Keelontsteking nekt Menchov

Alle euforie bij Rabobank over het presteren van Rasmussen verbloemde vandaag een beetje het teleurstellende optreden van Denis Menchov, die slechts als 54e eindigde op Courchevel, op bijna twaalf minuten van ritwinnaar Alejandro Valverde.

Een mogelijk excuus voor de 27-jarige Rus zou een keelontsteking kunnen zijn. Volgens Geert Leinders, de ploegarts van Rabobank, voelt Menchov zich niet helemaal fit: ”Denis is vanochtend begonnen met het slikken van antibiotica. Hij zit tegen het randje van koorts aan. We hopen dat hij in de Pyreneen weer helemaal fit zal zijn.”

Rasmussen daarentegen had een uitstekende dag in de Alpen. De Deen finishte als derde, op slechts negen seconden, en deed heel goede zaken in de strijd om de bolletjestrui. Een opgewekte Theo de Rooij, de manager van Rabobank, denkt aan een rolverwisseling bij zijn quipe: ”Dit is genieten. Het ging al zo goed, en nu Rasmussen die zo lang bij kan blijven. Met Menchov ging het vandaag minder. Misschien moeten we Menchov gewoon in de rol van Rasmussen plaatsen en Rasmussen in Menchovs rol. Menchov kan ook nog voor de bollen gaan.”