Petacchi beschuldigt McEwen

Alessandro Petacchi zag gisteren zijn Fassa Bortolo-trein verstoord worden. Naderhand beschuldigde hij Kirsipuu en McEwen ervan dat ze tegen hem samen spannen.

Terwijl Petacchi mooi in het wiel zat van zijn ploeg, verstoorden andere treintjes dat werk. Helemaal toen Crédit Agricole naar voren kwam, met in het wiel de latere winnaard Robbie McEwen.Marco Velo raakte even met Kirsipuu en Petacchi kwam ingesloten te zitten. Volgens Petacchi deden ze dat bewust om hem het sprinten te beletten.

Petacchi denkt dat de renners tegen hem samenspannen: "Je kon zien dat McEwen en Kirsipuu samenwerkten om mij uit het wiel van mijn tempomaker Marco Velo te krijgen. Ik wilde deze sprint winnen, maar misschien heeft al mijn succes van de afgelopen jaren irritatie gewekt bij sommige mensen en spannen de andere sprinters tegen mij samen."

Volgens McEwen is daarvan geen sprake: "Als er gewroet moet worden heeft Petacchi het altijd lastig. Kirsipuu en ik reden onze eigen sprint. Van een coalitie is geen sprake. Dit is echt flauwekul. Iedereen wil Petacchi kloppen, maar op een faire manier."