Space Invaders met muziek op de PSP

Arjen (Mr_Belvedere)
Volgens de laatste editie van Famitsu komt het bedrijf Marvelous Interactive met een remake van Taito's Space Invaders voor je PSP genaamd Space Invaders: Galaxy Beat.

Space Invaders: Galaxy Beat zal op 22 september in Japan het levenslicht zien en in jouw handen zijn voor 5040 yen. (€ 38) Het is echter niet zomaar een Space Invaders... het is Space Invaders met een muziekje!

Deze Space Invaders zal 3D graphics kennen en er dus niet meer zo blokkerig uitzien. Verder is ook de gameplay veranderd: Je schiet de aliens op het ritme van de muziek naar de eeuwige ruimtehemel. Tevens kun je samen met de muziek tot speciale combo's komen die je in staat stellen meerdere aliens tegelijk neer te schieten.

Wel komen de aliens nog netjes rij op rij te staan en gebruikt men nog veel van de karakteristieken van de Space Invaders uit 1978. Zo kom je geen power-ups tegen en kun je ook nog steeds schuilen achter één van de barrières.

De features van de PSP worden gelukkig wel benut. Zo heb je Wi-Fi met maximaal vier personen en kun je zelfs met zijn tweeën op één PSP spelen. Hierbij wordt het scherm 90 graden gedraaid en gebruik je ieder één helft van de PSP voor de controls.