Uitslagen UEFA Cup (15/12/04)

Otto (okee6)
SubheaderIn vier poules van de UEFA Cup (E t/m H) is de beslissing gevallen. AZ en sc Heerenveen kwamen in actie met wisselend resultaat, maar succesvol.

AZ had het in het Arnold Schwarzenegger stadion lastig tegen Grazer AK. In het eerste kwartier moest het al diverse hoekschoppen toestaan. Keeper Henk Timmer kon met enkele reddingen vroeg leed voorkomen. Vlak voor rust scoorde Grazer echter alsnog. Aufhauser maakte de 1-0. Na rust kon AZ het eigen niveau niet opkrikken. De thuisploeg ging onder aanmoediging van het enthousiaste publiek door met aanvallen. Na een overtreding van Barry Opdam ging de bal op de stip. Ex-Twente spits Rene Kollmann schoot daarop de eindstand op het bord (2-0)

Ondanks de nederlaag plaatst AZ zich als groepswinnaar voor de volgende ronde. Glasgow Rangers is na de nederlaag op eigen veld tegen AJ Auxerre uitgeschakeld. Grazer AK profiteert dankbaar.


Heerenveen zag een andere tegenstander, SK Beveren. Van een wedstrijd was ondanks het kleine scoreverschil amper sprake in het Abe Lenstra-stadion. Pas nadat Heerenveen werd teruggefloten na vermeend buitenspel, wist Arnold Bruggink in de daaropvolgende aanval 1-0 te maken. Vervolgens kwam Beveren niet meer in het verhaal voor. Even voor de pauze moest Ouattara van Beveren het veld verlaten nadat hij de doorgebroken Klaas-Jan Huntelaar vloerde. In de tweede helft waren de Friezen sterker, maar viel er geen treffer meer. Georgi Samaras mistte in de slotfase een open kopkans. In de slotminuut verraste een dwaalschot van Beveren nog bijna Heerenveen-keeper Brian VandenBussche.

Met de 1-0 gaat Heerenveen als derde in de poule over naar de volgende ronde. VfB Stuttgart en Benfica vergezellen de Friezen.


De uitslagen:
E Villarreal - Egaleo (4-0)
E Middlesbrough - Partizan Belgrado (3-0)
Geplaatst: Middlesbrough, Villarreal, Partizan Belgrado

F Grazer AK - AZ (2-0)
F Glasgow Rangers - AJ Auxerre (0-2)
Geplaatst: AZ, AJ Auxerre, Grazer AK

G SC Heerenveen - SK Beveren (1-0)
G VfB Stuttgart - Dinamo Zagreb (2-1)
Geplaatst: VfB Stuttgart, Benfica, sc Heerenveen

H AEK Athene - Alemannia Achen (0-2) Meijer 1x
H Lille - Sevilla (1-0)
Geplaatst: Lille, Sevilla, Alemannia Aachen

Vrijdag wordt om 13.45 uur geloot voor de derde ronde. De poulewinnaars en nummers drie zullen de afvallers uit de Champions League daarbij niet kunnen treffen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager