Alcoholische woorden laten mannelijke lust stijgen

DvZ had ons (herschreven) via de nieuws-submit te melden:

Grappen in overvloed dat degene die naast je zit aan de bar steeds aantrekkelijker wordt naarmate je meer alcohol op hebt. Echter, uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het nuttigen van alcoholische drank niet meer nodig is om iemand aantrekkelijker te vinden.

Onderzoekers van de Universiteit van Missouri-Columbia hebben namelijk uitgezocht dat mannelijke studenten vrouwen eerder aantrekkelijk vonden als ze werden blootgesteld aan alcoholische termen zoals 'bier', 'champagne' of 'schnaps'.
Hierbij moet gezegd worden dat de mannen niet eens wisten dat ze de woorden zagen, omdat de woorden slechts 40 milliseconden lang op een computerscherm werden getoond. Daarna werden ze onherkenbaar gemaakt.

De bevindingen borduren voort op 10 jaar onderzoek in "sociale perceptie", dat heeft aangetoond dat het gedrag van mensen sterker wordt beïnvloed door subtiele sociale prikkels dan men ooit zou hebben kunnen denken. "Zodra de prikkels zijn geactiveerd, kunnen ze een bedrieglijk effect hebben op het gedrag zonder dat men zich hiervan bewust is" aldus één van de onderzoekers.


:P