Van der Vaart vertrekt bij Ajax

Rafael van der Vaart wil Ajax het eind van dit seizoen verlaten. Algemeen directeur Arie van der Eijden bevestigde dit op de telegraaf.nl.

"We weten dat hij niet wil bijtekenen en via zijn zaakwaarnemer heeft hij laten weten dat hij wil vertrekken". Van der Vaart en zijn zaakwaarnemer Sören Lerby hadden afgelopen zondag al een onderhoud met de Duitse club Hamburger SV.

Maandag zei van der Eijden dat er nog geen enkele club zich officieel had gemeld voor van der Vaart. "Ik weet via Lerby dat Van der Vaart dit weekeinde bij Hamburger SV is geweest. Daarover heeft hij me maandagochtend ingelicht. Die interesse is niet officieel. Er heeft bij Ajax tot op heden geen enkele club officieel of officieus interesse getoond voor Van der Vaart. We wachten voorlopig dus gewoon rustig af."

In 2000 debuteerde van der Vaart in het eerste van Ajax en in zijn eerste drie seizoenen groeide hij uit tot een van de beste spelers van ons land. Maar in die jaren kampte hij ook met een aantal enkelblessures waardoor hij veel wedstrijden moest missen.

De stijgende lijn in de carrière van de Amsterdammer sinds anderhalf jaar verdwenen. Hij werd onder trainer Ronald Koeman nog wel aanvoerder van Ajax, maar dezelfde trainer ontnam hem de aanvoerdersband toen Van der Vaart weigerde de linksbuitenrol te vervullen. Onder de nieuwe trainer Danny Blind lijkt de rol van Van der Vaart zelfs helemaal uitgespeeld. Van der Vaart werd aanvankelijk door Blind als wisselspeler gebruikt, en de laatste paar weken kwam van ver Vaart, door een kwetsuur aan zijn enkel, helemaal niet meer aan spelen toe.