Briatore kwaad over beschuldigingen

Flavio Briatore is erg boos over beschuldigingen die zijn geuit dat Renault moedwillig de prestaties van coureur Giancarlo Fisichella probeert te drukken. De Italiaan is de laatste Grand Prix' vaak het slachtoffer van pech of kleine ongemakken waardoor hij niet optimaal kan presteren.

Op Silverstone had Fisichella bijvoorbeeld te kampen met een afgeslagen motor waardoor Kimi Räikkönen een plaatsje kon opschuiven. Een aantal journalisten suggereerden daarop dat het Renault te doen was om de positie van Fernando Alonso te verstevigen aan kop en het interne duel tussen de teamgenoten te ontmoedigen.

"Dit zijn meningen van mensen die wel een gruwelijke hekel aan me moeten hebben. Wat zou in hemelsnaam het belang zijn van ons om Giancarlo's races om zeep te helpen als ons hoofddoel van dit jaar het winnen van het constructeurskampioenschap is?" aldus Briatore.

Het is niet de eerste maal dat Briatore dergelijke beschuldigingen moet weerleggen. Vorig seizoen werd hij al beschuldigd van het benadelen van Jarno Trulli, en de beschuldigingen werden aan het eind van het seizoen nog meer gevoed toen de Italiaan moest vertrekken bij Renault. Maar Briatore wijst alle verhalen direct door naar het rijk der fabelen. "Er zijn grenzen aan wat je tegen iemand kunt zeggen." "Voor ons is de constructeurstitel belangrijker dan de rijderstitel. Van Fisichella verwacht ik dat hij zich daarvoor maximaal inzet. Vandaag reed hij een geweldige race. We zullen per keer moeten onderzoeken wiens fout het was, die ligt immers niet altijd bij het team."

Briatore is absoluut niet te spreken over de gehele gang van zaken maar schuift de schuld van zijn verklaring in de schoenen van de journalisten die met de beschuldigingen kwamen. "Het is altijd geweldig om te zien wat voor een zieke geest iemand heeft als ze dit soort dingen vragen. Het lijkt me echter overduidelijk dat we niet de ene coureur gaan opofferen om de ander te helpen."