Politie haalt 'tractorvrouw' van de weg

Icoon opmerkelijk nieuws Manon Ossevoort, de 28-jarige Vriezenveense die van plan is om met een tractor van Vriezenveen naar de Zuidpool te rijden, is zaterdag door de Antwerpse politie van de weg gehaald. Ze reed met haar tractor met 20 kilometer per uur over de vluchtstrook van de snelweg. Ossevoort wil met haar opmerkelijke rit mensen inspireren tot liefde en hoop.

De politie kreeg de vrouw in het oog toen ze met een slakkengangetje over de snelweg reed. Een boete hiervoor kon ze voorkomen, omdat er geen bord bij de oprit bleek te staan. "Er stond geen bord dus reed ik een tunnel door, en voilŗ een driebaansweg! Ik dacht, volgens mij zit ik hier niet goed en ging op weg naar de eerst mogelijke afrit. Helemaal rechts in de berm met al m'n zwaai- en knipperlichten aan. Tja en toen kwam de politie achter me rijden", aldus Ossevoort.

Omdat haar tractor geen nummerplaat had, wat in BelgiŽ wel verplicht is, werd ze toch van de weg af gehaald. Toen uit onderzoek echter bleek dat het voor haar in Nederland onmogelijk was om een kenteken aan te vragen, werd ze weer vrijgelaten. Ze zal nu een Belgisch kenteken krijgen.

De theatermaakster is van plan om op haar tractor met een grote kist water, proviand, diesel en andere benodigdheden in anderhalf jaar naar de Zuidpool te rijden. Op het continent 'waar nog nooit oorlog is gevoerd', zal ze een sneeuwpop bouwen met als buik een doorzichtige wereldbol, met daarin de wensen en dromen van mensen die ze onderweg tegenkomt.


Manon Ossevoort op haar tractor