FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 december 2004

[update] Buskapers Athene geven zich over

De Griekse politie heeft op dit moment een bus omsingeld die vanmorgen vroeg door één of meer gewapende mannen in Marathon werd gegijzeld. In de bus zouden meer dan 20 passagiers zitten.

De bus was op weg van Marathon naar de hoofdstad Athene. Het is onbekend waarom
de gijzeling begon en of de kapers met eisen zijn gekomen. Ook is onbekend hoe de politie de bus tot stilstand heeft gedwongen.

Een ooggetuige vertelde op de Griekse tv dat hij zag hoe de buschauffeur zich uit de voeten maakte. Daarop werd volgens hem geschoten. Het is onduidelijk of daarbij slachtoffers zijn gevallen.

Op dit moment wordt de pers op enkele honderden meters afstand gehouden.

Vijf jaar geleden werd Griekenland ook al opgeschrikt door twee bloedige kapingen.

Buskaping Athene


Update 7.12 uur
Er zijn op dit moment 27 personen aanwezig in de bus waarvan 2 waarschijnlijk de gijzelnemers. De eerste eis van de gijzelnemers is een buschauffeur.

Update 11.59 uur
De gijzelnemers hebben inmiddels vijf gijzelaars vrijgelaten, waaronder een man wiens zoon aan verslaggevers had verteld dat hij hartproblemen heeft. Volgens een politiewoordvoerder gaan de onderhandelingen de goede kant op na de vrijlating van de vijf gijzelaars.

Over de identiteit van de gijzelnemers is nog niets bekend. De politie ging er in de eerste instantie van uit dat het om Albanezen ging, maar die kans lijkt nu steeds kleiner te worden. Bovendien wist één van de gijzelaars te melden dat tenminste één van de gijzelnemers een taal die op Russisch lijkt spreekt.

De gijzelnemers eisen een nieuwe buschauffeur om ze naar het vliegveld te brengen, zodat ze het land kunnen verlaten.

Update 16.59 uur
Na het vrijlaten van nog een aantal gijzelaars zijn er nog 12 gegijzelden. Wel is nu duidelijk dat de gijzelnemers behangen zijn met explosieven.

Update 22.46 uur
De kapers hebben de politie in Athene een ultimatum gesteld. Ze eisen één miljoen euro losgeld en een chauffeur die hen naar het vliegveld brengt. Aan deze eisen moet voor morgenochtend 7 uur voldaan zijn, anders dreigen de gijzelnemers de bus op te blazen. Inmiddels zijn er nog zes gegijzelden: vier vrouwen en twee mannen. Er zijn zeventien mensen vrijgelaten en enkele anderen, onder wie de buschauffeur, wisten te ontsnappen.

Update 23:58
De buskaping is voorbij. Ook de zes laatste gijzelaars zijn vrijgelaten. De gijzelnemers hebben zich aan de politie overgegeven, er zijn geen gewonden gevallen. Het motief van de gijzelnemers is vooralsnog onduidelijk.

Efteling opent 25e sprookje

Nadat de opening eerst even uitgesteld was, heeft attractiepark de Efteling woensdag het 25e sprookje geopend. In het sprookjesbos van het park werd 'het Meisje met de Zwavelstokjes' gepresenteerd. De opening werd opgefleurd met warme chocolademelk, gluhwein en oliebollen, geheel in de sfeer van Winterefteling.


Het 25e sprookje van De Efteling is niet geheel toevallig een sprookje van Hans Christian Andersen. Het 200e geboortejaar van de schrijver wordt in 2005 uitgebreid gevierd. Het Meisje met de Zwavelstokjes is een treurig sprookje over een meisje dat op een ijskoude Oudejaarsavond door de stad zwerft om zwavelstokjes te verkopen.

Twee uur vast in trein door kapotte bovenleiding

Reizigers hebben vanavond twee uur vastgezeten in een intercitytrein bij station Amersfoort. Door een geknapte bovenleiding die op de trein terecht kwam mochten de reizigers uit voorzorg de trein niet verlaten totdat deze was geaard.

Rond zeven uur in de avond knapte de bovenleiding enkele meters voorbij station Amersfoort Schothorst. De trein reed daarnet onderdoor, en de leiding kwam erop terecht. In principe schakelt de spanning in een dergelijk geval automatisch uit, maar uit voorzorg moet de leiding toch eerst worden geaard.

Na bijna twee uur in de trein te hebben doorgebracht, mochten alle passagiers even voor 21.00 uur de trein verlaten. Zij zijn opgevangen door hulpverleners en naar het station gebracht.

Door de kapotte bovenleiding zullen reizigers tussen Amersfoort en Amersfoort Schothorst de hele avond last hebben van vertraging. Beheerder ProRail zegt dat de verwachting is dat rond middernacht de bovenleiding is hersteld, het spoor is vrijgegeven en de dienstregeling weer kan worden hervat.

Uitslagen UEFA Cup (15/12/04)

In vier poules van de UEFA Cup (E t/m H) is de beslissing gevallen. AZ en SC Heerenveen kwamen in actie met wisselend resultaat, maar succesvol. Hierbij de uitslagen en de eindstanden.

Poule E
Villarreal - Egaleo (4-0)
Middlesbrough - Partizan Belgrado (3-0)

Pos.ClubAPV-T
1Middlesbrough +496-2
2Villarreal +488-2
3Partizan Belgrado +457-6
4Lazio Roma 435-7
5Egaleo412-11

Poule F
Grazer AK - AZ (2-0)
Glasgow Rangers - AJ Auxerre (0-2)

Pos.ClubAPV-T
1AZ +496-3
2AJ Auxerre +477-3
3Grazer AK +475-4
4Glasgow Rangers 468-3
5Amica Wronki403-16

Poule G
sc Heerenveen - SK Beveren (1-0)
VfB Stuttgart - Dinamo Zagreb (2-1)

Pos.ClubAPV-T
1VfB Stuttgart +4910-3
2Benfica +499-5
3sc Heerenveen +476-6
4Dinamo Zagreb449-7
5SK Beveren 402-15

Poule H
AEK Athene - Alemannia Aachen (0-2)
Lille - Sevilla (1-0)

Pos.ClubAPV-T
1Lille +495-3
2Sevilla +476-4
3Alemannia Aachen +475-4
4Zenit St. Petersburg 459-6
5AEK Athene 404-12

+ geplaatst voor de knockout fase

Vrijdag wordt om 13.45 uur geloot voor de derde ronde. De poulewinnaars en nummers drie zullen de afvallers uit de Champions League daarbij niet kunnen treffen.

Uitslagen UEFA Cup (15/12/04)

SubheaderIn vier poules van de UEFA Cup (E t/m H) is de beslissing gevallen. AZ en sc Heerenveen kwamen in actie met wisselend resultaat, maar succesvol.

AZ had het in het Arnold Schwarzenegger stadion lastig tegen Grazer AK. In het eerste kwartier moest het al diverse hoekschoppen toestaan. Keeper Henk Timmer kon met enkele reddingen vroeg leed voorkomen. Vlak voor rust scoorde Grazer echter alsnog. Aufhauser maakte de 1-0. Na rust kon AZ het eigen niveau niet opkrikken. De thuisploeg ging onder aanmoediging van het enthousiaste publiek door met aanvallen. Na een overtreding van Barry Opdam ging de bal op de stip. Ex-Twente spits Rene Kollmann schoot daarop de eindstand op het bord (2-0)

Ondanks de nederlaag plaatst AZ zich als groepswinnaar voor de volgende ronde. Glasgow Rangers is na de nederlaag op eigen veld tegen AJ Auxerre uitgeschakeld. Grazer AK profiteert dankbaar.


Heerenveen zag een andere tegenstander, SK Beveren. Van een wedstrijd was ondanks het kleine scoreverschil amper sprake in het Abe Lenstra-stadion. Pas nadat Heerenveen werd teruggefloten na vermeend buitenspel, wist Arnold Bruggink in de daaropvolgende aanval 1-0 te maken. Vervolgens kwam Beveren niet meer in het verhaal voor. Even voor de pauze moest Ouattara van Beveren het veld verlaten nadat hij de doorgebroken Klaas-Jan Huntelaar vloerde. In de tweede helft waren de Friezen sterker, maar viel er geen treffer meer. Georgi Samaras mistte in de slotfase een open kopkans. In de slotminuut verraste een dwaalschot van Beveren nog bijna Heerenveen-keeper Brian VandenBussche.

Met de 1-0 gaat Heerenveen als derde in de poule over naar de volgende ronde. VfB Stuttgart en Benfica vergezellen de Friezen.


De uitslagen:
E Villarreal - Egaleo (4-0)
E Middlesbrough - Partizan Belgrado (3-0)
Geplaatst: Middlesbrough, Villarreal, Partizan Belgrado

F Grazer AK - AZ (2-0)
F Glasgow Rangers - AJ Auxerre (0-2)
Geplaatst: AZ, AJ Auxerre, Grazer AK

G SC Heerenveen - SK Beveren (1-0)
G VfB Stuttgart - Dinamo Zagreb (2-1)
Geplaatst: VfB Stuttgart, Benfica, sc Heerenveen

H AEK Athene - Alemannia Achen (0-2) Meijer 1x
H Lille - Sevilla (1-0)
Geplaatst: Lille, Sevilla, Alemannia Aachen

Vrijdag wordt om 13.45 uur geloot voor de derde ronde. De poulewinnaars en nummers drie zullen de afvallers uit de Champions League daarbij niet kunnen treffen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Uitslag Grazer AK - AZ

Het reeds geplaatste AZ zag in Oostenrijk geen kans Grazer AK te verrassen. Voor het eerst sinds augustus liep AZ weer eens tegen een nederlaag aan.

AZ had het in het Arnold Schwarzenegger Stadion lastig tegen de Oostenrijkers. In de beginfase werd nu eens niet gescoord. In het eerste kwartier moest het al diverse hoekschoppen toestaan. Keeper Henk Timmer kon met enkele reddingen leed voorkomen. Vlak voor rust scoorde Grazer echter alsnog. Aufhauser maakte de 1-0.

Na rust kon AZ het eigen niveau niet opkrikken. De thuisploeg ging onder aanmoediging van het enthousiaste publiek door met aanvallen. Na een overtreding van Barry Opdam ging de bal op de stip. Ex-Twente spits Rene Kollmann schoot daarop de eindstand op het bord.

Ondanks de nederlaag plaatst AZ zich als groepswinnaar voor de volgende ronde. Glasgow Rangers is na de nederlaag op eigen veld tegen Auxerre uitgeschakeld. Grazer profiteert dankbaar.

Grazer AK - AZ (2-0)
41' Aufhauser 1-0
54' Kollmann 2-0 (pen)

Grazer AK: Schranz, Pötscher (Dollinger/87), Ehmann, Tokic, Pogatetz, Standfest, Muratovic, Aufhauser, Amerhauser, Bazina (Sick/80), Kollmann (Skoro/71)

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam (Jaliens/63), De Cler, Landzaat, Van Galen (Nelisse/46), Buskermolen, Sektioui, Huysegems, Perez (Elkhattabi/73)

Uitslag Heerenveen - Beveren

SC Heerenveen kon vanavond middels winst op het Belgische Beveren kwalificatie voor de volgende UEFA Cup ronde veilig stellen. Het won eenvoudig met een schamele 1-0.

Van een wedstrijd was ondanks het kleine verschil amper sprake in het Abe Lenstra-stadion. In de beginfase zocht de thuisploeg voorzichtig naar de openingstreffer. Pas nadat Heerenveen werd teruggefloten na vermeend buitenspel, wist Arnold Bruggink in de volgende aanval 1-0 te maken. Vervolgens kwam Beveren niet meer in het verhaal voor. Even voor de pauze moest Ouattara van Beveren het veld verlaten nadat hij de doorgebroken Klaas-Jan Huntelaar vloerde.

In de tweede helft waren de Friezen sterker, maar er viel geen treffer meer. Georgi Samaras mistte in de slotfase een open kopkans. In de slotminuut verraste een dwaalschot nog bijna Heerenveen-keeper Brian VandenBussche. Met de 1-0 gaat Heerenveen als derde over naar de volgende ronde.

sc Heerenveen - SK Beveren (1-0)
26' Bruggink 1-0

sc Heerenveen: Vandenbussche, Haarala, Seip (Samaras/72), Hansson, Rzasa, Hestad, Radomski, Väyrynen, Yildirim (Selakovic/77), Bruggink (Sikora/31), Huntelaar

SK Beveren: Volders, Lardenoit, Mahan, Né, Seka, Romaric, Badjan, Tokpa (Bou-Sfia/56), Ouattara, Junior, Sanogo

Albers crashed tijdens Champcar test

Vorige week werd bekend gemaakt dat Christijan Albers vandaag mocht gaan testen voor de Amerikaanse Champcar series bij het Walker Racing Team waar eerder vandaag ook Nicky Pastorelli testte.

Albers begon goed aan zijn test op de Sebring International Raceway in Florida maar parkeerde rond half twaalf lokale tijd zijn wagen in de muur. Albers bleef ongedeerd en de bolide kon gerepareerd worden, maar de Larenaar zal ongetwijfeld met teleurstelling terugkijken naar vandaag.

Paus-spel op de markt gebracht

Er is door de Duitse nieuwssite Kath.net een paus-spel op de markt gebracht. Met het spel wordt nog eens bewezen dat alle wegen naar Rome leiden. Het bordspel biedt de speler de kans op een privé-audiëntie bij de paus.

Voordat de speler zover is, moet de speler wel de goede antwoorden geven op de audiëntievragen. Hierbij kan de deelnemer van het spel nog wel een kardinaal-joker inzetten. Voordat de speler in Rome belandt, zal hij eerst in de voetsporen van voormalige pausen moeten treden. Net als hen moet de speler kriskras door de continenten reizen die zij hebben aangedaan.

Derde auto McLaren op vrijdagen

Een slecht seizoen heeft soms toch nog voordelen. Doordat McLaren bij de laatste zes teams van het Formule 1-kampioenschap van 2004 is geëindigd, mag het team in 2005 tijdens de vrijdagtrainingen een derde auto inzetten.

In de nieuwe regels is opgenomen dat alle teams, behalve de top vier van het seizoen daarvoor, een derde auto op vrijdagen mag inzetten. McLaren eindigde na het slechtste seizoen van het team sinds 1983 als vijfde team en mag dus in 2005 een derde auto op de vrijdagtrainingen inzetten. Volgens een persvoorlichter van het team zullen ze dat ook doen als het voordeel geeft.

Vanuit de F1-commissie komt meteen het bezwaar dat de regel eigenlijk voor de kleinere teams is bedoeld en een amendement om teams die ooit kampioen zijn geweest van de regel uit te sluiten. Frank Williams meldt meteen al dat alle topteams gek zijn als ze voor dat amendement stemmen.

Zowel Pedro de la Rosa en Alexander Wurz zouden volgens de regel op de vrijdagen mogen rijden, aangezien ze in de afgelopen twee jaar geen Grand Prix hebben gereden.

Wurz past voorlopig echter nog niet in de nieuwe auto. Het team bekijkt welke aanpassingen nodig zijn om hem er wel in te laten passen en verwacht dat op termijn voor hem de aanpassingen worden gemaakt. Ondertussen zal hij door blijven testen met de MP4-19B. McLaren ontkent dat Mika Hakkinen voor het team zal gaan testen komend jaar.

Computervirus verspreidt zich via kerstkaartjes

Dinsdag hebben Finse computerbeveiligingsexperts gewaarschuwd voor een nieuw computervirus dat zich verspreidt via elektronische kerstkaartjes. Het virus, genaamd Zafi .D, infecteert computers door een systematische fout in de mailbox en verspreidt zich door middel van de adreslijsten van de besmette computers.

"Wij denken dat het hier om een belangrijk virus gaat gezien de periode van het jaar en het feit dat het bestaat in vijftien verschillende Europese talen", aldus Mikko Hyppoenen, verantwoordelijke voor de anti-virusonderzoeken van het Finse bedrijf F-Secure. De digitale kerstkaarten worden in functie van het land en het adres van de bestemmeling aangepast qua taal. Hierdoor wordt de situatie volgens Hyppoenen nog gevaarlijker. Het virus is familie van Zafi .B, dat bestempeld wordt als één van de tien meest kwaadaardige internetvirussen ooit.

Route Vuelta nu officieel bekend

Al een paar dagen geleden was de route van de Vuelta a España uitgelekt. Toch volgde vandaag nog de officiële bekendmaking van de route.

De route die was uitgelekt bleek in zijn geheel te kloppen. De Vuelta zal in 2005 in Granada starten en via onder andere Barcelona uiteindelijk een week vooor het WK wielrennen in Madrid eindigen. In Barcelona start en finisht de tijdrit bij het stadion van de FC Barcelona, Camp Nou. Het zwaartepunt van de ronde ligt in de tweede week als er vijf bergetappes op het programma staan.

De Vuelta van 2005:
Dag 1 (27 augustus): Granada-Granada (Proloog)
Dag 2 (28 augustus): Granada-Córdoba
Dag 3 (29 augustus): Córdoba-Puertollano
Dag 4 (30 Augustus): Ciudad Real-Argamasilla de Alba
Dag 5 (31 augustus): Alcázar de San Juan-Cuenca
Dag 6 (1 september): Cuenca-Valdelinares
Dag 7 (2 september): Teruel-Vinaroz
Dag 8 (3 september): Tarragone-Lloret de mar
Dag 9 (4 september): Barcelona-Barcelona (Tijdrit)
Dag 10 (5 september): Sabadell-Ordino (Andorra)
Dag 11 (6 september): Andorra-Cerler
Rustdag
Dag 12 (8 september): Logroño-Burgos
Dag 13 (9 september): Burgos-La Bien Aparecida
Dag 14 (10 september): Torrelavega-Lacs de Covadonga
Dag 15 (11 september): Cangas de Onís-Valgrande Pajares
Rustdag
Dag 16 (13 september): León-Valladolid
Dag 17 (14 september): Segovia-Segovia
Dag 18 (15 september): El Barraco-Avila
Dag 19 (16 september): Avila-Alcobendas
Dag 20 (17 september): Guadalajara-Alcalá de Henares (Tijdrit)
Dag 21 (18 september): Madrid-Madrid

Mineraal op Mars bewijst aanwezigheid water

De Marsrover Spirit heeft een mineraal op Mars ontdekt dat op geen enkele andere manier gevormd kan zijn dan dat er water aan te pas is gekomen, meldt Jet Propulsion Laboratory.

In het verleden werd er al hematiet ontdekt, wat voornamelijk in aanwezigheid met water ontstaat, maar hematiet kan in tegenstelling tot het nieuw ontdekte mineraal ook gevormd worden zonder water.

Het feit dat het ontdekte mineraal goethiet alleen gevormd kan worden in aanwezigheid van water, en op geen enkele andere manier, suggereert sterker dan alle andere aanwijzingen dat er water op Mars aanwezig geweest moet zijn, aldus Dr. Goestar Klingelhoefer.Ook meldt de NASA dat de lucht van Mars momenteel bedekt is met wolken. Deze wolken ontstaan doordat de eigenschappen van het seizoen het toelaten wolken te laten ontstaan. De gevormde wolken bestaan uit water-ijs en zijn vergelijkbaar met cirrus-wolken op aarde.

Eerdere foto's van de Hubble telescoop toonden al een met wolken bedekte Mars, maar voor het eerst zien wij nu ook vanaf het oppervlakte van de planeet de wolken.


Mars met wolken gezien door de Hubble-telescoop

Jumbo beste supermarkt van Nederland

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Jumbo is verkozen tot beste supermarkt van Nederland. 4500 supermarktklanten gaven in een onderzoek van het blad Foodmagazine het beste rapportcijfer aan de supermarktketen. De Edah werd verkozen tot slechtste supermarkt.

De supermarkten werden onder meer beoordeeld op de punten netheid, prijs, imago, assortiment en service. De Edah scoorde vooral slecht op de prijs. Het blad publiceert het onderzoek donderdag.

Stroomstoring oorzaak UFO-meldingen

Woensdagmorgen is in delen van Oxfordshire, Engeland de stroom uitgevallen. Vlak voordat de stroom weer aanging, zagen velen de lucht helder oplichten. Sommigen rapporteerden de BBC dat ze een UFO hadden gezien.

Niets is minder waar, aldus het elektriciteitsbedrijf Southern Electric. De oorzaak van de stroomuitval was een technische fout, en het heldere licht was een vonk die ontstond toen het back-up station bij Wantage ingeschakeld werd.

Ooggetuige Richard Wells die om 6:00 richting Didcot reed zegt: "Ik zag iets wat leek op de koplampen van een auto die fel op mij schenen. Toen realiseerde me ineenkeer dat het dat niet kon zijn, want het licht was zo fel dat ik voor mij het hele silhouet van een heuvel zag."

Sharon Stone klaagt plastisch chirurg aan

Icoon Showbiz nieuwsActrice Sharon Stone heeft een plastisch chirurg uit Beverly Hills aangeklaagd, omdat hij ten onrechte zou beweren dat hij Stone een facelift heeft gegeven. De 46-jarige actrice wil hiermee aantonen dat haar gezicht helemaal puur natuur is. Ze zou een nog onbekend bedrag als schadevergoeding eisen.

De advocaat van plastich chirurg Renato Calabria stelt dat zijn cliënt nooit heeft beweerd dat hij plastische chirurgie op de actrice uit Basic Instinct heeft toegepast. "Het enige dat hij heeft gedaan is het praten over een 'verticale gezichtsbehandeling', een techniek die hij heeft uitgevonden. Diverse artikelen hebben daarop geconcludeerd dat Sharon Stone deze behandeling heeft ondergaan", aldus de advocaat. De speculaties verschenen in augustus in Amerikaanse bladen als US Weekly en Touch magazine.

In de aanklacht die eerder deze week is ingediend staat: "Stone heeft nooit een facelift ondergaan om haar fysieke verschijning te verbeteren. Stone is niet alleen trots op haar acteerkwaliteiten en andere talenten, maar ook op haar natuurlijke fysieke verschijning." Ze zou een onbekend bedrag als schadevergoeding eisen.


Actrice Sharon Stone

Antiterrorismebed op de markt

In de Verenigde Staten hebben ze weer wat nieuws: het antiterrorismebed. Het bed, ontwikkeld door Quantum Sleeper, beschermt overigens niet alleen tegen terrorisme, maar ook tegen natuurgeweld zoals tornado's, overstromingen en aardbevingen.

Het bed is gemaakt uit een aluminium kader met kogelwerende wanden. De safe room moet bescherming bieden tegen allerlei vormen van natuurgeweld. Het bed kan uitgerust worden met een traangasverspreider, robotarm en andere wapens. Een filter beschermt tegen biologische en chemische aanvallen. Tevens biedt het bed bescherming tegen vuur, bevat het een watersysteem en heeft het een videosysteem en pc. Er is een mogelijkheid om naar buiten te kijken, maar buitenstaanders kunnen niet zien wat er binnenin gebeurt. Het bed is ook verkrijgbaar in verschillende gezinsversies.

Britse minister stapt op wegens 'ambtsmisbruik'

Icoon Buitenlands nieuwsDavid Blunkett, de Britse minister van Binnenlandse Zaken, heeft vandaag zijn ontslag ingediend. De aanleiding is een uitgelekt e-mailbericht waarin Blunkett een Oostenrijks toeristenvisum voor het Filipijnse kindermeisje van zijn ex-geliefde versneld probeerde te regelen. Blunkett ontkent dat hij zich ervan bewust is dat hij iets fout heeft gedaan.

Premier Blair betreurt het opstappen van Blunkett en schrijft in een brief: "U verlaat de regering met een onaangetaste integriteit en uw prestaties worden breed erkend." Een onderzoek naar het handelen van Blunkett, dat eerder na geruchten werd gestart, zou bevestigen dat inderdaad e-mailverkeer is geweest tussen het kantoor van Blunkett en de medewerkers van de immigratiedienst. De definitieve resultaten van het onderzoek worden binnen een paar dagen verwacht. Eerder zou de bewindsman zijn positie hebben misbruikt voor hetzelfde kindermeisje met voorrang een verblijfsvergunning te regelen. Ook zou kritiek op een aantal collega's zijn positie ernstig hebben verzwakt. Hij deed die uitlatingen in een biografie.

--
BBC News: Tekst van de verklaring van David Blunkett

Ouders stappen naar rechter wegens 'fuck' op cd

De ouders van een 13-jarig meisje slepen een Amerikaanse supermarktketen voor de rechter, omdat er geen waarschuwingssticker op het hoesje van een cd en dvd stond. Ze zeggen geschokt te zijn door het woord 'fuck', dat in één van de nummers te horen is.

De familie Skeens uit Hagerstown in de staat Maryland, kochten bij supermarkt Wal-Mart de live-cd van rockgroep Evanesence 'Anywhere But Home'. De cd was bedoeld als verjaardagscadeautje voor hun dochter. Onderweg naar huis luisterden zij naar de cd, toen ze het woord 'fuck' hoorden in het nummer 'Thoughtless'.

Voor aankoop hadden ze de cd ook al in de winkel beluisterd, daar werd het woord volgens het stel echter weggebiept. Ze eisen nu een schadevergoeding van ongeveer 56.000 euro. Ook eist het stel dat de cd en dvd uit de winkel wordt genomen. Voorlopig blijft Wal-Mart de cd en dvd nog verkopen.

Zoek et maar uit

En toch doe ik deze gewoon nog een keer omdat ik het een geweldig goeie flash-site vind.
Het is dus bijna kerst en voor de bourgondische keuken heb ik een recept gevonden voor gevulde kameel (eet smakelijk) .
Voor degenen die dus van spelletjes houden heb ik hier een schietspelletje en daar kan je ff schuddelen.
You're out of touch, I'm out of time . Dit gaat over strippoker met mooie meiden.
Oww Smeagolllll wat doe jij daar. (air-rukken)
Voor degenen die contactlenzen dragen, probeer eens iets anders
Zo`n dame als deze wil ik ook wel op mijn bureau.

EU-voorzitter ziet Turkije bij de EU komen

IcoonPremier Jan Peter Balkenende verwacht dat de staatshoofden en regeringsleiders van de 25 landen van de Europese Unie deze week zullen besluiten dat de toetredingsonderhandelingen met Turkije kunnen beginnen. In zijn hoedanigheid als voorzitter van de EU bezocht Balkenende de afgelopen week Griekenland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk en besprak daar de kwestie.

Het Europese Parlement (EP) gaf vandaag al haar steun aan Turkije (407 stemden vóór, 262 tegen). Van het parlement mogen de toetredingsonderhandelingen met de Turken beginnen. Als enige voorwaarde stelde het parlement dat de Turken de genocide tussen 1915 en 1923 op de Armeniërs erkennen. Die erkenning ligt in Turkije overigens zéér gevoelig.

Een deel van het EP wilde dat Turkije geen EU-lidmaatschap kreeg, maar een geprivilegieerd partnerschap. Onder meer Oostenrijk dringt daar al tijden op aan. 66% van het parlement wees dat echter af. Het EP geeft de regeringsleiders het advies voor een volwaardig lidmaatschap met Turkije te kiezen.

In het EP waren het vooral de socialisten, liberalen en groenen die voor stemden. De christen-democratische fractie was verdeeld. Enkelen uitten hun twijfels of Turkije wel aan de criteria voor EU-lidmaatschap voldoet. Ze vrezen ook te veel invloed van de moslims en instroom van goedkope werknemers.

Nederland
In ons land stemde de Tweede Kamer vandaag in met het openen van de toetredingsonderhandelingen met Turkije voor een volwaardig lidmaatschap. Premier Balkenende heeft zo het mandaat van de Kamer om op de EU-top vóór te stemmen. Het was een ruime meerderheid die het ja-woord gaf. Alleen de LPF en SGP stemden tegen. Kamerlid Geert Wilders zat ondergedoken en kon niet meestemmen. Hij liet telefonisch aan het ANP weten een grote NEE-campagne te gaan voeren tegen de Europese grondwet, als de EU besluit dat de toetredingsonderhandelingen met Turkije kunnen starten. Wilders ziet totaal niets in een EU-lidmaatschap van de Turken. Nu niet, maar ook in de toekomst niet.

Het CDA, dat zich de laatste tijd kritisch uit liet over Turkije, liep in de Kamer de premier niet voor de voeten. Dat kwam de christen-democraten op hoongelach van onder meer de PvdA te staan, die stelde dat het CDA buiten de Kamer een grotere mond heeft dan daar binnen.

Het zijn uiteindelijk de 25 EU-regeringsleiders die morgen en vrijdag besluiten of het licht definitief op groen gaat en onder welke voorwaarden. De vraag lijkt niet zozeer of Turkije uitgenodigd wordt voor gesprekken, dat lijkt al wel beklonken, maar óf Turkije uitzicht krijgt op een volledig lidmaatschap. De Turken hebben zelf al laten weten niets te zien in een partnerschap, en alleen voor een volwaardig lidmaatschap te gaan.

Vriend helpt leugenaar ontmaskeren

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Een 15-jarige jongen uit Leusden kreeg gisteren dankzij een vriend een bekeuring van 55 euro. Hij had een valse naam opgegeven toen de politie hem wilde bekeuren omdat zijn achterlicht niet brandde. Oorspronkelijk was de boete 7,50 euro.

Een vriend van de jongen kwam langsgereden en riep: "Zo [naam], dat is balen!" De dienstdoende agent hoorde dit en verhoogde de bekeuring meteen wegens het liegen tegen de verbalisant. De naam van de jongen is om privacyredenen niet bekend gemaakt.

Vallende vrouw verplettert baby

In Israël is een vallende vrouw bovenop een baby in een kinderwagen terechtgekomen. Zowel de vrouw als de baby overleefde het incident niet. Dit is woensdag door de Israëlische politie bekendgemaakt.

Woensdag viel de vrouw van de dertiende verdieping van een flatgebouw in Tel Aviv. Het is nog onduidelijk of het hier om zelfdoding gaat. In het ziekenhuis overleed de tien maanden oude baby aan zijn verwondingen, aldus de politie.

Mede-oprichter BNN stopt ermee

BNNVoorzitter en Algemeen Directeur Gerard Timmer van de jongerenomroep BNN stopt in januari met zijn werkzaamheden. Laurens Drillich, voormalig directeur TV van BNN, zal aan de Ledenraad voorgedragen worden om het voorzitterschap van de omroepvereniging over te nemen.

Timmer was samen met Bart de Graaff één van de oprichters van BNN. Hij wil nu even rust in zijn leven. "Sinds 1996, het moment waarop het plan ontstond om met BNN te beginnen, is mijn leven compleet veranderd. Ik ben op een rijdende hogesnelheidstrein gesprongen die tot de dag van vandaag niet meer heeft stilgestaan. BNN heeft mij veel bijzondere ervaringen gegeven en heel veel geleerd. Maar BNN heeft ook veel genomen. Het is tijd om lichaam en geest te gaan opladen na acht enorm intensieve jaren."

BNN kreeg onlangs de zekerheid dat het tot en met augustus 2008 kan blijven uitzenden. Voor Timmer is dit een mooi moment om weg te gaan. "Ik heb lang over deze beslissing nagedacht, evenals over mijn opvolging. Ik ben dan ook blij te kunnen zeggen dat het mij een enorm gerust gevoel geeft dat ik voor het voorzitterschap van het bestuur van de vereniging BNN Laurens Drillich kan voordragen aan de Ledenraad. Ik zal zelf als bestuurslid op afstand bij BNN betrokken blijven."

Overtreden identificatieplicht kost vijftig euro boete

1034247 en Pino_666 hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Wie vanaf 1 januari niet kan voldoen aan de legitimatieplicht, loopt risico een boete van 50 euro te kunnen krijgen. Jongeren tussen 14 en 16 jaar moeten bij deze overtreding 25 euro boete betalen. Dit is woensdag bekendgemaakt door het Openbaar Ministerie (OM).

Behalve de intreding van de Wet op de uitgebreide identificatieplicht wordt ook de Aanwijzing uitbreiding identificatieplicht van het OM van kracht. De uitbreiding van de identificatieplicht is volgens justitie een middel om het toezicht door de overheid te versterken.

Identiteitsbewijzen zullen gecontroleerd worden bij onrust of dreigend geweld.Ook in situaties waarbij gevaar voor ordeverstoringen bestaat, zoals bijvoorbeeld bij voetbalwedstrijden, kan de politie de identiteit van betrokkenen opvragen. Voortaan zal de politie ook in de omgeving van misdrijven of bij branden aan omstanders vragen zich te legitimeren. Het OM liet weten zich niet coulant op te stellen tegen mensen die zich na 1 januari niet kunnen legitimeren.

Turkije: Geen EU bij onacceptabele voorwaarden

Turkije zal geen ''onaanvaardbare voorwaarden'' van de Europese Unie (EU) accepteren tijdens de aankomende top van de EU in Brussel. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zei vandaag, voor zijn vertrek naar Brusssel, dat zijn land de aanvraag voor het EU-lidmaatschap dan terugtrekt en zijn eigen weg zal bewandelen.

Erdogan verwacht overigens niet dat de EU het land zulke ''onbespreekbare'' voorwaarden zal opleggen. Hij gaf aan het hoofd koel te zullen houden tijdens de top, waar morgen en vrijdag door de regeringsleiders wordt beslist of de toetredingsgesprekken met de Turken van start kunnen gaan. ''In politiek is geen plaats voor emoties en wij zijn niet emotioneel. We zullen dit proces op een volwassen wijze ten einde brengen'', aldus de Turkse leider.

Duo steelt lading Pringles-chips

Isiolo had ons via de nieuws-submit te melden:

Dinsdagnacht zijn twee Hagenaren aangehouden, omdat zij rondreden met een busje volgeladen met gestolen Pringles-chips. Het duo wordt er van verdacht de lekkernijen kort daarvoor te hebben ontvreemd uit een op de Zinkwerf geparkeerde vrachtwagen. Dit meldt de politie Haaglanden woensdag.

"De chauffeur was aan het werk en heeft zijn vrachtwagen op de Zinkwerf geparkeerd om de volgende dag winkels te kunnen bevoorraden", vertelt politiewoordvoerder Frans van Rijnswou. Inmiddels heeft de 57-jarige vrachtwagenchauffeur zijn goederen weer terug. De twee verdachten, 20 en 22 jaar, zitten vast voor onderzoek. "De jongens hadden een busje geleend waarmee zij de Pringles konden inladen, om hoogst waarschijnlijk later weer door te verkopen", aldus de politiewoordvoerder.

Spaanse bond: "Onderzoek naar Aragonés"

De Spaanse voetbalbond is een onderzoek begonnen naar de vermeende racistische uitlatingen van de bondscoach van Spanje, Luis Aragonés.

In oktober legden camera`s tijdens een training van het nationale team vast hoe de 67-jarige coach naar José Antonio Reyes riep dat hij beter was dan "die zwarte klootzak", daarmee doelend op Thierry Henry, Reyes' clubgenoot bij Arsenal.

De bondscoahc heeft ontkend dat zijn opmerking racistisch bedoeld was. "Het was een grapje", aldus de oud-trainer van Atlético Madrid, FC Barcelona, Espanyol, Sevilla, Real Betis, Valencia, Real Oviedo en RCD Mallorca. "Ik heb al sinds mijn vroegste jeugd zwarte vrienden. Ik ben een wereldburger. Als ik een grap maak om een speler te motiveren, ben ik niet meteen een racist."

Reyes reageerde ook luchtig op de commotie. "Er werden over en weer wat flauwe opmerkingen gemaakt, meer niet. Het was een moment van ontspanning tijdens een zware trainingsdag. Sommige dingen moeten gewoon op het trainingsveld blijven."

Aanvankelijk werd er geen actie ondernomen, maar de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Angel Maria Villar, bedacht zich na klachten van diverse Spaanse organisaties, De Spaanse minister van Sport, Jaime Lissavetzky, steunt de beslissing van de voetbalbond. Iedereen die een publieke functie heeft, moet rekening houden met zijn uitspraken. Als het om racisme gaat, voeren we een 'zero tolerance' beleid."

Als Aragonés schuldig word bevonden, dan kan hij zijn baan kwijtraken. Een boete van 32.000 euro behoort ook tot een van de mogelijkheden.

Bloemen moeten landingsbanen veiliger maken

Luchthaven Schiphol denkt de oplossing gevonden te hebben tegen overlast van roofvogels rond landingsbanen. Bij wijze van proef zijn in oktober rond de Polderbaan vijftienduizend bloembollen geplant, die vanaf februari zullen uitbloeien tot lelies en narcissen. De geur van de bloemen moet muizen en mollen verdrijven, waardoor de vogels geen prooi meer kunnen vinden.

De aanwezigheid van vogels rond de landingsbanen maakt het voor piloten moeilijk veilig te vliegen. De luchthaven gebruikt verscheidene alternatieve middelen ter bestrijding van de vogels. Schiphol heeft het hele jaar door last van 22 verschillende soorten vogels. "Wettelijk is het voor ons niet toegestaan bestrijdingsmiddelen of muizenvallen te gebruiken. We werden gedwongen naar alternatieven te zoeken", zegt Schiphol-woordvoerder Pamela Kuypers. "De baan met de bloembollen zal geëvalueerd worden, waarna gekeken wordt of het effectief is."

Eiergooier verhindert optreden Lange Frans en Baas B

Een optreden van Lange Frans en Baas B is vandaag afgeblazen, nadat een aanwezige het duo met eieren bekogelde. Het optreden zou plaatsvinden in het schoolgebouw van ROCvA Gooi en Vechtstreek in Hilversum, waar 'de dag van het respect' werd georganiseerd. Lange Frans en Baas B, momenteel in de aandacht met de hit 'Zinloos', zouden met hun optreden de dag besluiten.

Op het ROC werd het convenant 'Veilig in school' ondertekend. Hierin zijn door school, gemeente, politie en het arrondissementsparket afspraken gemaakt over de veiligheid in school. Nadat Baas B geraakt werd door de eigooier besloot het duo niet meer te willen optreden op de feestdag. Leerlingen kregen naar aanleiding van het convenant wel allen een oranje 'Respect2All'-armbandje.

Van de Haar niet fit voor Austria

Hans van der Haar zal donderdag niet mee kunnen spelen in de UEFA cup wedstrijd van FC Utrecht tegen Austria Wien.

Van der Haar is niet op tijd fit voor de wedstrijd. De club uit de Domstad gaat er wel vanuit dat de spits aankomend weekend weer kan voetballen.

Ook Etienne Shew-Atjon, Joost Broerse en Jean-Paul de Jong zijn geblesseerd. Tim Cornelisse zit een schorsing uit en Michael Mols mag niet spelen in Europese wedstrijden. Utrecht is al uitgeschakeld voor de volgende ronde, maar wil tegen Austria donderdag wel de eerste punten binnenhalen.

Sacred uitbreiding aangekondigd

Spelers van het spel Sacred kunnen in april van 2005 genieten van de uitbreiding Sacred Underworld. De uitbreiding vergroot het spel met ongeveer 40%, brengt twee nieuwe characters met elk hun eigen vaardigheden en het aantal items wordt uitgebreid. De nieuwe characters zijn de Daemon en de Dwarf en met deze en de bestaande characters kan het oude en het nieuwe verhaal worden gespeeld. Sacred Underworld krijgt een adviesprijs van 24.99 euro.

Tweelingzussen bevallen op zelfde dag van tweeling

m.vanhoek en Fujifilm hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Tweelingzussen die op dezelfde dag van een tweeling bevallen, dat hoor je niet iedere dag. Toch overkwam het de 21-jarige Ashlee Spinks uit Indianapolis en Andrea Springer uit Conyers (Georgia). Toen de gezusters zes maanden zwanger waren, kwamen ze er achter dat ze allebei in verwachting waren van twee jongens. Beiden beweren ze dat ze voor de zwangerschap geen vruchtbaarheidsbehandeling hebben ondergaan.

Larry Matsumoto, gynaecoloog en specialist op het gebied van risico-zwangerschappen, zegt dat de kans dat tweelingzusters op dezelfde datum bevallen van een tweeling bijna één op een miljoen is. Een kwestie van geluk dus.

Ashlee en Andrea toen ze nog in
verwachting waren. (Bron: Het laatste Nieuws)

Durand zet punt achter loopbaan

Na veertien jaar als profwielrenner te hebben gereden, zet Jacky Durand een punt achter zijn loopbaan.

De 37-jarige Fransman genoot veel bekendheid door de talloze kilometers die hij, in de meeste gevallen tevergeefs, voor het peloton uitreed. In 1998 en 1999 leverde die aanvallende manier van koersen hem de titel 'Meest strijdlustige renner' op.

In 1992 (Ronde van Vlaanderen) en 1998 (Parijs-Tours) won Durand een Wereld beker wedstrijd en in 1993 en 1994 werd hij nationaal kampioen op de weg. Verder won hij een etappe in de Dauphiné Libéré in 2002 en droeg hij in 1995 twee dagen de gele trui na winst in de proloog van de Tour de France.

Ontspoorde jongen naar inrichting Breda

sylvesterrr had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEr is een opvangplek gevonden voor de 12-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel die sinds vorige week in een politiecel zat. De jongen zal worden geplaatst in een inrichting in Breda. De plaatsing volgt op een oproep van burgemeester Van Doorne van Capelle. Zij vroeg dinsdag in een open brief aan minister Donner om aandacht voor de 'onhoudbare en ongewenste situatie'.

Volgens de burgemeester hoort een 12-jarige onder geen beding in een politiecel. De politie trof de agressieve tiener vorige week schreeuwend op straat aan. Hij had een steekwapen bij zich, en een brief waaruit bleek dat hij zelfmoord wilde plegen. De 12-jarige leidde een min of meer zwervend bestaan.

De moeder van de jongen liet hem vorig jaar kennis maken met zijn biologische vader en liet de jongen daar vervolgens achter. Een belofte om hem weer op te halen kwam ze niet na. Het gedrag van de tiener verslechterde, waardoor hij niet meer op school en in het gezin van zijn vader te handhaven was. Instanties op landelijk niveau waren volgens burgemeester Van Doorne op de hoogte van de situatie. Desondanks bleek het tot vandaag niet mogelijk de jongen te plaatsen in een gesloten jeugdinrichting.

In Nederland staan zo'n zevenhonderd jongeren op de wachtlijst voor een opname. Sommigen zijn ondergebracht in jeugdgevangenissen.

UEFA denkt aan 'buitenlanderregel'

Het idee van Marco van Basten en Johan Cruijff over de zogenaamde 'buitenlanderregel', is bij de Europese voetbalbond onderwerp van gesprek.

De UEFA komt aankomende donderdag bijeen en wil dan voorstellen dat voetbalclubs in de toekomst minimaal acht spelers moeten opstellen die door de club zelf, of een nationaal instituut in het land waar de club huist, zijn opgeleid.

De UEFA hoopt met dit voorstel de gevolgen van het Bosman-arrest uit 1995 wat in te dammen. Sinds die uitspraak kunnen de voetbalclubs een ongelimiteerd aantal buitelandse spelers opstellen, maar die moeten wel afkomstig zijn uit EU-landen. De Europese voetbalbond hoopt het voorstel tijdens een congres in april in stemming te kunnen brengen.

Cruijff zegt dat z`n maatregel absoluut noodzakelijk voor de toekomst van het Nederlandse voetbal."Wordt er nu niet ingegrepen, dan zitten we over een paar jaar echt in de problemen", zei hij al in september.

Bondscoach Van Basten sloot zich afgelopen maandag aan bij die woorden. "Misschien is het zinvol om er naar toe te werken dat bij iedere Nederlandse club ten minste de helft van het elftal uit Nederlanders bestaat. Ook voor het Nederlands elftal zou de keuze dan gemakkelijker worden. We moeten onze identiteit behouden, zo goed en zo slecht als het kan."

Lekker kontje...

romit wilde via de submitt aan ons kwijt dat dit het lekkerste kontje is wat hij ooit heeft gezien (en ik ben het volledig met hem eens!)

Een blog met alleen de mooiste kont van de hele werled kan natuurlijk niet dus krijgen jullie de nieuwste versie van Mario erbij..

En als laatste: De jongen uit dit filmpje lijkt alles behalve blij te zijn met zijn cadeautje gezien de uitdrukking op zijn gezicht nadien..

Don Corleone in teaser The Godfather

Tijdens de Video Game Awards van SpikeTV zijn de eerste beelden van de game The Godfather getoond. EA heeft een teaser vrijgegeven en die is hier te downloaden.
De winnaars van de Video Game Awards zijn op de site van SpikeTV te vinden.

The Godfather zal waarschijnlijk EA's eerste "M-rated" game zijn (18+) en zal in de herfst van 2005 uitkomen. De game zal verschijnen op PC, PS2 en Xbox.

Davids en Stam lopen risico vervolging

Edgar Davids en Jaap Stam kunnen in Italië alsnog strafrechterlijk worden vervolgd wegens vermeend dopinggebruik in 2001.

Dat is uit een beslissing gebleken van het Hof van Cassatie, die de vrijspraak van de Belgische doelman Jean Francois Gillet van Bari vernietigde. Het Hof stelt namelijk dat dopingzaken die voor 27 november 2002 ontdekt werden, toen de strenge dopingwet uit 2000 officieel in werking trad, alsnog berecht dienen te worden volgens die wet.

De zaak tegen Gilet was een proef en de motivering van het hoogste gerechtshof schept nu jurisprudentie. Naast de twee Nederlanders kunnen nog dertien andere spelers berecht worden. Behalve boetes riskeren de spelers een gevangenisstraf van twee maanden, zoals de openbare aanklager in de zaak Gillet heeft geëist.

Bij Davids werd de verboden anabole steroïde nandrolon aangetroffen in maart 2001 tijdens de wedstrijd Udinese - Juventus. Hij werd daarvoor door de voetbalbond in hoger beroep tot vier maanden geschorst. Bij Jaap Stam werd bij de competitiewedstrijd Lazio - Atalanta in oktober 2001 dezelfde stof aangetroffen, en ook hij kreeg een schorsing van vier maanden. Beide Nederlanders moesten ook een boete betalen van ongeveer 50.000 euro.

De Italiaanse onderzoeksrechter Guariniello uit Turijn, die de dopingzaak van Davids onderzoekt, heeft de motivatie van het Hof afgewacht. De verwachting is nu dat Guariniello een rechtszaak aanspant.

Cech beste Tsjechische speler

Petr Cech is in eigen land verkozen tot "beste Tsjech in het buitenland". De doelman van Chelsea eindigde voor Pavel Nedved (Juventus) en Milan Baros (Liverpool). Dortmund spits Jan Koller werd zesde.

De 22-jarige voormalige doelman van het Franse Stade Rennes komt sinds dit seizoen uit voor Chelsea waar hij de Italiaan Cudicini onder de lat verdrong. Op het EK 2004 in Portugal stond Cech onder de lat bij de Tsjechische nationale ploeg.

Vier nieuwe treinstations in Gelderland

Icoon Binnenlands nieuws De provincie Gelderland zal samen met de 'Stedendriehoek' Apeldoorn-Zutphen-Deventer de bouw van vier nieuwe treinstations in het oosten van Gelderland gaan financieren. Bovendien zal er een nieuw buslijnennetwerk komen. Het is de eerste keer in Nederland dat een deel van het openbaar vervoernetwerk wordt vernieuwd zonder dat de rijksoverheid daaraan meebetaalt.

De nieuwe treinstations komen bij Apeldoorn-Osseveld, Apeldoorn-De Maten, Twello en Voorst/Empe. Om ervoor te zorgen dat de stations goed te bereiken zijn vanuit de kleine woonkernen in de omgeving, zal het buslijnennetwerk in de regio ook grondig uitgebreid worden. Bijzonder hierbij is een thuiskomgarantie voor reizigers met de laatste trein. Wie met de laatste trein reist, krijgt de garantie dat ze met een busje tot aan hun voordeur worden gebracht.

De vier nieuwe treinstations, die samen zo'n 14 miljoen euro moeten gaan kosten, moeten minimaal 4550 reizigers per dag gaan trekken. De stations moeten eind 2006 klaar zijn. Tot die tijd zullen de provincie en de gemeenten campagnes gaan voeren om mensen uit de auto in het openbaar vervoer te krijgen.

Olympia's Tour finisht in Ossendrecht

Voor het eerst zal Olympia's Tour volgend jaar eindigen in Ossendrecht. De wielerronde voor eliterenners tot en met 26 jaar deed de Brabantse plaats in het verleden vaker aan, maar Ossendrecht was nooit het toneel van de slotetappe.

De ronde zal beginnnen op 14 mei met een proloog in Veendam. De zwaarste rit zal de tocht tussen Geleen en Bochten zijn, op 20 mei.


Het etappeschema:

zaterdag 14 mei: proloog, Veendam;

maandag 16 mei: tweede etappe, Veendam - Hardenberg;

dinsdag 17 mei: derde etappe, Hardenberg - Tiel;

woensdag 18 mei: vierde etappe, Tiel - Nunspeet, aansluitend individuele tijdrit;

donderdag 19 mei: vijfde etappe, Nunspeet - Rhenoy;

vrijdag 20 mei: zesde etappe, Geleen - Buchten;

zaterdag 21 mei: zevende etappe, Geleen - Ossendrecht;

zondag 22 mei: achtste etappe, Ossendrecht - Ossendrecht.

ANWB geeft helft garages onvoldoende

Tabiosos had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Bij een door de ANWB uitgevoerde steekproef om de kwaliteit van autogarages te testen blijkt meer dan de helft van de garages een onvoldoende te scoren. Er wordt op grote schaal gesjoemeld met de rekeningen door reparaties in rekening te brengen die helemaal niet zijn uitgevoerd. Ook zagen veel garages grote defecten over het hoofd.

Van de 109 garages die werden getest scoorden er slechts 50 een voldoende. Volgens ANWB-directeur G. van Woerkom is de ontwikkeling zorgelijk. "Wij hebben 109 auto's laten testen en daarbij scoorden de garages een 5,6. Wij en de automobilist zijn hier niet blij mee."

56 procent van de garages bleek standaard het vullen van de ruitensproeier in rekening te brengen, terwijl die in alle gevallen al helemaal vol zat. Veel garages bleken ook onnodig V-snaren te vervangen en onterecht nieuwe filters in rekening te brengen.

Met stip het slechtste cijfer werd gehaald door Volkswagen-dealer Witteburg in Den Haag. Dit bedrijf haalde een 0 omdat er veel reparaties op de rekening stonden die niet waren uitgevoerd, en er veel grote gebreken over het hoofd werden gezien. Het hoogste cijfer was voor De Jongs autobedrijven in Leiden, met een 8,7.

De ANWB zal geen aangifte gaan doen. "Daarvoor moet je een diepgravender onderzoek doen. Dit was een steekproef, meer een kwaliteitstest", aldus een woordvoerder. De volledige resultaten zijn woensdag te lezen in het ANWB-tijdschrift De Kampioen.

Sloveen op proef bij Roda jc

Deze week heeft Roda JC de Sloveense international Branko Ilic op proef.

De 21-jarige Ilic speelt bij Olimpija Ljubljana en debuteerde afgelopen augustus tegen Servië en Montenegro (1-1) in de nationale ploeg. Het Limburgs dagblad zegt dat de stage van de Sloveen los staat van de eventuele komst van de Noor Pa Modou Kah.

Kah was vorige maand op proef bij de club uit Kerkrade en de limburgse club hoopt de achtvoudig international in de winterstop aan te trekken.

In ieder geval zal Ken Leemans in de winterstop terugkeren naar Kerkrade.De Belgische verdediger speelt al sinds januari 2003 op huurbasis bij VVV-Venlo. Dave Roemgens daarintegen mag de club transervrij verlaten. De 22-jarige verdediger kwam dit seizoen niet verder dan een invalbeurt van drie minuten tegen FC Groningen (5-1).

Statuut voor het Koninkrijk bestaat 50 jaar

Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden bestaat vandaag vijftig jaar. Het document regelt de verhoudingen tussen Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen, met name op het gebied van defensie en buitenlands beleid. In Den Haag is vanavond een speciale viering, waarbij ook de premiers van de Antillen en Aruba aanwezig zijn. Op Curaçao wordt een oecumenische dienst gehouden.

De afgelopen maanden is het Statuut steeds meer ter discussie komen te staan. Een commissie onder leiding van leiding van ´Papy´ Jessurun heeft eerder dit jaar een rapport met aanbevelingen uitgebracht. Hierin werd onder meer gepleit voor een losser staatsverband binnen het koninkrijk. In de loop van 2005 moet er meer duidelijkheid komen over een eventuele herziening van het Statuut.

'Kamer moet controlebureau krijgen'

De Tweede Kamer zou een controlebureau moeten krijgen ter bewaking van de voortgang van grote projecten. Dat is één van de aanbevelingen van de Commissie Duivesteijn, die onderzoek heeft gedaan naar de gang van zaken rond grote infrastructurele projecten als de aanleg van de Betuwelijn of de HSL-Zuid.

De commissie concludeert verder dat de Kamer zich in de toekomst kritischer zou moeten opstellen ten opzichte van de regering. Kamerleden zouden bijvoorbeeld sneller en vaker moeten kunnen overlegen met ambtenaren voor verdere uitleg. Ook de communicatie tussen kabinet en Kamer moet beter. Mogelijk dient hiervoor zelfs de Grondwet te worden aangepast.

Zuiderzeelijn
Het is volgens de commissie nog lang niet zeker of de Zuiderzeelijn er moet gaan komen. Met de bouw van de snelle verbinding tussen Schiphol en Groningen zou in 2010 begonnen moeten worden. Duivesteijn c.s. zetten echter vraagtekens bij de noodzaak van deze verbinding. In ieder geval wordt dit project de eerste testcase voor de aanbevelingen van de commissie.

Nieuwe Half-Life 2 updates

Vanochtend heeft Valve weer nieuwe updates voor de Steam client vrijgegeven. De updates worden automatisch gedownload zodra de client wordt opgestart.
"[...]
A platform update is available and will be applied automatically when Steam is restarted. The changes include:

Steam

* Source MODs will now automatically appear in the games list
* Improved startup process for Steam
* Fixed crash when creating a backup that would span multiple DVDs
* Fixed a bug that would unnecessarily validate Steam caches after a cache corruption
* Fixed Condition Zero: Deleted Scenes and Codename Gordon failing to backup correctly
* Fixed a bug where the message "the game files will be deleted and re-acquired" would repeat
* Fixed offline mode failing after not connecting to Steam for more than a month


Half-Life 2

* Optimization to the Steam filesystem to reduce game launch and level transition time


Source SDK

* Simplified debug-launch process for MOD developers. MOD developers no longer need to place a config file in their directory
* Added a registry key for MOD developers to use to locate a user's Steam installation located at HKEY_CURRENT_USER\Software\Valve\Steam\SourceModInstallPath
[...]"


Neeskens zegt nee tegen Portsmouth

Omroep Gelderland meldt dat Johan Neeskens een aanbod van de Engelse club Portsmouth, om daar aan de slag te gaan, voorlopig heeft afgewezen.

De Engelse club wilde de trainer aantrekken, nadat hij maandag door NEC was ontslagen. De Britten zijn al enige tijd op zoek naar een trainer sinds het vertrek van Harry Redknapp (inmiddels werkzaam bij Southampton). Zij hopen een bekende coach te kunnen aantrekken en zagen in de Nederlander de geschikte kandidaat. De ex-international wees de aanbieding van de hand, omdat hij tot het eind van het seizoen nog wordt betaald door NEC.

'Glibber, glibber' slechtst beschreven seks

De Amerikaanse auteur Tom Wolfe heeft dit jaar de prijs voor slechtst beschreven seks in de literatuur gewonnen. Hij won de onderscheiding voor enkele passages in zijn bestseller "I Am Charlotte Simmons." De beschrijvingen van Wolfe waren volgens de jury afschuwelijk, onrealistisch en nergens op slaand.

Zo gruwelden de juryleden bijvoorbeeld bij het lezen van de zin "Glibber, glibber, glibber, glibber deed de tong". Ook over "Maar ze probeerde zich vooral te concentreren op de hand, de hand, omdat die het hele gebied van haar lichaam nog te ontdekken had" was de jury niet te spreken. Toen Wolfe midden in een seksscène opeens over "otorhinolaryngological", hetgeen zo veel betekent als neus en mondholte, begon, was de strijd voor de jury beslist.

Het boek van bijna 700 bladzijden handelt over een naïeve jonge vrouw (Charlotte Simmons) die op een fictieve universiteit in Pennsylvania een hedonistische wereld vol met drank en seks betreedt. Ondanks slechte kritieken verkoopt het boek, zoals zo veel literaire werken van Wolfe, prima.

Wapenaar en Smolarek in beeld bij Vitesse

Naast de Belgische jeugdinternational Bram Verbist heeft Vitesse ook interesse in Harald Wapenaar als de mogelijke opvolger van Dragoslav Jevric.

De Nederlandse doelman, in het verleden spelend voor FC Utrecht, zit bij het Engelse Portsmouth op de bank en komt amper aan spelen toe daar. Naast Wapenaar zou de club uit Arnhem interesse hebben in aanvaller Ebi Smolarek van Feyenoord.

Wapenaar heeft wel interesse in een overgang. "Ik wil graag naar Vitesse. Ik ben hongerig om weer echte wedstrijden te voetballen, want nu speel ik alleen maar in het tweede team en dat is toch anders", aldus de 34-jarige sluitpost tegen omroep Gelderland. Voor de komst van Wapenaar moet Jevric eerst vertrekken. Die kans is volgens manager voetbal Jan Streuer groot: "Er is een buitenlandse club concreet geïnteresseerd."

De belangstelling voor Smolarek lijkt minder concreet. Streuer bekeek de aanvaller onlangs wel bij een wedstrijd van Jong Feyenoord. Smolarek kan naar stadgenoot Sparta, maar de 23-jarige Pool wil liever op het hoogste niveau voetballen.

Phantom Dust release deze winter

Phantom Dust speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar de mensheid zich onder de grond heeft gevestigd. Het is een actie/strategie spel ontwikkeld door Microsoft Games Studios in Japan in samenwerking met Majesco. Een tijd geleden is het spel al uitgekomen in Japan, maar deze winter zal hij voor de rest van wereld beschikbaar komen.

"Phantom Dust is one of the great new titles we have scheduled to kick-off our 2005 product lineup," aldus Ken Gold van Majesco. "Developed by Microsoft Games Studios Japan, Phantom Dust will take full advantage of Xbox Live by allowing players to obtain and trade more than 300 of the game's "skills" online, while giving them a deep and involved single-player game experience at the same time."

In Japan heeft dit spel goede reviews gekregen. Phantom Dust is een anime-achtige game die zich afspeelt in een wereld waarin chaos de overhand heeft. Zoals gezegd leven de mensen ondergronds en ze zullen zich bovengronds moeten begeven om uit te zoeken wie of wat er achter de vernietiging van de aarde zit. Bepaalde mensen krijgen door mysterieuze deeltjes (Phantom Dust) superkrachten.

Het spel zal meer dan 200 single-player missies bevatten waarin de spelers hun vaardigheden kunnen opwaarderen. Ook zijn er een aantal multi-player modes via Xbox-live. Via Live is het mogelijk om nieuwe vaardigheden te verkrijgen of om nieuwe battle arenas te unlocken. Er zijn meer dan 300 vaardigheden te verkrijgen.

Voor meer plaatjes klik hier

Na moord op Van Gogh meer racisme

De afgelopen maand heeft zich gekenmerkt door een toename van racisme en rechts-extremistisch geweld in Nederland. Dat blijkt uit de zesde Monitor racisme en extreem-rechts, die onderzoekers van de Universiteit Leiden en de Anne Frank Stichting hebben uitgevoerd.

In totaal zijn na de moord op film- en opiniemaker Theo van Gogh 174 incidenten gemeld. Daarvan waren moslims 106 keer het slachtoffer. De onderzoekers zien overeenkomsten met het geweld na de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Na de gewelddadige dood van Van Gogh is brandstichting het vaakst voorgekomen: 36 keer. Bijna 25% van de zaken had betrekking op bedreiging van mensen. Kerken waren 13 keer het slachtoffer van racisme; moskeeën 47 keer. Bij ongeveer 20% van de meldingen was een autochtoon het slachtoffer.

Relatief gezien deden de meeste incidenten zich voor in Noord- en Zuid-Holland. Ruim 30% van de zaken zijn gemeld in de grote steden.

De onderzoekers merken verder op dat in zeker 27 gevallen de betrokkenheid van extreem-rechtse mensen is aangetoond. Zogeheten 'Lonsdale-jongeren' waren eveneens bij 27 zaken betrokken. Op diverse plaatsen in Nederland blijken de spanningen tussen allochtone en autochtone jongeren in het uitgaansleven sterk te zijn toegenomen.

De Monitor wijst er op dat ondanks dat bij veel mensen nu het idee leeft dat iedereen die Lonsdale draagt extreem-rechts is, dit niet zo is. De onderzoekers hebben wel de indruk dat jongeren die Lonsdale dragen, meer en meer generaliserend door allochtonen als extreem-rechts worden beschouwd.

Extreem-rechts
Uit het onderzoek blijkt volgens de opstellers van de Monitor dat extreem-rechtse partijen in Nederland profiteren van de moord op Van Gogh. Drie van de vier geregistreerde partijen hebben nieuwe leden geworven.

De Monitor stelt ook dat rechts-radicale jeugdgroepen een steeds groter probleem worden. Er komen meer activisten in die hoek en er ontstaan nieuwe partijen. Internet wordt vaak gebruikt als podium voor extreem-rechtse uitingen, zo melden de onderzoekers.

Brinkhorst heeft spijt van kritiek op Hirsi Ali

D66-minister Laurens-Jan Brinkhorst van Economische Zaken heeft spijt van zijn kritiek op VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Hij betreurt het dat hij in het blad Vrij Nederland uitlatingen heeft gedaan over de film Submission die het Kamerlid met de inmiddels vermoorde Theo van Gogh maakte. Brinkhorst zei in het blad dat die film een ''onverstandige'' productie was geweest van de twee.

De uitlatingen van Brinkhorst kwamen hem op harde kritiek te staan vanuit met name de VVD-hoek. Vice-premier Gerrit Zalm zei meteen al dat het kabinet het standpunt van de D66-bewindsman niet deelde. VVD-fractievoorzitter Jozias Van Aartsen vond het kwalijk dat Brinkhorst de motieven en drijfveren van Hirsi Ali bekritiseerde. ''Niemand moet hakken op een Tweede-Kamerlid. Wie aan Ayaan komt, komt aan ons'', liet hij aan de pers weten.

Kamervoorzitter Frans Weisglas vond de uitlatingen van Brinkhorst ook onkies: ''Het is niet aan de minister om een Kamerlid te bekritiseren in haar werkzaamheden.'' Hij wees er op dat in ons parlementaire bestel de Kamer de regering controleert bij haar werkzaamheden, en niet andersom. Bovendien luistert het juist nu - gezien de omstandigheden waaronder enkele Kamerleden moeten functioneren - nauw hoe politici zich uiten, zei Weisglas.

Brinkhorst heeft laten weten dat hij zijn uitspraken graag persoonlijk wil toelichten aan Hirsi Ali, die nog steeds is ondergedoken. ''Hij wil de indruk wegnemen dat de kritiek persoonlijk op haar is gericht. Brinkhorst wilde slechts de manier waarop in Nederland wordt gediscussieerd bekritiseren. Hij vindt dat mensen beter moeten nadenken voor ze iets zeggen'', aldus zijn woordvoerder.

Voor premier Balkenende is de zaak hiermee afgedaan. Hij liet dat gisteren aan de Tweede Kamer weten. Hij gaf toe dat de uitlatingen van Brinkhorst niet bepaald hebben bijdragen aan de rust die nodig is in het publieke debat.

Gekke koeien vechten terug

Veggie Games Inc kondigde vandaag "Steer Madness" aan, een spel dat gebaseerd is op dierenrechten en vooral bedoeld lijkt te zijn voor veganisten en dierenrechtenactivisten. Het spel wordt omschreven als een kruising tussen Grand Theft Auto en Chicken Run. Je speelt de rol van Bryce, een stier die ternauwernood aan het slachthuis is ontsnapt. Vervolgens moet je inbreken bij cosmetica-laboratoria om de konijntjes te bevrijden, vrachtwagens kapen om de kippen te behoeden voor een slachthuis-dood en proberen de inwoners van de stad te "bekeren" tot vegetarisme.

Zie Games.fok voor meer info.

Gekke koeien vechten terug

Veggie Games Inc kondigde vandaag "Steer Madness" aan, een spel dat gebaseerd is op dierenrechten en vooral bedoeld lijkt te zijn voor veganisten en dierenrechtenactivisten. Het spel wordt omschreven als een kruising tussen Grand Theft Auto en Chicken Run. Je speelt de rol van Bryce, een stier die ternauwernood aan het slachthuis is ontsnapt. Vervolgens moet je inbreken bij cosmetica-laboratoria om de konijntjes te bevrijden, vrachtwagens kapen om de kippen te behoeden voor een slachthuis-dood en proberen de inwoners van de stad te "bekeren" tot vegetarisme.

Het is een 3D action-adventure dat zowel op de PC als de Macintosh te spelen is. De bedenker van Steer Madness, tevens directeur van Veggie Games Inc., is Johnathan Skinner. Hij werkte al sinds 1996 als games developer. Als dierenrechtenactivist heeft hij het jarenlang opgenomen voor de dieren die niet zelf hun stem kunnen laten horen. Tijdens een brainstorm-sessie over manieren om de effectiviteit van de campagnes te verhogen kreeg hij inspiratie om zijn talenten te combineren met zijn standpunten.

Meer informatie en een trailer kun je vinden op de website. Het spel is voorlopig alleen te koop in veganistische winkels en bij organisaties als PETA (en op de website van Veggie Games).'Kournikova getrouwd met Enrique Iglesias'

Esposa en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Anna Kournikova is volgens het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly in het geheim getrouwd met Enrique Iglesias. De twee zouden enkele weken geleden in Mexico in het huwelijk zijn getreden.

Het 23-jarige fotomodel en tennispeelster ontmoette de 29-jarige Iglesias in 2002. Toen speelde zij mee in de videoclip voor Iglesias' nummer Escape.

In 2002 wisten de media nog te melden dat Iglesias tijdens het maken van de videoclip helemaal niet gecharmeerd zou zijn geweest van Kournikova. Hij zou haar uiterlijk (puistjes op haar gezicht) zo lelijk hebben gevonden dat hij haar niet kon zoenen.

Kerstverhalenwedstrijd in volle gang

Zes december is FOK! samen met de NCRV en de Sp!ts de kerstverhalenwedstrijd 2004 gestart. De website waar de schrijvers hun verhalen kunnen plaatsen wordt inmiddels druk bezocht en op dit moment zijn er al 166 kerstverhalen met bijbehorende reacties te lezen.

In de radio uitzendingen van Plein Publiek (AM 747, 11:00) wordt vanaf 13 december elke dag een ingezonden kerstverhaal ten gehore gebracht. Vanaf maandag 20 december zal de Sp!ts ook interviews houden met schrijvers van kerstverhalen. Kerstfanaten die nog willen meedoen kunnen tot woensdagochtend 22 december hun verhalen insturen. Vanaf dan zal een selectie worden gemaakt, uitgekozen door publiek en redactie. Uit deze selectie zullen drie juryleden het beste kerstverhaal van 2004 kiezen, en bekend maken in het TV-programma Schepper & Co, wat uitgezonden wordt op 26 december.


Jan Marijnissen, fractievoorzitter van de SP, Nilgün Yerli, cabaretière, schrijfster en columnist voor oa het Parool, hebben al toegezegd in de jury plaats te nemen. Het laatste jurylid is dominee Anne van der Meiden, vrijzinnig theoloog en voormalig hofpredikant.

Makers Battlefield-serie toch niet door EA overgenomen?

We meldden onlangs al dat Digital Illusions CE (DICE) wellicht door Electronic Arts overgenomen zou worden, maar die deal lijkt nu afgeketst te zijn. Gisteren heeft namelijk 28% van de aandeelhouders van DICE de deal afgekeurd. Hoewel deze stemming niet definitief was (de eindstemming zal plaatsvinden op 17 december), is er een meerderheid van 90% benodigd voor goedkeuring.

Met hits als Battlefield 1942, Battlefield Vietnam en het aankomende Battlefield 2 en Battlefield Modern Combat heeft DICE een bestsellerserie in handen en men lijkt niet bereid die zeggenschap op te geven.van linksboven naar rechtsonder: Battlefield 1942, Battlefield Vietnam, Battlefield Modern Combat en Battlefield 2

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 5

Geraden Idd een verroest blikje

Scores zijn te vinden op: http://weblog.fok.nl/widdps
De scores worden zsm bijgewerkt.

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Uitslag (woensdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Hersi zinspeelt op vertrek bij Heerenveen

Youssouf Hersi zinspeelt op een vertrek bij SC Heerenveen. De middenvelder, die deze zomer overkwam van NAC, komt bij de club uit het Abe Lenstra-stadion amper aan spelen toe.

In het blad Sportweek uit de ex-Ajax speler zijn onvrede over het gebrek aan speeltijd en zegt Hersi te hopen op een nieuwe club.

"Dat zou wel mooi zijn, want ik ben 22 en voor mij is het heel belangrijk om veel te spelen. Alleen dan kom ik goed in vorm en ben ik van waarde. Bij Heerenveen is dat niet het geval." Hersi heeft nog een contract tot 2007 in Heerenveen en stond in de eerste drie competitiewedstrijden wel in de basis. Uit die drie wedstrijden behaalde de club maar een punt, waarna trainer Verbeek zijn elftal, mede door de komst van Arnold Bruggink, op enkele plaatsen wijzigde.

Dat ging ten koste van Hersi, die sindsdien alleen vijf maal mocht invallen. De voormalig jeugdinternational hoopt bij een nieuwe club op meer vertrouwen van de trainer. "Johan Neeskens had bij NEC alle vertrouwen in me. Bij Verbeek is dat niet het geval, al kan ik verder goed met hem door één deur." Volgende week heeft Hersi een gesprek met de voorzitter, Riemer van der Velde.

Goldfine nieuwe coach Roddick

Een dag nadat Andy Roddick Brad Gilbert heeft ontslagen, heeft de Amerikaan Dean Goldfine gecontracteerd als zijn nieuwe coach.

Samen met Goldfine wil Roddick de nummer 1-positie op de wereldranglijst heroveren, die hij dit jaar moest afstaan aan de Zwitser Roger Federer. In het verleden werkte Goldfine samen met Todd Martin en Xavier Malisse en is hij assistent-coach van de Amerikaanse Davis Cup-ploeg geweest.

"De reden om Brad Gilbert voor 2005 niet meer in te huren, is gebaseerd op wat op dit moment het beste is voor mijn spel. De rest is een privé-zaak tussen coach en speler," aldus Roddick.

Nintendo kondigt MPEG4/MP3-speler aan

Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat het een MPEG4/MP3-speler uit gaat brengen, welke geschikt is voor haar GameBoy Advance- en Nintendo DS-platformen. Dit betekent dat er muziek (MP3-bestanden) mee geluisterd en films (MPEG-bestanden) mee gekeken kunnen gaan worden.

Zoals de foto hiernaast laat zien zal de speler in de cartridgepoort gestoken moeten worden. De mediabestanden moeten vervolgens via een SD-card ingeladen worden. Het is nog niet bekend of er een SD-card bij de speler geleverd wordt, laat staan een speciale kabel of lader waarmee de SD-cards via de PC van mediabestanden voorzien moeten worden.

De speler heeft de werknaam 'Play-Yan' meegekregen en zal in februari 2005 voor een bedrag van 5000 Yen (40 Euro) in Japan verkocht gaan worden. Het is nog niet bekend of en wanneer de speler hier uitgebracht wordt.

Nederlandse scholieren goed in bètavakken

Scholieren in Nederland blijken het goed te doen in de exacte vakken. Mondiaal staan de leerlingen van zowel basisscholen als voortgezet onderwijs in de toptien als het gaat om wiskunde en andere bètavakken als natuur- en scheikunde en biologie.

Dat blijkt uit een internationaal TIMSS-onderzoek. De Universiteit Twente voerde voor dit onderzoek het Nederlandse deel uit. Aziatische middelbare scholieren voeren net als in eerdere onderzoeken de meeste ranglijsten aan. Voor het vak biologie delen Nederlandse scholieren echter de eerste plaats met hun leeftijdsgenoten uit Singapore. Nederlandse leerlingen uit het tweede jaar van het voortgezet onderwijs staan voor wat betreft exacte vakken op de achtste plaats. Voor wiskunde staan ze nog een plaatsje hoger.

Dit is het tweede onderzoek in korte tijd waarin het Nederlandse onderwijs goed naar voren komt. Vorige week verscheen een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Politieman na diefstal uit functie gezet

Icoon Binnenlands nieuwsEen politieman in het Gelderse district West-Veluwe Vallei is dinsdag uit zijn functie gezet omdat hij meerdere keren winkeldiefstal zou hebben gepleegd. De 53-jarige man werd betrapt in een supermarkt. Volgens een woordvoerder van de politie vertegenwoordigen de gestolen goederen een waarde van nog geen 20 euro.

De man is uit zijn functie gezet wegens 'plichtsverzuim'. Het bureau Interne Zaken van de politie stelt een nader onderzoek naar de agent in.

Langlauflegende Belmondo maakt rentree

De 35-jarige Stefania Belmondo wil mee gaan doen aan de Olympische Spelen van 2006 in Turijn.

De Italiaanse zette na de Spelen van 2002 een punt achter haar langlaufloopbaan. In die loopbaan won Belmondo negen Olympische medailles, tijdens de Spelen van 2002 was ze goed voor goud op de 15 kilometer vrije stijl en in 1992 won ze goud op de 30 kilometer vrije stijl.

In maart 2005 hoopt Belmondo van haar tweede kind te bevallen, en daarna wil ze haar topsportloopbaan gaan hervatten.

Top middenveld is doel Red Bull

Red Bull zal de doelen voor komend seizoen niet verhogen. Het meevechten in de top van het middenveld met teams als Toyota en Sauber is het doel.

De verandering van Jaguar naar Red Bull brengt allerlei vragen met zich mee, die steeds meer worden ingevuld. De nieuwe bazen kiezen ervoor de doelen niet verder te verhogen voor komend jaar, omdat het budget van het team ook ongeveer gelijk blijft en men in de onderhandelingsperiode toch achter is komen te liggen bij de ontwikkeling van de nieuwe auto.

Uitvoerend directeur David Pitchforth wil zijn team nu zo snel mogelijk weer op volle sterkte hebben. Daarbij zou het contracteren van David Coulthard een goede stap zijn, omdat met hem het team aan uitstraling zou kunnen winnen voor nieuwe werknemers. Hij wil overigens kwijt dat het bij Red Bull Racing komend jaar qua budget geen vetpot zal zijn.

KNVB houdt vast aan eis tegen ADO

De aanklager betaald voetbal van de KNVB houdt vast aan de eis van twee thuiswedstrijden zonder publiek, waarvan één voorwaardelijk, voor ADO Den Haag.

De tuchtzaak dient naar aanleiding van de competitiewedstrijd tegen PSV op 16 oktober, toen die wedstrijd wegens kwetsende spreekkoren werd gestaakt. Volgens de aanklager heeft de club uit Den Haag niet voldoende maatregelen genomen om voor, tijdens en na het duel de spreekkoren een halt toe te roepen.

Daarom hield hij vast aan de eis die hij al eerder in een schikkingsvoorstel aan de Hagenaars deed. Nog voor de kerst wil de tuchtcommissie uitspraak in deze zaak gaan doen. Daarna kan ADO eventueel nog in beroep gaan.

Lemony Snicket demo beschikbaar

Voor het spel Lemony Snickets A Series of Unfortunate Events is er een 154MB grote demo verschenen. Het spel is gebaseerd op de originele boekenserie en op de gelijknamige film met Jim Carrey in één van de hoofdrollen. In het spel beleef je de ellendige avonturen van Violet, Klaus en Sunny Baudelaire. Deze drie weesjes moeten door hun unieke talenten te combineren een stap voor blijven op hun oom, Count Olaf (in de film gespeeld door Jim Carrey), die er alles aan doet om het familie-fortuin in zijn handen te krijgen.

De demo is hier te downloaden.

3+ !!

Als je wat wilt bestellen moet je soms verklaren dat je een bepaalde leeftijd hebt. Zo ook bij Amazon.
quote:
Not for sale to persons under the age of 3. By placing an order for this product, you declare that you are 3 years of age or over. This product is for domestic use only.
Kortom als je deze order plaats ben je drie of ouder (alhoewel ik een kind van 3 nog zelden heb zien internetshoppen).

Met dank aan WauseWillem voor de submit

Kromkamp vraagteken bij AZ

Het is nog onzeker of Jan Kromkamp woensdagavond mee kan spelen in de UEFA cup wedstrijd van AZ tegen Grazer AK. De rechtervleugelverdediger is grieperig, al trainde hij dinsdag wel mee met de selectie in het Arnold Schwarzenegger Stadion van Graz.

De rest van de spelers van trainer Co Adriaanse zijn allemaal fit, ook Ali Elkhattabi die de 1300 kilometer lange reis per auto had gemaakt, wegens vliegangst.

Adriaanse heeft gezeged dat de opstelling vrijwel gelijk zal zijn als die van de wedstrijd tegen FC Twente. Tarik Sektioui of Ali Elkhattabi speelt voor de geblesseerde Martijn Meerdink. Adriaanse denkt dat Grazer AK, met ex-Twente-spits Roland Kollmann in de gelederen, in het begin van de wedstrijd een afwachtende houding zal innemen. "We weten dat deze lastige ploeg snel kan omschakelen."

Vermoedelijke opstelling AZ:

Timmer; Kromkamp, Mathijsen, Opdam en De Cler; Landzaat, Van Galen en Buskermolen; Sektioui (of Elkhattabi), Huysegems en Perez.

Barcelona verslaat Ajax

FC Barcelona heeft dinsdagavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ajax met 2-1 gewonnen.

Bij rust stond het 2-0. Beide doelpunten voor de ploeg van Frank Rijkaard werden gescoord door Samuel Eto'o , de eerste al na een minuut. Vlak voor tijd deed invaller Lindgren iets terug. Hij kopte een voorzet van Van der Vaart in de kruising.

De koploper in de Spaanse Primera Division dankte de overwinning vooral aan de individuele superioriteit, die zich vooral in de eerste helft liet gelden. Maar ook de Amsterdammers kregen kansen. Tot drie keer toe troffen de Amsterdammers paal of lat. Sneijder deed dat tot zijn verbazing overigens in buitenspelpositie.

Publisher voor Gothic III

De Oostenrijkse publisher JoWooD heeft officieel bekend gemaakt het derde deel van de Gothic-serie uit te zullen geven. Een release-datum is nog niet bekend gemaakt, maar het spel zou "in 2005" op de markt moeten komen. Over het verhaal is nog niets bekend. Met de aankondiging is één plaatje (artwork) vrijgegeven, waarop een Oosters uitziende (woestijn)stad getoond wordt.

Lead Designer Mike Hoges van Piranha Bytes:

"[...]
"Our main efforts are to increase quality, atmosphere and fascination in Gothic III, to deliver an unbeatable RPG experience to all the Gothic fans out there. But even with all the improvements and innovations, we continue to build upon the unique concept of the Gothic titles."
[...]"


Volgens Andreas Tobler, directeur van JoWooD staat het spel "in alle grote 'most wanted' lijstjes in Europa. Gothic III is de top titel van het komende jaar. Om een game uit te geven die zoveel populariteit, potentie en kwaliteit heeft is een enorme kans voor ons om een reeds wereldwijd bekende naam nog verder te pushen."

In 2002 bracht JoWooD Productions Gothic II uit, dat vervolgens wekenlang in de top van de sales charts stond. Het is één van de bestverkochte spellen, gemaakt in een Duitstalig land, ooit. Het spel won een aantal awards waaronder "Best RPG 2002", "Best of E3 Show" en "Best of Games Convention".

Zeven wedstrijden schorsing voor Angulo

Miguel Angulo heeft van de Europese voetbalbond een schorsing van zeven wedstrijden gekregen vanwege wangedrag in de Champions League wedstrijd Valencia CF - Werder Bremen (0-2) op 7 december.

De aanvaller van Valencia kreeg in de slotfase van die wedstrijd een rode kaart na een grove tackle op Nelson Valdez en spuugde bij het verlaten van het veld naar Tim Borowski.

Valencia was door het verlies tegen Werder uitgeschakeld in de UEFA Champions League. De club moet verder in de UEFA Cup, maar kan pas in een eventuele terugwedstrijd in de halve finales weer over Angulo beschikken. Vanwege het wangedrag van meerdere spelers tegen Werder kreeg Valencia ook nog een boete van 26.000 euro. Werder kreeg een boete van 3.250 euro.

Laatste reviews en specials
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
review
Aeternoblade 2
©FOK.nl e.a.