Gekke koeien vechten terug

Veggie Games Inc kondigde vandaag "Steer Madness" aan, een spel dat gebaseerd is op dierenrechten en vooral bedoeld lijkt te zijn voor veganisten en dierenrechtenactivisten. Het spel wordt omschreven als een kruising tussen Grand Theft Auto en Chicken Run. Je speelt de rol van Bryce, een stier die ternauwernood aan het slachthuis is ontsnapt. Vervolgens moet je inbreken bij cosmetica-laboratoria om de konijntjes te bevrijden, vrachtwagens kapen om de kippen te behoeden voor een slachthuis-dood en proberen de inwoners van de stad te "bekeren" tot vegetarisme.

Het is een 3D action-adventure dat zowel op de PC als de Macintosh te spelen is. De bedenker van Steer Madness, tevens directeur van Veggie Games Inc., is Johnathan Skinner. Hij werkte al sinds 1996 als games developer. Als dierenrechtenactivist heeft hij het jarenlang opgenomen voor de dieren die niet zelf hun stem kunnen laten horen. Tijdens een brainstorm-sessie over manieren om de effectiviteit van de campagnes te verhogen kreeg hij inspiratie om zijn talenten te combineren met zijn standpunten.

Meer informatie en een trailer kun je vinden op de website. Het spel is voorlopig alleen te koop in veganistische winkels en bij organisaties als PETA (en op de website van Veggie Games).