Amsterdamse ligt jarenlang dood in woning

pven had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn de Amsterdamse wijk De Pijp is in een woning een lijk aangetroffen van een nog onbekende vrouw. Het lichaam werd gevonden nadat een paar dagen eerder de 89-jarige hoofdbewoner van het adres in dezelfde woning dood werd aangetroffen. De vrouw, vermoedelijk de partner van de man, is mogelijk al enkele jaren geleden overleden.

De politie viel het huis aan de Dusartstraat binnen toen een bekende van de man alarm sloeg omdat de bewoner de deur niet meer open deed. De agenten troffen 'één grote puinhoop' aan: een anderhalf meter hoge laag van vuilnis, troep en rommel op alle etages en rondvliegende vogels. Tussen het puin werd het lichaam van de hoofdbewoner gevonden, die hoogstwaarschijnlijk een natuurlijke dood is gestorven. De Amsterdammer leefde als een kluizenaar en had weinig contact met buurtbewoners.

Uit onderzoek bleek dat op hetzelfde adres nog een vrouw, afkomstig uit Oost-Europa, zou moeten wonen. Met speurhonden werd gezocht in de bende, en na enkele dagen werd het tweede lichaam gevonden, dat in verregaande staat van ontbinding verkeerde. De politie gaat er vanuit dat de man en de vrouw een relatie met elkaar hadden, hoewel de identiteit van de vrouw nog niet is vastgesteld. "Hij heeft misschien geen afstand van haar kunnen nemen toen ze doodging", stelde een politiewoordvoerder dinsdag. De woning is inmiddels leeg opgeleverd.