Black & White naar de handhelds

Maarten (kepler)
Majesco heeft aangekondigd dat ze met een handheld-versie van het spel Black & White gaan komen. Het spel Black & White is ontwikkeld door Lionhead Studio's, maar Full Fat gaat het ontwikkelen voor de handhelds en het zal uitgegeven worden door Majesco.

Het spel zal de naam Black & White Creatures gaan dragen. In het PC-spel speel je als speler voor God, om te zorgen dat je onderdanen een zo goed, of juist zo slecht, mogelijk leven kunnen leiden. Als God heb je ook een gigantisch beest onder je hoede die je onderdanen zullen vrezen of aanbidden. Aan jou de taak om dit beest zodanig op te voeden dat hij deze taak goed kan uitvoeren. Het spel staat bekend om de goede AI van het beest en van de onderdanen. Majesco is van plan om dit ook het belangrijkste gameplay-element te maken in de handheld-versie.

Over de handheld-versie is nog niet al te veel bekend. Majesco heeft aangegeven dat het spel verschillende gameplay-modes zal bevatten. Naast de singleplayer optie kunnen spelers ook andere modes spelen; zoals Creature Quest en Creature Pen. Het zal ook mogelijk zijn om via Wi-Fi tegen andere spelers te vechten in Creature Battle. Naast deze modes zullen er ook mini-games aanwezig zijn, waaronder een Creature Dance challenge. De herspeelbaarheid wordt nog meer verhoogd door de honderden awards en items die vrijgespeeld kunnen worden.

Majesco wil het spel voor de PSP en de DS lanceren in het eerste kwartaal van 2006. Ook heeft IGN vijf screenshots van de Nintendo DS versie. Hieronder staan twee screenshots, de andere drie kun je hier vinden.