Schumacher weigert op te geven

Maurice (mbn)
Opnieuw kon Michael Schumacher afgelopen weekeinde niet imponeren en opnieuw moest hij toezien hoe andere coureurs in punten bij hem weglopen. Toch zegt de Duitser dat men hem nog niet moet afschrijven voor het kampioenschap.

Met een achterstand van 34 punten op Fernando Alonso en een achterstand die race na race groter wordt, schrijven veel mensen Michael Schumacher al af voor de titel. Volgens de Ferrari-coureur kan alles nog veranderen en moet men rekening blijven houden met een comeback van hem.

Hij vertelde: "De mensen die ons afschrijven, kennen ons nog niet. Natuurlijk was dit niet een goed resultaat in de race en voor de titel. Desondanks heb je in de openingsraces kunnen zien hoeveel er kan veranderen in een raceweekend en hoe snel alles tegengesteld kan zijn. Dus ik zal het nog één keer zeggen: het seizoen is lang en nog van alles kan gebeuren."

Dat ze bij Ferrari niet stil blijven zitten blijkt deze week alweer. Zowel Rubens Barrichello als Michael Schumacher zullen de komende dagen testen. Toch blijven er veel vraagtekens bij Ferrari. Jean Todt gaf toe niet te kunnen inschatten hoe snel Bridgestone de banden op orde kan hebben. Volgens hem kan het de volgende race zijn, maar kan het ook nog vijf races duren.