker' en een 'zielenpoot': ''De moordenaar van mijn zoon had alle tijd om de moord voor te bereiden. Hij had al drie jaar een uitkering. Hij moest dat varken doden van God, maar voor hem geen 72 maagden, maar een gevangenisstraf. Het grote leed van het gemis van Theo van Gogh is niet te bevatten.'' Met een sneer naar het stadsdeel benadrukte ze nog eens dat haar zoon voorvechter was van het vrije woord en dat dat nu in gevaar is.

Persverklaring
Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer heeft vandaag in een persverklaring ineens laten weten nog geen beslissing genomen te hebben over een eventueel monument voor Van Gogh. ''Alle mogelijkheden staan nog open.'' Het stadsdeel zegt ook helemaal niet bang te zijn voor onrust in de buurt als er een monument komt.

Martin Verbeet (PvdA)Stadsdeelvoorzitter Verbeet liet echter dit weekend weten geen monument te willen, in verband met mogelijke provocaties en onrust. Hij gaf toen aan dat zo'n monument altijd misbruikt kan worden door lieden uit welke extreme hoek dan ook. Verbeet wees erop dat er onlangs nog een beschildering, die Van Gogh eerde, in de wijk werd besmeurd. Hij zei rekening te willen houden met de wisselende emoties in de wijk.

Wel zei Verbeet graag een jaarlijks terugkerende herdenking te willen houden voor de vermoorde Van Gogh. Daarbij moet de vrijheid van meningsuiting én de provocerende manier waarop Van Gogh daar gebruik van maakte centraal staan, zo zei Verbeet. Letterlijk zei hij: ''Centraal moeten staan de verschillende aspecten die rondom de moord kleven. Ja de vrijheid van meningsuiting, maar ook heel provocatief en provocerend zijn bij het vergroten van die ruimte voor die vrijheid van meningsuiting. Vond ik heel interessant aan Theo van Gogh, maar ging voor sommigen ook te ver. En al die aspecten moeten op zo een moment terug kunnen komen''

Thierry Henry wordt het gezicht van PES 5

Thierry Henry, ster van de Engelse voetbalclub Arsenal en het Franse nationale elftal, zal het gezicht worden van Pro Evolution Soccer 5. Hij zal o.a. op de cover van de game te zien zijn. Henry speelt zelf ook voetbalgames:
quote
I have been playing Pro Evolution Soccer games for over ten years now. It was great to be the face of such a realistic and engrossing football title, so I was delighted to return for the newest version. I look forward to being closely involved with the creation and promotion of what promises to be a stunning game.

Marketing Director van Konami Martin Schneider was natuurlijk zeer blij met de deal:
quote
We have a vision of football and how it should be interpreted as a video game. This vision extends from the talented development team through to everyone involved with Pro Evolution Soccer 5 – and we are delighted that a player of Thierry Henry's calibre buys into our ideas and enthusiasm, and are extremely pleased to have him on board for a second year. Henry shares our ideas of how we can make Pro Evolution Soccer 5 an entertaining and engrossing simulation of the most popular sport in Europe, and we look forward to working closely with this football legend.

Hieronder vier screenshots met Thierry Henry in de "hoofdrol":


Punten Grand Prix van Engeland

Er zijn weer punten te verdelen voor de Grand Prix van Engeland.

We hebben een nieuwe aanvoerder van het algemeen klassement te weten pim944, hij staat nu op een totaal van 5449 punten. De hoogste score werd behaald door vijf spelers, hun teams kregen in totaal 736 punten bijgeschreven.

Bij de subleagues hebben in totaal vier leagues de hoogste score van 723 punten weten te behalen. De nummer één positie bij de subleagues is nu voor thijsadriaans.nl met 5136 punten.

Flinke sprong Van Gemerden op wereldranglijst

Door zijn winst bij het Challenger-toernooi in Scheveningen heeft Melle van Gemerden een flinke sprong op de wereldranglijst gemaakt. De Nederlander steeg 54 plaatsen en staat nu op de 227e plek.

Peter Wessels, die vorig jaar het toernooi won, moest door zijn snelle uitschakeling dertien plaatsen inleveren. Hij staat 89e, als hoogst genoteerde Nederlander. Raemon Sluiter, in 2004 finalist bij hetzelfde toernooi in de badplaats, zakte vijftien plekken en is nu 134e. Dennis van Scheppingen verloor een plaats en is de nummer 145 van de wereld.

Het viertal speelt later deze week samen met dubbelspecialist Rogier Wassen voor Nederland het Daviscupduel tegen Slowakije.

Dag één proces tegen Mohammed B.

Vince_Taylor en Classic-PC hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Advocaat Peter Plasman heeft bij aanvang van het proces tegen Mohammed B. zoals verwacht laten weten dat zijn cliënt zichzelf niet wenst te verdedigen. Plasman herhaalde zijn eerdere mededeling dat B. de volledige verantwoordelijkheid voor zijn handelen op 2 november 2004 wil nemen. Toen vermoordde hij Theo van Gogh met pistoolschoten en messteken.

B. kwam de rechtszaal binnen getooid in een zwarte djellaba en om zijn hoofd een Palestijnse sjaal. Onder zijn arm droeg hij een koran, die hij de lucht instak toen vrienden van Theo van Gogh op de publieke tribune Van Gogh's boek 'Allah weet het beter' omhoog hielden.

Dag één van het proces stond in het teken van het vinden van een motief, maar omdat B. zijn kaken stijf opelkaar hield slaagde de rechtbank daar niet echt in. De rechtbank was zichtbaar geïrriteerd door het gedrag van Mohammed B. Rechter mr. Diemer zei het onbegrijpelijk te vinden dat B. enerzijds met zijn rug naar de rechtsorde toe gaat zitten, terwijl hij er tegelijkertijd ook gebruik van maakt. ''U bent er met huid en haar ingedompeld, de rechtsorde maakt u zo vrij mogelijk'', aldus Diemer. B. glimlachte daarop, zoals hij al wel vaker deed vandaag en zei: ''Ik denk dat Plasman heel duidelijk is. Ik heb daar niets aan toe te voegen''. B. doelde daarmee op de verklaring van Plasman dat hij geen verdediging voert op verzoek van zijn cliënt. Verder zei hij dat hij misschien in de toekomst nog wel eens wat gaat zeggen.

Eén keer viel B. echter uit zijn rol en antwoordde hij nadat een rechter tegen B zei: ''U profiteert heel erg van dit land. U bent hier naar school geweest. Dit land is niet anders dan goed voor u geweest.'' B. reageerde in het Arabisch, wat na een vertaling de volgende tekst bleek te zijn: ''Ik verafschuw de duivel in de naam van Allah, de barmhartige, genadevolle. Vrede zij met hem, de profeet Mohammed.''

PBC
Tijdens zijn verblijf in het Pieter Baan Centrum heeft B. niets tegen de onderzoekers willen zeggen en keerde hen zelfs letterlijk de rug toe. Wel bleek dat B. in de kliniek heeft lesgegeven uit de koran aan twee islamitische mannen bij hem op de afdeling. Ook leende hij gewelddadige teksten uit aan anderen en zonderde hij zich tegen de regels met hen af. Daaruit leidt het PBC af dat B. doorgaat met het rekruteren voor de jihad.

Volgens het PBC was Mohammed B. echter volledig toerekeningsvatbaar tijdens de moord op Theo van Gogh. Het kan wel zijn dat hij zich laat leiden door superioriteitsgevoelens, dat hij narcistische trekken of een agressiestoornis heeft, maar niets staat vast. Aanwijzingen voor godsdienstwaanzin hebben de onderzoekers evenwel niet gevonden.

Doodstraf
Leden van het arrestatieteam die B., toen hij na de moord op Van Gogh was neergeschoten, naar het ziekenhuis begeleidden, verklaarden dat B. doodgeschoten had willen worden. ''We zeiden dat hij geluk had gehad dat hij niet was doodgeschoten. 'Dat was juist de bedoeling geweest', antwoordde B. toen''.

In een afgeluisterd telefoongesprek dat B. vanuit de gevangenis met zijn broer Hassan voerde blijkt dat B. de doodstraf zou willen krijgen: ''Ik zweer bij God. Als ze de doodstraf hadden, zou ik erom smeken. Sukkels.'' In een ander telefoongesprek heeft B. lachend tegen zijn broer gezegd: ''Ja, ik wist waar ik mee bezig was. Ik heb hem geslacht.''

Dood, geweld en verminking
B. blijkt geobsedeerd te zijn door dood, geweld en verminking. Dat valt op te maken uit spullen die bij hem thuis in beslag zijn genomen. Gevonden werden teksten die oproepen ongelovigen te doden en cd-roms met gruwelijke beelden van mutilaties, amputaties en liquidaties. Op de cd-roms staan onder andere onthoofdingen, het breken van vingers en armen, een kermisattractie die inelkaar stort en een man die seks heeft met een vrouwelijk lijk.

Rechter Diemer wilde weten wat er toch met B. was gebeurd dat hij zo kon radicaliseren in een paar jaar tijd: B. gaf daarop een ontwijkend antwoord: ''Het enige dat ik daarop kan zeggen, is dat ik elke dag tot mijn Heer bidt. Dat hij mij behoedt dat ik anders denk dan dat ik nu denk.''

Geen hard bewijs meer daders
Volgens de voorzitter van de rechtbank, mr. Bentinck, zijn er wél aanwijzingen dat anderen betrokken zijn geweest bij de moord op Van Gogh, maar hard bewijs ziet hij nog niet. Zo zijn er een aantal processtukken waaruit valt op te maken dat een aantal vermoedelijke leden van het terreurnetwerk de Hofstadgroep mogelijk vooraf op de hoogte was van de moord op Van Gogh.

Morgen gaat het proces verder. Dan komt justitie ook met de eis tegen B., die naar verwacht wordt levenslang zal zijn.

Fiorentina huurt Fiore

Stefano Fiore keert terug naar de Serie A. De middenvelder gaat aan de slag bij Fiorentia, dat hem een jaartje huurt van Valencia.

De 30-jarige international kon nooit zijn draai vinden bij de Spaanse club. Hij kwam slechts twintig wedstrijden in actie, waarvan ook nog eens veelal invalbeurten. In 2004 werd hij nochtans gepresenteerd als een grote aankoop. Hij ging toen op voorspraak van trainer Ranieri naar Valencia. Maar die club kende een dramatisch seizoen en Ranieri werd in februari de laan uitgestuurd. Daarna botste Fiore geregeld met interim-trainer Lopez. Nu wordt hij met open armen ontvangen bij Fiorentia, dat eerder ook al Frey en Brocchi aantrok. Fiore speelde ook al voor onder meer Parma, Udinese en Lazio Roma.

'Feyenoord doet miljoenenbod op Landzaat'

Het NOS Sportjournaal meldt dat AZ-speler Denny Landzaat de vervanger moet worden van Bart Goor bij Feyenoord.

Inmiddels zouden de Rotterdammers ook al een miljoenenbod heeft uitgebracht op de middenvelder van AZ. De Rotterdammers krijgen van Anderlecht een aanzienlijke transfersom voor de verkoop van Goor en naar verluidt gebruiken ze dat geld om Landzaat los te weken bij AZ.

Vorige week liet zaakwaarnemer Sigi Lens nog weten dat AZ Landzaat alleen maar zal laten gaan voor 'de absolute hoofdprijs'. Landzaat heeft nog een contract tot medio 2007 in de Alkmaarder Hout.

Vinokourov: "Alles gaat zoals gepland"

Alexander Vinokourov was ongetwijfeld één van de opvallendste figuren tijdens de eerste negen dagen van de Tour de France. De Kazak is tevreden over het verloop van de Tour tot nu toe en maakt er geen geheim van dat hij in 2006 misschien voor Discovery-Channel fietst.

Vinokourov viel tijdens twee ritten aan in de eerste week: in de zesde etappe naar Nancy pakte hij negentien seconden op Armstrong en zaterdag bracht hij de ploeg van de zesvoudig Tourwinnaar in grote moeilijkheden door keer op keer Armstrong te attaqueren op de col de la Schlucht. Volgens ‘Vino’ loopt alles dan ook op schema voor T-Mobile: ”Alles gaat zoals gepland. Ullrich, Klöden en ik staan aan de top van het algemeen klassement en we hebben zaterdag laten zien dat we Armstrong van alle kanten kunnen aanvallen. Het is een niet te schatten voordeel dat we nu alledrie aan de start stonden van de Tour. Ik persoonlijk heb nooit gedacht dat Armstrong onverslaanbaar is. Een glimp daarvan hebben we zaterdag kunnen zien.”

De Kazak weet nog niet in welke ploeg hij volgend seizoen rijdt: ”Ik heb al aanbiedingen van AG2R en Cofidis naast me neergelegd. Het enige team waarvoor ik T-Mobile zou verlaten is Discovery-Channel. Ik maak zeker een keuze tussen één van deze twee teams.”

EK Honkbal: Nederland naar de tweede ronde

De Nederlandse honkballers hebben zich maandag tijdens het Europees kampioenschap in Tsjechië verzekerd van een plaats in de tweede ronde. De titelverdediger versloeg dankzij twee homeruns van Ivanon Coffie en Evert Jan 't Hoen met 2-0 Zweden.

Oranje behield dankzij die ovewinning de ongeslagen status. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn speelt dinsdag nog tegen Duitsland. Vanaf donderdag begint de tweede ronde, waarin de beste drie landen van groep A en de beste drie landen van groep B zitten.

Twee nieuwe trailers Black & White 2

Van de nieuwste incarnatie in de Black & White serie, Black & White 2 zijn op gamershell twee nieuwe trailers verschenen. Lionhead Studios is op dit moment hard bezig aan de godgame die later dit jaar nog moet verschijnen voor de PC. Black & White 2 zal een hoop veelgevraagde verbeteringen bevatten ten opzichte van het eerste deel. Zo zal je wezen niet meer een 'klein kind' zijn maar of heel zelfstandig zijn (in het geval van een 'goede' god) of exact je orders volgen (in het geval van een 'slechte' god). Daarnaast kunnen ook je onderdanen/aanbidders nu de strijd aanbinden met de tegenstander gebruik makend van een ruime verzameling middeleeuws wapentuig.

Trailer #1 18.66MB
Trailer #2 18.55MB

Met dank aan RDJ134 voor het melden van dit bericht via IRC (#gam IRC.fok.nl)

FOK!radio: Gadgets en Twisted_TpaU live

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: Achter de schermen werkt hij keihard. Voor de schermen kreeg hij vooral kritiek. Wie is hij en wat doet hij allemaal? En hoe regelt FOK! al die prijsvragen toch? We vragen het aan Twisted_TpaU die vanavond live in de studio van FOK!radio is. Hij regelt alle PR en externe communicatie van FOK! samen met Pluisje. Wat dat allemaal inhoudt en waarom ze hem bij de plaatselijke TPG allemaal goed kennen hoor je vanavond vanaf 20:00 uur.

Daarnaast gaan we het vanavond over Gadgets hebben. Vanaf eind vorig jaar is FOK! dit subforum rijker. Maar wat wordt daar nu allemaal besproken? En wat voor gadgets hebben ze daar zelf? We horen het van TimmyAsd, moderator van dit subforum. Hij begon onlangs met zijn werkzaamheden en van hem horen we hoe dat bevalt. Ook hij is live in de studio.

Verder natuurlijk Meki. Hij heeft weer een wekelijkse aanbieding, exclusief voor FOK!radio Wat dit is hoor je vanavond. Uiteraard zal admin Yvonne weer met ons roddelen en neemt Cynix zijn week met ons door. En wellicht nemen we ook weer de telefoon ter handen en bellen we nog iemand die afgelopen week een opvallende stap deed op FOK!...

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Water op rantsoen in deel Frankrijk

The_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederland had de afgelopen weken nog te maken met grote wateroverlast. In grote delen van Frankrijk daarentegen kampt men met grote droogte wat ertoe heeft geleid dat het water op rantsoen is gezet. De laatste maanden heeft het weinig geregend en een hittegolf in eind juni heeft de situatie alleen maar verergerd. Het rantsoen geldt in het zuiden en westen van het land.

In 50 van de 96 Franse departementen is het nu verboden om auto's te wassen, gewassen te besproeien of zwembaden te vullen. Wie dat wel doet, loopt de kans een boete van 1500 euro te krijgen.

Niet alleen in Frankrijk kampt men met droogte. In Spanje en Portugal zijn al enkele rivieren opgedroogd en zal van de oogsten weinig terecht komen. Door de droogte is ook de kans op bosbranden groter.

Geen ernstige blessure van Bon

Leon van Bon, die afgelopen zaterdag moest afstappen tijdens de Tour de Francewegens een blessure, denkt dat hij in augustus zijn rentree kan maken in de Eneco Tour. Uit onderzoek is gebleken dat hij geen ernstige ketsuren heeft overgehouden.

Van Bon, die uitkomt voor Davitamon - Lotto, botste in de finale van de zevende etappe in de Tour op een toeschouwer. Hoewel de Nederlander niet ten val kwam, kon hij de Tour niet voortzetten.

"Op de foto's was niets te zien datop kneuzingen duidt. Waarschijnlijk gaat het om kraakbeen dat de onderste ribben bij elkaar houdt. Het doet pijn en zal met rust moeten herstellen,"[/i] aldus van Bon.

Goor: 'Goed gevoel aan tijd bij Feyenoord'

Ondanks alle problemen deze zomer heeft voetballer Bart Goor toch een goed gevoel overgehouden aan zijn carrière bij Feyenoord. Dat zei de Belgische voetballer in een interview met Het Nieuwsblad.

"Ik hou een goed gevoel over aan dat jaar in De Kuip. Ik vond er het voetbalplezier terug en precies daarvoor was ik naar Nederland gekomen. Alleen liep het sportief niet zoals ik had gehoopt", aldus Goor, die zijn loopbaan voort zal zetten bij het Belgische Anderlecht.

"Ik had duidelijk gemaakt dat ik sportief iets meer verlangde en daar is door de club niet op gereageerd. Maar toch kijk ik terug op een fantastisch jaar bij Feyenoord. Ik heb er het plezier teruggevonden dat ik zocht. En het supporterslegioen heeft me enorm gesteund. Betere supporters vind je nergens."

16-jarige betrapt op gebruik EPO

Een 16-jarige jongen uit Zuid-Afrika lijkt de tot nu toe jongste te zijn die betrapt is op het gebruik van doping.

Hij werd vorig jaar tijdens een wedstrijd betrapt op het gebruik van het verboden middel en heeft maandag van het Internationale Sporttribunaal een schorsing ontvangen van zes maanden. Dit is een opmerkelijk lage straf voor een feit waarvoor normaal gezien twee jaar word gegeven. Volgens de directrice van de Zuid-Afrikaanse wielerbond bestaat de kans dat men coulant is geweest wegens de jonge leeftijd van de betrapte.

Gerben Löwik draagt luiers

Gerben Löwik slaapt tijdens de Tour de France met een pamper om. De renner van de Rabobank-ploeg is niet incontinent, maar heeft last van een typische rennerskwaal: de derde bal.

Door een ontstoken haarzakje op zijn achterwerk is er een zwelling ontstaan ter grootte van een tafeltennisballetje. De eerste rustdag komt daarom ook als geroepen voor de Nederlander.

"Ik zal de pijn moeten verbijten, het is heel vervelend." Op een operatie zit Löwik niet echt te wachten. "Dan kan ik zeker even niet meer fietsen. Dat is geen optie." De Nederlander slikt nu een stevige antibioticakuur en hoopt dat de zwelling daardoor gaat slinken.

Nieuwe vorm van oplichting treft jongeren

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft vandaag bekend gemaakt dat ze een negentienjarige man uit Apeldoorn en een twintigjarige man uit Voorst aangehouden hebben. Ze worden verdacht van de nieuwste vorm van telefoonoplichting. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De daders laten de slachtoffers, door misleiding of zelfs fysieke bedreiging, meerdere abonnementen, met een gratis mobieltje, afsluiten bij verschillende telefoonketens. Hen word beloofd dat de abonnementen de volgende dag opgezegd zullen worden. Ook zullen ze tussen de vijftig en honderd euro ontvangen als beloning.

Maar al snel blijkt de dader spoorloos. Het geld wat het slachtoffer zou krijgen wordt niet uitbetaald en enige tijd later vallen de rekeningen op de mat. En die zijn niet klein. De telefoons zijn in de meeste gevallen erg veel gebruikt. De gsm's worden later te koop aangeboden op het internet. Uiteraard dan zonder de sim-kaart.

Malkowski naar Hibernian

Zbigniew Malkowski heeft een tweejarig contract getekend bij de Schotse club Hibernian. De 27-jarige Poolse keeper stond de afgelopen vijf jaar onder contract bij Feyenoord.

Hij speelde slechts één wedstrijd voor de Rotterdammers, dat was in mei dit jaar in de verloren thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (1-3). Malkowski kon transfervrij vertrekken.

De Pool werd in de seizoenen 2001/2002 en 2002/2003 uitgeleend aan Excelsior. Voordat hij naar de Kuip kwam, speelde hij in zijn vaderland voor Stomil Olsztyn.

Scientology-zaak nog niet ten einde

Op het laatste moment heeft de Scientologykerk de cassatie tegen de uitspraak van het hof ingetrokken. Afgelopen vrijdag zou de Hoge Raad zich uitspreken over deze roemruchte zaak. In deze zaak, die al zo'n tien jaar duurt, draait het om een aantal teksten waaruit columniste Karin Spaink volop citeert in een van haar columns. Verder plaatste zij een samenvatting van de teksten en de column online. Scientology meent dat de teksten haar eigendom zijn en dat door publicatie inbreuk is gemaakt op haar auteursrecht.

In 1995 begon de zaak met een kort geding tegen Spaink. De zaak mondde uit in een arrest van het gerechtshof van Den Haag waarin de vrijheid van meningsuiting van Karin Spaink boven het auteursrecht van Scientology werd gesteld. Daarnaast werd ook de provideraansprakelijkheid versoepeld. Deze Scientologykerk, door velen een sekte genoemd, wordt al jaren bekritiseerd, zo ook door Karin Spaink.

Volgens advocaat Grabandt, die namens Scientology optreedt, heeft de kerk in Amerika de beslissing van het gerechtshof bestudeerd en denkt de organisatie dat het vonnis geen precedentwerking heeft voor andere landen. Dat is volgens hem de reden dat er om intrekking van de procedure is gevraagd.

"Bizar"
Advocaat Van Manen zegt over deze gang van zaken: "Het is wat gek dat ze er daags voor de uitspraak van de Hoge Raad achterkomen dat ze kunnen leven met het arrest van het gerechtshof van anderhalf jaar geleden. Intussen hebben mijn cliënten eindeloos veel kosten gemaakt om ons tegen hun klachten bij de Hoge Raad te verweren. En dan wordt er om 2 voor 12 om intrekking gezocht. Dat is in strijd met een goede procesorde. Bovendien heeft Scientology eerder ook twee andere procedures die ze had aangespannen, in een zeer laat stadium ingetrokken."

De zaak is nu verwezen naar de zitting van 12 augustus 2005. Op deze zogenoemde rolzitting zal er een dag bepaald worden waarop de procureur-generaal een advies uitbrengt aan de Hoge Raad over het intrekkingsverzoek van Scientology. Na dit advies zal de Hoge Raad een definitieve uitspraak doen.

In maart heeft de advocaat-generaal in zijn advies aan de Hoge Raad al vastgesteld dat het auteursrecht niet verheven is boven toetsing aan de vrijheid van meningsuiting, en gaf hij aan dat er auteursrechtelijk gezien niets mis was met de citaten uit werken van de sekte op de homepage van Karin Spaink.

Het ligt in de lijn van de Scientology-strategie om zich op het laatste moment terug te trekken uit door zichzelf aangespannen rechtszaken, zo vindt de XS4all. De provider hoopt dat de Hoge Raad deze tactiek niet zal honoreren.

Standen MLB per 10-07-2005

Aan de vooravond van de all star wedstrijd is dit de stand die dus enkele dagen zal blijven staan. Ë’n van de laatste wijzigingen op die wedstrijd is dat Ensberg Rolen zal vervangen doordat die geblesseerd is.

American League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Boston 49 38 .563 - 24-14 25-24 17-21 7-3 13-8 12-6 4-6 L2
Baltimore 47 40 .540 2.0 27-20 20-20 23-15 12-13 4-2 8-10 4-6 W2
New York 46 40 .535 2.5 29-19 17-21 14-20 9-7 12-6 11-7 7-3 W1
Toronto 44 44 .500 5.5 22-17 22-27 22-13 6-9 8-12 8-10 5-5 L3
Tampa Bay 28 61 .315 22.0 20-26 8-35 12-19 5-18 8-9 3-15 1-9 L1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 57 29 .663 - 30-15 27-14 9-4 26-5 10-14 12-6 5-5 L3
Minnesota 48 38 .558 9.0 26-18 22-20 13-5 21-17 6-6 8-10 6-4 W1
Cleveland 47 41 .534 11.0 21-19 26-22 8-9 15-21 9-8 15-3 4-6 L1
Detroit 42 44 .488 15.0 19-22 23-22 12-13 14-17 7-5 9-9 5-5 W1
Kansas City 30 57 .345 27.5 19-27 11-30 8-8 8-24 5-16 9-9 4-6 L1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 52 36 .591 - 26-19 26-17 3-3 21-15 16-12 12-6 5-5 L4
Texas 46 40 .535 5.0 27-18 19-22 10-8 14-9 13-14 9-9 7-3 W3
Oakland 44 43 .506 7.5 27-16 17-27 14-20 7-5 13-10 10-8 7-3 W3
Seattle 39 48 .448 12.5 20-22 19-26 10-14 7-8 12-18 10-8 6-4 W4

National League :

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 52 36 .591 - 30-13 22-23 18-18 14-8 8-4 12-6 5-5 L2
Atlanta 50 39 .562 2.5 29-14 21-25 24-18 16-7 3-6 7-8 7-3 L2
Florida 44 42 .512 7.0 25-22 19-20 20-21 9-11 5-5 10-5 4-6 L3
Philadelphia 45 44 .506 7.5 26-19 19-25 17-25 14-9 7-2 7-8 5-5 W2
New York 44 44 .500 8.0 25-18 19-26 23-20 12-12 4-2 5-10 5-5 W1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 56 32 .636 - 27-16 29-16 7-8 26-9 13-10 10-5 7-3 W1
Houston 44 43 .506 11.5 30-14 14-29 4-11 19-18 14-6 7-8 8-2 W3
Chicago 43 44 .494 12.5 21-21 22-23 8-14 18-15 11-6 6-9 3-7 W3
Milwaukee 42 46 .477 14.0 23-16 19-30 8-12 19-19 7-8 8-7 6-4 W2
Pittsburgh 39 48 .448 16.5 21-22 18-26 10-10 15-23 9-8 5-7 5-5 L1
Cincinnati 35 53 .398 21.0 24-22 11-31 10-10 12-25 6-10 7-8 5-5 L1

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
San Diego 48 41 .539 - 27-16 21-25 6-0 13-12 22-18 7-11 5-5 W1
Arizona 43 47 .478 5.5 22-25 21-22 4-9 7-10 24-18 8-10 4-6 W1
Los Angeles 40 48 .455 7.5 22-20 18-28 3-6 8-11 24-18 5-13 3-7 L4
San Francisco 37 50 .425 10.0 20-26 17-24 2-7 10-10 19-21 6-12 4-6 L1
Colorado 31 56 .356 16.0 24-23 7-33 4-5 10-17 11-25 6-9 4-6 L1

Uitslagen MLB 10-07-2005

Vijftien wedstrijden gisteravond waarin maar liefst 35 homeruns werden geslagen en 153 punten warden gescoord.

American League :

Team123456789Tot.HE
Cleveland Indians1100101004111
New York Yankees01023003x991
Homeruns :
Cleveland Indians : -
New York Yankees : Sheffield, Giambi

Team123456789Tot.HE
Boston Redsox010000000140
Baltimore Orioles00011110x490
Homeruns :
Boston Redsox : Nixon
Baltimore Orioles : Palmeiro, Gibbons

Team123456789Tot.HE
Toronto Bluejays0001300138121
Texas Rangers02102004x9122
Homeruns :
Toronto Bluejays : -
Texas Rangers : Teixeira, DeRosa

Team123456789101112Tot.HE
Minnesota Twins0200000000013151
Kansas City Royals000100001000271
Homeruns :
Minnesota Twins : -
Kansas City Royals : Sweeney (2)

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers1140003009150
Tampa Bay Devilrays1000010004102
Homeruns :
Detroit Tigers : Young
Tampa Bay Devilrays : Cantu

Team1234567891011Tot.HE
Oakland Athletics111100301019153
Chicago White Sox101120102008171
Homeruns :
Oakland Athletics : Swisher, Kotsay, Johnson
Chicago White Sox : Konerko, Everett

Team123456789Tot.HE
Seattle Mariners0025000007101
L.A. Angels201001000480
Homeruns :
Seattle Mariners : Sexson, Olivo
L.A. Angels : Guerrerro

National League :

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs0033020019131
Florida Marlins000000002261
Homeruns :
Chicago Cubs : Lee
Florida Marlins : Delgado

Team123456789Tot.HE
Milwaukee Brewers1100311018112
Atlanta Braves0211000004103
Homeruns :
Milwaukee Brewers : Jenkins, Branyan
Atlanta Braves : Furcal, Francoeur

Team123456789Tot.HE
New York Mets2000310006130
Pittsburgh Pirates000010000161
Homeruns :
New York Mets : Beltran
Pittsburgh Pirates : -

Team123456789101112Tot.HE
Washington Nationals0012001000004121
Philadelphia Phillies0001100200015120
Homeruns :
Washington Nationals : Guillen
Philadelphia Phillies : Howard

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers003020000591
Houston Astros10000401x692
Homeruns :
L.A. Dodgers : Phillips
Houston Astros : Ensberg

Team123456789Tot.HE
San Diego Padres121300100890
Colorado Rockies0112000015140
Homeruns :
San Diego Padres : Nady, Greene
Colorado Rockies : Helton, Mohr

Team123456789Tot.HE
Cincinnati Reds000000000050
Arizona Diamondbacks00000020x250
Homeruns :
Cincinnati Reds : -
Arizona Diamondbacks : Clark

Team123456789Tot.HE
St. Louis Cardinals0400000004100
San Fransisco Giants1000002003131
Homeruns :
St. Louis Cardinals : -
San Fransisco Giants : -

Nieuwe datum voor meeting Mosley en F1-coureurs

Afgelopen vrijdag ging de vergadering die stond gepland over de veiligheid binnen de Formule 1 niet door. Max Mosley heeft nu een andere datum voor de vergadering gepland, 1 augustus aanstaande.

Tijdens de vergadering zullen de coureurs en Max Mosley het over de veiligheid binnen de hoogste tak van autosport hebben. Afgelopen vrijdag stond de vergadering hierover al gepland voorafgaande aan de Grand Prix op Silverstone. Echter, door uitlatingen van David Coulthard over de regels dit seizoen tegenover de pers, besloot Mosley deze vergadering niet door te laten gaan.

De datum staat dus al vast, en ook de plaats. Het gesprek zal in de Franse plaats Cannes plaatsvinden, als minstens de helft van de coureurs gehoor geeft aan de oproep van Mosley om de vergadering bij te wonen.

AZ heeft interesse in Fehér

AZ heeft getoond getoond in Csaba Fehér. De 29-jarige Hongaar verruilde NAC Breda Breda vorig seizoen voor PSV. Daar kwam hij echter niet verder dan vier competitiewedstrijden, waarna hij werd verhuurd aan zijn oude club Újpesti TE in Hongarije.

De Alkmaarders zien Fehér als de opvolger van Jan Kromkamp, die waarschijnlijk uit de Alkmaarder Hout zal vertrekken. Toch wil de verdediger zich eerst nog bewijzen in Eindhoven. PSV trainer Guus Hiddink liet eerder al weten dat hij elke speler aan het begin van het seizoen een eerlijke kans wil geven.

Fehér werd eerder al met Sparta in verband gebracht, die de verdediger voor één seizoen wilde huren.

Ullrich opgelucht en strijdbaar

Jan Ullrich mankeert niets, ondanks zijn val van gisteren aan het begin van de negende rit. De Duitser is meteen weer strijdlustig.

Ullrich maakte vandaag een tochtje met zijn ploegmakkers van T-Mobile. Vòòr zijn oefenritje had de Tourwinnaar van 1997 zich laten onderzoeken in Grenoble. Ullrich vreesde voor een gebroken rib maar kan opgelucht ademhalen: hij heeft enkel wat bloeduitstortingen aan zijn linkerborst. De Duitser is meteen weer strijdbaar: ”Ik voel me beter dan verwacht. Dinsdag begint de Tour pas echt, we zullen Armstrong blijven bestoken.”

Zijn manager bij T-Mobile, Walter Godefroot, is ook opgelucht: ”Gelukkig is er niets aan de hand, want morgen is een heel belangrijke rit. Niet dat de Tour dan beslist wordt, maar hopelijk geven de concurrenten elkaar niet te veel toe zodat de Tour spannend blijft.” In tegenstelling tot zaterdag vielen de kopmannen van T-Mobile gisteren niet aan. Godefroot verklaart die passiviteit: ”Voigt was voorop en dat is bijna een vriend van ons. Het zou niet verstandig geweest zijn achter hem aan te rijden en op die manier vijanden te maken.”

Agent voor rechter na doodschieten inbreker

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

De rechtbank in Amsterdam zal zich komende donderdag buigen over de zaak waarin een agent terechtstaat die op 11 december 2001 in Amsterdam een man doodschoot. Na een achtervolging schoot politieman W.S. de man dood nadat deze hem aanviel. In eerste instantie besloot het Openbaar Ministerie (OM) de agent niet te vervolgen, het gerechtshof vond echter dat S. toch voor de rechter moet verschijnen.

Justitie meent dat agent S. niet zal worden veroordeeld. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij een beroep doen op een van de strafuitsluitingsgronden. De man zou hebben gehandeld uit noodweer of zelfbescherming. Hoewel het middel niet proportioneel was ten opzichte van het doel, zou dat te rechtvaardigen zijn. Op verzoek van de broer van het slachtoffer boog het gerechtshof in Amsterdam zich vorig jaar nog eens over de zaak, waarna het gerechtshof besloot dat er alsnog vervolgd moest worden.

Het slachtoffer was samen met een andere inbreker betrokken bij een poging tot inbraak in een kledingzaak aan het Bijlmerplein. Toen agent S. met een collega bij de winkel aankwamen, sloegen de inbrekers op de vlucht met een scooter waarop de achtervolging werd ingezet. Op de Arenaboulevard slaagden de agenten erin de scooter klem te rijden tegen een hek.

S.' collega ging achter de passagier van de scooter aan en S. ontfermde zich over de bestuurder die met zijn been onder de scooter lag. Toen hij de inbreker wilde arresteren, verzette deze zich hevig. Volgens S. sloeg de man een arm om zijn nek, waarop zijn adem stokte. Hij wist zich vervolgens enigszins los te wrikken en pakte daarop zijn pistool. De agent schoot twee keer in de linkerzijde van de borst, waarop de man overleed.

Een woordvoerder van de Nederlandse Politiebond NPB vindt het "typisch" dat de agent toch nog voor de rechter moet verschijnen. "Hoewel ik het dossier niet volledig ken, denk ik dat een soortgelijk schietincident zelden voorkomt", aldus de zegsman. "Ik kan niet zeggen of de agent een te zwaar middel heeft gebruikt, maar voor hem is de zaak zeker spannend."

Magische Truc

We gaan weer goochelen. In een vorige blog kon je ook al een zeer leuke truc zien.
Het is wel een hele speciale truc deze keer en om deze te kunnen uitvoeren moet je heel erg lang oefenen.
Als mensen erachter zijn hoe het mogelijk is om deze truc uit te voeren, laat het ons weten. Als er al mensen zijn die het zelf kunnen uitvoeren, maak er dan een filmpje van en stuur dan het filmpje naar weblog@fok.nl.

Kan schokkend zijn...

Opvallende transfer Mexicaanse goalgetter

De Mexicaan Jared Borgetti maakt een opvallende stap in zijn loopbaan. De international (één van de smaakmakers van de Confederations Cup) speelt het komend seizoen voor Al-Ittihad, één van de topclubs uit Saoedi-Arabië.

Gisteren nog maakte Al-Ittihad de komst van Claudio Pitbull bekend. Deze 23-jarige Portugese aanvaller komt over van FC Porto. Vandaag verraste de club uit Saoedi-Arabië opnieuw door Borgetti voor één seizoen te strikken. De spits van de nationale ploeg is een echte goalgetter: in 365 wedstrijden in de Mexicaanse competitie scoorde hij liefst 212 maal. Ook in interlands scoort de kopsterke speler met een moyenne van 0,5 doelpunt per wedstrijd erg goed.

Ondanks die doeltreffendheid (hij scoorde ook tweemaal op het WK van 2002 en zelfs drie doelpunten tijdens de afgelopen Confederations Cup) kon Borgetti nooit de overstap maken naar een Europese topclub. Hij bleef hangen in de Mexicaanse competitie, bij clubs als Atlas, Santos Laguna en Pachuca. Nu heeft Borgetti dan eindelijk zijn transfer naar een club buiten Mexico.

Na America's Army ook America's Navy?

Op de website van de US Navy zijn de eerste details aangekondigd van een PC-game met de naam Navy Training Exercise: Strike and Retrieve. De game moet gratis te downloaden zijn als deze af is.

Blijkbaar is de US Navy geïnspireerd door het succes van America's Army, een militaire simulator die drie jaar geleden uitkwam en veel mensen moest interesseren voor het leger. Op dit moment heeft America's Army al 3,5 miljoen geregistreerde mensen, maar hoeveel mensen daarvan het spel nog spelen is onbekend.

Navy Training Exercise moet elk persoon ook interesseren in de marine. Zo zal er via bepaalde missies langzaam een idee gegeven worden over hoe de marine in elkaar zit. Een woordvoerder van de US Navy heeft gezegd dat mensen en computerspellen elkaar dagelijks opzoeken. Volgens hem is het dan ook aan de US Navy om dit soort mensen te bereiken met deze vorm van adverteren.

Het is echter wel een vreemde manier om mensen te prikkelen bij de US Navy te komen, aangezien de game totaal niet realistisch overkomt zoals America's Army dat wel deed:

Het spel moet aanstaande vrijdag gratis te downloaden zijn op de website van de US Navy.

Enkele FlatOut 2 details

De Finse ontwikkelaar Bugbear Entertainment heeft een paar kleine details van FlatOut 2 losgelaten. FlatOut is een aparte racegame, waarin auto's en delen van de omgeving helemaal kapot kunnen gaan en coureurs door de autoruiten kunnen vliegen. Ook een hoop melige minigames maken FlatOut een speciale racegame.

In het aankomende deel, dat volgend jaar op de PlayStation 2, Xbox en PC moet verschijnen, zal de speler nog meer auto's, racetracks en sloopbare omgevingen voor zijn of haar kiezen krijgen. Natuurlijk krijgt de game ook een grafische opknapbeurt.



Een plaatje van FlatOut 1

SiN: Episodes info en screenshots

De first-person shooter SiN: Episodes zal in delen verschijnen via het Steam-netwerk van Valve. Voor elk deel moet de speler betalen. In het spel speel je met John R. Blade welke weer achter Elexis Sinclaire aanzit. SiN: Episodes speelt zich af in de nabije toekomst en zal gebruik maken van de Source-engine. Zie hier de eerste screenshots:







Met dank aan Baris en Sharkdoggie voor het melden van dit nieuws

Doden door gasexplosie in Rusland

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Een explosie in een Russisch winkelcentrum heeft vandaag het leven gekost aan zestien mensen. De ontploffing vond rond twaalf uur 's middags plaats in de Noord-Russische stad Oechta. "Te oordelen naar het soort schade dat is aangericht, is er een gasfles ontploft. Er zijn geen sporen van explosieven", aldus een bron binnen de politie.

Ontploffende gasflessen en apparaten komen geregeld voor in Rusland. Afgelopen jaar eiste een gasexplosie nog 58 mensenlevens in Archangelsk. Toen stortte een negen verdiepingen tellend flatgebouw in.

Air France kreeg geld toe voor KLM

Nieuwe boekhoudregelingen maken het Air France mogelijk om het KLM-pensioenoverschot van 1,4 miljard euro als winst op te voeren. Air France betaalde 789 miljoen euro voor de KLM, volgens de boekhoudregeling zijn de pensioenfondsen na aftrek van de verplichtingen eigendom van de onderneming. Daarmee kan in zekere zin gesteld worden dat Air France er 611 miljoen bij kreeg. Uit de jaarcijfers van de luchtvaartmaatschappij blijkt dat er 622 miljoen van het pensioenoverschot is gereserveerd om gedurende 5 jaar de winst op te voeren.

Oud-secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken Sweder van Wijnbergen vindt deze visie te ver gaan. Een argument daarvoor lijkt hij niet te geven behalve de suggestie dat het absurd zou zijn dat Air France geld toekreeg en dat hij zich niet voor kan stellen dat de pensioenreserves geen rol hebben gespeeld in de onderhandelingen over de overname. "Het raakt een actueel debat. DSM en Akzo zetten hun pensioenfondsen apart, zodat die niet hun eigen balansen beïnvloeden," aldus Van Wijnbergen.

Rose niet naar Maritimo

Yuri Rose blijft vooralsnog gewoon bij SC Heerenveen. De aanvallende middenvelder leek voor drie jaar naar het Portugese Maritimo te gaan, maar de overgang van Rose is voorlopig afgeblazen.

Volgens de zaakwaarnemer van Rose, Arnold Oosterveer, rammelt de deal aan alle kanten. De transfersom die de Portugezen aan Heerenveen betaalden, blijkt van het salaris van Rose te zijn afgetrokken. Vandaag zou de speler naar Portugal afreizen om zijn contact te ondertekenen, maar daar is inmiddels van afgezien.

Geen motoren van Toyota voor Williams


Toyota levert dit seizoen naast het eigen team ook het team van Jordan Grand Prix motoren, en ook in het aankomend seizoen is het zo goed als zeker dat het dan Midland hetende team, zal worden aangedreven door motoren van Toyota. Om het team van Williams ook nog van motoren te voorzien komt niet ter sprake.

Williams is op zoek naar een motorenleverancier nu BMW zich vanaf komend seizoen geheel op het eigen team zal gaan richten. Toch lijken de mogelijkheden voor het team van Frank Williams steeds minder te worden, nu ook Toyota aangeeft het team niet van motoren te zullen gaan voorzien.

"Wij gaan Williams niet van motoren voorzien. Voor op langere termijn zijn wij al benadert, maar komend seizoen is het niet mogelijk. Williams heeft geen contact met Toyota Racing gehad, maar heeft Toyota in Japan wel benadert. Dit was dacht ik erg recentelijk, het is nu simpelweg te laat om het team motoren te kunnen leveren," aldus John Howett.

Ondertussen zal de samenwerking met Jordan naar alle waarschijnlijk gewoon doorgaan, de aankondiging laat echter nog op zich wachten, er zouden een paar punten van het contract nog niet helemaal afgerond zijn, maar volgens Howett is dat slechts een kwestie van tijd. [i]"Het is met name nog de afronding van enkele punten in het contract. Het is echter de bedoeling dat we Jordan motoren zullen gaan leveren."

Riis: ''Armstrong blijft een klasse apart''

Bjarne Riis, de ploegleider van CSC, denkt dat Lance Armstrong morgen de te kloppen man is in de eerste rit door de Alpen. De Texaan zelf beklom vandaag alvast een berg.

Volgens Riis, die gisteren met Jens Voigt de gele trui veroverde, is morgen al veel duidelijk over wie deze Tour kan winnen: ”In Courchevel zullen we al veel weten, al staat één feit als een paal boven water: Armstrong blijft een klasse sterker.” De kopman van zijn ploeg, Ivan Basso, staat momenteel zevende in de stand, op 1.26 van Armstrong. Volgens Riis moet de Italiaan het morgen doen: ”Ik probeer de dinsdagrit in het hoofd van Basso te prenten, maar Armstrong is een klasse apart. Als de echte cols eraan komen wordt het een ander paar mouwen, dan zullen weinigen in staat zijn hem te volgen.”

Armstrong was zich alvast goed aan het voorbereiden op de rit van morgen, getuige de woorden van één van zijn ploegleiders, Dirk Demol: ”Armstrong is met de ploeg om elf uur op de fiets gekropen, voor een uur of twee. Ze hebben ook nog een berg beklommen om de spieren wat onder spanning te brengen. Daarna aten ze, kregen ze een massage en werd er opnieuw gerust.” Volgens Demol begint Discovery Channel met een gerust gemoed aan de cruciale fase van de Tour: ”We verwachten wel iets van T-Mobile. Morgen ligt de aankomst op een zware col, niet echt die supersteile berg, maar wel heel lang.”

In de zes keer dat Armstrong de Tour won sloeg hij al vijf keer toe tijdens de eerste de beste aankomst bergop. Dat was zo in 1999 (Sestrières), 2000 (Lourdes Hautacam), 2001 (L’Alpe d’Huez), 2002 (La Mongie) en ook in 2004 (weer op La Mongie). Slechts in 2003 maakte hij niet al meteen het verschil in de eerste aankomst bergop. Toen was Iban Mayo de beste in de rit naar L’Alpe d’Huez.

Vlaar is voor geen enkele prijs te koop

Ron Vlaar is voor geen enkele prijs te koop bij AZ. Onder meer Ajax, Feyenoord en het Engelse Tottenham Hotspur zouden de jeugdinternational graag willen inlijven.

AZ heeft Vlaar inmiddels een sterk verbeterde aanbieding gedaan, passend bij zijn nieuwe status, Vlaar heeft daar nog niet gereageerd. Als de verdediger niet op de contractverlenging ingaat, dan zal AZ hem zijn lopende verbintenis tot 2007 laten uitdienen.

De voetballer is momenteel nog op vakantie, nadat hij meegedaan had met het wereldkampioenschap voetbal voor spelers onder de 20 jaar. Hij zal zich pas volgende week weer melden als AZ een trainingskamp betrekt in Hoenderloo.

Rabobank test negatief op rustdag

Tijdens de rustdag in Grenoble werden er 51 renners onderworpen aan een bloedtest. Geen van de coureurs was positief bevonden.

Het was al de derde grootscheepse dopingcontrole tijdens deze Ronde van Frankrijk. Twee dagen voor de start onderging het hele peloton al een bloedtest, datzelfde gebeurde bij 41 renners voorafgaand aan de ploegentijdrit. Vandaag moesten de renners van Rabobank, Gerolsteiner, Quick Step, Liberty Seguros, Crédit Agricole en Domina Vacanze zich melden voor een bloedcontrole. Bij geen van de renners werd onregelmatigheden in het bloed waargenomen.

Morgen mogen dus alle 175 overgebleven renners van start gaan voor de tiende etappe, van Grenoble naar Courchevel, over 192,5 kilometer. Na een vlakke aanloop van ongeveer tachtig kilometer wacht de lange beklimming naar de Cormet-de-Roselend, waarna de favorieten voor de eindzege elkaar op de slotklim naar Courchevel voor het eerst echt kunnen testen in de bergen. De vorige twee winnaars in Courchevel waren met Pantani en Virenque in ieder geval niet de minsten.

Tieners vermoorden bejaarde na inbraak

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 88-jarige vrouw uit het Duitse dorpje Landschaftspolder, net over de grens bij het Groningse Nieuweschans, is vorige week beroofd en vermoord door twee kinderen van 15 en 17 jaar oud. De buit bedroeg enkele spullen en 'een paar rotcenten', aldus de politie.

Vermoedelijk betrapte de alleenstaande vrouw de twee tieners toen ze aan het inbreken waren in haar woning. De vrouw werd daarop met enkele messteken om het leven gebracht. De moord werd ontdekt nadat de werkster een enorme chaos in de woning aantrof. Zij waarschuwde de politie, die het lichaam van het slachtoffer in een afgesloten zijkamer aantrof.

De twee daders, een stelletje dat enkele dagen eerder van huis was weggelopen, konden dankzij tips van omwonenden vrij snel aangehouden worden. Zij hebben inmiddels bekend.

Elf Bevrijden

Een Vlaming en een Marokkaan lopen door een bos. Plots horen ze een zacht stemmetje om hulp roepen. Ze lopen verder en zien een elfje vastzitten in een wirwar van doornen. Ze bevrijden het elfje.

Blij zegt het elfje: "Jullie mogen allebei een wens doen." De Marokkaan moet niet lang nadenken en zegt: "Ik wil een hoge muur helemaal rond Marokko zodanig dat de Islam beschermd blijft van alle vreemde invloeden.'" ' Zegt het elfje: "Dat is bij deze gebeurd."

Ze wendt zich tot de Vlaming en vraagt: "En jij?"
"Mag ik eerst een vraag stellen?" vraagt de Vlaming.

"Doe maar" zegt het elfje.

"Die muur... is die waterdicht?"

"Natuurlijk" zegt het elfje.

"Oké..." zegt de Vlaming...

"...laat maar vol lopen."

Eerste draadloze school in Arizona

Icoon Digital nieuwsOp een school in Arizona hoeven de leerlingen niet langer met een tas vol zware boeken te zeulen. De school is vanaf komend schooljaar volledig overgegaan van boeken naar digitale lessen en daarom is een laptop voor de leerlingen voldoende. De school heeft compleet draadloos internet en daarom kunnen de laptops overal in de school worden gebruikt.

De school staat in het plaatsje Vail en is de eerste "draadloze" school in heel Arizona. De leerlingen maken als lesmateriaal gebruik van online artikelen in plaats van de gebruikelijke boeken. Ook in Amerika is het nog altijd een zeldzaam verschijnsel dat scholen geheel kiezen voor "boekloos" lesgeven. Met name de kosten, onveiligheid en de onkunde zorgen er vaak voor dat de plannen niet van de grond komen.

Alle 350 leerlingen van de middelbare school krijgen gedurende het schooljaar een laptop. De kosten van deze laptop zijn ongeveer 850 dollar, en daarmee is deze manier van lesgeven een stuk duurder dan het lesgeven via boeken, want dat kost "slechts" 600 dollar.

Overigens gaat het ROC in Eindhoven komend schooljaar op een zelfde manier van start.

Nieuw aërodynamisch pakket voor Ferrari

Vanaf Hockenheim zullen zowel Michael Schumacher als Rubens Barrichello kunnen gaan beschikken over een aangepaste versie van de F-2005.

Met name het aërodynamische pakket zal heel wat wijzigingen ondergaan. Het team van Ferrari hoopt op deze manier alsnog de grote kloof met de concurrentie te kunnen dichten tijdens de resterende Grands Prix.

Schumacher zelf beseft dat hij dit seizoen geen aanspraak meer zal kunnen maken op het winnen van de titel. "Het is een moeilijke periode voor ons, maar ik blijf er kalm onder. Het wordt moeilijk om nog te kunnen winnen nog dit jaar, maar het hoofd laten hangen is ook geen optie."

Ja, da's ook een vorm van respect.

The great war". Een oorlog die compleet Europa aan het begin van de vorige eeuw verscheurde, terwijl wij Hollanders op onze luie reet toe zaten te kijken. Een bloedige oorlog die miljoenen levens eiste en de kaart van Europa voorgoed veranderde. Tot op de dag van vandaag liggen vele slagvelden van toen vol met stille getuigen.

De Russen hadden echter na hun invasie in Litouwen in 1940 een heel ander idee over respect voor de doden en fatsoen. Ze buldozerden een begraafplaats plat en zetten er een stadion op. Da's niet netjes hé?

(Kijk, een stel kleurenprenten uit de eerste wereldoorlog!)

Via.

Räikkönen niet blij met reglement

Kimi Räikkönen is niet blij met de huidige aerodynamicaregels in de Formule 1. Hij denkt dat hij gisteren hoger had kunnen finishen in Britse Grand Prix als de regels niet waren veranderd.

Zo kon Räikkönen in de race niet makkelijk voorbij aan Michael Schumacher, hoewel hij waarschijnlijk de snelste auto van het veld had. "Ik zat aan het einde van het rechte stuk vlak achter hem, maar dat kan je niet doen in een snelle bocht," verklaarde de Fin. "De wagen verliest dan alle grip en je loopt het risico van de baan te glijden."

De huidige regels zijn ingevoerd om de auto's niet alleen langzamer te maken, maar ook om de neerwaartse krachten te verminderen. "Deze regels maken het rijden een stuk moeilijker dan vorig jaar, dus ik moet zeggen dat ze niet helemaal het juiste effect hebben," aldus Räikkönen.

Caisse d'Epargne opvolger Illes Balears

Caisse d’Epargne zal vanaf 2007 de hoofdsponsor zijn van de huidige Illes Balears ploeg. Dit en volgend jaar is de Franse bankinstelling nog co-sponsor van het Spaanse team.

Aanvankelijk zou Illes Balears (dat zich gaat richten op basketbal) al aan het eind van dit seizoen de sponsoring beëindigen. Nu gaat de sponsor toch nog een jaartje door, vooral omdat Caisse d’Epargne meer geld gaat steken in de ploeg. Nu is het aandeel van de Franse bank 2,5 miljoen euro en in 2006 zal dat 3,5 miljoen zijn. Dit betekent echter wel dat er volgend jaar verschillende Franse renners naar de ploeg zullen gaan. De namen van Brard en Portal worden al genoemd. In 2007 hebben de Fransen het dan voor het zeggen, al blijft manager José Miguel Echavarri ook actief voor de nieuwe formatie.

Bij Illes Balears rijden een pak bekende namen, zoals Francisco Mancebo, Vladimir Karpets en Isaac Galvez. Bovendien werd vorig jaar nog veel geld uitgetrokken om Alejandro Valverde los te weken van Comunidad Valenciana.

Quick Step wil Simoni en Cancellara

Quick-Step-ploegleider Patrick Lefevere, die Michael Rogers en Patrik Sinkewitz na 2005 ziet vertrekken naar T-Mobile, is op zoek naar enkele vervangers. De ploegbaas ziet vooral Gilberto Simoni en Fabian Cancellara graag komen.

Door het vertrek van zowel Sinkewitz als Rogers staat bij de Belgische formatie voor het seizoen 2006 een vacature open als kopman voor de rittenwedstrijden. Gilberto Simoni zou deze ontstane plek, volgens Lefevere, prima kunnen invullen volgend jaar.

Zodoende heeft hij deze week een gesprek met de manager van 'Gibo'. "Ik vrees dat we de Simoni niet kunnen betalen," zegt hij in de Belgische krant het Nieuwsblad. "Zijn manager beweert wel dat Simoni zelf een sponsor achter de hand heeft. We zien wel." Naast Quick Step staat de Italiaan ook nog in de belangstelling van onder andere Crédit Agricole, Domina Vacanze en Saunier Duval.

Ook met de zaakwaarnemers van Cancellara heeft de Belgische ploegbaas al contact gelegd. "Met de managers van Fabian Cancellara zat ik ook rond de tafel. Financieel zijn we er nog niet uit. Bovendien vrees ik dat het op de Tour-rustdag in Grenoble zal stikken van de managers."

Van der Meyde niet naar Monaco

De Franse coach Didier Deschamps van Monaco heeft gezegd dat hij geen interesse meer heeft in Andy van der Meyde. De Franse trainer heeft er geen zin in dat spelers op het laatste moment gaan zeuren en willen wachten op interesse van andere clubs.

Van der Meyde had laten weten liever te willen wachten op een club uit Italië of Engeland en dat was voor Deschamps de druppel. "Voor mij is dat hoofdstuk afgesloten. Hij zal niet naar Monaco komen", aldus de coach in het Franse L´Equipe.

Van der Meyde zou eerst naar Monaco verkassen, maar opeens kondigde de Nederlander aan dat hij eerst wilde wachten op interesse van andere clubs. Daarop hakte Deschamps de knoop door. "Hij interesseert me niet meer. Op een gegeven moment is het genoeg en moet je stop zeggen. Ikzelf heb er genoeg van om constant maar rekening te houden met de grillen van spelers."

Ratelband en Vlemmix in nieuwe ontbijtshow

Icoon Media nieuwsJohan Vlemmix, de bekende Oranjefan, gaat samen met tjakkagoeroe Emile Ratelband met ingang van het nieuwe tv-seizoen een ochtendprogramma presenteren bij RTL. Ook RTL Shop-presentator Nol Roos zal het programma presenteren. De show gaat heten "Vlemmix, Roos en Ratelband".

Emile Ratelband over het programma: "Nol Roos is die man van Tel Sell, maar Johan en ik zullen het programma op een Barend & Van Dorp-achtige manier dragen". Verder vergelijkt hij het programma met het tv-programma van Harry Mens, Business Class: "Iedere ondernemer die niet in het programma van Harry Mens wil zitten, kan bij ons zijn verhaal kwijt. Uiteraard zullen wij de aangeprezen producten, variërend van een huis tot een uitvaartverzekering, op ludieke wijze testen".

Overigens had Ratelband ook nog te melden dat hij vanaf september terugkomt met zijn 'hetekolenseminar'. Hij stopte hier vier jaar geleden mee.

Johan VlemmixEmile Ratelband
Van links naar rechts Johan Vlemmix en Emile Ratelband

Basisschool op de vingers getikt door Brein

justhg had ons via de nieuws-submit te melden:

Basisschool Fatima in het Limburgse Brunssum is door Stichting Brein op het matje geroepen. In groep 6 werd enkele weken geleden een illegale kopie van de nieuwste Dreamworks-film Madagascar vertoond. Nadat de ouders van één van de leerlingen bij Brein aan de bel hadden getrokken, werd de school verteld dat zij 2000 euro moest betalen.

Volgens basisschooldirecteur Haest heeft de betrokken docent gehandeld uit 'enthousiasme en onwetendheid' toen hij de film vertoonde. Bas Vissers van Brein geeft aan dit niet te geloven. "Deze film draaide pas een dag in de bioscoop. Dan moet je de weg op het internet al goed kennen wil je weten waar je die kunt downloaden. Overigens was de film voorzien van ondertitels in zeer gebrekkig Nederlands. En dat op een basisschool."

Brein vorderde daarom van de school een bedrag van 2000 euro, wat volgens Haest niet zomaar op te hoesten is. Aanvankelijk toonde Brein zich ongevoelig voor deze protesten, maar na vragen van Dagblad de Limburger deed de organisatie de basisschool een opmerkelijk voorstel: óf het volle pond betalen óf meewerken aan een interview. In dat laatste geval zou het bedrag worden teruggebracht tot 500 euro. Als stok achter de deur heeft de school een verklaring moeten ondertekenen waarin staat dat er bij een nieuwe overtreding 10.000 euro moet worden betaald.

Gameboy Advance Video snel in Europa

Nintendo of Europe heeft aangekondigd dat de eerste titels van Gameboy Advance Video snel in Europa zullen verschijnen. Dit zijn veelal series die verkocht worden op cartridge zodat ze zonder extra moeite bekeken kunnen worden met een GBA of DS. Zo'n cartridge kan ongeveer tachtig minuten aan gecomprimeerde beelden bevatten.

Titels die al zijn aangekondigd zijn afleveringen van DragonBall Z, Yu-Gi-Oh, Teenage Mutant Ninja Turtles en een selectie van Cartoon Network. Deze zullen verkocht gaan worden voor 20-25 euro.

Badeendjes

Badeendjes, wie kent ze niet?

Iedereen heeft er een zwak voor, ik gok dat één op de drie huizen wel een badeendje in huis heeft, ook al hebben sommigen niet eens een bad.

Dit badvertier is niet meer wat het geweest is, het is een ware hype geworden.

Je hebt ze met stippen en bloemen, je hebt ze in verschillende kleuren, je hebt de eendendokter, je hebt ze zelfs als verstopte vibrator en dan natuurlijk ook de lichtelijk ontspoorde mensen die voor deze vertroeteling zijn gevallen.

(Mocht het ooit op zijn, of mochten jullie ooit in een badeendjesbui zijn. )

Met dank aan melanie_the_miss voor de submit

Nederlandse fietser overlijdt tijdens race

-aad- en Sunit hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 35-jarige man uit Groningen is zaterdag tijdens een wielerrace op de Alpe d'Huez om het leven gekomen. Hij gleed in een haarspeldbocht van de weg af, stortte via de berm tien meter naar beneden en kwam terecht op een betonnen paal. De wielrenner was op slag dood.

Klaas-Jan Bakker deed samen met enkele leden van zijn wielervereniging mee aan la Marmotte. Deze fietsrace is 174 kilometer lang, kent 5000 meter hoogteverschil en voert over vier cols in de buitencategorie. Bakker deed voor de derde keer mee aan de race, waaraan elk jaar 4000 toerfietsers deelnemen.

Al in één van de eerste afdalingen ging Bakker voor de ogen van twee fietsvrienden onderuit en stortte hij in het ravijn. Waarom de man onderuit is gegaan is nog niet duidelijk. Bakker laat een hoogzwangere vrouw en een tweejarig zoontje achter.

Sauber weer geen punten

Het team van Sauber kreeg niet echt het weekend waar ze op gehoopt hadden in Engeland. Felipe Massa eindigde als tiende en Jacques Villeneuve kwam niet verder dan een 14de plaats en maakte bovendien ook nog eens een fout tijdens zijn eerste pitstop.

"Helaas verknalde ik mijn eerste pitstop. Ik keek naar de man met de lollypop maar toen werd ik afgeleid door wat er in de Red Bull pitbox afspeelde en zag ik een beweging in mijn ooghoek fout aan als het signaal van de lollypopman. Mijn excuses voor de man die ik op zijn voet raakte. Gelukkig viel het allemaal wel mee", aldus de Canadees. "Tijd kostte me dat incident en omdat ik ook nog eens vast zat in het verkeer, verliep het allemaal niet zo lekker. De wagen was ook moeilijk bestuurbaar dus het ging allemaal niet zo makkelijk vandaag".

Felippe Massa was tevreden over zijn race, ondanks dat zijn start verre van vlekkeloos was. "Bij de start kreeg ik een probleem met de koppeling en zodoende reed ik langzaam weg. Ik maakte de verloren plaatsen aan de Jordans meer dan goed maar door het verkeer verloor ik veel tijd. Ondanks dat had ik toch de juiste strategie en wanneer ik alleen op de baan reed, deed de wagen goed zijn werk en presteerde erg consistent. Als ik verderop de grid gestart was, dan had ik zeker voor punten kunnen strijden. Jammer genoeg kon dat niet maar ik ben erg blij met mijn race".

Ahn terug naar Europa

Jung-Hwan Ahn, dé held van Zuid-Korea op het WK van 2002, heeft weer een club in Europa gevonden. De 29-jarige aanvaller tekent nog deze week voor FC Metz.

Ahn verwierf internationale bekendheid gedurende het WK van drie jaar geleden. Zuid-Korea werd vierde en Ahn scoorde twee keer tijdens dat toernooi, waarvan één doelpunt de golden goal tegen Italië in de achtste finale. Zijn werkgever van toen, Perugia, nam hem die daad niet in dank af en ontsloeg de Zuid-Koreaan. Sindsdien vond Ahn geen club meer in Europa. Hij belandde bij Shimizu S-Pulse en Yokohama Marinos, waar zijn contract afliep.

Nu kan Ahn zijn loopbaan in Europa dan eindelijk weer vervolgen na die twee jaar bij Perugia. Volgens zijn zaakwaarnemer ligt er een akkoord, alleen enkele details over het salaris moeten nog worden bepaald. Metz kan wel wat aanvallende impulsen gebruiken, want vorig seizoen trof het slechts 33 keer doel.

Feyenoord wil Engelaar

Het Algemeen Dagblad meldt dat Orlando Engelaar in beeld is bij Feyenoord om de opvolger te worden van Bart Goor. Momenteel is Engelaar actief bij RC Genk.

Aan het begin van het vorig seizoen vertrok Engelaar naar de Belgische competitie. Daar kende hij een goed seizoen: hij scoorde negen keer in 29 duels. Met Genk eindigde Engelaar als vierde in de competitie. In België zijn ze zo tevreden over de 25-jarige middenvelder, dat onze Zuiderburen zelfs overwegen hem tot Belg te naturaliseren.

In Nederland speelde Engelaar al in de jeugdopleiding van Feyenoord, alvorens naar NAC Breda te verkassen. In Breda speelde hij vier seizoenen, waarin hij 22 keer tot scoren kwam. In 2003 haalde hij zelfs Europees voetbal met NAC.

Tv-show zet bewust games in kwaad daglicht

De 33-jarige John Davidson van 1Up.com werd gevraagd gast te zijn in een Amerikaans televisieprogramma genaamd The Big Idea.

Presentator Donny Deutsch zou de uitzending wijden aan computergames en hierbij onderwerpen zoals "de toekomst van de gaming-industrie" en "clans en communities" aansnijden. Geweld in games zou misschien ook ter sprake komen, maar zeker niet het hoofdonderwerp worden.

Davidson nam plaats in de studio en kwam tot de pijnlijke conclusie dat de gehele show over geweld in games ging. De opgenomen show startte met beelden uit San Andreas en 25 To Life. Toen de discussie pas echt begon kreeg Davidson geen kans zijn argumenten te verwoorden en liep hierop de studio uit.

Student Brooks Brown, van Columbine High School, werd onder dezelfde voorwendselen naar de studio gelokt. De show zou niet over geweld gaan en al helemaal niet over het verschrikkelijke schietincident dat op zijn school plaatsvond. Niets bleek minder waar. Zelfs een argument van Browns ouders, dat pleitte voor GTA San Andreas werd uit de show geknipt.

Davidson heeft in zijn column dan ook fel uitgehaald naar deze vorm van journalistiek die CNBC er op nahoudt:

"[...]
So I bailed, feeling just a tinge of smug self-satisfaction at being such a prissy media primadonna, but also absolutely furious about the way I'd been ambushed. The pre-show "prep" was incredibly misleading, and it was clear that I'd been set up. Before I left the studio I demanded to speak to the director so I could express myself to the fullest extent of the English language, but she wouldn't speak to me.
[...]"


Vreemd genoeg prijst men op de Big Idea website de open en eerlijke communicatie die Donny Deutsch met zijn gasten heeft.

Grotere pakkans verkeersovertreders door kliklijn

Icoon Binnenlands nieuwsDe kans om gepakt te worden voor te hard rijden, rechts inhalen of andere verkeersovertredingen gaat drastisch omhoog nu het Korps Landelijke Politie Diensten vanaf vandaag een telefoonnummer in gebruik heeft genomen waarop politiemensen buiten dienst kentekens van verkeersovertreders kunnen melden. De daaraan gekoppelde bekeuring wordt vervolgens naar het huisadres van de kentekenhouders verstuurd.

"We hebben er 2600 paar ogen bij", zei KLPD-woordvoerder F. Zuiderhoek. "Op dit moment zien we te weinig en krijgen we veel klachten van andere weggebruikers over asociaal rijgedrag." De kliklijn gaat officieel Meldpunt Asociaal Verkeersgedrag heten. De KLPD hoopt door de kliklijn een "stroom aan bonnen te kunnen uitdelen." "Zodat mensen zich thuis achter de oren krabben dat ze zonder de politie gezien te hebben, toch een boete krijgen."


PolitieAl eerder bleek het succes van dergelijke kliklijnen bij andere politiekorpsen. "Wij nemen ook deel aan het woon- en werkverkeer en zien zat. Nu kunnen we de gegevens doorgegeven aan dit meldpunt." Op de kliklijn kunnen duidelijk te registreren overtredingen worden gemeld zoals: te hard rijden, rechts inhalen, het negeren van een inhaalverbod door vrachtwagens en het over de vluchtstrook inhalen van de file. Voor de variant bumperkleven is geavanceerdere techniek nodig om afstanden te meten.

Laatste kans Denneboom bij NEC

Aanvaller Romano Denneboom is door trainer Cees Lok van NEC voor veertien dagen geschorst. De coach van de Nijmegenaren meldt in De Gelderlander dat het de laatste kans voor Denneboom bij NEC is. "Als hij over twee weken terugkeert in de ploeg krijgt hij zijn laatste kans om te bewijzen dat hij meegaat in ons voetbalverhaal."

De aanvaller viel afgelopen zaterdag slap in tegen de amateurs van NEC en maakte bovendien ook nog een paar forse tackles. "Een onacceptabele invalbeurt en een paar schandalige overtredingen", aldus Lok.

De trainer van NEC heeft Denneboom gelijk na de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gezegd dat hij hem de komende veertien dagen niet meer hoeft te zien. "Niet alleen om zaterdag, laat ik daar heel duidelijk in zijn. Maar er zijn meer incidenten geweest."

Buiten het veld is de aanvaller net zo grillig als daarbinnen. Toch gelooft Lok dat de aanvaller bereid is om serieus voor zijn laatste kans te vechten. "Als wij komende week in Garderen op trainingskamp zijn, gaan Ron de Groot en Wilfried Brookhuis speciaal terug naar Nijmegen om individueel met hem te trainen. Dat zegt genoeg. We kennen allemaal de kwaliteiten van Romano, maar ik wil van hem dezelfde instelling als van de rest. Hij heeft nu veertien dagen om daarover na te denken. Als hij zich straks goed gedraagt, weet ik zeker dat de ploeg hem meteen zonder problemen opneemt."

Onderzoek naar populariteit DS en PSP

Online marktonderzoeksbureau Wavemetrix heeft een onderzoek gedaan naar de populariteit van de Nintendo DS en Sony PSP. Over het algemeen bleek de DS populairder en beter gewaardeerd met een ruime marge. Wavemetrix heeft ook gekeken naar de verschillende aspecten van de handheld, hoe de consumenten deze waardeerden per platform en waar ze graag verbetering in zouden zien.

Games:
DS: Klanten willen een groter en gevarieerder aanbod van games
PSP: Klanten zien graag een verbeterde analoge stick en meer 'gewone' game releases

Kwaliteit:
DS: Veel klachten over de kwaliteit van de schermen, klanten zouden graag meer krasbestendige en stevigere materialen gebruikt zien worden.
PSP: Zeer veel klachten over de kwaliteit van de PSP in sterk uiteenlopende gebieden, klanten willen dat Sony duidelijke stappen zet om dit te verbeteren.

Scherm:
Bij zowel de DS als de PSP willen de klanten dat er wat gedaan wordt aan de problemen met dode pixels.

Waar voor je geld:
Volgens klanten biedt de PSP te weinig om de hogere retail prijs te compenseren, de DS zou meer dan voldoende bieden voor de relatief lage retail prijs.

Verder klaagt men in mindere mate bij de DS over het gebrek aan grafische kracht bij de handheld en klaagt men bij de PSP over het niet verslavend zijn van de meeste games.

NB: Het onderzoek is gedaan door te kijken naar de meningen van kopers op fora, hierdoor kunnen de resultaten mogelijk de werkelijkheid niet accuraat weergeven


Vakantiegangers klagen over tekort aan ruimte

Icoon Binnenlands nieuwsVan de vijf Nederlanders die op vakantie gaan met de auto, hebben er twee last van een tekort aan bagageruimte. Vaak blijkt de auto al helemaal vol te zitten, wanneer er nog een heleboel spullen op de stoep staan om in de auto te worden gepropt. Van de spullen die noodgedwongen dan toch maar thuis moeten blijven staat kinderspeelgoed op de eerste plaats. De fietsen volgen het speelgoed op plaats twee. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Trendbox.

Het inpakken van de auto blijkt een klus waar veel stress bij komt kijken. In tweederde van de gevallen is het de man die de auto alleen inpakt. Dit waarschijnlijk omdat zij denken een beter ruimtelijk inzicht te hebben, en dus meer spullen in de auto kwijt te kunnen. Slechts bij zeventien procent van de ondervraagden wordt het inpakken van de auto door zowel de man als de vrouw gedaan. Tijdbesparend is dit niet, want het gemiddelde inpakken van een auto duurt ongeveer drie kwartier. Ook is het niet goed voor de sfeer want bij twintig procent van de mensen die samen de auto inpakken eindigt dit in ruzie.

Onder de bagage die zeker mee gaat op vakantie valt onder andere: medicijnen, landkaarten en foto- en videoapparatuur. Ook twijfelt geen van de ondervraagden eraan om ook maar iets van kleding thuis achter te laten. Minder kleding in koffers of tassen stoppen is overigens ook geen optie.

Montoya: "Ik wilde deze race winnen"

Het team van McLaren Mercedes kan tevreden terugkijken op de Grand Prix van Engeland. Juan Pablo Montoya pakte zijn eerste overwinning voor het team en Kimi Räikkönen wist de schade beperkt te houden door als derde te finishen.

"Dit was het maximaal haalbare. Ik had het beter kunnen doen als ik gisteren geen probleem met de motor had gekregen, maar zo is het nou eenmaal. Het was een moeilijke race, vooral naar een andere auto rijden in de snelle bochten is niet makkelijk. Toen ik uiteindelijk Michael Schumacher en Jarno Trulli had ingehaald, was het te laat om het gaat naar de top te dichten," aldus de Fin.

Juan Pablo Montoya was erg blij met zijn overwinning maar sprak wel van een moeilijke race. "Het voelt fantastisch om mijn eerste race voor McLaren te winnen. Mijn start was perfect en ik kon vrijwel gelijk langs Alonso komen. Ik wilde deze race winnen dus ging er helemaal voor. Onze strategie pakte goed uit. Het was een moeilijke race en Fernando zette me constant onder druk. Het is ook leuk dat we juist deze race hebben gewonnen, omdat er veel mensen van de fabriek waren."

Ook teambaas Ron Dennis was blij, en zei tevens dat het kampioenschap hiermee nog niet gelopen is. "Ik hoef weinig te zeggen over dit resultaat, het spreekt voor zich. Juan Pablo heeft het fantastisch gedaan. De derde plaats van Kimi is ook erg goed als je naar zijn startpositie kijkt. Er zijn nog 80 punten te verdelen dus allebei de coureurs zouden nog voor het kampioenschap kunnen gaan."

Halo 2 cheaters teisteren Bungie

Met de komst van een paar nieuwe maps bleek dat Bungies paradepaardje regelmatig last heeft van cheaters. Diverse fora op het internet hadden complete FAQ's klaarstaan hoe je het beste kon cheaten.

Bungie heeft besloten dit met alle macht tegen te gaan. Vind je een cheater op het Xbox Live netwerk, dan vraagt Bungie je dit zo snel mogelijk te melden. Ook zijn er andere sites die werk maken van het opsporen en rapporteren van een cheater.

"[...]
Apparently some people enjoy being superman, faster than a speeding bullet, can leap tall buildings in a single bound, and can shoot you dead in a split second. But I'll tell you now the people who pay money to use this service properly do not.

I and Bumbadawg (a fellow member and friend) played a Double Team match on Warlock. But this wasn't any ordinary Warlock, no the first thing we noticed is that there were Ghosts underneath the 4 platforms, immediately we know what was going on as we were both shot dead in a mere second by rapid fire Battle Rifle.

But then we pulled out our ultimate weapon, that cannot be stopped, will never run out of ammo, and is devastating. Our capture cards.

We recorded them and after the match a phone call was made to the XBL Hotline (1-800-4-my-xbox, and press 3) and armed with a post-game report and video evidence this cheater was quickly banned. Along with 3 more of his clan.
[...]"


Word je nu betrapt met cheaten, dan loop je het risico voor altijd geband te worden. Tot nu toe zijn er 3200 bans geweest. 2600 daarvan zijn nog steeds actief.

Proces tegen Mohammed B. gestart

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonVanochtend is in het extra beveiligde gerechtsgebouw in Amsterdam-Osdorp het proces tegen de 27-jarige Mohammed B. van start gegaan, die eerder via zijn advocaat heeft toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de dood van Van Gogh. De verdachte moet onder dwang van de rechtbank het proces bijwonen. Rond 08.30 uur kwamen drie geblindeerde auto's met grote snelheid bij 'de bunker' aanrijden. Vermoedelijk zat daarin de verdachte.

Er zijn veel cameraploegen, fotografen en verslaggevers aanwezig, onder wie enkele buitenlandse journalisten. Ook gearriveerd is de familie van Van Gogh, onder andere zijn ouders en zussen, en een aantal van Van Gogh's vrienden en collega's, onder wie Katja Schuurman, Gijs van de Westelaken, Theodor Holman en Max Pam. Verder is aanwezig advocaat Peter Plasman, die op verzoek van B. geen verdediging zal voeren. Ook A. Marcouch, de voorzitter van de Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken, komt het strafproces bijwonen.

'Ridders van het vrije woord'
Belangstellenden mogen het proces niet bijwonen. Zo klaagden drie demonstranten die zich de vrienden van Pim Fortuyn noemen, dat ze geen toegang krijgen. ''Volgens mij is dit een openbare zitting. Het is belachelijk dat alleen de pers naar binnen mag. Ik heb als Nederlander het recht deze zaak bij te wonen'', aldus één van hen. Ze zeiden de rechtszaak tegen Volkert van der Graaf wel te hebben mogen bijwonen. De drie zeiden steun te willen betuigen aan de familie van Van Gogh. Het trio draagt T-shirts met de tekst 'ridders van het vrije woord', met een afbeelding van Theo van Gogh en Pim Fortuyn erop.

Levenslang
De algemene verwachting onder strafrechtdeskundigen is dat Mohammed B. tot levenslang zal worden veroordeeld. Hij is onder meer aangeklaagd voor de moord c.q. doodslag op Theo van Gogh met terroristisch oogmerk, poging tot moord danwel doodslag op een politieagent met terroristisch oogmerk, poging tot doodslag op voorbijgangers c.q. omstanders, overtreding van de wapenwet en het schrijven van een dreigbrief aan Ayaan Hirsi Ali om haar te verhinderen als parlementariër haar werk te doen. Alleen op dat laatste feit staat al maximaal levenslang.

Bij het begin van het proces sprak de rechter zijn verbazing uit over het feit dat B. zich niet wil laten verdedigen. Advocaat Plasman zei niet te kunnen zeggen waarom zijn cliënt niet verdedigd wil worden, maar hij sluit niet uit dat B. vandaag zelf een toelichting geeft. Omdat de verdediging van Mohammed B. geen verweer zal voeren, duurt het proces maar twee dagen. Morgen is de eis.

Hiddink met Australië naar WK?

Guus Hiddink zou voor de derde keer op rij aan een WK deel kunnen nemen als bondscoach. Australië wil graag dat de PSV-trainer bondscoach wordt op het WK 2006 in Duitsland.

Na 1998 met Nederland en 2002 met Zuid-Korea zou het de derde keer op rij zijn dat Hiddink bondscoach is op een WK. Australië moet zich nog wel plaatsen, maar als dat lukt kan Hiddink het seizoen bij PSV gewoon afronden en vervolgens verder gaan met de Australische selectie.

Voor de Australische bond is Hiddink één van de belangrijkste kandidaten. Een andere kandidaat is Dick Advocaat. De Achterhoeker heeft in zijn contract laten opnemen dat hij met een land als bondscoach deel mag nemen aan een WK. Volgens Hiddinks zaakwaarnemer is er nog een Europees land in de race, maar "Australië staat met 1-0 voor."

In 1974 was Australië voor het laatst actief op een wereldkampioenschap. De selectie is er nu vier wedstrijden van verwijderd. Eerst moeten er in september twee wedstrijden tegen de Solomon-eilanden worden gespeeld. Bij winst volgt er dan een play-off met de nummer vijf van Zuid-Amerika, waarschijnlijk Chili of Colombia. Volgende maand spelen de Australiërs in Londen al een oefenwedstrijd tegen de Colombianen. "Over óf en hóe ik bij die klussen betrokken zou worden, moet nog worden gesproken", aldus Hiddink.

Roda JC treft Slovan Liberec in Intertoto Cup

Roda JC speelt in de de derde ronde van het Intertoto-toernooi tegen het Tsjechische Slovan Liberec. Die ploeg versloeg zondag het Israëlische Beitar Jerusalem met 2-1. De eerste wedstrijd in Tsjechië had de club al met 5-1 gewonnen.

Ook vorig seizoen speelden de Limburgers in hetzelfde toernooi tegen Slovan Liberec. Destijds waren de Tsjechen te sterk voor Roda, na een 1-1 gelijkspel in Kerkrade volgde in de uitwedstrijd een 1-0-nederlaag. Roda JC begint deze keer wederom met een thuiswedstrijd op 16 juli, op 23 juli volgt de return.

The Guy Game's laatste poging

De makers van The Guy Game waren al eens aangeklaagd wegens het ongeoorloofd gebruiken van (topless) foto's van een 17-jarig meisje.

De makers van de game proberen het nu op een andere manier. Van alle overgebleven materiaal (unseen footage) is nu een DVD gemaakt, zodat je toch nog in staat bent een paar topless pixels op je tv te toveren. Van gameplay en interactiviteit blijft dus weinig meer over. Behalve dan de "play" button indrukken.

[upd] Politie sluit Maastunnel in Rotterdam af

De Maastunnel aan de binnenring in Rotterdam is afgesloten in beide richtingen. In de tunnelbuizen bevindt zich een verwarde man die zichzelf wat dreigt aan te doen. Hoe hij dat wil doen is onbekend. Omdat niet bekend is of de man explosieven bij zich heeft, is de tunnel gesloten.

De man heeft zelf de politie gebeld, maar kwam niet "helder" over. Een arrestatieteam probeert nu in de tunnnel contact met de man te leggen.

Update 08:21 uur
De man is inmiddels afgevoerd door de politie. Zijn auto wordt op dit moment doorzocht. De tunnel blijft nog even dicht.

Update 08:57 uur
Inmiddels is de tunnel weer open. In de auto van de man werd alleen een nep-vuurwapen gevonden. Details over de beweegredenen van de man zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk gaat het om zaken in de privé-sfeer.

Honkballers blijven winnen

De Nederlandse honkballers hebben zondag ook hun derde wedstrijd bij het Europees kampioenschap gewonnen. Oranje versloeg vrij eenvoudig Rusland met 11-1. Eerder was het team van bondscoach Robert Eenhoorn al te sterk voor Groot-Brittannië en Italië.

Door dit resultaat is Oranje al bijna zeker van een plek in de tweede ronde. Met een overwinning op Zweden, de volgende tegenstander, kan de ploeg kwalificatie zeker stellen.

Jonge ADO-doelman naar Newcastle

Een talentvolle doelman van ADO Den Haag, Tim Krul, heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Newcastle United.

De pas 17-jarige sluitpost viel op door goed keeperswerk tijdens het EK onder-17 van afgelopen mei. Daarin bereikte Nederland de finale, waarin het verloor van de Turkse leeftijdsgenoten. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Krul de vierde doelman van Newcastle, achter Shay Given, Steve Harper en Tony Caig.

Uitslagen oefenwedstrijden 10 juli

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2005/2006 zijn weer begonnen, en dus wordt er door de clubs ook geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van alle wedstrijden die zondag zijn gespeeld.

Feyenoord oefende gisteren in Siófok tegen Ujpest FC, de nummer vier van de Hongaarse competitie. Na drie wedstrijden tegen amateurclubs dus eindelijk een serieuze tegenstander voor de Rotterdammers. Voor de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, na de rust was Feyenoord duidelijke de betere en dat kwam ook tot uitdrukking in de score: 1-3.

De ploeg van Erwin Koeman kwam eerst nog wel op achterstand, maar Bahia herstelde met een kopbal weer het evenwicht. Hierna was het Lazovic die de wedstrijd besliste. Eerst scoorde hij op aangeven van Greene de 1-2, waarna hij één minuut voor tijd met een schot van dichtbij voor de 1-3 zorgde. De spits schoot ook nog eens op de paal.


Uitslagen oefenwedstrijden eredivisieclubs van 10 juli:

Ujpest FC - Feyenoord 1-3
Doelpunten: Bahia, Lazovic (2)

VV Philippine - RKC Waalwijk 0-6
Doelpunten: Molhoek (2), Hoogendorp, Martens, Van Diemen, Fung a Wing

Quick 1888 - NEC 0-14
Doelpunten: Worm (3), Barreto (2), Niedzielan (2), Prent (2), Wielaert, Grot, Van den Eede, Boutahar, Tininho

14-jarige mag J.K. Rowling als enige interviewen

J.K. Rowling geeft geen interviews over haar nieuwe Harry-Potter boek. Behalve aan de 14-jarige Britse scholier Owen Jones uit Cardiff. Hij mag de schrijfster als enige interviewen. Een jury koos hem omdat hij interessante vragen aan Rowling wil stellen. Bovendien moest hij meedoen aan een quiz van de Engelse nieuwszender ITV over de populaire boeken.

"Ik wil haar vragen of het leven van Harry een fantasie is uit haar jeugd. En ik wil natuurlijk weten wat er in haar volgende boek gaat gebeuren", zo zegt Owen. Deel zes in de serie over de tovenaarsleerling, 'Harry Potter and the Half-Blood Prince', verschijnt vrijdag om middernacht. In Nederland zal het interview vooralsnog niet te zien zijn.


NASA telt af tot lancering Discovery

Het aftellen tot de lancering van het ruimteveer Discovery is begonnen. Over drie dagen zal de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA voor het eerst sinds het ongeluk met de Columbia in 2003 weer een ruimteveer lanceren. Door dit ongeluk kwamen alle zeven astronauten om het leven.

"Het is allemaal erg spannend", zegt commandant Eileen Collins van het ruimteveer. "We proberen ons voor te stellen hoe het zal zijn om weer met een shuttle in de ruimte te gaan".

De lancering zal aankomende woensdag plaatsvinden 15:51 uur lokale tijd (21.51 uur Nederlandse tijd).


Basisschool in Arnhem brandt uit

Een basisschool aan de Bronbeeklaan in Arnhem is afgelopen nacht "totaal verloren" gegaan bij een grote brand. Rond 02:20 uur kwam een melding binnen dat er grote uitslaande brand was in de school. De brandweer rukte met acht bluswagens uit. Op dat moment stond de rieten kap van de school al volledig in brand.

Omwonenden moesten hun huis verlaten door de rookoverlast. Het blussen zal volgens de brandweer nog enige uren in beslag nemen. Over de toedracht en eventuele slachtoffers is nog niets bekend. Er was niemand aanwezig omdat de zomervakantie sinds een week begonnen is.

Aflevering 10 van The Scene

Jawel, traditiegetrouw posten we hem weer, The Scene heeft een nieuwe aflevering! In deze serie gaat over een fictieve warezgroep genaamd CPX. Als je even je geheugen wilt opfrissen kan je hier zien hoe het ook al weer zat met de personages. De aflevering is hier via diverse peer to peer-netwerken te downloaden.

Om mee te praten over The Scene kan je meechatten via IRC. Dit kanaal is te bereiken op irc.chatchannel.org. Het kanaal is #TheScene. Je kan ook via deze link meechatten via een plugin voor in je browser. Als je wilt chatten met ons kan je ons natuurlijk altijd vinden op irc.fok.nl, in kanaal #gam

Rusedski prolongeert titel in Newport

Greg Rusedski heeft het toernooi van Newport op zijn naam geschreven. De Brit was in de finale van het grastoernooi op Rhode Island met 7-6(3), 2-6, 6-4 te sterk voor de Amerikaan Vince Spadea. Vorig jaar was Rusedski ook al de sterkste, evenals in 1994.

Voor beide heren was het hun eerste finale van dit seizoen. In de beginfase waren beide tennissers dan ook uitermate gefocust, wat resulteerde in een set waarbij zowel Rusedski als Spadea zijn opslag hield. De tiebreak die volgde werd een prooi voor de Brit.

Om onverklaarbare redenen stokte in de tweede set de service van Rusedski. Waar de 31-jarige Brit in de eerste set maar twee punten prijsgaf op zijn eigen service, hielpen drie dubbele fouten de 30-jarige Spadea in de derde game aan een break. In de zevende game volgde nog een break die de Amerikaan in staat stelde om de stand gelijk te trekken: 1-1 in sets.

Ook in het derde bedrijf brak Spadea als eerste door de service van Rusedski heen. In de zevende game was het raak voor de Amerikaan. Echt lang kon hij er echter niet van genieten, want Rusedski kwam in de volgende game weer langszij. Op 5-4 serveerde Spadea om in de wedstrijd te blijven, maar tevergeefs. Rusedski besliste op zijn zevende wedstrijdpunt het duel.

Pikant detail was dat sinds 2003 weer eens twee tennissende dertigers tegenover elkaar in de finale van een ATP-toernooi stonden. De laatse maal dat dat gebeurde was in San Jose in 2003 toen de 32-jarige Andre Agassi de 30-jarige Davide Sanguinetti versloeg.

MotoGP: Hayden wint eerste GP

Nicky Hayden heeft vandaag de Red Bull U.S. Grand Prix gewonnen op het circuit van Laguna Seca. De jonge Amerikaan pakte hiermee zijn eerste overwinning in de MotoGP voor zijn thuispubliek.

Hayden startte vanaf pole position met naast hem op de eerste rij Rossi en Barros. Rossi kwam dit keer wel goed weg en behield zijn tweede plaats achter de Honda coureur. Barros kwam erg slecht weg en viel in de laatste bocht van de eerste ronde en ging met Marco Melandri van de baan. Beiden moesten opgeven.

Sete Gibernau had een goede start en klom op van plaats dertien naar plek zeven. Na een aantal ronden was de Spanjaard zelfs al opgeklommen naar plaats vier. Nicky Hayden trok vooral in het begin van de race een gat met de nummer twee Rossi. Dit verschil bleef de rest van de race rond de 2.5 sec op de nummer twee van de race.

In de achtste ronde valt Carlos Checa met zijn Ducati in bocht één. De coureur deed het tot op dat moment erg goed op een circuit waar zijn motor niet geweldig kon presteren. Een aantal ronden later zijn dan de teamgenoten Rossi en Edwards met elkaar in gevecht. De Amerikaan die het circuit goed kent gaat zijn teamgenoot in de beruchte corkscrew met een knappe inhaalmanoeuvre voorbij.

Daarna gebeurt er tot aan de laatste ronden vrij weinig. Vijf ronden voor het einde pakt de Japanner Tamada met een knappe inhaalactie op het rechte stuk de zevende plaats van Hopkins af. Rossi komt dan in de laatste ronde nog erg dichtbij aan zijn teamgenoot op de tweede plaats maar moet toch genoegen nemen met de derde plek. Hayden wint uiteindelijk met een voorsprong van net geen twee seconden op de nummer twee Edwards.

Uitslag Red Bull U.S. Grand Prix

positiecoureurteamachterstand
1N. HaydenRepsol Honda Team32 ronden
2C. EdwardsYamaha Factory Racing+ 1.941
3V. RossiYamaha Factory Racing+ 2.312
4M. BiaggiRepsol Honda Team+ 4.216
5S. GibernauMovistar Honda MotoGP+ 4.478
6T. BaylissHonda Pons+ 22.381
7M. TamadaKonica Minolta Honda + 22.493
8J. HopkinsRed Bull Suzuki+ 23.148
9S. NakanoKawasaki racing Team+ 23.625
10L. CapirossiDucati Team+ 26.123
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.