'Hand van God' van de buis

CryptapiX, Icekool en Mike-E hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws Het reclamespotje van telecombedrijf Versatel waarin 'de Hand van God' een voetbal het doel in tikt, zal de komende twee weken niet op de buis te zien zijn. Dit in afwachting van de uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC). In Amsterdam vond eerder vandaag een hoorzitting van de commissie plaats naar aanleiding van klachten over de reclamespot.

Sinds de uitzending van het spotje, voor het eerst op achttien april, zijn er bij de RCC 213 klachten binnengekomen. De ChristenUnie overhandigde tijdens de hoorzitting nog eens ruim 1000 handtekeningen aan Versatel en de RCC.

Volgens de klagers is het spotje beledigend voor gelovigen. In eerste instantie kwam Versatel hen al tegemoet door de zin 'Hoe is het in godsnaam mogelijk?' eruit te halen. "We weten nog niet of we de commercial nog gaan uitzenden", zo zei een woordvoerster van het telecombedrijf. "Die beslissing moet nog worden genomen, overigens ongeacht wat de uitspraak van de commissie is."

Klager B. van Olst hoopt dat zijn pleidooi de RCC zal overtuigen het spotje te verbieden. "Voor de voetballiefhebber is dit een zeer goede spot, maar bij christenen en andere gelovigen wordt een hele verkeerde snaar geraakt. De reclamespot is zeer godslasterlijk voor gelovigen."
_
De commercial waar het om te doen is. (Windows Media Player vereist)