Football Manager 2006 ook op de PSP

Sega heeft aangekondigd Football Manager 2006 ook op de PSP uit te brengen. Het spel zal ook op de PC en Mac uitkomen, maar zal speciaal worden aangepast voor de PSP. Football Manager 2006 voor de PSP zal het realisme behouden, maar er zal meer van sprake zijn van een pick-up-and-play gameplay.

"From the moment that we got our hands on our first PSP we knew that we were finally looking at a portable system that could do our game justice,"aldus Miles Jacobson, Managing Directeurr van Sports Interactive. "Football ManagerTM is well-known as being a game that people carry with them in their hearts and minds - pretty soon they'll be able to carry it in their pockets too."


Features van Football Manager 2006 op de PSP:

# Kies uit een divisie van zes verschillende landen

# Data van de SI voetbal database

# Up to date en correcte competitie simulaties

# Correcte Europese competities en rankings

# Tactische opties zodat de manager het spelverloop kan beinvloeden

# Elke voetballer heeft een unieke geschiedenis

# 30 voetballers in een team

# Realistisch commentaar en AI

# Feedback over het team door middel van coach en fysio verslagen.

# Realistisch gesimuleerde media-invloed, inclusief transfer geruchten.

# Een interactief transfer-systeem, met dagelijkse onderhandelingen

# Realistisch gesimuleerde voetbal wereld, met informatie over transfers, blessures en resultaten van de grote namen in het voetbal.

Ook op de PC en Mac

Voor de PC en voor de Mac zal dit spel dus ook uitkomen. Volgens de ontwikkelaar zijn er een hoop verbeteringen aanwezig in 2006. Eén van de grootste verbeteringen is de mogelijk tot overleggen met het raad van bestuur; bijvoorbeeld over het verlengen van je eigen contract, meer geld voor spelers, meer geld voor het stadion, enz. Het zal ook mogelijk worden om je team toe te spreken in de pauze, persoonlijk en als een team. Dit kan je doen door middel van het tactics-scherm.
Een andere grote verbetering is het coachen op persoonlijk level. Een speler die niet tevreden is met zijn salaris zal bijvoorbeeld minder presteren, en als manager kan je hem nu persoonlijk tevreden houden. Ook zijn de trainingen onder handen genomen, zijn de coaches en andere team-leden belangrijker geworden, heeft de media meer invloed en kun je meer statistieken bekijken (zoals scheidsrechter statistieken, je kunt nu zien hoeveel gele kaarten je van een bepaalde scheidsrechter heb gekregen).

Meer features van de PSP en PC/Mac versie zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Speel je veel Football Manager 2005? Neem dan eens een kijkje in deze topic-reeks op het forum.