Publisher voor Gothic III

De Oostenrijkse publisher JoWooD heeft officieel bekend gemaakt het derde deel van de Gothic-serie uit te zullen geven. Een release-datum is nog niet bekend gemaakt, maar het spel zou "in 2005" op de markt moeten komen. Over het verhaal is nog niets bekend. Met de aankondiging is één plaatje (artwork) vrijgegeven, waarop een Oosters uitziende (woestijn)stad getoond wordt.

Lead Designer Mike Hoges van Piranha Bytes:

"[...]
"Our main efforts are to increase quality, atmosphere and fascination in Gothic III, to deliver an unbeatable RPG experience to all the Gothic fans out there. But even with all the improvements and innovations, we continue to build upon the unique concept of the Gothic titles."
[...]"


Volgens Andreas Tobler, directeur van JoWooD staat het spel "in alle grote 'most wanted' lijstjes in Europa. Gothic III is de top titel van het komende jaar. Om een game uit te geven die zoveel populariteit, potentie en kwaliteit heeft is een enorme kans voor ons om een reeds wereldwijd bekende naam nog verder te pushen."

In 2002 bracht JoWooD Productions Gothic II uit, dat vervolgens wekenlang in de top van de sales charts stond. Het is één van de bestverkochte spellen, gemaakt in een Duitstalig land, ooit. Het spel won een aantal awards waaronder "Best RPG 2002", "Best of E3 Show" en "Best of Games Convention".