'Zelfmoordenaars achter aanslagen Londen'

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

King's Cross LondonHet lijkt er meer en meer op dat de aanslagen van vorige week in Londen door zelfmoordenaars zijn gepleegd. De Britse politie richt zich op vier mannen, die te zien zijn op video-opnamen van veiligheidscamera's. De mannen arriveerden 's ochtends gezamenlijk per trein op het station King's Cross.

Zowel de drie getroffen metrotreinen als de opgeblazen bus doen King's Cross aan. Daarbij is kort na de aanslagen een van de verdachten door zijn familie als vermist opgegeven. Scotland Yard deed dinsdag onderzoek in de Noord-Engelse stad Leeds, waar drie van de vier mannen wonen. Leeds heeft een van de grootste moslimgemeenschappen van het land. Bij huiszoekingen werd vooral gezocht naar documenten, computerbestanden of explosief materiaal die verband houden met de aanslagen. De politie verklaarde dat er 'gevaarlijk materiaal' werd aangetroffen.

Een woordvoerder van Scotland Yard zei dinsdagavond tijdens een persconferentie dat er persoonlijke bezittingen en 'documenten met namen' van drie van de vier zijn aangetroffen op de plaatsen waar de bommen ontploften. Er zijn 'sterke aanwijzingen' dat een van de mannen stierf door de aanslag tussen de metrostations Aldgate en Liverpool Street. Ook de andere drie mannen, allen geboren Britten, zijn volgens de politie vrijwel zeker omgekomen. Definitieve bewijzen ontbreken echter nog.