Tom Clancy's Ghost Recon 2

In Ghost Recon 2 ben je squad-leader van een team soldaten, dat in Noord-Korea een aantal missies moet volbrengen. De missies en omgevingen zijn heel erg afwisselend, de ene keer moet je een missie volbrengen in een nachtsituatie met regen en veel onweer en de andere keer heb je een missie waar het een stralende dag is. Niet alleen de weersomstandigheden zijn vrij afwisselend, maar ook de missies zelf, de opdrachten variŽren van het neutraliseren van een vijand, tot het escorteren van een persoon.

Alle missies worden in een briefing room uitgelegd waar je een inleidend verhaal krijgt voor elke missie, ook alle objectives staan onder elkaar in deze briefing room. Na de briefing is het tijd om je wapenarsenaal te selecteren. Je hoofdwapen en je side-arm staan in verhouding met elkaar, dus kies je een groot geweer dan krijg je een kleine side-arm (meestal een pistool). Het vreemde is dat je als derde wapen een bazooka kan selecteren, maar dat het dan weer niet in verhouding staat met de rest van je wapens. Ook zal je in het spel de bazooka niet zien of er hinder van onder vinden, totdat je deze geselecteerd hebt.

In het spel zal de camera zich standaard altijd boven je schouder bevinden. Als je inzoomt dan verplaatst de camera iets naar voren en zul je ook langzamer gaan lopen. Met sommige geweren kan je nog een stapje verder inzoomen en dan zie je het spel door het vizier van het geweer.