'Kokmeijer had beter moeten uitkijken'

In de arbitragezaak over de overtreding van Rachid Bouaouzan op Go Ahead Eagles-voetballer Niels Kokmeijer zal de advocaat van Bouaouzan aanvoeren dat Kokmeijer 'beter had moeten uitkijken'.

In de wedstrijd tussen Sparta en Go Ahead Eagles bezorgde Bouaouzan met een grove tackle Kokmeijer een beenbreuk. Daarvoor kreeg hij twaalf wedstrijden schorsing. In de arbitragezaak proberen Niels Kokmeijer en Go Ahead Eagles een vergoeding van Rachid Bouaouzan en Sparta te krijgen.

In de arbitragezaak zal de advocaat van Bouaouzan bepleiten dat zijn aanvaller niet verantwoordelijk is voor het einde van de loopbaan van Niels Kokmeijer. Daarbij gebruikt hij het argument dat ook Kokmeijer 'beter had moeten opletten'. De advocaat van Kokmeijer, mr. Bojan Dekker, vindt de aangekondigde verdediging absurd: "Het is de wereld op z'n kop. Het is Bouaouzan die de overtreding inzette. Híj had het risico moeten inschatten."

De eerste zitting van de arbitragezaak zal achter gesloten deuren plaatsvinden, vanwege de kans op oplopende emoties. Eind deze week zal de precieze datum van de zitting worden vastgesteld, nu de zitting is uitgesteld vanwege het plotselinge overlijden van Rob Kiebert, coach van Bouaouzan bij Jong Sparta. Kokmeijers advocaat zal drie getuigen oproepen: scheidsrechter Rien Koopman, die de wedstrijd van 17 december leidde, ploeggenoot Coen Zwollo, die het dichtst bij de plek des onheils stond, en Leo Oldenburger, aanwezig als commentator van SBS6.