Uitslag Heerenveen - Beveren

SC Heerenveen kon vanavond middels winst op het Belgische Beveren kwalificatie voor de volgende UEFA Cup ronde veilig stellen. Het won eenvoudig met een schamele 1-0.

Van een wedstrijd was ondanks het kleine verschil amper sprake in het Abe Lenstra-stadion. In de beginfase zocht de thuisploeg voorzichtig naar de openingstreffer. Pas nadat Heerenveen werd teruggefloten na vermeend buitenspel, wist Arnold Bruggink in de volgende aanval 1-0 te maken. Vervolgens kwam Beveren niet meer in het verhaal voor. Even voor de pauze moest Ouattara van Beveren het veld verlaten nadat hij de doorgebroken Klaas-Jan Huntelaar vloerde.

In de tweede helft waren de Friezen sterker, maar er viel geen treffer meer. Georgi Samaras mistte in de slotfase een open kopkans. In de slotminuut verraste een dwaalschot nog bijna Heerenveen-keeper Brian VandenBussche. Met de 1-0 gaat Heerenveen als derde over naar de volgende ronde.

sc Heerenveen - SK Beveren (1-0)
26' Bruggink 1-0

sc Heerenveen: Vandenbussche, Haarala, Seip (Samaras/72), Hansson, Rzasa, Hestad, Radomski, Väyrynen, Yildirim (Selakovic/77), Bruggink (Sikora/31), Huntelaar

SK Beveren: Volders, Lardenoit, Mahan, Né, Seka, Romaric, Badjan, Tokpa (Bou-Sfia/56), Ouattara, Junior, Sanogo

Submitter:  Bron: FOK!