Spelcomputerindustrie aan vooravond nieuw tijdperk

xippie had ons via de nieuws-submit te melden:

De liefhebbers van spelcomputers gaan een rumoerige periode tegemoet: aanstaande donderdag presenteert Microsoft officieel zijn nieuwste Xbox game-console op de Amerikaanse versie van de tv-zender MTV. De Europese introductie volgt één dag later. De concurrentie zal enkele dagen later zal volgen; Sony en Nintendo hebben beiden aangekondigd binnen enkele dagen daarna een preview te geven op de opvolgers van hun huidige consoles, de Playstation 2 respectievelijk Gamecube.

De aanstaande introductie van de Xbox 360, zoals de opvolger van de Xbox is genoemd, houdt de gemoederen al maanden bezig. Regelmatig doken er al foto's op (zie ook hier) waarvan werd beweerd dat deze de nieuwe Xbox lieten zien. De geruchtenmachine draait bovendien op volle toeren als het gaat om de veronderstelde specificaties omtrent processortypes, grafische chipsets en geheugen.

De gamerswereld heeft reikhalzend uitgekeken naar deze opvolgers. De wereldwijd bestverkopende console, de Playstation 2, stamt tenslotte alweer uit 2000 en daarmee liep de hardware van de huidige generatie spelcomputers meer en meer tegen de grenzen van z'n mogelijkheden aan, in vergelijking met bijvoorbeeld de pc-games industrie.

Meer gamers nieuws vind je uiteraard op onze FOK!Games site!