De game die met je meedenkt

Firma BioControl Systems, opgericht in 1989, is bezig met de ontwikkeling van een systeem dat je zenuwimpulsen meet. Het product is bedoeld voor mensen die elektronica moeten bedienen maar door een handicap of verlamming hiertoe niet in staat zijn.

De eerste prototypes hadden nog een massa aan elektrodes nodig die je aan je lichaam moest verbinden. Recentere ontwikkelingen hebben het bedrijf in staat gesteld hun product grondig te verbeteren en compact te maken. Deze nieuwe versie is draadloos en draagbaar. Onlangs heeft het bedrijf een paar van zijn apparaatjes verkocht aan de Britse defensie die het product onder andere gebruikt om de stress-levels van trainende soldaten bij te houden.

Spellenfabrikanten hebben inmiddels ook van het apparaat gehoord en hopen het te kunnen implementeren in games. Games zouden zich kunnen aanpassen aan je emotionele status. "Een spel zou opeens een stuk spannender kunnen worden als het apparaat detecteert dat je je verveelt", aldus Ben Knapp, co-founder van BioControl. "De interesse in het apparaat is overweldigend, maar het lijkt me ook een beetje eng om een game te spelen die precies weet wat jij denkt".