Rotterdams team wint NK Scootmobiel

Tim (eSSe)
Icoon Binnenlands nieuwsEen team uit Rotterdam heeft de tweede editie van het Nederlands Kampioenschap Scootmobiel gewonnen. Het team van de stichting De Singels kreeg met de winst een nieuwe, hypermoderne scootmobiel met extra accessoires van de organisatie. Het team werd vorige week nog getraind door de Nederlandse autocoureur Jan Lammers.

Tweede eindigde een ander team uit Rotterdam, namelijk de ouderen van het Jan van der Ploeghuis. Zij kregen een lichtgewicht designrollator mee naar het tehuis. De derde prijs ging naar het team van Nieuw Schoonoord uit Velp (Gelderland). Zij krijgen een speciale scootmobieltas en net als alle andere winnaars champagne en bloemen. De titelverdedigers van vorig jaar moesten dit jaar genoegen nemen met de vierde plek.

Fanatiek
Volgens een woordvoerster van de Nationaal Fonds Ouderenhulp, de organisator van het NK, waren de ouderen bloedfanatiek. Niet alleen de deelnemers maar ook het publiek van zeshonderd man deed erg zijn best om de ploegen te steunen. Onder andere spandoeken en spreekkoren werden uit de kast getrokken om de teams naar de overwinning te loodsen. "Veel ouderen leven hier maandenlang naartoe", weet de NFO-woordvoerster. "Ze hadden hier de dag van hun leven."

Autjes

Ook in de race voor politici en andere prominenten ging het er fel aan toe. Hier won de Zandvoortse wethouder Kooimans. Hij buitte het thuisvoordeel op het circuit van Zandvoort uit, en won hiermee een modelraceauto.

Vervolg?
Hoewel het evenement erg geslaagd was is het nog niet bekend of er een derde evenement gaat plaatsvinden. Het evenement werd met name gehouden om aandacht te vragen voor de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Men vreest dat met de invoering van deze nieuwe wet diverse ouderenvoorzieningen ernstig onder druk komen te staan.