Opnieuw Duitse kannibaal veroordeeld

Hannibal the CannibalNa de geruchtmakende zaak tegen Armin Meiwes is in Duitsland opnieuw een moordenaar veroordeeld die zijn slachtoffer oppeuzelde. De 41-jarige Ralf M. had in oktober 2004 een 33-jarige muziekleraar met een schroevendraaier gedood en in stukken gehakt. M. kreeg voor zijn daad dertien jaar cel en behandeling in een psychiatrische kliniek opgelegd.

De kannibaal had op een sm-site op internet een oproep geplaatst, waarin werd gevraagd om 'een slanke man' voor een 'feestmaal'. De man zou al jaren bestiale en kannibalistische dromen hebben en deze niet onder stoelen of banken steken. Bij zijn arrestatie vond de politie verscheidene lichaamsdelen terug in de vriezer. De afgebikte en op pekel gezette penis werd in de koelkast bewaard als delicatesse voor later. M. zou ook stukken vlees aan zijn kat te eten hebben gegeven. "Ik betreur mijn daad ten zeerste. Mijn grootste fout was dat ik niet tijdig in psychiatrische behandeling ben gegaan", verklaarde de moordenaar tijdens het proces.

De zaak Armin Meiwes trok in januari 2004 grote aandacht in Duitsland. Meiwes werd veroordeeld tot 8,5 jaar cel wegens doodslag, omdat hij een andere man met diens goedkeuren had gedood en opgegeten. Vorige maand werd besloten tot een nieuw proces. De verdediging vond dat Meiwes slechts veroordeeld kan worden wegens 'hulp bij zelfdoding', terwijl het Duitse OM vindt dat er sprake is van moord uit seksuele motieven.

Ralf M.
Ralf M. werd tot 13 jaar cel en psychiatrische behandeling veroordeeld