God of War (import)

Mark (Strolie75)
God of War speelt zich af in het oude Griekenland zoals we dat kennen uit mythes. God of War is niet gebaseerd op een specifiek epos maar is een mengelmoes van verschillende verhalen en figuren uit de Griekse Mythologie.

De goden in Olympus mogen van Zeus onderling niet direct met elkaar strijden. Twisten worden op aarde via (of bovenop) stervelingen uitgevochten. Dit is wederom het geval: Ares (de god van de oorlog uit de titel) is Athene aan het verwoesten. Dit tot groot ongenoegen van Athena, de godin van deze stad. Zij roept de hulp in van de sterveling Kratos om Ares te doden. De speler kruipt in de huid van deze Kratos, een Spartaan berucht om zijn vechtkunsten en wreedheid. Ook heeft hij een duister verleden en hiermee samenhangend de speciale aandacht van de goden. Al snel wordt duidelijk dat Kratos Ares alleen maar kan verslaan met behulp van de Doos van Pandora. Tijdens zijn zoektocht naar dit mythische wapen zal Kratos diverse plaatsen uit de Griekse mythologie bezoeken en verschillende goden ontmoeten die hem zullen helpen bij zijn zoektocht. Gaandeweg wordt ook steeds meer duidelijk over het verleden van Kratos.

Het verhaal wordt verteld door middel van cut-scenes waarbij meestal gebruikt wordt gemaakt van de in-game engine. Deze duren nooit lang en zorgen gelukkig niet voor verwarring. Het verhaal is onderhoudend en blijft tot het einde boeien.