DVD: Casey Kasem presents: Rock'n Roll Goldmine

Lars (detulp050)



De verzameling van zes DVD's voert ons langs diverse periodes in de geschiedenis van de muziek. De DVD's hebben dan ook elk hun eigen thema, bestaande uit: The Sixties, The San Francisco Sound, The British Invasion, Elvis, The Echo Will Never Die en als laatste The Soul Years. Op elke hoes staan uiteraard een paar plaatjes van artiesten en een uitgebreide lijst van de muzikanten die je terugziet op de DVD. Op de achterkant wordt echter al snel duidelijk dat de zogenaamde preview van namen eigenlijk al de gehele lijst met optredens bevat. Elke DVD bevat namelijk tussen de zes en de elf nummers die je in zijn geheel kunt bekijken. Nu vermeldt de hoes ook dat de DVD ongeveer zestig minuten duurt, dus wat krijg je dan verder nog te zien, naast die tien keer 3 minuten muziek? Oeverloos gelul. Dat is dé manier om een DVD met een gebrek aan materiaal op te vullen. Presentator Casey Kasem doet zijn uiterste best om je de ins en outs van Rock'n Roll voor te schotelen, maar het geheel verzandt al snel in korte interviews met artiesten en een korte simpele uitleg over de geschiedenis van de Rock'n Roll.




Helaas zijn de opnames die je van de optredens ziet van nogal slechte kwaliteit. Het beeld is een beetje vaag of de kleuren zijn erg flets en de geluidskwaliteit zorgt ervoor dat elk optreden eerder als achtergrondmuziek klinkt dan als een flitsend optreden voor een groot publiek. Daarnaast laat de kwaliteit van de interviews ook flink te wensen over. In plaats van het nu opnieuw interviewen van de sterren van toen, hebben ze ervoor gekozen om oude interviews uit een of ander televisiearchief op te duikelen. Ook hierbij is de beeldkwaliteit slecht, en het geluid klinkt wederom niet echt lekker.




Het enige voordeel dat deze DVD's je kunnen bieden is dat je een aantal optredens van artiesten uit de jaren zestig nog een keer kunt bekijken. Per artiest is er weliswaar maar één liedje beschikbaar en ook de introductie door Casey Kasem zal voor de liefhebber niet echt iets nieuws bevatten. Ook de presentatie door Kasem is volgens mij afkomstig uit een andere eeuw, want de wijze waarop hij de kijker door de muziek loodst en de wijze waarop hij gekleed is, duiden erop dat Bridge Entertainment gewoon een oude televisieserie over Rock'n Roll op DVD heeft uitgebracht. Nog het meest lijkt deze serie op een 'Time-Life' advertentiespotje om hun drieduizenddelige CD-verzameling te verkopen. Er wordt nergens aandacht besteed aan de wat onbekendere stromingen in de muziek van die tijd, er zijn geen nieuwe beelden of interviews die niet al eens eerder de revue zijn gepasseerd en de kwaliteit is gewoon beneden de maat, zeker als je kijkt wat voor mogelijkheden er tegenwoordig zijn om de kwaliteit van beeld en geluid op te poetsen. Alleen voor de fans van Elvis Presley is er misschien een reden om in ieder geval een van de DVD's te kopen: Elvis: The Echo Will Never Die staat geheel in het teken van deze legende en is tevens de enige DVD waar men echt wat dieper ingaat op de materie. We zien fragmenten van zijn films, zijn tragische einde en zien een flink aantal hits voorbij komen. Helaas wordt ook hier veel tijd besteed aan interviews uit vroegere tijden met andere artiesten.

Wil je weten welke artiesten er precies voorbij komen op elk van de vier DVD's? Klik dan hier.



Release:Bridge Releasedatum: 31 mei 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!