Hersi zinspeelt op vertrek bij Heerenveen

Olga (Nuongirl)
Youssouf Hersi zinspeelt op een vertrek bij SC Heerenveen. De middenvelder, die deze zomer overkwam van NAC, komt bij de club uit het Abe Lenstra-stadion amper aan spelen toe.

In het blad Sportweek uit de ex-Ajax speler zijn onvrede over het gebrek aan speeltijd en zegt Hersi te hopen op een nieuwe club.

"Dat zou wel mooi zijn, want ik ben 22 en voor mij is het heel belangrijk om veel te spelen. Alleen dan kom ik goed in vorm en ben ik van waarde. Bij Heerenveen is dat niet het geval." Hersi heeft nog een contract tot 2007 in Heerenveen en stond in de eerste drie competitiewedstrijden wel in de basis. Uit die drie wedstrijden behaalde de club maar een punt, waarna trainer Verbeek zijn elftal, mede door de komst van Arnold Bruggink, op enkele plaatsen wijzigde.

Dat ging ten koste van Hersi, die sindsdien alleen vijf maal mocht invallen. De voormalig jeugdinternational hoopt bij een nieuwe club op meer vertrouwen van de trainer. "Johan Neeskens had bij NEC alle vertrouwen in me. Bij Verbeek is dat niet het geval, al kan ik verder goed met hem door één deur." Volgende week heeft Hersi een gesprek met de voorzitter, Riemer van der Velde.