Iwata geeft een hint over Revolution controller

Satoru Iwata, de president van Nintendo, heeft in een interview met The Guardian weer enkele vage uitspraken over de controller van de Revolution gemaakt.

Volgens hem zijn de controllers van tegenwoordig veel te ingewikkeld. Er zitten te veel knoppen op, wat mensen met weinig game-ervaring ervan weerhoudt een game te spelen. Hij wil met de Revolution-controller zowel de mensen die makkelijk kunnen omgaan met 'ingewikkelde' controllers als mensen die zich afgeschrikt voelen door de hoeveelheid knoppen op een controller tegemoet komen.

Nintendo heeft er geen geheim van gemaakt dat ze vinden dat games tegenwoordig te moeilijk zijn. Mensen moeten met ingewikkelde controls een game zien uit te spelen. Een groot deel lukt dat wel, maar een nog groter deel waagt zich er liever niet aan. Daarom probeert het bedrijf, met onder andere de Nintendo DS, de consument aan te spreken die plug-and-play games wil spelen.

Nintendo heeft beloofd om tegen het einde van dit jaar met meer details omtrent de Revolution en zijn controller te komen. Toch lijkt langzaam de informatie binnen te druppelen.