Ullrich: "Kloof niet onoverkomelijk"

Michel (Baraja)
Jan Ullrich is nog niet van plan zijn droom op een tweede Tourzege vaarwel te zeggen. De Duitser houdt hoop, ondanks het feit dat hij al op meer dan vier minuten staat in het algemeen klassement.

De kopman van T-Mobile werd vandaag dertiende op 2.14 van etappewinnaar Alejandro Valverde. In het klassement na tien etappes staat hij slechts achtste, al heeft hij maar anderhalve minuut achterstand op nummer drie Ivan Basso. Zoals de voorbije jaren na een mokerslag van Armstrong houdt Ullrich ook dit jaar de moed erin: ”De kloof is nog niet onoverkomelijk. Ik geef het idee om de Tour te winnen nog zeker niet op. Vorig jaar had ik aan het einde toch ook superbenen? In ieder geval heb ik me vandaag goed verdedigd. Woensdag is een andere dag, we zien morgen wel weer verder.”

Zijn manager bij T-Mobile, Walter Godefroot, is aangeslagen door de nederlaag: ”Ik heb geen uitleg. Soms zeggen cijfers niet alles, maar vandaag wel. Dit is ontgoochelend, meer klappen kunnen mijn renners niet meer krijgen. En dat terwijl Armstrong nog niet eens super was, want hij moest nog drie man naast zich dulden. We hebben geen leider meer waarop we kunnen bouwen. We moeten de komende dagen wel aanvallen, er zit niets anders op. CSC en Phonak zitten trouwens in hetzelfde schuitje.”