'Portiers Draaibar extreem gewelddadig'

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee gasten van de Draaibar, een bar in de Drie Gezusters, aan de Grote Markt van Groningen zouden twee weken geleden zijn afgetuigd door twee portiers. De bedrijfsleiding weet echter van niets. Inmiddels heeft de politie het incident in onderzoek. Een ooggetuige doet verslag.

Arend Jager was met vrienden uit in Groningen en was eerst in de Groote Griet. Toen hij naar het bovengelegen Draaibar ging, bleek de stemming daar een stuk minder. "We stuitten op een ruzie. Maar we zagen niet of er al security was. Dus ik meldde me bij de barmedewerker. Die reageerde helemaal enthousiast, greep zijn portofoon en zei tegen een collega dat hij even weg was."

Arend ging terug naar de plek waar de ruzie was. "Nu was goed te zien dat een zeer gespierde, kale man iemand aan het afrossen was. Zijn vuist ging meerdere malen op en neer en zijn ogen schoten vuur. Mijn eerste indruk was dat deze vechtersbaas drugs had gehad. De man sloeg in op een jongen met blonde dreadlocks waar haast geen leven meer inzat."

Ondertussen brak paniek uit in het halletje tussen de Draaibar en de uitgang. "Nu kon ik goed zien dat de kale gespierde man bij de security hoorde. Hij had het hoofd van zijn tegenstander geklemd onder zijn arm en sleurde hem het halletje door, schijnbaar op weg naar de uitgang. Maar hij stopte even, duwde de jongen met dreadlocks tegen de muur en gaf hem nog even een beuk in z'n gezicht. De jongen, die zijn veel te wijde broek op z'n enkels had hangen en dus in zijn onderbroek stond, reageerde totaal niet op de klappen. Zijn hoofd hing voorover gebogen en zijn ogen stonden omhoog gericht alsof hij zijn eigen wenkbrauwen wilde bekijken."

Een andere portier pakte de vriend van de andere jongen hard aan. "Deze donkere portier ging ook hardhandig met zijn slachtoffer om. Ook hier werd duidelijk geen verzet geboden. Hij zat op de grond met zijn bebloede gezicht en was uitgeput. De kale portier keek naar rechts en, tot ieders verbazing, schopte hij het slachtoffer van zijn collega vol in het gezicht."

Martin Talens, bedrijfsleider van de Grote Markt Zuidzijde, gelooft niets van het verhaal van Arend Jager. "We hebben het portierswerk uitbesteed aan portiersbedrijf Prohost. Dat zijn professionele jongens. Ik heb ook niks over deze vechtpartij gehoord van andere gasten.."

De politie is nog op zoek naar getuigen.